محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1828688158
دهمين همايش حمل و نقل ريلي ايران برگزار شد قائم مقام وزير راه:براي صنعت حمل و نقل ريلي سند چشمانداز تدوين ميشود
واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: دهمين همايش حمل و نقل ريلي ايران برگزار شد قائم مقام وزير راه:براي صنعت حمل و نقل ريلي سند چشمانداز تدوين ميشود
قائم مقام وزير راه و ترابري گفت: براي داشتن صنعت حمل و نقل ريلي مطلوب سند چشماندازي در حال تهيه و تدوين است.
به گزارش خبرنگارسياست روز، سيد مهديهاشمي قائم مقام وزير راه و ترابري در مراسم افتتاحيه دهمين همايش حمل و نقل ريلي با بيان اينكه صنعت حمل و نقل ريلي بايد در درون و برون شهرها با كميت و كيفيت انجام شود، افزود: در اين راستا بايد از ظرفيتهاي ايجاد شده حداكثر استفاده را كرد، چرا كه استفاده از ظرفيتهاي ستاد مديريت حمل و نقل سوخت براي توسعه بخش ريلي كشور فرصتي خوب براي رشد اين بخش فراهم كرده است.
وي با اشاره به هفت و هزار و 600 كيلومتر خط راه و آهن در كشور گفت: اگر بخواهيم تا سال 1404 ميزان خطوط موجود راه آهن به 26 هزار كيلومتر برسد بايد فعالان و نخبگان اين صنعت را سه برابر افزايش دهيم. هاشمي ادامه داد: براي تحقق اهداف بخش ريلي كشور بايد حداقل سالانه هزار و 200 كيلومتر خط راه آهن احداث و متناسب با آن تجهيزات راهاندازي شود.
وي همچنين با تاكيد بر ضرورت انتقال فناوريهاي نوين در صنعت ريلي كشور گفت: تا سال 1390 بايد سهم حمل و نقل ريلي در بخش كلان از هفت درصد به 30 درصد و در بخش مسافري از چهار به 18 درصد افزايش يابد.
قائم مقام وزير راه و ترابري تصريح كرد: براي تحقق اين اهداف بهينهسازي و استفاده از حداكثر ظرفيتها در كنار توسعه امري ضروري است.
وي با ضروري خواندن مشاركت حداكثري بخشخصوصي در حمل و نقل ريلي گفت: متاسفانه آنچه مورد انتظار است، تاكنون نتوانستهايم از مشاركت بخشخصوصي جلب كنيم. هاشمي تصريح كرد: جلب مشاركت بخشخصوصي توسعه حمل و نقل ريلي اهميت زيادي دارد و بايد راههاي جذب سرمايهگذاري بخشخصوصي بررسي و افزايش يابد.
قائم مقام وزير راه و ترابري با تاكيد بر تكميل شدن هر چه سريعتر طرح جامع حمل و نقل ريلي اظهار داشت: ضمن شتاب به طرحهاي توسعهاي براي رسيدن به حمل و نقل مطلوب بايد سيستمهاي حمل و نقل به ويژه ريلي به صورت تركيبي به كار گرفته شود.
هاشمي خاطر نشان كرد: بخش ريلي كشور به لحاظ شرايط سياسي تحميلي به كشور از عقب ماندگي طولاني برخوردار است.
هاشمي افزود: به لحاظ شرايط سياسي و محدوديتهايي از قبيل جنگ و محاصره اقتصادي كه پس از انقلاب به كشور تحميل شده بخش ريلي دچار عقب ماندگي شد چنانچه پس از انقلاب پيشرفتهاي بزرگي در اين بخش انجام نشده است.
وي با بيان اينكه با توجه به محدوديتها و فشارها حدود 50 درصد خطوط ريلي پس از انقلاب ايجاد شده است، اظهار داشت: بايد عقبماندگيهاي بخش ريلي به سرعت جبران شود.
