تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):مبادا اعمال نیک را به اتکاى دوستى آل محمد (ص) رها کنید، مبادا دوستى آل محمد (ص) ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827894964




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

ازدواج نيمه مستقل؛ راهي براي كاهش ترافيك ازدواج در كشور


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ازدواج نيمه مستقل؛ راهي براي كاهش ترافيك ازدواج در كشور
گروه اجتماعي؛ هم اكنون 23 ميليون و 500 هزار و 863 فرد مجرد در كشور وجود دارند كه از اين تعداد 13 ميليون مرد هستند و باقي آمار سهم زنان است. 15 ميليون نفر از اين تعداد هم در سن ازدواج قرار دارند و با روند فعلي كه هر سال فقط 900 ازدواج در كشور اتفاق مي افتد معلوم است كه تعداد زيادي از اين جوانان فرصت مناسب براي ازدواج را پشت سر مي گذارند و به بحران اجتماعي افزوده مي شوند كه همه مسوولان مملكت را به چاره انديشي واداشته است. به همين روي و براي رفع اين مشكل تعداد زيادي از دستگاه هاي دولتي براي ازدواج آنها هزينه مي كنند اما... به نتيجه نمي رسند.

رئيس سازمان ملي جوانان كه يكي از مهم ترين وظايفش تحقق يك و نيم ميليون ازدواج در سال است به تازگي طرح ازدواج «نيمه مستقل» را ارائه كرده كه طبق آن دختر و پسر بعد از عقد زماني را در خانه هاي پدري سر مي كنند تا شرايط مطلوب اقتصادي براي زندگي زير يك سقف را پيدا كنند. اين رسم در سه چهار دهه گذشته در ايران رواج داشت اما اكنون ديگر اجرا نمي شود و رئيس سازمان ملي جوانان با احياي آن قصد دارد آمار ازدواج را در جامعه بالا ببرد. اما چرا موفق نمي شود به هدف خود برسد؟ سوالي كه مهديه سادات مستقيمي عضو كميسيون خانواده در شوراي عالي انقلاب فرهنگي چنين پاسخي به آن داده است؛ «الگوي خانواده نيمه مستقل علاوه بر حل نكردن بحران ازدواج، كشور را با بحران طلاق مواجه مي كند. دوران عقد و تاخير در بروز ازدواج، از بحراني ترين دوران در زندگي زوجين است و طولاني شدن مدت عقد باعث بروز آسيب هاي روحي و رواني در زن و مرد مي شود. براي اشاعه فرهنگ ازدواج، بايد سيستمي متمركز با مصوبات اجرايي در كشور پيش بيني و الگوهاي كاربردي و راهبردي براساس مطالعات مختلف ارائه شود.» او در گفت وگو با فارس بر سالم سازي فرهنگ همسرگزيني و وساطت در ازدواج و ارائه الگوهاي مناسب در ازدواج تاكيد مي كند و معتقد است بايد فرهنگ وساطت در ازدواج نهادينه شود.

«علي ر.» دانشجوي بيست وسه ساله در سن ازدواجي است كه معتقد است اين طرح چاره يي براي حل بحران ازدواج نيست؛ «در حال حاضر و با وجود اين همه مشكلات اجتماعي من حوصله رتق و فتق امور خودم را هم ندارم چه برسد به اينكه بخواهم مسووليت زندگي يك نفر ديگر را هم به دوش بكشم. الان با كار نيمه وقت و حقوقي كه مي گيرم خودم را هم نمي توانم اداره كنم چه برسد به دختر مردم. مگر بيمارم كه يك نفر ديگر را هم شريك بحران هاي خودم كنم؟،»

اما با وجود اين علي اكبري معتقد است اجراي طرح ازدواج هاي نيمه مستقل بار ترافيك ازدواج كشور را سبك مي كند و به خبرنگار ايسنا مي گويد؛ «طرح ازدواج هاي نيمه مستقل به عنوان يكي از راهكارهاي رفع موانع ازدواج از سوي سازمان مطرح شده كه خوشبختانه مورد استقبال هم قرار گرفته است و طرفداران فراواني از ميان كارشناسان و خبرگان مساله ازدواج به اين مساله پرداخته اند و در كنار آنها منتقدان هم ديدگاه هاي خود را در اين مورد ابراز كردند. با جمع بندي اين نظرات كارشناسي، احساس مي كنيم كه اين طرح يكي از راه هايي است كه فعلاً مي تواند بار قابل ملاحظه يي از ترافيك ازدواج كشور را سبك كند.»

اما احمد دستغيب عضو فراكسيون جوانان مجلس شوراي اسلامي منتقدي است كه به اين آساني مجاب نمي شود. او مي گويد؛ «مسوولان سازمان ملي جوانان كه اين موضوع را مطرح مي كنند احتمالاً از خيلي از موضوعات و مسائل مطلع نيستند يا اينكه تلاش مي كنند از مسائل اصلي فاصله بگيرند.»

اين نماينده مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه نبايد موضوعات اينچنيني را ناقص مطرح كنيم، به فارس مي گويد؛ «ازدواج، نظام كاملي است كه تعريف هاي مشخصي دارد و بايد با انجام كارهاي كارشناسي و پژوهشي چنين مسائلي را مطرح كرد. سازمان ملي جوانان بايد اعلام كند با كدام كار تحقيقاتي و پژوهشي به مطرح كردن چنين موضوعي رسيده است؟ آيا اينكه دختر و پسر براي مدت طولاني در منزل پدري خود باقي بمانند مفهوم زندگي مشترك را مي دهد؟ به تجربه ثابت شده است زماني كه دوران عقد به درازا مي كشد مشكلات نيز بيشتر مي شود و با توجه به اينكه حس مسووليت پذيري به عنوان يكي از اركان مهم در نظام خانواده محسوب مي شود در ازدواج نيمه مستقل چنين موضوعي وجود ندارد. نكته ديگري كه در رابطه با ازدواج نيمه مستقل مطرح مي شود روابط عاطفي است كه در ازدواج هاي اينچنيني زير سوال مي رود. همچنين مشكلات عديده يي كه براي خانواده ها قطعاً ايجاد خواهد شد.»

اما عليرضا عصارنيا معاون فرهنگي اجتماعي سازمان ملي جوانان در اين باره گفته است؛ «اين طرح، يك طرح بومي است و در بسياري از استان هاي كشور به علت بافت فرهنگي كه دارد اجرا مي شود. ازدواج نيمه مستقل همراهي پدر و مادر، وفاداري پسر و تحمل دختر را مي خواهد. ازدواج نيمه مستقل مشكلات بسياري دارد. ممكن است خانواده تحمل خود را از دست بدهند اما مي توان گفت با صبر و حوصله دختر و پسر، سرانجام آنان مستقل خواهند شد.» «محبوبه ح.» دختر جواني كه جزء همان 15 ميليون در سن ازدواج است درباره محتواي سخنان آقاي عصارنيا مي گويد؛ «اصلاً دلم نمي خواهد چنين صبوري را امتحان كنم. پسري كه خواهان ازدواج با من است يا آنقدر عرضه دارد كه بتواند زندگي را اداره كند كه من به او جواب مثبت مي دهم. اگر هم عرضه نداشت چرا من بايد خودم را در چنين هچلي بيندازم كه معلوم نباشد عاقبتش چيست؟ شايد در همين دوران عقد يك نفر ديگر را پيدا و مرا رها كرد. بعد چه كسي مي آيد حق و حقوق مرا بگيرد؟ من عطاي اين ازدواج را به لقايش مي بخشم.»
 چهارشنبه 29 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن