واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /توافقنامه بغداد-واشنگتن/ ادامه جلسه پارلمان عراق به فردا موكول شد انتقاد مالكي از مخالفان توافقنامه آمريكا:درصورت مخالفت پارلمان عراق،طرح جايگزيني نداريم
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: بينالملل - منطقهيي
رييس پارلمان عراق در پي به تشنج كشيده شدن جلسه پارلمان عراق در خصوص بررسي توافقنامهي بغداد و واشنگتن، جلسهي آتي پارلمان را به روز شنبه موكول كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) به نقل از پايگاه اينترنتي المحيط، محمود مشهداني رييس پارلمان عراق، اعلام كرد: در پي اعتراض نمايندگان جريان صدر به قرائت دوم توافقنامه بغداد و واشنگتن و به تشنج كشيده شدن جلسه پارلمان، نشست بعدي پارلمان به فردا (شنبه) موكول شد.
وي اظهار داشت: جلسه فردا هم چنان به بررسي توافقنامه ادامه خواهد داد.
اين در حالي است كه نوري مالكي نخست وزير عراق، بار ديگر از گروههاي سياسي مخالف توافقنامه بغداد و واشنگتن انتقاد كرد.
مالكي در ادامه دفاع خود از توافقنامه بغداد و واشنگتن گفت: اين توافقنامه بهترين راهحل براي خارج ساختن تمام نيروهاي خارجي از عراق و بهترين فرصت براي بازسازي عراق و بازسازي سيستمهاي امنيتي است.
نخست وزير عراق با انتقاد شديد از گروههاي سياسي كه مانع تصويب توافقنامه در داخل پارلمان عراق شدهاند، گفت: اكثر فراكسيونهاي سياسي درخصوص اين توافقنامه خواستار حل و فصل اين مساله بر اساس قانون اساسي و قوانين عراق هستند و مخالف كامل توافقنامه نيستند.
نخست وزير عراق خاطر نشان كرد: تمام گروههاي سياسي از روند مذاكرات آمريكا مطلع بودند و بندهاي توافقنامه هرگز خطري براي كشورهاي همجوار عراق در بر ندارد.
مالكي گفت: اين توافقنامه منافع كشورهاي همجوار را در بر گرفته و امكان ندارد عراق تبديل به پايگاهي براي حمله به كشورهاي همجوار شود.
وي خاطر نشان كرد: جدول زماني خروج نيروها از عراق غير قابل تاخير و تغيير است و جدول خروج نيروهاي آمريكايي از عراق روشن است. توافقنامه بغداد و واشنگتن عراق را از فصل هفت منشور سازمان ملل خارج خواهد كرد، درآمدها و اموال عراق را حفظ خواهد نمود و همچنين موضوع بدهيهاي دولت عراق را حل خواهد كرد.
همچنين جلال طالباني رييس جمهور عراق، توافقنامهي امنيتي را مقدمهاي براي تكميل راه حفظ حاكميت عراق و استقلال آن توصيف كرد.
طالباني عنوان داشت: توافقنامه بغداد و واشنگتن تكميل كننده استقلال و حاكميت عراق است و عراقيها بايد با توافقنامه كه تضمين كننده ادامهي پيشرفت سياسي در عراق است موافقت و آن را بپذيرند.
طالباني در ديدار با محمود مشهداني گفت: ما مسووليت تاريخي بزرگي بر عهده داريم كه مستلزم همكاري مشترك و رهبري دسته جمعي جهت حفظ آيندهي عراق است و عراق امروز با يك مساله مهم تاريخي روبروست.
در عين حال، دولت آمريكا در خصوص موافقت نمايندگان عراق با لايحه توافقنامه بغداد و واشنگتن ابراز اطمينان كرد.
دانا پرينو سخنگوي كاخ سفيد، تصريح كرد: دولت آمريكا قصد ندارد در صورت مخالفت پارلمان عراق با توافقنامه طرح نجات بخش جايگزيني را ارايه كند.
اين در حالي است كه مشهداني كه از اعضاي جبههي توافق است، اعلام كرد كه جبههي توافق در صورتي كه دولت به آزادي زندانيان متعهد شود، توافق نامهي عقب نشيني را خواهد پذيرفت.
وي تصريح كرد: جبههي توافق، نامهاي را در خصوص درخواستهايش در زمينهي آزادي زندانيان سياسي تقديم نوري المالكي كرده است. جبههي توافق مخالف توافقنامه نيست، اما نگران نحوهي ادارهي بحران كنوني در عراق است.
اين در حالي است كه نشست روز پنجشنبه پارلمان عراق با اعتراضها، فريادها و مشت بر ميز كوبيدن قانونگذاران اپوزيسيون برگزار شد و قانونگذاران عراقي سعي كردند در اين فضاي متشنج به بازخواني پيشنويس توافقنامه بغداد - واشنگتن در مورد خروج نيروهاي خارجي از عراق بپردازند.
مخالفان اين توافقنامه در اين نشست با ايجاد سر و صدا و مشاجره با رييس پارلمان كه به سختي قادر به كنترل پارلمان 275 عضوي بود، سعي در ايجاد اغتشاش و آشوب در اين نشست را داشتند.
اين در حالي است كه نوري المالكي تاكيد دارد كه گزينه جايگزين براي توافقنامه يعني تمديد مهلت حضور سربازان خارجي در عراق از سوي سازمان ملل ناديده گرفتن حاكميت عراق است و عراق را با مشكلات امروز در آينده روبهرو خواهد كرد كه به اين ترتيب عراق را به امضاي توافقنامهيي مشابه با آمريكاييها ميكشاند.
در صورت تاييد اين توافقنامه در پارلمان، رييسجمهور و دو معاون وي بايد آن را امضا كنند.
طالباني و عادل عبدالمهدي و طارق الهاشمي، معاونان وي، قدرت وتوي اين توافقنامه را دارند.
احزاب ائتلاف شيعه با 85 كرسي پارلمان و بلوك كردها با 54 كرسي موافق اين توافقنامه هستند، اما بايد حمايت احزاب كوچكتر را بدست آوردند.
به هرحال، اپوزيسيون اهل تسنن متشكل از سه حزب جبهه وفاق و حدود 44 قانونگذار ديگر عراقي حامي اين توافقنامه نيستند. علاوه بر صدريها با 30 قانونگذار، حزب اسلامي فضيله با 15 كرسي و بلوك اعراب با 11 كرسي با اين توافقنامه به شدت مخالفت كردهاند.
در ميان مناقشهي بسيار شديد نمايندگان پارلمان عراق، وزير خارجهي عراق تاكيد كرد كه به رغم تمامي مناقشات و اختلافات ميان قانونگذاران، پارلمان هنوز هم قادر به تصويب اين معاهده ميباشد.
زيباري تاكيد كرد به رغم تمامي اين تنشها هنوز هم فرصت براي تاييد اين توافقنامه وجود دارد.
انتهاي پيام
جمعه 1 آذر 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]