تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 30 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):اگر به تعداد اهل بدر [مؤمن كامل] در ميان شما بود، قائم ما قيام می ‏كرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1854929944




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

كاهش سرمايه‌گذاري خارجي در پاكستان : پيامدها


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: كاهش سرمايه‌گذاري خارجي در پاكستان : پيامدها
كليات. پاكستان. اوضاع اقتصادي
اسلام آباد - احمد فراهاني : تشديد بحران اقتصادي از يكسو و فقدان امنيت پايدار در پاكستان به كاهش سرمايه‌گذاري خارجي در اين كشور منجر شده كه ممكن است به توسعه موجود در زير ساخت‌ها آسيب
جدي وارد كند.

كاهش سرمايه‌گذاري خارجي پاكستان با تلاش اين كشور براي دريافت وام از برخي نهادهاي مالي بين‌المللي از جمله بانك توسعه اسلامي و صندوق بين المللي پول انجام مي‌شود.

البته يوسف رضا گيلاني روز گذشته اعالام كرد كه دولت اين كشور براي احياي اقتصادي و جذب سرمايه خارجي طرحي كلان را به زودي اجرا خواهد كرد كه به احتمال زياد اين طرح به شروط صندوق بين‌المللي پول بر مي‌گردد .

كاهش سرمايه‌گذاري خارجي در پاكستان به شدت بر اقتصاد وابسته اين كشور تاثير منفي گذاشته و در صورتي كه اين روند ادامه يابد ، بيشتر طرح‌هاي عمراني بايد به فراموشي سپرده شود.

- سرمايه‌گذاري خارجي : زمينه ها
در حال حاضر اغلب كشورهاي در حال توسعه براي رونق دهي به اوضاع اقتصادي، ايجاد اشتغال و دستيابي به رشدو توسعه اقتصادي پايدار با مشكل كمبود منابع در جهت سرمايه‌گذاري روبه رو هستند.

كمبود در آمدهاي ارزي ناشي از صادرات و نرخ ناعادلانه مبادله كه اغلب به زيان صادركنندگان كالاها و مواد اوليه خام در حال تغيير است و انبوه جمعيت و مصرف به نسبت بالا از عواملي است كه منابع پس انداز قابل تبديل به سرمايه گذاريهاي مولد در اين گونه كشورها را به شدت محدود مي‌سازد .

در صورت تحقق سرمايه‌گزاري خارجي ، كشورهاي در حال توسعه به دليل سرازير شدن منابع مالي كافي به بخش‌هاي مختلف خود قادر به بهره‌گيري از فرصت رشد و توسعه با ايجاد زيرساخت‌هاي لازم خواهد شد و در نتيجه اين مسئله قادر خواهد بود ساير بخش‌هاي اقتصادي خود را نيز مورد بازنگري و ترميم قرار داده و فرصت اشتغال زايي ، توليد و ايجاد ارزش افزوده ناشي از آن را براي خود فراهم كند .

بسياري از تحليل گران توسعه نيافتگي پاكستان را ناشي از كمبود در آمد ، پس انداز وكافي به دليل فقدان وجود توليدات كافي كه آن هم نتيجه نبود سرمايه‌گذاري مناسب است عنوان مي‌كنند.

كمبود سرمايه بطور طبيعي بر موج بيكاري موجود در اين كشور دامن خواهد زد و موجب گستردگي بيشتر آن شده است .

بيكاري يعني كاهش توليد و كاهش توليد يعني فقدان توان جذب سرمايه‌گذاري هاي بعدي و عقب ماندگي سطح توليد منابع مالي جديد ودر مرحله بالاتر عميق تر شدن فقر اقتصادي كه پاكستان هم اكنون با آن موجه است .

بطور قطع سرمايه‌گذاري داخلي و جذب ميزان كمبود آن از طريق سرمايه‌گذاري خارجي از مهمترين عوامل ايجاد سرمايه براي توسعه توليد در هر كشوري است و راه حل اصلي خروج از مشكل كمبود سرمايه و گرفتار شدن در دور فقر و توسعه نيافتگي، استفاده كشورهاي در حال توسعه از سرمايه‌هاي انباشته شده در كشورهاي توسعه يافته است.

- كاهش سرمايه‌گذاري خارجي در پاكستان
ميزان سرمايه‌گذاري خارجي در پاكستان طي چهار ماه نخست سال مالي دو هزار و هشت و دو هزار و نه تقريبا سي درصد كاهش يافته است.

