واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /جشنواره فرش دستباف در قم/ معاون مركز ملي فرش ايران: سرمايههاي سرگردان شناسايي شوند رييس سازمان بازرگاني قم: بي توجهي نسبت به فرش نگران كننده است
خبرگزاري دانشجويان ايران - قم
سرويس: بازرگاني
دومين جشنواره فرش دستباف قم شب گذشته با حضور معاون مركز ملي فرش ايران و رييس سازمان بازرگاني استان قم در تالار بعثت سازمان ملي جوانان قم برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، در اين مراسم جمشيديها، رييس سازمان بازرگاني استان قم گفت: فرش قم به دليل تنوع رنگ و توليد صد در صد با ابريشم، از ويژگي خاصي برخوردار است و در واقع از ساير فرشها در جهان متمايز ميشود.
رييس سازمان بازرگاني قم بيتوجهي نسبت به فرش قم را نگران كننده خواند وگفت: يكي از چالشهاي بازار فرش قم عدم تقاضا است و ما در حال حاضر با محدوديت بازار مواجه هستيم و سازمان بازرگاني بر اساس برنامه ريزي صورت گرفته قصد شناسايي بازارهاي جديد، علاوه بر بازارهاي آمريكا و اروپا را دارد.
وي تصريح كرد: در اين راستا اوايل بهمن ماه، دست اندركاران فرش قم به كره جنوبي سفركرده تا فرش قم را به بازارهاي اين كشور ارايه دهند.
جمشيديها افزود: با ركود بازار فرش40 هزار نفر خانوار كه در توليد و فروش فرش دخالت دارند دچار مشكل ميشوند كه اين كاهش نقدينگي بايد تامين شود.
وي در پايان هدف از برپايي اين جشنواره را تقدير از توليد كنندگان فرش استان دانست كه هنر اصيل ايراني و اسلامي را به دنبا معرفي ميكنند.
در ادامه اين جشنواره مهدي كابت با اشاره به جايگاه فرش قم در جهان گفت: با كمتر كالايي ميتوان فرهنگ يك كشور را صادر كرد و فرش كه طرح و رنگ آن نوعي طراحي معنوي و وحدانيت است مسائل معنوي و فرهنگي ايران را صادر ميكند.
وي ادامه داد: در حال حاضر پنج ميليون متر مربع فرش دستباف در كشور توليد ميشود و سالانه500 ميليون دلار فرش از كشور صادر ميشود.
معاون مركز فرش ايران با بيان اين كه يك ميليون نفر در اين صنعت مشغول به كار هستند گفت: صنعت فرش به مهمترين صنعت كشور بعد ازنفت است و مشكلات شاغلان در اين بخش بايد رفع شود.
كاتب افزود: با توجه به نوسان بازار فرش و وضعيت اقتصاد جهاني بايد سرمايههاي سرگردان شناسايي شوند تا كشورهاي علاقه مند بر روي فرش ايراني سرمايهگذاري كنند.
وي خاطرنشان كرد: ما بايد قادر به شناسايي كشورهايي از قبيل ژاپن باشيم كه حدود80 درصد صادرات فرش ما به اين كشور است.
وي در پايان به طرح شوراي قيمتگذاري در استان قم اشاره كرد و گفت: در اين طرح توليد كننده و بافنده بر اساس تصميمات شورا عمل ميكنند و نوعي اتحاد در عملكرد بوجود خواهد آمداين طرح بايد در همه استانها ايجاد شود.
در پايان از برترين شاغلان صنعت فرش استان تجليل شد.
انتهاي پيام
يکشنبه 26 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 80]