محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1845604349
آنچه باید در رابطه با حمله قلبی بدانید
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: حمله قلبی ( Heart Attack ) عبارت است از مرگ سلول های عضلانی قلب در اثر کاهش یا توقف جریان خون سرخرگ های قلب . غالباً در افراد بالای ۴۰ سال رخ می دهد. این بیماری در مردان شایع تر است ، اما میزان بروز آن در خانم ها نیز رو به افزایش گذاشته است .
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، درصورت وقوع چنین حالتی ، باید بدانید که درد خفیف قفسه سینه ، ناراحتی در آرواره ها و… علایم خفیفی هستند که ممکن است نشان از حمله قلبی باشند. اگر این علائم هشدار دهنده را جدی نگرفته و در انجام اقدامات ضروری تأخیر شود، در واقع فرد خود را در معرض خطر حمله قلبی و حتی مرگ قرار داده است .
حمله قلبی عامل اول مرگ و میر در ایران است . از آنجا که اکثر این مرگ و میر ها بدلیل بیماری های کرونری قلبی می باشند، آگاهی در مورد حمله قلبی مهم است .
هیچگاه مشکلات قلبی را فراموش نکنید چرا که موضوع آنها چیزی غیراز مرگ و زندگی نمی باشد . برای مثال آگاهی شما در مورد علایم هشدار دهنده حمله قلبی باید زیاد باشد، چرا که شمارا در کمک به خودتان و نزدیکانتان توانمندتر می کند .
حمله قلبی آسیب به عضله قلب است که در اثر کاهش خون رسانی به آن ایجاد می شود. معمولاً وقتی یک لخته خون موجب انسداد جریان خون در کروناری ( رگ خونرسان یا عضله قلب ) می شود، قسمتی از عضله قلب تخریب شده و یا آسیب می بیند و این معضل می تواند کشنده باشد.
سالها پیش حمله قلبی کشنده بود ولی امروزه بدلیل آگاهی بیشتر از علائم و نشانه ها و درمانهای پیشرفته تر ، بسیاری از افرادی که دچار حمله قلبی می شوند زنده می ماند.
شیوه زندگی شما ، غذائی که می خورید، مدت زمانی که ورزش می کنید و روش مواجهه و برخورد شما با شرایط استرس زا، نقش مهمی در بهبودی شما از یک حمله قلبی دارد.
بعلاوه شیوه زندگی سالم می تواند ریسک فاکتور هایی که باعث تنگی شریانهای خون دهنده ( مشروب کننده ) قلب می شود را کنترل کرده و شما را در اولین حمله قلبی و حمله های بعدی محافظت کند.
واکنش و عملکرد سریع باعث نجات بسیاری از زندگی ها می شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، هر ساله حدود ۱/۱ میلیون آمریکایی از حمله قلبی رنج می برند و حدود ۴۶۰ هزار نفر از آنان جان خود را از دست می دهند و تقریباً نیمی از مرگ.ها معمولاً یک ساعت پس از شروع علائم درد روی می دهند.
همه می دانیم که عامل شماره یک مرگ و معلولیت در اغلب مردم حمله قلبی است ، اما اکثر مردم نمی دانند علائم حملات قلبی چیست و غالباً در تشخیص آن سردرگم می شوند.
«مری هند» از سازمان ملی قلب آمریکا می.گوید: «حمله قلبی وقتی روی می دهد که راه جریان خون به قلب به طور نسبی و یا کامل مسدود می شود. از این رو، در طول اولین ساعت بروز علائم حملات قلبی است که داروهای بازکننده لخته های خون و دیگر درمان ها مانند آنژیوپلاستی در باز کردن شریان های مسدود شده و به جریان انداختن جریان خون بیشترین تأثیر را دارند.
هر چه شریان زودتر باز شود و خون در رگهای بسته شده جریان یابد، نتایج درمان بهتر خواهد بود و بیمار زنده خواهد ماند. اما متأسفانه از هر پنج بیمار حمله قلبی فقط یک نفر به موقع به اورژانس بیمارستان رسانده می شود! تا به موقع از درمانهای مؤثر بهره مند گردد.
علائم کمتر شناخته شده حمله قلبی شامل : ناراحتی و یا درد در قفسه سینه ، ناراحتی در بازو، در کمر، گردن ، آرواره یا معده ، تنگی نفس ،عرق سرد،حالت تهوع وگیجی و منگی می باشند. اکثر مردم نمی دانند این علائم خفیف ممکن است منجر به حمله قلبی شوند. در این موقع بیشتر آنها این علائم را مرتبط با سوءهاضمه ، آنفلونزا و یا حتی گرفتگی عضلات می دانند.
یکی از دلایلی که مردم از این علائم آگاه نیستند این است که تعداد انگشت شماری از پزشکان راجع به این علائم با بیماران خود صحبت می.کنند. بسیاری از افراد، به هنگام حمله قلبی ،به سادگی از درخواست کمک اجتناب می کنند زیرا معتقدند در معرض خطر نیستند.
اکثر مردم هنوز مانند قدیم فکر می.کنند که دچار حمله قلبی نمی شوند و بیشتر نگران یک سرماخوردگی ساده هستند تا حمله قلبی ناگهانی ! بنابراین ضروری است علائم حمله قلبی را بشناسیم تا به موقع به کمک اعضای خانواده ، دوستان یا همکاران خود بشتابیم .
افراد مسن تر نیز باید جهت پیشگیری از تبعات ناگوار حملات قلبی وضعیت جسمانی خود را نه تنها با اعضای خانواده بلکه با همسایگان ، دوستان و پرستاران خود در میان بگذارند.
قلب شما تقریباً یکبار در ثانیه می زند. در طول روز، قلب شما حدود ۲۰۰۰ گالون خون به سیستم گردش خون پمپ می کند. سیستم گردش خون شما شامل سرخرگها و سیاهرگهاست. سیاهرگها خونی که اکسیژن کمی دارد را به قلب برمی گردانند و سرخرگها خون غنی از اکسیژن را به تمام بافتها از جمله عضله قلب می برند.
هنگامی که یک یا چند سرخرگ کوچکی ( سرخرگهای کروناری یا تاجی ) که خون غنی از اکسیژن را به قلب می رسانند مسدود شوند حمله قلبی روی می دهد.
اغلب حمله.های قلبی در نتیجه “بیماری شریان.های تغذیه.کننده قلب یا شریان.های کورونری” (CAD) رخ می.دهند.
CAD در نتیجه جمع.شدن موادی به نام پلاک در در دیواره.های درونی شریان.های کورونری رخ می.دهد.
یک حمله قلبی زمانی اتفاق می افتد که خونرسانی به قسمتی از عضله قلب به علت انسداد یکی از عروق کرونری به شدت کاهش یافته یا متوقف گردد.
رگ های کرونر، اولین رگهایی هستند که از آئورت نشات می گیرند و خونرسانی به خود قلب را در تمامی سطوح به انجام می رسانند. رسوب چربی در امتداد لایه داخلی شریان کرونری یکی از دلائل اصلی انسداد جریان خون قلب است.
خونرسانی زمانی که شریان دچار اسپاسم ( انقباض ناگهانی ) می شوند، نیز کاهش می یابد. اسپاسم کرونر در افراد عصبانی و جوان شایعتر است.
حمله قلبی هنگامی رخ می.دهد که لخته.ای به حد کافی بزرگ در شریان تنگ.شده بوسیله پلاک ایجاد می.شود و همه یا بیشتر جریان خون در آن شریان را قطع می..کند.
ایجاد لخته به علت پاره.شدن پلاک رخ می.دهد. در این حالت لخته.ای بر روی سطح پلاک تشکیل می.شود. این لخته می.تواند باعث انسداد کامل جریان خون شود.
قطع جریان خون در این شریان. مانع از رسیدن خون غنی از اکسیژن به بخش.هایی از عضله قلب می.شود که بوسیله آن تغذیه می.شدند. فقدان اکسیژن به عضله قلب آسیب می.رساند. اگر این انسداد به سرعت برطرف نشود، عضله آسیب.دیده شروع به مردن می.کند.
آسیب.دیدن یخشی از عضله قلب باعث می.شود که قلب نتواند تلمبه.کردن خون را به خوبی انجام دهد. در این حالت ممکن است درد یا ناراحتی قفسه.سینه،بازو،پشت یا فک؛ تنگ.نفس یا سایر علائم بروز کند.
اگر انسداد شریان در طول چند ساعت برطرف نشود، بخشی از عضله آسیب.دیده قلب خواهد مرد و بافت جوشگاهی جای آن را خواهد گرفت،
این آسیب قلب بر حسب وسعت آن ممکن است در درازمدت علائم آشکاری نداشته باشد یا اینکه به علت از دست رفتن توانایی قلب در تلمبه.کردن خون علائم شدید و درازمدت نارسایی قلب ایجاد شود.
حمله قلبی همچنین ممکن است در نتیجه مشکلات عرق خونی بسیار کوچک و ذره.بینی تغذیه.کننده قلب باشد.این عارضه را بیماری عروق کوچک (microvascular disease) می.نامند. اعتقاد بر این است که این عارضه در زنان شایع.تر از مردان است.
یک علت کمتر شایع حمله قلبی اسپاسم یا سفت.شدن شدید یک شریان کورونری است که جریان خون در شریان را مختل می.کند.
این انقباض و سفت.شدن ممکن است در شریان.های کورونری که مبتلا به . CAD نیستند، رخ دهد. همیشه روشن نیست که چه چیزی باعث این سفت.شدن شریان.های کورونری می.شود، اما گاهی این عارضه با موارد زیر همراه است:
•مصرف برخی از داروها و مواد مانند کوکائین.
•استرس عاطفی یا درد.
•قرارگرفتن در معرض سرمای شدید.
•سیگار کشیدن.
انسداد معمولاً در اثر یک لخته خون است که در جایی از عروق کروناری که طی سالها در اثر رسوب کلسترول و غیره نازک شده است، ایجاد می شود.
تجمع کلسترول و سایر رسوبات، که جمعاً پلاک نامیده می شوند،در سرخرگهای بدن اترواسکلروز ( تصلب شرائین )نامیده می شود.وقتی عروق کروناری در اثر آترواسکلروز تنگ می شوند، این حالت بیماری عروق کروناری نامیده می شود.
بیماری عروق کروناری یک پیش زمینه اصلی حمله قلبی است. فاکتورهایی که ریسک بیماری عروق کروناری و در نهایت حمله قلبی را در شما افزایش می دهند عبارتند از سابقه خانوادگی بیماری قلبی، مقادیر بالای کلسترول( لیپو پروتئین با دانسیته کم یا LDL و یا کلسترول بد) ، فشار خون بالا، سیگار کشیدن ، چاقی ، فعالیت بدنی کم .
بندرت در اثر پاره شدن لخته خون درون یک قلب بیمار و انتقال آن به یک شریان کروناری سالم یا تنگ حمله قلبی روی می دهد. علت ناشایع دیگر حمله قلبی، اسپاسم شریان کروناری است که مانع خون رسانی به قسمتی از قلب می شود. موادی چون کوکائین می توانند چنین اسپاسم کشنده ای ایجاد کنند.
حمله قلبی یک رویداد لحظه ایستا نمی باشد بلکه فرآیند دینامیک است که در طی چندین ساعت روی می دهد. با هر دقیقه ای که می گذرد و بافتهای قلبی بیشتری از خون بی نصیب مانده و از بین رفته تا می میرند. به هر حال، زمانیکه جریان خون قلب برقرار شود آسیب به آن متوقف می گردد.
علل
بسته شدن نسبی یا کامل سرخرگ های قلب توسط لخته خون ، گرفتگی یا انقباض عروقی ؛ یا اختلال شدید در ضرباهنگ قلب
عوامل افزایش دهنده خطر
سیگار کشیدن
چاقی
استرس
بالا بودن سطح کلسترول بد خون ، یا پایین بودن سطح کلسترول خوب خون
بالا بودن فشارخون / دیابت
رژیم غذایی پر از چربی های اشباع شده
سابقه خانوادگی بیماری سرخرگ های قلب
اکثراً انجام کارهای نشستنی و نداشتن فعالیت بدنی کافی
ورزش در گرمای زیاد یا سرما و باد
عوامل خطر ساز سکته های قلبی :
فاکتور های مشخصی که عوامل خطر سازی کروناری نامیده می شوند، ریسک حمله قلبی را بالا می برند. این فاکتورها باعث تشکیل ناخواسته رسوبات ( آترواسکلروز ) شده که شریانهای بدن از جمله قلب را تنگ می کنند. عوامل خطر سازی کروناری عبارتند از :
فشار خون بالا ، سطح بالای کلسترول خون ( LDL یا کلسترول بد ) ، سیگار کشیدن ،فعالیت بدنی کم ، چاقی ، دیابت ، استرس ، الکل ، سابقه خانوادگی حمله قلبی ، هوموسیستین ، CRP، فیبرینوژن .
۱- عواملی که قابل تغییر نیستند
ارثی : بیشتر بیماریهای قلبی و عروقی دارای سابقه خانوادگی می باشند.
مردان : شانس بیشتری برای ابتلا دارند.
سن : اکثر حملات قلبی در افراد بالای ۶۵ سال سن ، رخ می دهد.
۲- عوامل خطری که قابل تغییر هستند
سیگار کشیدن: سیگاریها دو برابر بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
فشار خون بالا: چون سبب افزایش کار قلب می شود.
کلسترول بالای خون: سبب رسوب در دیواره شریان می شود.
۳- عواملی که قابل اصلاح هستند
دیابت: سبب افزایش کلسترول و تری گلیسرید خون می شود.
چاقی : روی فشار خون و کلسترول اثر دارد و باعث دیابت و فشار روی قلب می شود.
کم تحرکی: افراد غیر فعال دو برابر افراد فعال در معرض خطر سکته قلبی می باشد.