بر اساس اعالام بانك مركزي اين كشور جريان سرمايه‌گذاري خارجي در پاكستان طي چهار ماه نخست سال مالي دو هزار و هشت و دو هزار و نه ميلادي ، تقريبا سي درصد كاهش به يك ميليارد و يكصد و چهل ميليون دلار رسيده است.

اين بانك در گزارش خود ا فزوده است كه ميزان سرمايه‌گذاري خارجي در بخش خصوصي از جولاي تا اكتبر ( تير تا مهرماه) با سي و هفده صدم درصد كاهش به يك ميليارد و يكصد و شصت ميليون دلار رسيده است.

ميزان سرمايه‌گذاري خارجي در بخش خصوصي پاكستان در دوره مشابه سال قبل يك ميليارد و ششصد و شصت ميليون دلار بوده است.

- كاهش ذخيره ارزي دولت پاكستان و تلاش براي دريافت وام
ذخيره ارزي پاكستان هم اكنون به كمتر از سه و نيم ميليارد دلار رسيده ، اين در حالي است كه ميزان واردات ماهيانه پاكستان همين اندازه است از اين رو اين ميزان براي چند هفته بيشتر دوام نمي‌آورد در حالي كه ذخيره ارزي دست كم بايد براي چندين ماه پشتوانه اقتصادي پاكستان باشد.

همزمان با تلاش دولت اسلام آباد براي جبران اين كمبود ، اين كشور بعد از مذاكرات متعدد با صندوق بين‌المللي پول قصد دارد وامي به ميزان هفت ميليارد ششصد دلار دريافت كند.

تعهد صندوق بين‌المللي پول براي پرداخت اين مبلغ بطور معمول با شرايط سختي از قبيل كاهش مخارج دولت ، كاهش يارانه‌ها ، افزايش ماليات ها همراه خواهد بود.

شوكت‌ترين مشاور اقتصادي گيلاني در اين خصوص تاكيد مي‌كند كه آنها شرايط خاصي را به ما تحميل نكرده‌اند و فقط به تورم بالاي ما كه حدود بيست و پنج درصد است اشكال گرفته‌اند كه بايد به سيزده درصد كاهش يابد. آنها حتي از مفاد بودجه ما هم قدرداني كرده و گفته‌اند ان را ادامه دهيم.

وي تاكيد كرده كه از اين پول براي بازپرداخت وام‌هاي خارجي و بالا بردن ارزش روپيه پاكستان استفاده خواهد شد.

هم اكنون يكي از شرطهاي اصلي صندوق جهاني پول براي پرداخت اين وام به پاكستان كاهش برخي از يارانه‌هاي دولتي است كه در واقع اين كار ميزان نارضايتي از حكومت پاكستان را در ميان طبقات پايين آن كشور بيشتر مي‌سازد -چشم انداز سرمايه‌گذاري خارجي در پاكستان
عوامل اقتصادي.مالي.فني( سود و بازدهي ، تغييرات نرخ ارز، كسري بودجه، اثرات مالياتهاي داخلي)عوامل حمايتي(بيمه سرمايه گذار،حمايتهاي دولت، سياستهاي تجاري و ارزي مناسب، بازارهاي پولي و مالي)،عوامل سياسي،عوامل جغرافيايي در واقع عواملي هستند كه با استفاده از آن‌ها مي‌توان به جذب سرمايه‌گذاري هاي خارجي اقدام كرد در حالي كه بايد تاكيد كرد بي‌ثباتي سياسي و امنيتي در اين كشور به كاهش سرمايه‌گذاري خارجي منجر شده است.

ثبات سياسي و امنيتي از عوامل تشويق و تحديدكننده سرمايه گذاريهاي خارجي است .

تاكيدهاي اخير مقام‌هاي پاكستاني بر تامين امنيت سرمايه‌گذاري و توجه جدي به جذب آن از خارج
ناظر بر همين مساله است.

در مجموع به نظر مي‌رسد در صورتي پاكستان نتواند سرمايه‌گذاران خارجي را به سرمايه‌گذاري در اين كشور تشويق كند، در سال مالي آتي ،دولت اسلام آباد با بحراني جدي مواجه خواهد شد.
 پنجشنبه 30 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن