واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: اولين پيوند ناي در جهان
درمان- همشهري آنلاين:
پيوند بيسابقه يك ناي كه از سلولهايش عاري شده بود و سلولهاي بنيادي گيرنده در آن كاشته شده بودند، به يك زن 30 ساله كلمبيايي عمر دوبارهاي داد
به گزارش خبرگزاري فرانسه مارتين بيرچال، استاد دانشگاه بريستول در انگليس و يكي از افراد دخيل در اين عمل كه اولين از نوع خود محسوب ميشود، گفت موفقيت اين عمل نشان ميدهد كه سلولهاي بنيادي بالغ در تركيب با مواد زيستي دوباره مهندسيشده ميتوانند "به طور ريشهاي توانايي جراحان را در درمان بيماران مبتلا به بيماري وخيم بهبود ميبخشد"
او در بيانيهاي گفت: "ما اعتقاد داريم كه اين موفقيت ثابت كرده است كه ما در آستانه عصر جديدي در مراقبتهاي جراحي هستيم."
از دست رفتن راه هوايي طبيعي مصيبتبار است، و تلاشها براي جايگزينكردن آن با مشكلات وخيمي مانند رد بوسيله دستگاه ايمني، مردن غيرقابلكنترل سلولها، و خونريزي مرگبار همراه است.
كلوديو كاستيلو، كه مبتلا به سل شده بود، دچار عفونت ناي شد و ناي او بدون اينكه امكان ترميم آن باشد، روي خود خوابيده بود، و در نتيجه با خطر از دست دادن ريه چپ خود روبهرو بود.
دكترها توضيح دادند كه آنها سعي كردند اين روش آزمايشنشده براي جايگزيني راه هوايي تخريبشده را امتحان كنند.
كاستيلو در يك بيانيه خبري در اين مورد گفت: "من در آغاز ترسيده بود، چرا كه اولين بيماري بودم كه اين شيوه روي او آزمايش ميشد، اما به دكترهايم اعتماد و اطمينان داشتم."
"امكان اجتناب از برداشتن كل ريه - به جاي آن صرفا جايگزيني نايژه بيمارشده - بخت منحصر به فردي براي من بود تا به زندگي طبيعي برگردم."
گروه دانشمندان و جراحان از اسپانيا، ايتاليا و انگليس پس از موافقت او هر يك دانش اختصاصي خود را براي انجام اين عمل در اختيار گذاشتند.
دانشمندان با استفاده از يك شيوه جديد كه در دانشگاه پادوآ ايجاد شده بود، همه سلولها از ناي يك دهنده 51 ساله را با ساييدن و پاككردن با يك محلول دترژنت پيشرفته جدا كردند.
قدمهاي بعدي اين بودند كه بافت زنده را با استفاده از سلولهاي خود كاستيلو دوبارهسازي كنند، و آنها را روي اين چارچوب زيستي پيوند بزنند.
سلولهاي بنيادي از مغز استخوان او به دست آمده بودند، و در شمار زيادي در آزمايشگاه بيرچال در انگليس كشت دادند. آنها سپس با استفاده از پروتئينهاي محرك رشد- اين سلولها را بوسيله روشي كه در اصل براي درمان آرتروز ابداع شده بود، واداشتند به سلولهاي غضروفي ايجادكننده ساختار بدل شوند.
اين سلولهاي رشد داده شده در آزمايشگاه با استفاده از يك راكتور زيستي كه به سلولها اجازه ميداد به درون بافتها مهاجرت كنند، در سطح ناي استريل فرد دهنده كاشته شدند.
سپس سلولهاي اپيتليال كه با حركت دادن اشياي خارجي از ريهها پاك نگهداشتن راههاي هوايي بزرگ كمك ميكند، در ناي قرار داده شدند.
نهايتا راه هوايي آسيبديده كاستيلو با جراحي خارج شد و با ناي بازسازيشده جايگزين شد.
جراحان گفتند اين عمل كاملا موفقيتآميز بوده است.
پائولو ماكياريني، استاد دانشگاه بارسلونا، كه اين عمل را انجام داد، و سرپرست اين گروه دانشمندان بوده است، گفت: "در طول چهار روز پس از پيوند، بافت پيوندي تقريبا از نايژه طبيعي مجاور غيرقابل تشخيص است."
و تنها ده روز پس از جراحي، كاستيلو بيمارستان را براي پيوستن به دو كودك 15 و 4 ساله ترك كرد.
اين دانشمندان چنين نتيجهگيري كردند: "ما فكر ميكنيم كه اين اولين تجربه، بيانگر شاخصي در پزشكي است و اين اميد را برميانگيزد كه راه براي پيوند ايمن و مناسب فردي ناي در بزرگسالان و كودكان گشوده ميشود."
براي كاستيلو اين نتايج از هم اكنون ملموس بوده است: "من اكنون از زندگي لذت ميبرم و بسيار خوشحالم كه بيماري من علاج شده است."
چهارشنبه 29 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]