علائم و نشانه ها:
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، حمله قلبی علائم و نشانه های مختلفی دارد و تمام افرادی که دچار آن می شوند علائم مشابه و با شدت یکسانی را تجربه نمی کنند. غالباً نشانه های حمله قلبی در افراد مسن و یا دیابتی کمتر نمایان می شوند. بعضی از افراد هیچ علامتی ندارند، با این وجود هر چه علائم و نشانه ها بیشتر باشند، احتمال وقوع حمله قلبی بیشتر خواهد بود.
همچنین تشخیص حمله قلبی مشکل است زیرا اکثر علائم و نشانه های این حملات اختصاصی نبوده و با علائم و نشانه های سایر دستگاهها خود را نشان می دهند. علائم و نشانه های احتمالی یک حمله قلبی به صورت زیر بیان می شود:
فشار ناراحت کننده، احساس پری ، فشردگی یا درد در مرکز قفسه سینه که دو دقیقه یا بیشتر طول بکشد ( این نشانه ممکن است ناگهان ظاهرشده و سریع هم از بین برود.) ممکن است درد به شانه ، گردن ، فک پایینی یا بازو انتشار پیدا کند.
یک یا چند مورد از علائم زیر ممکن است وجود داشته باشد: ضعف ، گیجی ، تعریق، تهوع، تنگی نفس. ( تمامی این علائم خطر در هر حمله قلبی رخ نمی دهند و ممکن است تعدادی از آن ها وجود داشته باشد)
حمله قلبی معمولاً بطور ناگهانی روی میدهد.در هر مکانی (سرکار و یا در حالت استراحت زمان بازی و یا هنگام راه رفتن) ممکن است روی دهد. بسیاری از افرادی که دچار حمله قلبی می شوند علائم و نشانه های اخطار دهنده ( آنژین ) را ساعتها، روزها و یا هفته ها قبل نشان می دهند و زودرس ترین علامت پبش بینی کننده حمله قلبی دردی است در قفسه صدری که بطور مکرر با حرکت و فعالیت شروع شده و با استراحت برطرف می شود.
برخی ازحملات قلبی ناگهانی و شدید هستند . اما اکثر آنها به آهستگی آغاز می شوند و با درد یا ناراحتی خفیفی همراه میباشند. در این قسمت برخی از علایم حمله قلبی ذکر می شوند:
احساس ناراحتی ، فشار ، پری یا درد در مرکز قفسه سینه که بیش از چند دقیقه به طول انجامیده یا رفع شده و دوباره بر گردد .
احساس درد یا ناراحتی در یک یا هر دو بازو ، پشت ، گردن ، فک یا معده .
تنگی نفس با یا بدون احساس ناراحتی در قفسه سینه .
سایر علایم مانند تعریق سرد ، تهوع یا سبکی سر.
اگر شما یا یکی از همراهانتان دچار ناراحتی در قفسه سینه می باشید ، بخصوص اگر یک یا تعدادبیشتری از علایم ذکر شده را دارید، بیش از ۵ دقیقه تا درخواست کمک صبر نکنید . با ۱۱۵ یا مراکز اورژانس پزشکی منطقه خودتان (مراکز آمبولانس و . . .) تماس بگیرید ویااینکه فرد را مستقیما به بیمارستان برسانید .
علایم شایع
درد قفسه سینه یا احساس «سنگینی ، فشردگی یا له شدگی » در قفسه سینه . دردی که از میان قفسه سینه به جناغ و گاهی به آرواره ، گردن ، بازوها، بین دو کتف یا بالای شکم نیز تیر می کشد.
احساس نزدیکی مرگ
تنگی نفس
تهوع و استفراغ
تعریق
منگی
ضعف
احساس خفگی
پیشگیری
پیش گیری از حمله قلبی هیچوقت دیر نیست حتی اگر شما قبلاً دچار آن شده باشید. دارو و درمانی بطور پیشرونده ای یکی از مهمترین عوامل کاهش ریسک حمله قلبی دوم شده است و به قلب آسیب دیده کمک می کند تا بهتر کار کند. فاکتورهای شیوه زندگی نیز نقش مهمی در جلوگیری از حمله قلبی و بهبودی از آن را بازی می کنند.
- داروها : بطور کلی دکترها برای کسانی که دچار حمله قلبی شده اند و یا عوامل خطر سازی آن را دارند دارو درمانی شروع می کنند. داروهایی که به عملکرد بهتر قلب کمک
می کنند و احتمال حمله قلبی را کاهش می دهند عبارتند از :
- داروهای رقیق کننده خون : آسپرین از غلظت خون شما می کاهد و ایجاد لخته را کمتر می کند.در بعضی از مواقع ممکن است دکتر شما داروی رقیق کننده قویتر از آسپرین تجویز کند. دکترها ممکن است آسپرین را به همراه داروی ضد لخته ای چون کلوپیدوگرل ( Plavix ) برای بیمارانی که برای گشاده کردن شریانهای کروناری تنگ شده، آنژیوپلاستی کرده آند نسخه کنند، هم قبل و هم بعد از پروسه تحقیقات نشان می دهد که استفاده از Plavix، آسپرین و سایر درمانهای استاندارد، میزان بقا را افزایش می دهند. اگر شما برای پیش گیری از حمله قلبی آسپیرین مصرف می کنید، باید بدانید که ضد دردی چون بروفن ممکن است اثر رقیق کنندگی خون را کاهش دهد. اگر همزمان استفاده شوند، بروفن به نظر می رسد که با اثرات مفید آسپرین برای قلب تداخل می کند. اگر مجبورید که برای مشکلی مثل آرتریت، ضد درد مصرف کنید با پزشک خود مشورت نمایید.
بعلاوه اگر چه آسپرین مردان را در مقابل اولین حمله قلبی محافظت می کند ولی به نظر نمی رسد که تمام زنان را محافظت کند . مطالعه ای که در مارس ۲۰۰۵ چاپ شده است هیچ تفاوتی در احتمال اولین حمله قلبی بین زنان ۶۴-۴۵ ساله ای که آسپرین مصرف می کردند و آنها که دارو نما
(Placebo ) می خورند نشان نداد، ولی مصرف آسپیرین در زنان بالای ۶۵ سال مفید بود.
- مسدود کننده های بتا : این داروها ضربان قلب و فشار خون شما را کاهش می دهند و بار روی قلب را کم می کنند . عمدتاً پس از حمله قلبی نیازمندید که یکسال داروی مسدود کننده بتا مصرف کنید.
- مهار کننده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتاسین ( ACEI ) ? اگر شما حمله قلبی متوسط تا شدیدی داشته اید که ظرفیت پمپ کنندگی قلب شما را کاهش داده، ممکن است دکترتان ACEI نسخه کند. این داروها اجازه می دهند که خون راحت تر از قلب شما جریان یابد.