توليد لوكوموتيو ملي در دستور كار راهآهن قرار گرفت
در ادامه افتتاحيه اين همايش قائممقام مديرعامل راهآهن گفت: برقي كردن در اولويت راهآهن قرار دارد و پاكتهاي مناقصه برقي كردن راهآهن تهران ـ مشهد روز گذشته باز شد و پروژه برقي كردن راهآهن تهران ـ بندرعباس در مسير بافق ـ بندرعباس در اولويت قرار دارد. محمود رضا كيمنش افزود: حمل و نقل در توسعه كشور اهميت ويژه دارد و در اين ميان نقش حمل و نقل ريلي از اهميت بسياري برخوردار است. بنابراين بايد در اين زمينه بهكارگيري فناوريهاي نوين را در دستور كار قرار دهيم و كاهش تصديگيري بخش دولتي، مقرراتزدايي، بهبود حمل و نقل، مديريت بهينه منابع سرمايهاي را در برنامه قرار دهيم.
وي همچنين گفت: بايد ارتباط پويا و رقابتي با كشورهاي منطقه، گسترش ترانزيت و توسعه كريدورهاي منطقه ي و تلاش در جهت ايجاد شاهراهاصلي ترانزيت بار از شمال به جنوب، شرق به غرب مورد توجه قرار گيرد.
كيمنش با بيان اينكه در حدود هفتاد سال از عمر راهآهن در كشور ميگذرد، تصريح كرد: در حال حاضر هشت هزار و 800 كيلومتر ريل در كشور داريم كه اگر بهطور متوسط حساب كنيم هر سال 120 كيلومتر راهآهن ساختهايم كه اين در شان جمهوري اسلامي ايران نيست.
وي گفت: بايد ظرفيتها را افزايش دهيم و به سمت ساخت و توسعه راهآهن حركت كنيم. حتي اگر براساس برنامههاي پيشبيني شده سالي هزار كيلومتر راهآهن بسازيم در پنج سال آينده پنج هزار كيلومتر راهآهن خواهيم داشت. لذا بايد به سمت توسعه حركت كنيم و مشكل بهرهبرداري و بهرهوري را در سيستم حمل و نقل ريلي رفع كنيم. وي با اشاره به اينكه توليد لوكوموتيو ملي در دستور كار راهآهن قرار گرفته است، گفت: در بخش ريل نيز تقاضا بسيار است بنابراين راهآهن با ذوب آهن در اين زمينه همكاري خواهد داشت.
كيمنش در پايان به واگذاري لوكوموتيو به بخش خصوصي اشاره كرد و گفت: اصلاح ساختار و كوچكسازي راهآهن در دستور كار قرار گرفته است.
كسري 75 ميليارد توماني مترو براي تامين هزينهها
همچنين محسنهاشمي،مديرعامل مترو نيز در اين همايش هزينههاي اين شركت براي پاسخگويي به نياز مردم را 100 ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: اين در حالي است كه بليت تنها 25 ميليارد تومان از اين هزينه را پوشش ميدهد. وي با اشاره به افزايش قيمت نفت طي چند سال اخير گفت: متاسفانه در بخش راه آهن كه ميشد مقداري از درآمدها در آن هزينه شود اين اتفاق نيافتاد و در اين بخش همچنان با محدوديت منابع و درآمد مواجه هستيم.
وي با اشاره به اينكه سالانه بايد هزار كيلومتر راه آهن بسازيم افزود: هم اكنون 4 هزار كيلومتر پروژه داريم كه بايد به اتمام برسد و حداقل اعتباري كه براي اين پروژهها مورد نياز است 7 هزار ميليارد تومان است كه سالانه هزار و 200 ميليارد تومان بايد تخصيص يابد. هاشمي با بيان اينكه بسياري از پروژهها قدمت 10 ساله دارند افزود: اين در حالي است كه تنها كمتر از نيمي از اعتبارات به اين پروژهها اختصاص مييابد، با چنين اعتباراتي بسياري از پروژهها به تاريخ خواهند پيوست.
وي اظهارداشت: سالانه بايد هزار ميليارد تومان و در كنار قيمت نفت دو هزار ميليارد تومان در اختيار راه آهن قرار گيرد؛اين در حالي است كه تنها 200 ميليارد تومان به اين بخش اختصاص مييابد كه ارقام حتي پول تورم پروژهها نميشود.
هاشمي اضافه كرد: سال گذشته 6 هزار ميليارد تومان قرار شد از محل صرفه جويي سوخت به پروژههاي ريلي اختصاص يابد كه آن نيز محقق نشد.
