واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: يك متخصص گوش و حلق و بيني با بيان اينكه سرطان حنجره نوعي بيماري است که حاصل رشد خارج از کنترل و نامنظم ياخته.هاي بدخيم در حنجره و بافت.هاي اطراف اين عضو است، گفت: اين بيماري اغلب در افراد بالاي 40 سال شايع است و مردان تقريباً به ميزان 4 برابر زنان به اين بيماري مبتلا مي. شوند.
دكتر ابراهيم رزم پا در گفت وگو با ايسنا، با بيان اينكه اين بيماري در افراد سيگاري بيشتر ديده مي.شود، اظهار كرد: زياده روي در نوشيدن مشروبات الکلي، استنشاق گرد وغبار فلزات و چوب، تماس با آلاينده.هاي شغلي مانند آزبست (پنبه نسوز)، اسيد سولفوريک، نيکل، پوليپ.ها (ضايعات) تارهاي صوتي و التهاب مزمن تارهاي صوتي مي.تواند به عنوان عوامل ريسك فاكتور در ايجاد اين بيماري دخيل باشد.
وي گرفتگي طولاني مدت صدا، تغييرات .آهنگ صوتي بدون وجود علت بارز واحساس وجود توده.اي در گلو را از مهمترين علائم اين بيماري دانست و افزود: برآمدگي در ناحيه گردن، تنگي نفس در اثر فعاليت، سرفه مزمن، سختي و يا احساس درد هنگام بلع، سرفه همراه با خلط خوني، غده.هاي لنفاوي متورم و سفتي در گردن، احساس درد در هنگام لمس گلو، تنفس صدادار، بوي بد دهان و گوش درد (بدون وجود علت عفونت) از ديگر علائم مشكوك به سرطان حنجره است.
نمونه برداري مطمئن.ترين روش براي تشخيص سرطان حنجره
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اينكه تشخيص سرطان حنجره به معاينه ساده حنجره فرد و بررسي غده.هاي لنفاوي و ناحيه گردن توسط پزشک بستگي دارد، تاكيد كرد: نمونه برداري ( بيوپسي) و بررسي ميکروسکوپي از نمونه بافت مورد نظر بسيار مهم است چرا كه مطمئن.ترين روش براي تشخيص سرطان به حساب مي.آيد.
دكتر رزم پا پرتونگاري با استفاده از تشديد ميدان مغناطيسي (MRI Scan) از ديگر روشهاي تشخيصي اين نوع سرطان دانست و بيان كرد: اين آزمايش مشابه سي تي اسکن است با اين تفاوت که به جاي تابش اشعه X از مغناطيس جهت عکسبرداري از اعضاي بدن استفاده مي.شود و بيمار به مدت 30 دقيقه به طور ساکن درون اتاقک اين دستگاه مي.ماند و تصاوير مقطعي از بدن او تهيه مي.شود.
اين متخصص گوش و حلق و بيني اضافه كرد: راديوگرافي از حنجره توسط دستگاهي بنام فلورسکوپ جهت بررسي شکل و حرکت ساختار حنجره و عکسبرداري ساده قفسه سينه از ديگر روشهاي تشخيصي محسوب مي.شود.
پرتو درماني؛ رايج.ترين درمان سرطان حنجره
شيمي درماني براي بيماران سرطان حنجره مناسب نيست
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با تاكيد بر اينكه انتخاب نوع درمان بستگي به سابقه بيماري شخص، نوع و محل سرطان حنجره و وضعيت سلامت عمومي بيمار بستگي دارد، اذعان كرد: معمول.ترين درمان سرطان حنجره پرتو درماني است اما در مراحل پيشرفته بيماري مستلزم جراحي و خارج کردن ضايعه بدخيم و بافت.هاي درگير و يا پرتودرماني پس از جراحي است.
دكتر رزم پا ادامه داد: در عمل جراحي بخش يا تمام حنجره برداشته مي.شود و در شرايطي که تمام حنجره به طور کامل برداشته .شود، گلوگاه را مي.بندند تا عمل بلع به طور طبيعي صورت گيرد و بالاي ناي به منفذي از پوست بخيه زده مي.شود تا هوا از اين راه وارد ريه شود.
وي توضيح داد: در چنين شرايطي تنفس به جاي دهان و بيني از طريق اين منفذ يا شکاف صورت مي.گيرد و در صورت برداشتن کامل حنجره روش صحبت کردن از راه مري به بيمار آموزش داده و يا از حنجره مصنوعي (مکانيکي يا الکتريکي ) استفاده مي شود.
دكتر رزم پا با بيان اينكه سلولهاي سرطاني مهاجم به ديگر بافتهاي بدن و غدد لنفاوي سرايت کرده باشد، غده.هاي لنفاوي و بافت.هاي اطراف گردن هم برداشته مي.شود، افزود: سرطان پيشرفته حنجره بيشتر نواحي گردن را در برمي.گيرد تا نقاط دورتر بدن؛ از اين رو شيمي درماني، درمان سرطان حنجره به شمار نمي .آيد.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي در خصوص رژيم غذايي اين نوع بيماران سرطاني گفت: پس از درمان، رژيم غذايي خاصي ضروري نيست اگر چه پس از جراحي براي مدتي از رژيم درماني مايعات استفاده مي.شود تا التيام بافت آسان.تر صورت گيرد.
دكتر رزم پا در پايان خاطرنشان كرد: پس از درمان كامل، بايد مراقبت.هاي منظم پزشکي انجام گيرد تا پيشرفت احتمالي بيماري تحت کنترل قرار گيرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]