- داروهای پائین آورنده کلسترول : داروهای گوناگونی چون استاتین ها، نیاسین، فیراتها، مشتقات اسید صفراوی می توانند سطح ناخواسته کلسترول خون شما را پائین آورند. بسیاری از افرادی که دچار حمله قلبی شده اند داروهای کاهنده کلسترول مصرف می کنند ? داروهایی که ریسک حمله قلبی دوم را کاهش می دهند.
- مسدود کننده های کانالهای کلسیمی : این داروها عضلات عروق خونی را ریلکس و شل می کنند بعضی از ضربانات قلب شما را هم کم می کنند.
شیوه زندگی
اینکه شما چگونه زندگی می کنید تأثیر مهمی در سلامت قلب شما دارد. عمل کردن به روشهای زیر نه تنها از ایجاد حمله قلبی جلوگیری می کند بلکه کمک می کند تا زودتر بهبودی را بدست آورید.
معاینات پزشکی منظم انجام دهید – بعضی از عوامل خطر سازی اصلی حمله قلبی چون چربی خون و فشار خون، قند خون در مراحل اولیه خود هیچ علامتی ندارند ولی پزشک شما می تواند آزمایشاتی انجام دهد که نشان دهد آیا شما مبتلا به این امراض هستید یا خیر. اگر مشکلی وجود داشته باشد شما می توانید کارهایی را انجام دهید که در نهایت دچار حمله قلبی نشوید.
فشار خون خود را کنترل کنید - هر ۲ سال فشار خون خود را چک کنید . اگر فشار خون بالا با سابقه بیماری عروق کروناری داشته باشید ممکن است پزشکتان توصیه کند که با فاصله کمتری فشارتان را چک کنید . با توجه به ریسک قلبی عروقی فشار خون طبیعی ۷۵/۱۱۵ میلی متر جیوه است.
کلسترول خود را چک کنید – کلسترول خون خود را بطور منظم با تستی که پزشکتان انجام می دهد چک کنید اگر سطح کلسترول بد بطور قابل توجه ای بالاست پزشکتان ممکن است توصیه کند که رژیمتان را تغییر دهید یا داروهایی دهد تا آن را کنترل کنید . علاوه بر روشهای معمول بررسی کلسترول، ممکن است پزشکتان CRP را هم اندازه بگیرد این تست اندازه پروتئین فاز حاد را در خون شما مشخص می کند مقدار زیاد آن نشان دهنده التهاب درون عروق شماست که می تواند برای قلب مضر باشد.
سیگار نکشید – اگر سیگاری هستید تنها چیزی که برای سلامت قلبتان می توانید انجام دهید این است که آن را ترک کنید چرا که از هر ۵ مرگ ناشی از بیمار قلبی یک مرگ ناشی از سیگار است. اگر خودتان نمی توانید سیگار را ترک کنید از دکترتان بخواهید که روشی معرفی نماید تا بین وسیله این عادت را دور اندازید.
بطور منظم ورزش کنید : سالها پیش پزشکان ورزش بدنبال حمله قلبی را منع می کردند. بدلیل اینکه می ترسیدند موجب حمله دیگری شود ولی ورزش منظم کمک می کند تا عضله قلب پس از حمله قلبی، عملکرد طبیعی خود را بدست آورد. امروزه ورزش جزء مهم برنامه توان بخشی قلبی است . ورزش از طریق ایجاد وزن مناسب و کنترل دیابت، چربی و فشار خون جلوی ایجاد حمله قلبی را می گیرد.
غربالگری و تشخیص
بطور ایده آل دکترتان در هنگام معاینات فیزیکی روتین می تواند عوامل خطر سازی حمله قلبی را در شما شناسائی نماید.
اگر شما دچار حمله قلبی شده اید یا مشکوک هستید غربالگری و تشخیص در شرایط دیگری، اتاق اورژانس،انجام می شود. در آنجا احتمالاً از شما خواسته می شود که علائمتان را توضیح دهید و فشار خون شما، ضربان قلب شما، و دمای بدنتان چک می شود. دکتر شما به صدای قلب و ریه تان توسط گوشی گوش می دهد. از شما سؤالاتی در مورد وضعیت سلامت و سابقه بیماری قلبی در خانواده تان می شود همچنین پزشکان اورژانس ممکن است بخواهند تستهائی انجام دهند تا بدانند که آیا علائم نشانه های شما مثل درد قفسه صدری نشاندهنده حمله قلبی است یا ناشی از چیز دیگری می باشد. این تستها شامل موارد زیر است :
الکترو کاردیوگرام (ECG) :اغلب اولین تستی است که برای تشخیص حمله قلبی بکار می رود
تستهای خونی : آنزیمهای قلبی
عکس قفسه سینه( (C X R : عکس قفسه صدری بوسیله اشعه X به پزشک شما اجازه
می دهد که اندازه و شکل قلب شما و عروق خونی آن را چک کند .
اسکن هسته ای : این تست کمک می کند تا مشکلات جریان خون به قلب را شناسائی کنیم.
اکو کاردیوگرام : در این تست از امواج صوتی برای تشکیل تصویری از قلب شما استفاده
می شود . اکو کاردیوگرام مشخص می کند که آیا قسمتی از قلب توسط حمله قلبی آسیب دیده و بطور طبیعی پمپ نمی کند و یا در آخرین حد ظرفیتش است.
کاتتریزاسیون کروناری ( آنژیوگرافی ) :
این تست نشان می دهد که آیا شرائین کروناری شما تنگ و یا مسدود شده اند. در روزها یا هفته ها پس از حمله قلبی ممکن است از شما تست ورزش شود. تست ورزش نشان می دهد که قلب شما و عروقش چگونه در هنگام فعالیت، عمل می کنند شما ممکن است روی تسمه متحرک راه روید یا دوچرخه ثابتی را که به دستگاه ECG متصل است پدال بزنید و یا ممکن است دارویی که قلب را همانند شرایط فعالیت تحریک می کند به رگ شما تزریق کنند. تست ورزش به دکترها کمک می کند تا بیماری شریان کروناری را، که می تواند درد قفسه صدری تولید نموده و به زودی و یا در آینده حمله قلبی ایجاد کند، تشخیص دهند.
اقدامات و کمک های اولیه:
باید اقدامات زیر را در موارد جمله قلبی سریع و به طور کامل به انجام برسانید
بیمارستان هایی که مراقبت های اورژانسی قلبی ۲۴ ساعته دارند را بیابید و اگر درد قلبی بیش از ۲ دقیقه طول کشید با مرکز درمانی تماس بگیرید.
اگر خودتان می توانید سریعتر بیمار را به مراکز درمانی برسانید، منتظر آمبولانس نشوید و بیمار را انتقال دهید.
اگر لازم بود و به درستی نیز آموزش دیده باشید، CPR را آغاز کنید.
به بیمار کمک کنید تا در وضعیتی که کمترین درد را دارد، قرار گیرد. به طور معمول اینکه شامل نشاندن بیمار و بالا نگه داشتن پاها بالاتر از سطح قلب می باشد. لباس های اطراف گردن و قفسه سینه را شل کنید.
