واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: مشتركان همراه اول در انتظار
بهناز رازي : وحيد صدوقي، مدير عامل شركت ارتباطات سيار ايران درباره نگراني هايي كه در مورد سرويس پيام چندرسانه اي MMS وجود دارد تصريح مي كند: «دغدغه اي كه براي مسوولان مطرح بود به مزاحمت هايي مربوط است كه احتمال دارد با استفاده از اين سرويس صورت بگيرد، اما در اين زمينه اقدامات لازم را انجام داديم و اين امكان وجود دارد كه در هر زماني شكايتي در مورد ارسال عكس يا كليپي به ما گزارش شود، سريعاً از ادامه ارسال آن پيام تصويري جلوگيري شده و اولين و آخرين نفري كه آن پيام را ارسال كرده را شناسايي و با او برخورد شود.»
آيين نامه ارائه خدمات پيام چندرسانه اي (MMS) تلفن همراه كه در اجراي بند «د» ماده پنج قانون وظايف و اختيارات وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، به منظور ضابطه مند كردن ارائه خدمات پيام چند رسانه اي تصويب شده بود، منتشر شد. مديرعامل شركت ارتباطات سيار ايران در اين زمينه اظهار كرده است: «آيين نامه سرويس MMS به ما ابلاغ شده كه اميدواريم بتوانيم تاييديه كتبي را تا پايان ماه جاري از رگولاتوري دريافت كرده و سرويس دهي خود را در اين زمينه به مشتركان آغاز كنيم.»
پس از آنكه در جريان راه اندازي سرويس و خدمات پيام چندرسانه اي ايرانسل، كارشناسان بر لزوم اطلاع رساني از سوي نهادهاي مربوطه درباره آيين نامه مرتبط براي خانواده ها در كشور تاكيد داشته و شفاف سازي در اين زمينه بيش از پيش احساس مي شد، جزئيات آيين نامه MMS تلفن همراه تصويب شده از سوي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي منتشر شد.
مشتركان پاسخگو در مقابل آيين نامه
طبق اين آيين نامه مشترك موظف است در زمان درخواست استفاده از خدمات چندرسانه اي مشخصات دقيق فردي و نشاني كامل خود را ارائه و هرگونه تغييرات به ويژه نشاني خود را حداكثر ظرف مدت 10 روز به فراهم كننده شبكه اطلاع دهد، در صورت فروش يا سرقت تلفن همراه (سيم كارت) مشترك بايد نسبت به انجام مراحل قانوني (بر اساس مقررات مربوط) اقدام كند چرا كه در غير اين صورت عواقب ناشي از هرگونه سوء استفاده از اين تلفن همراه و خدمات مرتبط به عهده مشترك است. تبليغات انبوه تجاري، سياسي، فرهنگي، اجتماعي توسط مشترك مجاز نيست و مشترك مي تواند براي برگرداندن پيام هاي غيرمتعارف حداكثر ظرف مدت 48 ساعت پس از دريافت با استفاده از كد برگردان پيام اقدام كند.
همچنين فراهم كننده شبكه موظف است ضمن اينكه نسبت به ارائه خدمات موضوع آيين نامه به تمامي مشتركان متقاضي بدون تبعيض اقدام كند نسبت به اطلاع رساني مناسب در مورد نحوه درخواست، استفاده از خدمت، جرائم، تخلفات و عواقب ناشي از آن به متقاضيان اقدام كافي به عمل آورد و نيز نسبت به اخذ تعهدات متناسب با اين آيين نامه از متقاضي، قبل از فعال سازي خدمت اقدام كند، تمامي فرم هاي تعهد بايد قبلاً به تاييد سازمان برسد. علاوه بر اين فراهم كننده شبكه موظف است تمامي پيام هاي رد و بدل شده به همراه اطلاعات مرتبط را حداقل تا 90 روز ذخيره كند.
در بخش مقررات عمومي آيين نامه تاكيد شده است: ارائه خدمات موضوع اين آيين نامه هم براي ارسال هم براي دريافت پيام منوط به اخذ موافقت قبلي مشترك خواهد بود. تمامي مسووليت هاي حقوقي استفاده از خدمت پيام چندرسانه اي به عهده مشترك بوده و وي در مقابل مراجع ذي صلاح قانوني پاسخگو خواهد بود.
فعال سازي خدمت براي افراد زير
18 سال مشروط به موافقت و تعهد ولي قانوني آنهاست، ايجاد هرگونه مزاحمت از طريق ارسال پيام چند رسانه اي موجب اعمال مجازات مقرر در قوانين و مقررات ذي ربط خواهد بود.
بنا بر اعلام، اين آيين نامه در چهار ماده و شش تبصره در تاريخ 25 شهريورماه به تصويب كميسيون تنظيم مقررات ارتباطات رسيده و از تاريخ ابلاغ لازم الاجراست.
اين آيين نامه كه تا حدود زيادي جامع مي نمايد تنها براي ايرانسل در حال اجراست. زيرا امكان تبادل MMS روي شبكه همراه اول در حال حاضر فراهم نشده است.
