واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نماينده سازمان جهاني بهداشت در ايران: پاسخگويي به نيازها بدون به مخاطره انداختن منافع آيندگان يك اصل است
نماينده سازمان جهاني بهداشت در ايران تاكيد كرد : پاسخگويي به نيازهاي كنوني جامعه بدون به مخاطره انداختن منافع نسل هاي آينده يك اصل در توسعه پايدار و سلامت محسوب مي شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعي ايرنا، "آمبروجيو ماننتي" امروز - چهارشنبه - در آيين گشايش همايش ملي سلامت و توسعه پايدار افزود: براي توسعه پايدار بايد تقاضاي جامعه ، برنامه ريزي و ظرفيت سازي مهارت ها وجود داشته باشد و دركنار آنها سطوح بالاتر جامعه نيز از آنها حمايت كنند.
وي با بيان اينكه تعريف فقر براي توسعه پايدار ، چند وجهي است گفت: براي مبارزه با فقر جهت رسيدن به توسعه پايدار ، نبايد به تعريف قديمي فقر توجه كرد.
وي گفت: در تعريف امروزي فقر ، فقر به معناي نبود پول نيست، بلكه نبود اطلاعات كافي نيز نوعي فقر محسوب مي شود .
به گفته نماينده سازمان جهاني بهداشت در ايران، از آنجا كه فقر يك موضوع چند وجهي محسوب مي شود براي كنترل آن به همكاري چند وجهي نياز است كه بر اين اساس، سازمان جهاني بهداشت در سال 2005 از برخي چهرهاي علمي ، سياسي و اجتماعي و فرهنگي دعوت بعمل آورد تا براي مولفه هاي اجتماعي سلامت نظر دهند.
"ماننتي" به برنامه هاي جمهوري اسلامي ايران نيز در خصوص مولفه هاي اجتماعي سلامت اشاره كرد و و گفت: اجراي طرح ابتكارات جامع محور(CBI) از جمله اين برنامه ها در ايران محسوب مي شود كه از سال 1992 بر روي 20 شهر به عنوان شهرهاي سالم آغاز شد .
وي اظهارداشت : بين سال هاي 2005 تا 2006 نيز برنامه نيازهاي اوليه توسعه Basic Development Needs يا BDN در راستاي برنامه طرح ابتكارات جامع محور در ايران اجرا شد كه در آن نيازهايي ازجمله آب آشاميدني سالم و جمع آوري مواد زايد در 55 شهر و روستا لحاظ شد.
وي گفت: براي اينكه برنامه سي بي آي در برنامه توسعه پنجم گنجانده شود بايد برخي محدوديت هايي آن رفع شود زيرا براي اجرا، هنوز به تقويت ، نياز دارد.
*** توسعه پايدار ماحصل تعادل جامعه ، محيط زيست و اقتصاد است
دكتر " بهرام دلاوري" معاون هماهنگي و دبير مجامع وزارت بهداشت نيز گفت: توسعه پايدار ماحصل تعادل جامعه ، محيط زيست و اقتصاد است.
دلاوي با تاكيد براينكه توسعه پايدار پاسخگويي به نيازهاي فعلي جامعه با توجه به منفعت آيندگان است گفت: كليد پاسخگويي به نيازهاي نسل آينده در دستان ما است .
وي گفت: هر چند سلامت در توسعه پايدار، اصل است اما بهتر است عوامل ديگر اقتصادي و اجتماعي و تاثير آنها بر سلامت هم در راستاي آن شناخته شوند .
اين مقام وزارت بهداشت با تاكيد بر اين كه انسان حق دارد از زندگي مولد و هماهنگ با طبيعت برخوردار باشد، افزود: با بهتر شناخته شدن موضوع سلامت ،تاثير ابعاد جديد اجتماعي در مقوله سلامت نيز مطرح شده است .
وي افزود: اهداف توسعه پايدار با توجه به شيوع فراوان بيماري، ناتواني و فقر امكان ندارد و سلامت مردم نيز بدون توسعه پايدار محيط زيست دست يافتني نيست.
دلاوري همچنين گفت:سلامت فقط به معناي نداشتن بيماري نيست بلكه رضايت اجتماعي، رواني را نيز شامل ميشود.
وي گفت: 25 درصد از مشكلات سلامت از طريق راهكارهاي بهداشت و درمان و از طريق وزارت بهداشت قابل حل است و 55 درصد از مشكلات ريشه در ساير بخشها دارد يك چهارم بار بيماريها در دنيا به سبب عوامل محيطي، فاضلابهاي غير بهداشتي، آب ناسالم و آلودگي هواست كه اثرات شديدي بر اقشار محروم دارد.
*** سلامت بايد محور توسعه باشد
دكتر "شاهين محمد صادقي " رييس دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي نيز دراين مراسم بر محور توسعه قرار گرفتن سلامت تاكيد كرد .
وي اضافه كرد: اگر بنا باشد توسعه پايدار داشته باشيم سلامت نيز بايد پايدار باشد زيرا توسعه پايدار بدون سلامت پايدار دست نيافتني است .
وي گفت: تعريف سلامت و تاثير آن بر توسعه يك تعريف فراگير است بنابراين حوزه مسووليت آن نيز فراگير بشمار مي آيد و فقط بر عهده وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي نيست .
وي با اشاره به اينكه تامين سلامت يك وظيفه حكومتي است گفت: در اصل هاي مختلف قانون اساسي از جمله اصل هاي 29 ، 43 و 3 هم به سلامت اشاره شده است .
همايش يكروزه ملي سلامت و توسعه پايدار امروز چهارشنبه در تالار امام علي (ع) دانشگاه شهيد بهشتي برگزار شد .
چهارشنبه 29 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]