مشخص کنید که آیا بیمار از بیمار شناخته شده عروق کرونر قلب در رنج بوده یا خیر و آیا نیترو گلیسیرین مصرف می کند. نیترو گلیسیرین ، شریان کرونری را گشاد می کند و باعث افزایش جریان خون به عضله قلب می شود، ضمن اینکه فشار خون را کاهش داده و وریدها را گشاد می کند. ( از آنجاییکه نیتروگلیسیرین فشار خون را کاهش می دهد در هنگام مصرف بیمار در حالت نشسته یا دراز کش باشد.)
اگر مصدوم بیهوش بود ABC را بررسی و در صورت نیاز CPR را آغاز کنید.
امدادگران در حمله قلبی می توانند تا سه قرص زیر زبانی به فاصله ده دقیقه بدون نیاز به تجویز پزشک تجویز کنند.
اصول کلی
اگر هرگونه علامتی از حمله قلبی را دارید، فوراً کمک پزشکی بخواهید. توجه داشته باشید که داروهای حل کننده لخته تنها در ساعات اولیه حمله مؤثر خواهند بود.
اگر فردی که دچار حمله قلبی شده است بی هوش است و نفس نمی کشد: ـ با فریاد کمک بخواهید و وی را ترک نکنید. ـ از یک نفر بخواهید اورژانس را خبر کند. ـ فوراً تنفس دهان به دهان را شروع کنید. ـ اگر ضربان قلب وجود ندارد، ماساژ قلبی بدهید. ـ تا زمانی که کمک نرسیده باشد عملیات احیا را ادامه دهید. به هنگام بستری شدن در بیمارستان :
بررسی های تشخیصی ممکن است شامل نوار قلب ، اسکن رادیواکتیو با تکنسیم ۹۹، آنژیوگرافی (عکسبرداری از رگ ها با اشعه ایکس به کمک تزریق ماده حاجب درون آن ها)، و اندازه گیری آنزیم هایی که از عضله قلب آسیب دیده به درون خون آزاد می شود.
اکسیژن و داروهای مختلف
امکان دارد برای به کار انداختن قلب نیاز به تحریک الکتریکی وجود داشته باشد.
شاید جراحی (کار گذاشتن دستگاه ضربان ساز، آنژیوپلاستی با بادکنک کوچک ، یا جراحی بای پاس سرخرگ های قلب )
داروها
داروهایی که به سرعت لخته های خون را حل می کنند (باید در عرض ۳-۱ ساعت از زمان بروز حمله داده شوند).
داروهای ضد درد
داروهای ضد بی نظمی قلب و داروهای ضد آنژین صدری ، مثل مسدودکننده های بتا آدرنرژیک یا مسدودکننده های کانال کلسیمی ، برای پایدار کردن نامنظمی ضربان قلب
داروهای ضد انعقاد برای جلوگیری از تشکیل لخته خون
نیتروگلیسیرین برای گشاد کردن سرخرگ ها و افزایش خونرسانی قلب
داروی دیژیتال برای تقویت انقباضات عضله قلب و پایدار کردن ضربان قلب
فعالیت
به هنگام بهبودی ، کارهای روزمره خود را تدریجاً از سر گیرد. قبل از آغاز مجدد فعالیت جنسی یا رانندگی با پزشک خود مشورت نمایید.
در صورت در دسترس بودن ، در یک برنامه بازتوانی قلبی شرکت کنید.
رژیم غذایی
رژیم غذایی کم چرب (چربی باید کمتر از ۲۰% کل کالری دریافتی را تأمین کند) و پر فیبر
وزن خود را در حد مطلوب نگاه دارید. اگر اضافه وزن دارید، یک رژیم لاغری مناسب و تأیید شده توسط پزشک بگیرید.
در این شرایط به پزشک خود مراجعه نمایید
اگر شما یا یکی از اعضای خانواده تان علایم حمله قلبی را دارید. این یک مورد اورژانس و تهدیدکننده زندگی است !
اگر به هنگام بهبودی یکی از موارد زیر رخ دهد: ـ دردی که با داروهای تجویز شده خوب نشود. ـ تنگی نفس یا سرفه به هنگام استراحت ـ تهوع ، استفراغ ، اسهال ، تب ـ خونریزی از لثه ها یا سایر جاها ـ تپش قلب یا جا افتادن یک ضربان قلب
آیا بلافاصله بعد از شروع حمله قلبی، بهتر است یک نفر شانه. های بیمار را ماساژ بدهد؟
به هیچ وجه. ماساژ دادن در بیشتر مواقع درد قلبی را بدتر و شرایط را وخیم .تر می .کند. بهترین توصیه به بیمارانی که دچار حمله قلبی شده .اند این است که بلافاصله دست از کار بکشند و آرام بنشینند. استراحت، اولین قدمی است که باید برای تسکین درد قلبی برداشت.
قدم بعدی، این است که از قرص زیر زبانی(نیتروگلیسیرین). استفاده کنند.
اگر پس از ۵ دقیقه، درد تسکین پیدا نکرد، مجددا باید یک قرص زیرزبانی گذاشت. این کار را تا ۳ بار می. شود تکرار کرد اما اگر پس از به کار بردن ۳ قرص زیرزبانی در فواصل مناسب، باز هم درد از بین نرفت، باید بلافاصله با اورژانس تماس گرفت یا به یکی از مراکز اورژانس مراجعه کرد.
عوارض
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، در موارد نادری حمله قلبی می تواند بدون ایجاد و درد و ناراحتی ایجاد شود. که در بیشتر موارد حمله قلبی موجب مرگ می شود. عوارض اغلب در اثر آسیبی که قلب در اثر یک حمله قلبی متحمل شده است ناشی می شود. این آسیب می تواند منجر به وضعیت های زیر گردد:
ریتم غیرطبیعی قلب ( آریتمی ) : اگر قلب در اثر یک حمله آسیب دیده باشد، چرخه های کوچک الکتریکی ایجاد شده که می توانند ریتم های غیر طبیعی تولید کنند که بعضی از آنها کشنده است.
نارسائی احتقانی قلب : ممکن است تعداد بافت آسیب دیده قلب آنقدر زیاد باشد که باقیمانده آن قادر به پمپ کردن مقدار کافی خون به خارج قلب نباشد. کاهش خون رسانی به بافتها و عضوهای بدن موجب تنگی نفس، خستگی و ورم قوزک پاها می شود. نارسایی احتقانی قلب به هر حال ممکن است، یک بیماری مزمن باشد که بر اثر آسیبهای مکرر و وسیع به قلب در طول حمله قلبی بوجود آمده باشد.
