واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: محققان آمریکایی گفتند کلیدی را کشف کرده.اند که پرده راز دهها ساله در مورد چگونگی توقف حمله.های صرع برمی دارد و راه را برای یافتن درمانهای تازه برای این مشکل بزرگ باز می.کند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از خبرگزاری فرانسه ، در آزمایشهایی که در قرن گذشته انجام شده بود معلوم شداستنشاق دی اکسید کربن یا CO2با بالا بردن میزان اسید در مغز فرد دچار صرع می.تواند به حمله پایان دهد اما نتوانسته بودند درک کنند که در سطح مولکولی چه تغییراتی چنین نتیجه.ای را به دنبال دارد.
دانشمندانی از دانشگاه آیوا و نظام خدمات درمانی کهنه سربازان آیوا سیتی در گزارشی که در یک مجله تخصصی به چاپ رسید اعلام کردند که گمان می.کنند این معما را حل کرده اند.
کانالی به نام ASIC1aکه در سطح بیرونی سلولهای مغز قرار دارد در واکنش نسبت به بالارفتن درجه اسیدی مغز ، باز می.شود و اتم.های باردار موسوم به یون.ها را به درون خود می.پذیرد و محققان گمان دارند که این کار به نوبه خود دیگر سلولهای مغز را که مانع از حملات صرع می.شوند فعال می.کند.
پی بردن به نقش حیاتی , ASIC1aبه دلیل آزمایشهایی میسر شد که با استفاده از موشهای اصلاح ژنتیکی شده انجام گرفت.
محققان یک ماده شیمیایی به نام کینیت kainateرا که محرک تشنج.های صرع است ، وارد بدن موشهایی کردند که ASIC1aداشتند و یا به نوعی اصلاح ژنتیکی شده بودند که کانال یونی نداشته باشند.
در موشهایی که فاقد ASIC1aبودند، حملات صرع شدید تر و طولانی تر بود.
یکی از این محققان به نام آدام زیمن گفت ما دریافتیم که این ماده در شروع حملات صرع نقش ندارد اما وقتی که حمله ادامه دارد و پ هاش PHکاهش می یابد، ASIC1aدر جلوگیری از فعالیت اضافی حملات نقش ایفا می.کند.
پ هاش یک معیار سنجش درجه اسیدی است. هر قدر پ هاش کمتر باشد، سطح اسید بالاتر است.
در میان موشهایی که ASIC1aداشتند ، استنشاق دی اکسید کربن موجب شد پ هاش مغز به سرعت پایین بیاید و موشها دچار حملات مرگبار نشوند.
این یافته.ها خبرهای خوشی هستند زیرا با تکیه بر آنها محققان می.توانند تولید داروهایی را هدف قرار دهند که ASIC1aرا فعال کنند و باعث متوقف شدن حملات شوند هرچند محققان هشدار داده.اند که تایید چنین فرضیه ای تحقیقات بسیار بیشتری را می.طلبد.
حملات صرع از شلیک شدن همزمان گروههایی از نرون.های عصبی ناشی می.شود که این امر باعث مختل شدن سیستم عصبی و ایجاد اسپاسم و تشنج می.شود و در بدترین شرایط به متوقف شدن تنفس می.انجامد.
تقریبا دو تا چهار درصد مردم در طول زندگی خود دچار یک حمله می.شوند اما این اتفاق برای افراد دچار صرع به دفعات فراوان روی می.دهد.
اکثر حملات صرع به خودی خود قطع می.شود اما در برخی موارد، این تشنج.ها به شرایط بسیار خطرناکی تبدیل می.شود که در حدود ۲۰درصد موارد به مرگ می انجامد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 536]