واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مدير عامل شركت تعاوني دامداران املش: توليد شير در املش كاهش يافت
خبرگزاري فارس: مدير عامل شركت تعاوني دامداران املش از كاهش توليد روزانه هشت تن شير در اين شهرستان خبر داد.
احسان خبازكار امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در املش با اشاره به دلايل كاهش توليد شير در اين شهرستان افزود: وقوع حوادث غير مترقبه غير قابل پيشبيني ناشي از خشكسالي و سرما، بحران ناشي از گراني نهادههاي دامي و نامتعارف بودن قيمت شير از جمله عوامل كاهش توليد است.
وي عدم توجه مسئولان كشور به وضعيت دامداري را از جمله دلايل ديگر كاهش شير عنوان كرد.
خبازكار اظهار داشت: بسياري از دامداران به دليل بدهي به بانكها و عدم تامين حداقل معاش و ضعف شديد مالي و نيز عدم امكان تامين غذاي مناسب، دامهاي خود را به كشتارگاهها داده و يا فروختهاند.
وي ادامه داد: تعداد كثيري از دامداران نيز در شرايط سخت افزايش قيمتهاي خورام دام و پايين بودن قيمت شير نتوانستند دامهاي خود را به فروش رسانند زيرا بازار خريد دام به شدت راكد بوده است.
مدير عامل شركت تعاوني دامداران املش تصريح كرد: دامداراني كه دامهاي خود را نفروختند بيشتر از كساني كه دامهاي خود را فروختهاند ضرر كردند.
وي اضافه كرد: اينگونه دامداران علاوه بر اينكه خسارت هزينههاي نگهداري دامها را متحمل شدند به لحاظ عدم تامين غذاي مناسب در مدت زمان طولاني شير دام آنها نيز افت پيدا كرد به گونهاي كه ديگر امكان برگشت توليد شير در شرايط مساعد براي دامها وجود ندارد.
خبازكار روي آوردن بسياري از كشاورزان به شغل دامداري را به دليل ضربه اقتصادي به صنعت چاي در سالهاي گذشته عنوان كرد.
وي افزود: شغل دامداري نيز با توجه به فشارهاي موجود مشكلات كشاورزان را مضاعف كرده است.
خبازكار با بيان اينكه هر صنايع و توليدكنندهاي در صورت آسيب ديدن واحد صنعتي و توليدي خود را تعطيل ميكند خاطرنشان كرد: متاسفانه اگر دامداري زيان ببيند قادر نخواهد بود دامداري را تعطيل كند زيرا دام زنده نياز به تغذيه دارد.
وي بيان داشت: هر راس گاو ماده كه به كشتارگاه ميرود حدود سه سال طول ميكشد يك دام جايگزين آن شود ضمن آنكه دولت نيز سه تا 5 ميليون تومان از نظر اقتصادي ضرر ميكند.
خبازكار با ابراز گله از عدم پرداخت تسهيلات بانكي به دامداران و تعاونيهاي دامداري اظهار داشت: تنها تعاوني دامداران در سطح كشور هستيم كه اقدام به احداث كارخانه خوراك دام با بيش از 2 هزار متر مربع تاسيسات كرديم و زمينه اشتغال 20 نفر به طور مستقيم و 100 نفر غير مستقيم را فراهم آورديم.
وي ادامه داد: اين تعاوني در سالهاي گذشته و سال 86 در سطح كشور به عنوان تعاوني نمونه انتخاب شد ولي با شرايط فعلي توان بازپرداخت اقساط بانكي خود را ندارد.
مدير عامل شركت تعاوني دامداران املش گفت: در حال حاضر روند رو به رشد توليد شير در اين شهرستان نه تنها متوقف شده است بلكه پيشبيني ميشود در طول سال جاري به جاي توليد روزانه 30 تن شير به 14 تن تنزل يابد كه اين امر خسارت جبران ناپذيري را متوجه تعاوني و دامداران ميكند.
خبازكار خواستار حمايت مسئولان شد و افزود: از وزير جهاد كشاورزي و استاندار گيلان خواستار تشكيل كميتهاي در شهرستان املش براي بررسي اوضاع دامداران، پرداخت كمكهاي مالي بلاعوض به منظور تامين بخشي از خسارات به تعاوني دامداران، پرداخت وامهاي اشتغالزايي براي احياي مجدد دامداري شهرستان و تمديد زمان پرداخت وامهاي اخذ شده توسط تعاوني دامداران براي دامداران عضو شركت تعاوني به مدت يك سال ديگر هستيم.
به گفته خبازكار 3 هزار و 500 دامدار عضو شركت تعاوني دامداران املش هستند.
انتهاي پيام/ش20
چهارشنبه 29 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 302]