مشکلات پس از ترخیص از بیمارستان :
حمله قلبی تجربه ترسناکی است، حتی اگر پزشکتان بگوید مشکلی ندارید، ممکن است ترس داشته باشید. حمله قلبی زندگی شما را چگونه تحت تأثیر قرار می دهد؟ آیا شما قادر خواهید بود شغلتان را ادامه دهید یا فعالیتهای تفریحی گذشته را انجام دهید؟ حتی ترسناکتر ، آیا ممکن است دوباره دچار حمله قلبی شوید. نگرانی تنها یکی از مسائلی است که شما و خانواده تان باید با آن کنار بیائید . بقیه مشکلات عبارتند از :
- عصبانیت : ممکن است عصبانی شوید و از خود بپرسید که چرا دچار حمله قلبی شدید آن هم در این زمان ؟ طبیعی است که چنین احساسی را ،آن هم پس از یک حمله قلبی داشته باشید.
- احساس گناه : اعضاء خانواده ممکن است در ابتدا بترسند و سپس به خاطر حمله قلبی شما احساس گناه کنند. بعضی حتی ممکن است فکر کنند که حتماً کار اشتباهی انجام داده اند که منجر به حمله قلبی شما شده است.
- افسردگی : افسردگی پس از حمله قلبی شایع است. احساس می کنید که دیگر قادر به انجام کارهای گذشته نیستید و یا دیگر آن آدم قبل از حمله نمی باشید.
این احساسات شایع است و صحبت کردن با پزشک، اعضاء خانواده یا یک دوست در مورد آنها کمک می کند تا بتوانید بهتر با آنها کنار بیائید. شما باید پس از یک حمله قلبی از سلامت روح خود به مانند سلامت جسمتان محافظت کنید. بسیاری از افراد نگرانند که فعالیت جسمانی، فشار زیادی به قلب آورد. به هر حال بیشتر افراد می توانند فعایت جنسی را در هفته پس از حمله قلبی یا جراحی قلب همانند قبل انجام دهند. هر فردی براساس تحمل جسمی، خود آمادگی روحی او و چگونگی فعالیت جنسی قلبی خود، زمان متفاوتی برای از سرگیری این فعالیت خواهد داشت.
فشاری که فعالیت جنسی روی ضریان قلب، شما وارد می کند تقریباً معادل پیاده روی ، کندن زمین و یا بالا رفتن از یک یا دو پله است. همانند سایر فعالیتهای بدنی، فعالیت جنسی ضربان قلب، تنفس و فشار خون شما را افزایش می دهد پس جانب احتیاط را نگه دارید. همچنان که اطمینان بیشتری به سلامت می یابید بهتر می توانید فعالیت طبیعی خود را از سر بگیرید.
بعضی داروهای قلبی مثل مسدود کنندگان بتا می توانند عملکرد جنسی شما را تحت تأثیر قرار دهند. بیشتر مواقع کاهش عملکرد جنسی بدنبان حمله قلبی ناشی از افسردگی و نگرانی است، تا داروها. اگر قدرت جنسی شما دچار مشکل شده است با دکترتان مشورت کنید. او می تواند به شما کمک کند تا مشکل را مو شکافی کرده و درمان مناسب را پیدا کنید .
ممکن است شما و خانواده تان سؤالات زیادی پس از حمله قلبی به ذهنتان خطور کند، اگر چنین است صحبت کردن با خانواده ها و افرادی که قبلاً این مشکل را تجربه کرده اند کمک کننده است .
اگر اخیراً دچار حمله قلبی شده اید، در خطر حملات آتی نیز هستید، اما می توانید با رعایت حتی چند نکته کوچک، این احتمال را به حداقل برسانید.
: ”واکنش شما نسبت به حمله قلبی، تاثیر بسیار زیادی بر آنچه در آینده برایتان اتفاق می افتد خواهد داشت.”
متاسفانه، اکثر بیماران قلبی تصور درستی از آنچه برایشان مفید است و آنچه برایشان ضرر دارد، ندارند. دکتر گیمپل متداول ترین این تصورات اشتباه را شامل موارد زیر میداند:
۱- تصور اینکه همه ی حملات قلبی شبیه به هم هستند: اگر خاله یا عمه تان بعد از یک عمر غذای کم چربی خوردن و ورزش مداوم دچار حمله قلبی شده است، ممکن است تصور کنید که تغییر شیوه زندگی خودتان نیز کمک به جلوگیری از بروز این مشکل در شما نمی کند. یا مثلاً یکی از همکارانتان بعد از حمله قلبی کارش را ترک می کند و شما تصور می کنید که شما نیز باید در صورت ابتلا همین کار را انجام دهید. اما ممکن است این تصورات شما به کلی اشتباه باشد. پس لازم است که حتماً با پزشکتان در این رابطه مشورت کنید.
”ممکن است چیزی که در یک فرد مفید و لازم بوده، در فرد دیگر به این صورت نباشد. افراد مختلف معمولاً با خطرات متفاوتی تهدید می شوند که از ظاهرشان نمی توان حدس زد.”
۲- سختی ندادن به خود برای داشتن شیوه زندگی سالم: یاد گرفتن سالم غذا خوردن، یا ترک سیگار و یا حتی ورزش کردن ممکن است برایتان سخت ترین و بزرگ ترین مشکل زندگی باشد. اما خوب است بدانید که این تغییرات بهترین اقدامی است که می توانید برای داشتن زندگی سالم تر و کم خطرتر انجام دهید.
”حمله قلبی می تواند شیوه ی زندگی افراد را به کلی تغییر داده و بهبود بخشد، به این دلیل که آنها مجبور می شوند برای جلوگیری از حملات بعدی این تغییرات سالم را در خود ایجاد کنند.”
اقداماتی که می تواند به شما برای جلوگیری از ایجاد حملات قلبی دیگر در آینده کمک کند عبارتند از:
• ترک سیگار
• ورزش مداوم، طبق مصلحت پزشک
• داشتن یک رژیم غذایی سالم و متعادل (کم چربی و کم کالری)
• کنترل وزن بدن
• کنترل فشار خون
• کنترل سطح کلسترول
• کنترل دیابت و سایر اختلالات قند خون
۳٫ ماندن در حالت ناراحتی و افسردگی: دکتر گیمپل اینطور توضیح می دهد که: ”حمله قلبی می تواند نقطه تغییر در زندگی افراد، نه فقط برای خود بیمار، بلکه برای همسر، فرزندان، دوستان و یا همکاران او، باشد.”
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، ممکن است تصویر خود به عنوان یک فرد سالم یا توانایی انجام کارهای مهم در زندگیتان را از دست داده باشید. هر تغییر عمده در زندگی می تواند با احساس افسوس، ناراحتی و شکست همراه باشد، و بیمار مراحلی از انکار، گوشه گیری، عصبانیت، افسردگی و پذیرش شرایط را از سر می گذراند.
شما و خانواده تان باید روی هر کدام از این مراحل به کمک یکدیگر کار کنید. یادتان باشد که اینکار باعث می شود آینده ای مثبت تر و سازنده تر در انتظارتان باشد.
اگر در یکی از این مراحل ثابت بمانید، حتماً باید با پزشک روان درمان مشاوره کنید.