MMS براي نخستين بار و از حدود دو سال پيش توسط اپراتور دوم ايرانسل براي مشتركان در كشور عرضه شد كه پس از مدتي به درخواست سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي و به منظور تدوين آيين نامه مربوطه، عرضه سرويس MMS براي حداكثر سه ماه متوقف شد و اين توقف تا همين چندي پيش ادامه داشت.گفتني است به ازاي تبادل هر پيام چند رسانه اي در داخل شبكه 1000 ريال تعرفه تصويب شده است.
صدوقي مدير عامل شركت ارتباطات سيار ايران از راه اندازي سرويس ارسال عكس اين شركت تا آذر ماه سال جاري خبر داده و اظهار مي دارد: «سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي آيين نامه خدمات چندرسانه اي اول را تاييد كرد و اين سازمان تا پايان ماه جاري تاييديه كتبي خود را در اين ارتباط صادر مي كند و بر همين اساس، پيش بيني مي شود تا آذر ماه اين سرويس به مشتركان ارائه شود.»
گفته مي شود براي برخورد با مزاحمان ارسال پيام و تصوير از طريق خدمات چندرسانه اي، تلفن همراه شخص مزاحم در مرحله اول تا يك هفته، در مرحله دوم سه ماه و در نهايت براي هميشه قطع مي شود. مشتركان تلفن همراه براي استفاده از اين خدمات بايد به ازاي ارسال هر MMS، هزار ريال پرداخت كنند. پيشتر مسوولان از ايجاد مركز جلوگيري از مزاحمت هاي پيامك و MMS خبر داده اند.
صدوقي در اين باره اظهار كرده است: «نكته مهمي كه درباره ارسال MMS در آيين نامه مربوطه اشاره شده، بحث مزاحمت هاست كه در اين سرويس همانند پيام كوتاه، مشترك پيام را به مشترك خاصي ارسال مي كند كه بعضاً اين پيام ها براي عموم ارسال شده و مزاحمت ايجاد مي كند.» وي اضافه كرده است: «سيستمي براي رسيدگي و كنترل اين گونه مزاحمت ها در نظر گرفته شده است و سعي كرديم با پيش بيني يك سرور، شرايطي را فراهم كنيم تا اگر مشترك پيام ناخواسته اي دريافت كرد آن را براي سرور مربوطه ارسال كند تا به طور اتوماتيك پيام هشداري مبني بر شكستن حريم قانوني و به عنوان تذكر به ارسال كننده پيام فرستاده شده و در صورتي كه اين امر تكرار شود نسبت به نوع مزاحمت، طبق آيين نامه با وي برخورد شود.»
صدوقي در ادامه خاطر نشان مي كند: «ايجاد مركز جلوگيري از مزاحمت تلفن همراه هم براي پيام كوتاه و هم براي MMS است كه با بررسي هاي ميداني در ميان اپراتور هاي تلفن همراه در چندين كشور، برخوردهاي قانوني در اين باره شامل جريمه هاي نقدي از چند هزار دلار تا قطع سرويس بوده است كه در ايران نيز همين جريمه ها را اعمال مي كنيم اما در همه موارد، ابتدا يك پيام هشدار روي تلفن همراه ارسال و در مراحل بعد اقدامات قانوني انجام مي شود اما نوع مراحل برخورد در كشور در آيين نامه مصوب سازمان تنظيم مقررات ذكر شده است.»
اين سوال هاي بي جواب
در خصوص راه اندازي سرويس MMS چند سوال باقي مي ماند؛ سوالاتي كه هيچ يك از مسوولان شركت ارتباطات سيار پاسخگوي آن نبودند و دليل آن اين بهانه بود كه تا سرويس راه اندازي نشود هيچ چيز قطعي نيست.
اما به نظر پاسخگويي به اين سوالات چندان ارتباطي به راه اندازي سرويس مورد نظر نداشت چرا كه ما از مسوولان قصد سوال در اين موارد را داشتيم كه آيا با توجه به محدوديت زماني ارائه سرويس GPRS اين مساله در خصوص ارائه MMS نيز صورت مي گيرد يعني به اين شكل كه مشتركان تنها در زمان هاي خاصي از شبانه روز امكان برخورداري از اين سرويس را دارند،يا اينكه آيا با توجه به اعلام قبلي مبني بر اينكه سرويس هاي ارزش افزوده با سيم كارت هاي قديمي قابل استفاده نيستند براي MMS نيز بايد تعويض سيم كارت صورت بگيرد؟ سوال بي جواب مانده ديگر در خصوص نحوه ثبت نام براي بهره برداري مشتركان از اين سرويس بود به اين صورت كه آيا هنگام نام نويسي MMS همچون GPRS آن درصد از كساني كه موفق به ثبت نام نمي شوند مشكل گوشي تلفن همراه دارند؟
به هرحال پاسخگويي به اين سوالات مي توانست به نوعي اطلاع رساني براي مشتركان پرتعداد همراه اول باشد كه مدت هاست بي صبرانه در انتظار راه اندازي اين سرويس لحظه شماري كرده اند.
دوشنبه 27 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 360]