واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سرمايهگذاري خارجي مورد نياز بخش ساختمان و مسكن است
اقتصاد. داخلي. سرمايهگذاري . ساختمان ومسكن
عضو هيات مديره كانون سراسري انبوه سازان كشور گفت : اجراي برنامه ساخت سالانه يك
ميليون و ۵۰۰هزار واحد مسكوني نياز به جذب سرمايهگذاري خارجي دارد تا اهداف اين بخش
را تحقق بخشد .
اسفنديار سلطاني روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود:
نظام بانكي با توجه به تعهدهاي خود براي تامين منابع مالي مورد نياز مسكن ، تاكنون منابع لازم را تخصيص نداده است ، از اين رو منابع خارجي مي تواند مشكلات بخش ساختمان ومسكن را در كشور برطرف كند .
گفتني است نظام باتكي بايد در سال جاري مبلغ ۷۵تريليون ريال براي بخش مسكن اختصاص بدهد كه از اين ميزان ۶۰تريليون ريال مربوط به بخش مسكن شهري و ويژه ميباشد و بقيه براي مسكن روستايي پيش بيني شده است .
عضو هيات مديره كانون مذكور در ادامه اظهارداشت : بهمن ماه امسال همايش سرمايهگذاري خارجي درتهران برگزار ميشود و اين اجلاس به بررسي فرصتهاي لازم و معرفي طرحهاي شاخص بويژه در حوزه ساختمان ومسكن ميپردازد.
آمار سرمايهگذاري هاي خارجي در سالهاي ۱۳۷۲-۸۶كه تحت پوشش قانون تشويق و حمايت سرمايهگذاري خارجي انجام شده است ، نشان ميدهد از مجموع سرمايهگذاري هاي جذب شده حدود ۷۳۷هزار و ۵۹۴دلار مربوط به ۴۴طرح در بخش ساختمان و مسكن و مصالح ساختماني در كشور بوده است .
سلطاني سپس ضرورت واگذاري اراضي از سوي وزارت مسكن وشهرسازي به انبوه سازان رامورد تاكيد قرار داد و گفت : اجراي اين برنامه ميتواند ساخت وساز را برعهده حرفهايها قرار دهد و نيازي به پيش فروش واحدهاي مسكوني نخواهد بود .
اين كارشناس معتقد است: جذب سرمايهگذاري خارجي موجب افزايش حجم ساخت وساز در كشور خواهد شد و با بهرهگيري از فناوريهاي روز و ساخت صنعتي مسكن ، علاوه بر كاهش مدت زمان ساخت و ساز موجب تنزل قيمت تمام شده واحدهاي مسكوني ميشود.
سلطاني اضافه كرد:اجراي سهم ۹۷درصدي ساخت وساز در كشور از سوي بخش خصوصي نكته حائز اهميتي است و دولت ميتواند بستر ساز جذب منابع خارجي براي تحقق اين مهم
باشد و در غير اين صورت نظام بانكي قادر به حمايت براي تحقق كامل برنامه مسكن نيست .
عضو هيات مديره كانون يادشده افزود: قرار است در نمايشگاه تجاري وصنعتي BIGSكه از سوم آذرماه جاري در اميرنشين دبي برپا ميشود ، نمايندگان كانون از ۳۰استان كشور در آن حاضر شوند و درجهت شناخت فناوريهاي نوين و نيز راههاي صدور خدمات فني ومهندسي طي نشستهايي با تجاروصنعتگران حاضر از ۵۲كشور جهان به بحث و بررسي بپردازند.
سلطاني در ادامه تصريح كرد: انبوه سازان و سازندگان حرفهاي در بخش ساختمان ومسكن در حوزه تخصصي مشكلي ندارند ، اما تامين منابع مالي از دشواريهاي اين بخش محسوب ميشود و
دولت در برطرف ساختن اين معضل نقش بسزايي ميتواند ايفا كند .
به گفته اين كارشناس ، شيوه ساخت وساز سنتي پاسخگوي تقاضاهاي پاسخ داده نشده از سالهاي
گذشته نيست و وارد كردن فناوري روز كه جوابگوي نياز كشورمان باشد ، با تخصيص يارانه
دولتي امكان پذير خواهد بود.
دبير انجمن انبوه سازان مسكن و ساختمان زنجان اضافه كرد : هيات مديره اين انجمن با همكاري
شركت نداي سلامت سازان ايرانيان در نمايشگاه BIGSحاضر خواهد شد تا راه هاي جذب منابع
خارجي را شناسايي كند .
نمايشگاه مذكور در هفت گروه ساختمان وساخت وساز ، سنگ ، شيشه وفلز ، سرمايش و
گرمايش ، تميزكاري ونگهداري ، فناوري آب ومحيط ، حمام ،سراميك و مرمر از سوم تا هفتم
آذرماه جاري در امارات متحده عربي برگزارخواهد شد.
شنبه 2 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 218]