۴٫ خودداری از مصرف دارو: انواع مختلفی از روش های درمانی جدید و همچنین سنتی برا
ی بیماری های قلبی وجود دارد که می توانند تاثیری شگرف بر زندگی امروز و آینده تان داشته باشند. بدون مشورت پزشکتان مصرف هیچ دارویی را متوقف نکنید. و برای انتخاب نوع درمان با پزشک خود حتماً مشورت کنید تا ببینید که چه روش درمانی بیشتر برای شما مفید است. مواردی که در انتخاب روش درمانی باید به آنها توجه داشته باشید عبارتند از:
• بیشترین فایده را برای شما داشته باشد.
• کمترین عوارض جانبی را داشته باشد.
• استطاعت انجام آن را داشته باشید.
• بتوانید به راحتی آن درمان ها را انجام دهید.
۵٫ انتقال عادات ناسالم در خانواده: کمی در موردش فکر کنید—اگر شما سیگارتان را ترک کنید و در نتیجه آن سایر اعضای خانواده نیز همین کار را انجام دهند، با این اقدامتان به همه کمک کرده اید. برای ایجاد تغییرات سالم در زندگیتان هیچ واهمه ای نداشته باشید، و از اطرافیانتان بخواهید شما را در این راه یاری کنند.
”حملات قلبی نیز مانند رفتارها و عادات ناسالم مثل تغذیه بد، ورزش نکردن و کشیدن سیگار در خانواده ها به صورت موروثی منتقل می شود. همه باید سعی کنند به نوبه خود الگوی خوبی برای اطرافیانش باشد.
۶٫ به خطر انداختن زندگی، به خاطر روش های درمانی سنتی: در بسیاری از موارد، روش های درمانی که پزشکان در سالیان قبل تجویز می کردند، امروزه منسوخ شده و غیر مرسوم به حساب می آیند.
”طی پانزده سال گذشته تغییرات و پیشرفت های شگرفی در زمینه راه و روش های درمانی بیماران قلبی به دست آمده است. این تغییرات می تواند تاثیرات بسیار زیادی در زندگی این افراد داشته باشد. اشتباه بزرگی است که بیماران از این روش های جدید استفاده نکرده و به همان روش های سنتی برای درمان بیماریشان پایبند باشند.”
۷٫ امتناع از ورزش: ممکن است تصور کنید که ورزش میتواند استرس قلبیتان را بالاتر ببرد، اما خوب است بدانید که ورزش مداوم و پیگیر، یکی از بهترین اقداماتی است که می توانید برای بهبود وضعیتتان انجام دهید. افرادی که دچار حمله قلبی شده اند، باید طبق توصیه های پزشک و با صلاحدید او به ورزش بپردازند. این افراد باید از پزشک معالج خود بخواهند تا یک برنامه ورزشی برطبق وضعیت جسمی، نیازها و علایقشان برای آنها طرح ریزی کند.
ورزش کردن به این بیماران کمک می کند تا با کنترل وزن، کلسترول، فشارخون، قند خون و سایر مسائل از ایجاد حملات آتی جلوگیری به عمل آورند. یکی از بهترین راه ها برای شروع این برنامه، شرکت در جلسات برنامه های توانبخشی قلبی است.
”تصور بعضی از مردم از ”توانبخشی” برنامه هایی خسته کننده ویژه افراد ناتوان جسمی است، آنها نمی دانند که این تمرینات، برنامه ی عالی ورزشی و مشاوره است. این بیماران باید پیوسته و مداوم ورزش کنند، ورزش باعث تقویت روحیه آنها نیز خواهد شد.”
۸٫ سوال نکردن از پزشک معالج: پزشک شما بهترین دوستتان است که میخواهد در مراقبت از شما با شما شریک باشد. اشکالی ندارد که در صورت بروز هرگونه مشکل یا حتی ایجاد هر سوالی در مغزتان با او تماس گرفته و مشورت کنید.
”حمله قلبی به واسطه بیماری مزمنی به نام ”بیماری شریان های کرونری” اتفاق می افتد. یک بیماری مزمن شبیه به سینه پهلو نیست که با چند آنتی بیوتیک درمان شود. بیماری شریان های کرونر باید در طول زمانی طولانی مورد مداوا قرار گیرد. از اینرو بیماران باید با پزشکشان رابطه ای دوستانه برقرار کنند تا بتوانند با کمک وی زندگیشان را در این مدت طولانی کنترل کنند.”
توصیه کلی برای بیماران قلبی: ” خوش بینی و مثبت اندیشی ”
”تغییر و پیشرفت در روش های درمانی این بیماری هنوز به نقطه میانی نیز نرسیده است. آنچه در ۱۵ سال آینده ممکن است اتفاق بیفتد بستگی به خوشبینی آنها دارد. اگر بتوانید به مدت ۱۵ سال خوب از قلبتان مراقبت کنید، معلوم نیست که ۱۵ سال دیگر قادر به انجام چه درمان هایی برای قلب شما هستیم. پس لازم است خوش بین باشید و به دستاوردهای آینده با دیدی مثبت نگاه کنید
چه چیزی سبب حمله قلبی می شود ؟
یک حمله کروناری (حمله قلبی ). زمانی رخ می دهد که جریان خون به ناحیه ای از قلب قطع می شود (اغلب توسط یک لخته خون). این حالت اغلب بدین دلیل رخ می دهد که سرخرگهای تامین کننده خون عضلات قلب بدلیل رسوب چربی ، کلسترول و سایر مواد که پلاک نامیده می شود ، بتدریج ضخیم تر ، سفت تر و تنگ ترمی شوند.
اگر پلاک جدا شود و لخته خون تشکیل گردد، جریان خون دچار انسداد شده و حمله قلبی رخ می دهد .بنابراین کم کم عضله قلبی که توسط رگ مزبور خونرسانی می شود، می میرد . هر چه که مدت زمان انسداد سرخرگ طولانی تر باشد ،آسیب بیشتر می شود. زمانیکه عضله قلبی بمیرد، آسیب قلبی دایمی خواهد بود .
چگونه من می توانم بهبود پیدا کنم ؟
ممکن است شمابسته به شدت حمله قلبی، تنها چند روز در بیمارستان بستری شوید:
از همین امروز ایجاد تغییردر شیوه زندگی خود جهت کاهش میزان خطر بروزمجدد حمله قلبی را شروع نمایید . غذاهای سالم مصرف نمایید ، از لحاظ جسمانی فعال باشید و در صورتیکه از دخانیات استفاده می کنید ، آنرا ترک نمایید .
از پزشک یا پرستار خود در مورد چگونگی داشتن یک زندگی طبیعی تا حد ممکن، سوال کنید . بپرسید که شما چه موقع می توانید به سر کارخودتان برگردید ، رانندگی کنید و یا رابطه جنسی داشته باشید و اینکه اگر احساس ناراحتی در قفسه سینه نمودید، چه کاری باید انجام بدهید. آنها می توانند به پرسش های شما پاسخ داده و مطالب دیگری را نیز توضیح دهند. به یک برنامه بازتوانی قلبی در منطقه خود بپیوندید .