مدير عامل مترو با بيان اين كه بودجه فعلي تنها جوابگوي تورم پروژهها است گفت: اين امر سبب شده بسياري از پروژهها با گذشت چند سال نيمه تمام باقي بمانند. وي با اشاره به برقي كردن راه آهن تهران مشهد گفت: اين در حالي است كه هنوز بخشي از راه آهن دو خطه نيست و همچنين راه آهنهايي كه در گذشته نيمه تمام مانده اند، به اتمام نرسيده است.
هاشمي با تاكيد بر توجه برنامه ريزان به اولويت بندي پروژهها اظهارداشت: نبايد اولويت با برقي كردن مسيري باشد كه اعتبار آن هنوز معلوم نيست؛ ضمن اين كه تقاضا ميكنم پروژههاي قديمي راه آهن در اولويت قرار گيرند.
وي با بيان اينكه 6 هزار و 200 ميليارد تومان اعتبار براي اتمام پروژههاي نيمه تمام راه آهن نياز داريم گفت: اين در حالي است كه هنوز پروژههاي نيمه تمام به نتيجه اي نرسيده است.
مديرعامل مترو با اشاره به راه آهن شهري گفت: يكي از مسائل مهم جمعيت شهري كه هم اكنون اتفاق ميافتد بزرگ شدن شهرها است كه اين امر مستلزم ايجاد خطوط ريلي داخلي شهري است. وي با بيان اين كه هم اكنون نگاه كردن اصولي به نحوه بزرگ شدن شهرها از اهميت ويژه اي برخوردار است ادامه داد: به اين ترتيب حمل و نقل جلوه ويژه اي به اين مسئله ميبخشد.
هاشمي با تاكيد بر استفاده از حمل و نقل ريلي در تمام شهرها، لازمه تحقق اين امر را سرمايه گذاري كلان دانست و گفت: افزايش قيمت نفت اين اميد را ميدهد كه بخشي از درآمدهاي به دست آمده در اين بخش هزينه شود. وي با ذكر اين نكته كه براي برنامه 5 ساله اول بايد 250 كيلومتر از خطوط مترو را به بهره برداري برسانيم افزود:هم اكنون 92 كيلومتر را در اختيار داريم.
هاشمي توسعه مسير شمالي تهران در دو فاز، توسعه مسير شرقي مترو در سه فاز و خط چهار متروي تهران را از برنامههاي اين شركت عنوان كرد. مديرعامل مترو با ذكر اين نكته كه امسال نيازمند 740 ميليارد تومان اعتبار هستيم افزود: سال آينده نيز بايد هزار و 600 ميليارد تومان اعتبار براي بهره برداري 30 كيلومتر از پروژهها دريافت كنيم.وي با اشاره به يارانهها نيز گفت: ما را مجبور به هزينههاي مورد نظر خود براي قيمت بليت ميكنند؛اين در حالي است كه آنها يارانه مورد نياز ما را پرداخت نميكنند.
هاشمي اضافه كرد: هزينههاي ما 100 ميليارد تومان ميشود كه تنها 25 ميليارد تومان آن از طريق بليت تهيه ميشود كه مابقي بايد از طريق يارانه پرداخت شود و اين كار نيز صورت نميگيرد.
وي تعداد سفرهاي صورت گرفته با مترو را 2 ميليارد اعلام كرد كه هيچ يك تاكنون منجر به فوت نشده است و گفت: با حمايتهاي فعلي نميتوان اين امر را تضمين كرد، ما نميتوانيم با شرايط فعلي پاسخگوي مردم باشيم.
بوميشدن تكنولوژيها، شرط تحقق اهداف و سياستهاي كلي نظام است
سيد ابوالفضل بهرهدار دبير همايشحملونقل ريلي و دبير همايش نيز در سخناني گفت: يكي از ستونهاي محوري توسعه پايدار ايجاد سامانههاي ترابري و بوميكردن تكنولوژي است كه استفاده آنها در توليدات داخلي شرط اصلي توسعه و تحقق اهداف و سياستهاي كلي نظام ميباشد و در همين راستا انجمن مهندسي حمل و نقل ريلي سعي دارد مرزهاي علم و فناوري نوين را براي تحقق اسناد بخشي و فرابخشي و سند بالادستي چشم انداز بيست ساله را همواره نموده و سهم عمدهاي در كاربردي كردن اين صنعت اختصاص دهد.
