واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: پس از 30 سال انتظاربندر تجاري- صيادي اروندكنار افتتاح ميشود
اهواز - رضا خدري: بندر اروند كنار كه در نقطه صفر مرزي روبه روي فاو عراقي قرار گرفته است در سي ام آبان ماه افتتاح و مورد بهره برداري قرار ميگيرد.
بندر اروند كنار معروف به شهر والفجر 8 است كه رزمندگان اسلام در عمليات غرور آفرين سال 64 با شكست نيرويهاي متجاوز بعثي و با نصب پل شناور بر روي اروند رود به منطقه فاو عراق نفوذ كرده اند و لطمات بسياري بر نيروي دريايي عراق وارد ساختند.
اروند كنار با 30 هزار نفر جمعيت يكي از بخشهاي بزرگ شهرستان آبادان است كه قبل از شروع جنگ تحميلي اسكلههاي صيادي و تجاري آن رونق خاصي داشت و بر اساس آمارهاي موجود در سازمان بنادر و دريا نوردي صدها قايق و شناور موتورلنج در آبهاي اين بندر مهم تردد داشتند.
علاوه بر امور تجاري و صيادي از لحاظ كشاورزي اين بخش مهم كشور داراي نخليات پر بار خرما بو ده و بخش اعظمي از خرماي اين منطقه توسط نخل داران و كشاورزان به كشورهاي هم جوار صادر ميگرديد.
متاسفانه با شروع جنگ و مهاجرت اجباري مردم اروند كنار لطمات شديدي به نخليات و امور كشاورزي و دامداري وارد شد و صيادان نيز به بنادر استانهاي بوشهر و هرمزگان مهاجرت كردند.
در گفت و گوي اختصاصي لطيف حيايي اهوازي بخشدار اروند كنار به روزنامه سياست روز در مورد اهميت اين بندر جنوبي كشور گفت:
پس از 20 سال كه از پايان جنگ تحميلي ميگذرد اين آرزوي ديرينه مردم اين منطقه و استان خوزستان بود كه اين بندر مهم مجددا را ه اندازي شود و در سفر استاني هيئت دولت در سال 85 مجوز گذر مرز آبي آن صادر گرديد و سازمان بنادر و دريا نوردي در اين راستا و براي احداث اسكلهها و شروع عمليات اجرايي مبلغ 20 ميليارد ريال اعتبار پيش بيني گرديد و براي رسيدن به اهداف اصل 44 قانون اساسي و واگذاري بخشي از عمليات بنادر به بخش خصوصي، ادامه احداث اين طرح متوقف شد.
بخشدار اروند كنار در ادامه افزود: پس از مدتي چشم انتظاري و علي رغم اطلاعيههاي سازمان بنادر و دريا نوردي بخش خصوصي حاضر به ساخت اين بندرنشد و مقامات استانداري خوزستان بخصوص دكتر حجازي استاندار چون تاكيد بسيار براي اجراي مصوبه سفر هيئت دولت داشتند و پس از اصرار زياد مقرر شد هرچه زودتر اين بندر فعال شود و تصميمات لازم در جلسات مختلف گرفته شد ودر سفري كه حدود يك ماه قبل استاندار به اروند كنار داشتند مقرر شد در 30 آبان حتما اين بندر افتتاح و را ه اندازي شود و اين مصوبه مهم دولت اجرايي شودلطيف حيايي اهوازي درباره نقش افتتاح اين بندر خاطر نشان ساخت: با شروع راه اندازي اولين تاثير مهم اقتصادي آن جذب سرمايه گذاران داخلي و خارجي و بازگشت صيادان به شهر شان است و در مرحله بعد دسترسي به آبهاي اروند رود و خليج فارس است و كشاورزان به راحتي ميتوانند محصولات خرما را به كشورهاي همسايه به خصوص شيخ نشينها صادر نمايند و در آينده با توسعه اين بندر مسافران اعزامي كويت با كشتيهاي مسافربري ميتوانند به راحتي به كويت سفر كنند.
دوشنبه 27 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]