چگونه من می توانم از حمله قلبی پیشگیری نمایم ؟
حتی اگردر حال حاضر شما مبتلا به بیماری قلبی میباشید ، اقدامات زیادی جهت کمک به افزایش سلامتی قلبی تان وجود دارند. از پزشک یا پرستار خود کمک بخواهید . شمامی توانید اهدافی را تعیین نمایید که بواسطه آنها میزان خطر حمله قلبی مجددکاهش می یابد.
سیگار نکشیدو از افراد سیگاری دوری نمایید.
در صورت بالا بودن فشار خونتان ، آنرا درمان نمایید .
از یک رژیم سالم حاوی مقادیر پایین چربی اشباع ، چربی ترانس ، کلسترول و نمک استفاده کنید.
دست کم ۳۰ دقیقه در بیشتر یا تمامی روزهای هفته ورزش نمایید .
وزن خود را در سطح سالمی حفظ نمایید .
پزشک خود را به شکل منظم ملاقات نمایید .
داروهای خود را درست مطابق دستورپزشک مصرف نمایید .
اگر مبتلا به دیابت (بیماری قند خون) هستید ، قند خون خود را کنترل نمایید.
شما می توانید به پیشگیری از حمله قلبی کمک کنید ! شما باید فشار خونتان را کنترل کنید ، سیگار را قطع نمایید ، غذاهای سالم مصرف نمایید ، ورزش نمایید و علایم هشدار دهنده حمله قلبی را بیاموزید .
چه رژیم غذایی برای داشتن قلب سالم مناسب است؟
از مصرف غذاهایی که چربی.های اشباع شده دارند، خودداری کنید یا مصرف اینگونه مواد را به حداقل برسانید. بیشتر غذاهایی بخورید که سرشار از فیبر هستند. میوه.ها و سبزی.ها، حبوبات و غلات حاوی مقادیر زیادی فیبر هستند. هرگز نباید از خوردن وعده.های غذایی فرار کنید. کم بخورید اما تعداد وعده.های غذایی خود را زیادتر کنید.
نقش ورزش در سلامت من چیست ؟
ورزش کردن به طور منظم خوب است اما بهتر است، قبل از شروع برنامه.های ورزشی با پزشک خود مشورت کنید. ورزش.های هوازی به مدت ۳۰ دقیقه و پنج روز در هفته بسیار مفید است. پیاده. روی ، شنا ، دوچرخه .سواری از نمونه.های ورزش.های هوازی هستند. سعی کنید فشار خونتان کمتر از ۸۰/۱۳۰ باشد.
آیا کنترل فشار خون در سلامت من نقش دارد ؟
برای پیشگیری از این بیماری.ها بهتر است که فشارخون به طور منظم اندازه.گیری شود و در صورتی که بالاتر از حد طبیعی بود، داروهایی که از سوی پزشک تجویز می .شود باید به طور منظم مصرف شود و همچنین مصرف نمک در رژیم غذایی کمتر از ۲۴۰۰ میلی. گرم در هر روز باشد.
کنترل کلسترول چه تاثیری بر سلامت من دارد ؟
کلسترول کل باید کمتر از ۲۰۰، LDL یا کلسترول بد کمتر از ۷۰، HDL یا کلسترول خوب بیشتر از ۴۰، تری .گلسیرید کمتر از ۱۵۰ حفظ شود. انجام ورزش و رعایت رژیم غذایی، کنترل سالانه کلسترول خون و مصرف داروهای توصیه شده از سوی پزشک نیز ضروری است.
آیا وزن بدن خطر ساز است ؟
بله ، ورزش منظم و رعایت رژیم غذایی سالم موجب تعدیل وزن می .شود و این می .تواند مانع از بروز سکته و حمله قلبی شود.
چگونه من می توانم بیشتر یاد بگیرم ؟
با پزشک ، پرستار یا مشاور سلامتی خود مشورت کنید . اگر مبتلا به بیماری قلبی می باشید یا قبلا دچار سکته مغزی شده اید، ممکن است اعضای خانواده شما در معرض خطر باشند . ایجاد تغییرات در شیوه زندگی آنها جهت کاهش میزان خطر مهم است .
شما می توانید از کتابچه ها و بروشورهای علمی جهت انتخاب زندگی سالمتر و کاهش میزان خطر ، کنترل بیماری و مراقبت از افراد مورد علاقه تان استفاده کنید .دانایی توانایی است بنابراین بیشتر بیاموزید و بیشتر زندگی کنید.
آیا وقتی قلب مان ناگهان تیر می. کشد و بلافاصله درد تمام می .شود نشانه حمله قلبی است ؟
خیر؛ دردهایی که فقط یکی دو ثانیه طول می. کشند و به قول خود بیمار: “قلبم فقط یک لحظه تیر می. کشد و بلافاصله درد تمام می .شود” معمولا قلبی نیستند.
درد ناشی از حمله قلبی معمولا چند دقیقه طول می .کشد. این حمله معمولا با احساس سنگینی در قفسه سینه، درد و فشار در این ناحیه و گه گاه با احساس سوزش در قفسه سینه همراه است.
البته علایم دیگری هم هستند که تشخیص حمله قلبی را در ذهن پزشک تایید می. کنند: تنگی نفس، حالت تهوع، احساس سرگیجه و عرق سرد.
حمله قلبی معمولا به دنبال یک فعالیت سنگین یا یک استرس شدید اتفاق می .افتد و در اغلب موارد، پس از چند دقیقه استراحت و استفاده از قرص زیرزبانی نیتروگلیسیرین از بین می .رود.
آیا پس از دوبار حمله قلبی با سکته قلبی سوم فرد می میرد ؟
این باور عامیانه، ریشه علمی ندارد. ریشه حمله قلبی این است که رسوبات چربی یا لخته .های خونی، جلوی خون رسانی به قلب را می .گیرند و اجازه نمی دهند غذا و اکسیژن کافی به عضله قلب برسد و این، منجر به بروز درد قلبی می .شود.
اگر چنین دردی یک حد و مرز قابل پیش .بینی داشته باشد، به آن می. گویند آنژین پایدار. به بیان دیگر، آنژین پایدار به این معنا است که شما خودتان بدانید که وقتی میزان فعالیت روزانه. تان از یک حد مشخصی بیشتر بشود، به درد قفسه سینه مبتلا می .شوید و این درد ممکن است بارها و بارها تکرار شود.
اما وقتی که دردتان غیرقابل پیش .بینی بشود یا این که در حال استراحت نیز به چنین دردی دچار شوید، آن. وقت به آن می .گویند آنژین ناپایدار؛ و شخصی که به آنژین ناپایدار دچار می .شود، باید خیلی زود در بخش اورژانس، مورد بررسی پزشکی قرار بگیرد. بررسی وضعیت قلبی بیمار نیز اغلب با آنژیوگرافی و مطالعه میزان گرفتگی عروق کرونری صورت می .گیرد، نه با تعداد حملات قلبی.
چه موقع بدنبال توصیه های پزشکی با
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 536]
-
گوناگون
پربازدیدترینها