وي افزود: توسعه تكنولوژي و توليد محصولات جديد خارجي در فاصله زماني كوتاه ضرورت به روز نمودن و بوميكردن علم و فناوري را در كشور دو چندان كرده است و از آنجا كه امكانات مناسب در كشور موجود است، بايد در اين بخش فعاليتهاي بيشتري صورت گيرد.
وي ادامه داد: در كشورهاي پيشرفته باتوجه به هزينه بالاي توليد دولتها سرمايه ريسك پذير را به لحاظ ايجاد قطبهاي علمي و تخصصي تقويت بنيانهاي اقتصادي و كانونهاي توليدي فراهم و فضاي جديدي براي بهرهگيري از پتانسيلهاي تحقيقاتي و علمي براي توليدكنندگان فراهم ميكنند.
بهره دار تصريح كرد: مسئولين و سازمانها بايد برنامهريزي مشخصي از بخش صنعت حمل و نقل و به ويژه بخش ريلي داشته باشد، تا با پرهيز از سلايق خاص دولتي بتوانند با جديت هر چه تمام تر از بخش خصوصي فعال در اين عرصه حمايت كنند.
وي در توضيح بيشتر اظهار داشت: يكي از ستونهاي محوري توسعه پايدار ايجاد سامانههاي ترابري و بومي كردن تكنولوژي است كه استفاده آنها در توليدات داخلي شرط اصلي توسعه و تحقق اهداف و سياستهاي كلي نظام ميباشد.
دبير همايش حمل و نقل ريلي خاطر نشان كرد: ايجاد نظام جامع حمل و نقل به عنوان شرط اساسي توسعه اقتصادي مستلزم توجه ويژه بوده است و انجمن مهندسي ريل خواستار اهميت دادن به توليد براي تحقق خدمات ملي و آمايش سرزمين، افزايش بهره وري، كاهش مصرف، اصلاح ساختار و رونق بخشيدن به شبكه حمل و نقل كشور است.
وي تاكيد كرد: با توجه به جايگاه حمل و نقل در اقتصاد ملي ميتوان گفت:كشورهايي كه در بخش حمل و نقل ريلي توسعه نيافتهاند در واقع نميتوانند به ايدهآلهاي توسعه اقتصادي و تامين رفاه عمومي در راستاي توسعه پايدار برسند.چنانچه اغلب كارشناسان اقتصادي دنيا حمل و نقل را كانون و ستون فقرات توسعه كشورها ميدانند.بهره دار ادامه داد: بايد به چالشها و فرصتهاي پيش رو براي خصوصيسازي شبكه ريلي عميقاً و با نگاه منصفانه و بر اساس اولويتهاي قانوني پرداخته شود زيرا بهرهگيري از توان مديريتي، فني و مهندسي و سرمايهها و منابع بخش خصوصي در ارائه خدمات و افزايش كارآيي از اهداف خصوصيسازي بوده و مورد قبول نيز واقع شده است.
به گفته وي تضمين سودآوري و ترغيب بخش خصوصي كه هم اكنون 33 شركت مستقل حمل و نقل در بخشهاي باري و مسافري مشغول به خدمت هستند براي توسعه پايدار راه آهن، انتقال مسئوليتها و ايجاد هماهنگي بين سازمانها و زيربخشهاي فعال در حوزه حمل و نقل از جمله راهكارهاي توجه به خصوصي سازي در اين صنعت مادر است.
دبير همايش حمل و نقل ريلي با اظهار اميدواري از پيگيري اهداف همايش دهم گفت: اميدوارم همايش يازدهم زماني اجرا شود كه اندوختههاي حاصل از اين نمايش مجموعه صنعت ريلي را به سمت بهبودي بيشتر رهنمون ساخته و بهرههاي لازم را از به صحنه آوردن خيل كثير كارشناسان و مديران بخشهاي خصوصي و دولتي گرفته باشيم تا بتوانيم در راستاي اهداف بيست ساله قدمهاي موثرتري را برداريم.
دوشنبه 27 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[مشاهده در: www.siasatrooz.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]
-
گوناگون
پربازدیدترینها