تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 29 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):درگذشت عالم مصيبتى جبران ‏ناپذير و رخنه ‏اى بسته ناشدنى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831149591




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در نشست «مخاطب‌سنجي در نشريات ديني و قرآني» عنوان شد: استفاده از بيان هنري و درك نياز مخاطب؛ عناصر فراموش‌شده در نشريات قرآني


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: در نشست «مخاطب‌سنجي در نشريات ديني و قرآني» عنوان شد: استفاده از بيان هنري و درك نياز مخاطب؛ عناصر فراموش‌شده در نشريات قرآني
گروه ادب:كارشناسان در نشست تخصصي «راه‌هاي مخاطب‌شناسي نشريات قرآني» يكي از موضوعات استقبال نكردن از نشريات قرآني را به كار نبردن ادبيات متناسب با نياز نسل جوان و نداشتن جذابيت از طريق بيان هنري دانستند.
به گزارش خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) نشست بررسي «مخاطب‌سنجي در نشريات ديني و قرآني» روز گذشته پنج‌شنبه 30 آبان در غرفه خبرگزاري قرآني ايران (ايكنا) با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمين «محمد‌تقي اكبرنژاد» كارشناس علمي فصل‌نامه «فقه»، حجت‌السلام‌والمسلمين «سيد‌عباس ميري» مدير‌تحريريه فصل‌نامه «حوزه» و حجت‌الاسلام والمسلمين«محمد داوودي» سردبير فصل‌نامه «تربيت اسلامي» برگزار شد.

حجت‌ا‌‌لاسلام‌والمسلمين اكبرنژاد كارشناس علمي فصل‌نامه «فقه» در اين رابطه گفت: قرآن در جزيرة‌العرب و در ميان مردمان بدوي نازل شد، و‌لي اين موضوع كه چه سري در قرآن بود كه خداوند متعال توانست به زبان همين مردم بدوي، آنان را تحت تأثير خود قرارداده و به‌مانند يك رشته تسبيح دور خود جمع كند، اهميت دارد؛ قرآن اين گفتمان را به زبان و با توجه به ويژگي‌هاي فكري و فرهنگي همان مردم فرو فرستاد.

او افزود: ما در توليد آثار قرآني از ويژگي‌هاي گفتمان قرآني غافل هستيم، به‌همين دليل است كه آثار قرآني و ديني با چندان استقبالي روبرو نمي‌شوند. ما معمولاً در معارف قرآني از ادبياتي استفاده مي‌كنيم كه واژگان خاصي دارد و تلقي عموم اين است كه بحث‌هاي قرآني حتماً بايد از ادبياتي نامفهوم براي عامه مردم استفاده كند كه متعلق به خواص است، همين موجب مي‌شود كه مردم عامه كه با اين اصطلاحات آشنا نيستند، جذب اين آثار و نشريات نشوند.

اين مسئول تصريح كرد: ما اگر بخواهيم قرآن را عمومي كنيم و بخواهيم نشريات قرآني بين مردم جا بيافتاد، بايد سرنخ را بيابيم و آن سرنخ اين است كه قرآن را به‌زبان روز جامعه بيان كنيم، زيرا قرآن في‌النفسه خود جذابيت دارد و مي‌تواند مخاطب خود را بيابد.

حجت‌الاسلام‌والمسلمين ميري نيز در ادامه افزود: درحقيقت ادبيات ارائه معارف قرآني به جامعه مشكل ارتباط بين جامعه و نشريات و مفاهيم قرآني است و بايد بر روي اين ادبيات كار شود، در واقع لازم است تا ادبيات جامعه شناسايي شود و سپس زبان قرآن و مفاهيم را بر اساس آن ادبيات و قالب به اطلاع مخاطبان خود برسانيم.

او ادامه داد: جنسيت مخاطب كه نيارهاي خاصي را براي او رقم خواهد زد و زبان كه بايد متناسب با فرهنگ و ادبيات افراد باشد، در زمينه مخاطب‌شناسي نشريات قرآن بسيار مهم و تأثير‌گذار هستند.

اكبرنژاد در ادامه گفت: ما بايد سعي كنيم مانع گرايش مردم به قرآن نشويم و در غير اين صورت قرآن خود به اندازه كافي جاذبه دارد، تنها بايد سعي كرد اين جاذبه‌ها را در معرض ديد افراد قرار داد.

داوودي نيز ادامه داد: قرآن از عصر نزول تا پايان قيامت بايد جوابگوي همه نيازهاي مردم در هر دوره و زماني باشد، بنابراين اين قرآن در هر دوره‌اي كه به آن نگاه كنيم، تازه است و حرف جديدي براي مخاطبان دارد، نشريات قرآني نيز بايد با الگو گرفتن از قرآن و ويژگي‌هاي آن مخاطبان عصر خود و نيازهايش را بشناسند و بر طبق آن به توليد آثار بپردازند.

حجت‌الاسلام‌والمسلمين «اكبر‌نژاد» در پايان در اشاره به استفاده از ويژگي‌هاي هنري در طراحي جلد، صفحه‌بندي در كتاب‌ها و نشريات قرآني گفت: استفاده از جلوه‌هاي هنري در جذب مخاطبان بسيار تأثير دارد، اما همواره بايد توجه داشته باشيم تا از هنرهاي اسلامي و فرهنگي خود براي بيان مفاهيم ديني و قرآني استفاده كنيم، نه اينكه از هنرهايي كه با فرهنگ ما بيگانه هستند، استفاده كنيم.
 جمعه 1 آذر 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[مشاهده در: www.iqna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 201]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن