واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
انوش معظمی.بازیگر نقش حرمله در گفت.وگویی اعلام کرده که هرچند ایفای این نقش باعث دلخوری حتی مادرش هم شده است اما بازی در نقش حرمله را ثواب می.داند چون معتقد است این نقش در "مختارنامه" به جهت حمایت و دفاع از ارزش.های شیعی و آرمان.های شخصیت بزگوار امام حسین(ع) ایفا می.شد. گزیده صحبتهای معظمی.را به نقل از سیما فیلم در ادامه می.خوانید.
از خاستگاه اعتقادی به این نقش نگاه کردم
مساله اعتقاد مهم ترین فاکتوری است که در پذیرش این نقش.ها برجسته می.شود و تعیین کننده است. به هر حال، من هم به عنوان یک شیعه درباره این مساله اعتقاداتی دارم .در هر بازیگر معتقد دیگری این دغدغه وجود دارد و به همین دلیل،اساسا نقش.های تاریخی دشوار است. چون مخاطب درباره آن.ها شناخت قبلی و ذهنی دارد و این شناخت درباره شخصیت.های دینی با احساسات مذهبی و اعتقادی نیز همراه می.شود، بنابراین پذیرش چنین نقش.هایی برای یک بازیگر با ریسک بالایی توام است. حال من هم سعی کردم که اتفاقا از خاستگاه اعتقادی به این نقش نگاه کنم.حتی به این معنا که بازی در نقش حرمله را ثواب می.دانستم چون این نقش در "مختارنامه" به جهت حمایت و دفاع از ارزش.های شیعی و آرمان.های شخصیت بزگوار امام حسین(ع) ایفا می.شد.
هیچ کدام از جنایتکاران واقعه کربلا به اندازه حرمله منفور نبودند
یادم می.آید که در منابع و کتب مختلف تاریخی دنبال سرنخ.ها و نشانه.هایی از شخصیت حرمله بودم و مقاتل مختلف را مطالعه کردم. مثل "مقتل محرم" یا کتاب "لحوف" به اضافه نسخ مختلفی از تعزیه، اما چیز زیادی درباره این شخصیت پیدا نکردم.چیزی که جلب نظر می.کرد،نفرت عمومی.از حرمله بود.به ویژه اینکه هر وقت، خبر قصاص عاملان فاجعه کربلا را به حضور حضرت سجاد (ع) یا محمد حنفیه می.بردند همیشه از سرنوشت حرمله می.پرسیدند و هیچ کدام از جنایتکاران واقعه کربلا به اندازه حرمله منفور نبودند. همان طوری که در سریال هم دیدیم و مختار هم می.گوید: "تا زمانی که حرمله زنده است، مختار کاری نکرده است". به نظرمن،میزان نزدیک شدن بازیگر به نقش به شناخت او از جایگاه شخصیت تاریخی مثبت و منفی که ایفا می.کند،بستگی دارد.ضمن اینکه من با کارگردانی باهوش و توانا مثل داوود میرباقری کار می.کردم که دانش تاریخی خوبی درباره قصه و شخصیت.هایش داشت و کدهایی به من می.داد تا بتوانم در اجرای نقش موفق.تر باشم.
لایه.هایی از لمپنیسم و وحشیگیری در او دیده می.شود
چیزی که من به عنوان بازیگر این نقش استنباط می.کنم و مطالعات اندکی که درباره آن داشتم این بود که حرمله فردی است با عملی مستقل از دیگران. شاید فاقد آن انگیزه.های ایدئولوژیک و سیاسی که به آن اشاره کردید،باشد و همان طور که قبلا اشاره کردم، لایه.هایی از لمپنیسم و وحشیگیری در او دیده می.شود،او ابن الوقت بوده و بیشتر به نفع خود و اوباش اطرافش فکر می.کرده و در نهایت می.خواسته به نوعی عرض اندام کند. واقعیت این است که شخصیت حرمله درعین اینکه جنگنجوی زبردستی است، رگه.هایی از لمپنیسم نیز در او وجود دارد.
مادرم از بازی من در این نقش دلخور بود
ویژگی شخصیتی حرمله در جنگنجویی هم یک نوع شغال صفتی است. به این معنی که بیشتر از دور طمعه خود را شکار کرده و از رویارویی و نزدیک شدن به آدم.ها گریزان بوده و در واقع در مبارزه تن به تن ضعیف است. امیدوارم به عنوان بازیگر این نقش به حرمله مشهور نشوم. چون برای اولین بار است که نقش حرمله به نمایش در می.آید و از سوی دیگر مادرم هم از بازی من در این نقش، کمی. دلخور بود.
جایی که من شخصا خیلی اذیت شدم
به هر حال، شخصیت حرمله محبوب و دوست داشتنی نبود و من هم به عنوان یک مسلمان شیعه حس خوبی به آن نداشتم، اما بیشترین جایی که من شخصا خیلی اذیت شدم و برایم تلخ بود،تیرانداختن حرمله به حضرت علی اصغر(س) در صحنه کربلا بود منتها سعی می.کردم این احساس درونی بیرون نزند و در بازی ام تاثیر نگذارد.
---------------
منبع : شبکه ایران
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 260]