واضح آرشیو وب فارسی:خراسان: 15 درصد منابع مورد نياز كميته امداد را مردم تأمين مي كنند
مرتضوي بيش از 15 درصد منابع مورد نياز كميته امداد كشور به مبلغ 2 هزار ميليارد ريال از محل كمك هاي مستقيم مردمي در 14 فصل تأمين مي شود.
معاون توسعه مشاركت هاي مردمي كميته امداد كشور در بجنورد در گفت وگو با خبرنگار ما گفت: براساس تكليف برنامه پنجم، بايد اين ميزان به 20 درصد برسد.
سعيد ستاري افزود: براي رسيدن به اين هدف بايد تلاش هاي بسياري در زمينه سازمان دهي نيروهاي مردمي مدنظر داشته باشيم.
وي با اشاره به اين كه شرايط استان ها در اين زمينه متفاوت است، اظهار داشت: در خراسان شمالي با توجه به تعداد فقرا و نيازمندان تحت پوشش نسبت به جمعيت ساكن و قرار داشتن آن جزو 10 استان كمتر توسعه يافته و محروم كشور، اين عدد به 5 درصد تقليل يافته است.
وي افزود: با توجه به شرايط خاص اين استان بايد سلسله برنامه هايي به مرحله اجرا در آورده شود تا بتوانيم حداقل تا پايان برنامه پنج ساله چهارم توسعه، اين رقم را به 10 درصد افزايش دهيم.
»ستاري« گفت: با استفاده از منابع دولتي، كمك هاي مردمي و به ويژه خدماتي كه خود مردم مي توانند ارائه كنند، نسبت به عمران، آباداني و رفع محروميت در مناطق اقدام مي شود.
وي با بيان اين كه درآمدهاي كميته امداد به شكل ملي نيست كه بتوان آن را به خارج از استان انتقال داد، اظهار داشت: نمونه بارز اين درآمدها اجراي طرح احياي زكات است كه در سطح محلي و منطقه اي از منابع موجود بدون خارج كردن اين درآمد از محل خود صرف محروميت زدايي، عمران و آباداني منطقه مي شود.
وي با اشاره به اين كه درآمدي كه از ناحيه زكات توسط كميته امداد جمع آوري مي شود، ارقام قابل توجهي نسبت به ساير درآمدهاست، گفت: سال گذشته حدود 4 ميليارد ريال درآمد اين نهاد از زكات بوده است كه دولت مكلف بوده معادل آن را براي اجراي طرح هاي عمراني، توسعه و كمك به نيازمندان در اختيار اين نهاد بگذارد.وي بيان داشت: دولت بخشي از اين مبلغ را تأمين كرده و براي بخشي ديگر كه بدهكار است، مقرر شده طرح هاي ناتمام را با استفاده از منابع جديدي كه به عنوان معادل سال گذشته ارائه مي شود، به اتمام برساند.
ستاري افزود: آن چه كه در سال جاري براي بحث زكات در نظر گرفته شده 170 ميليارد ريال است كه خوشبختانه از اين رقم در 7 ماه سال جاري 140 ميليارد ريال تحقق يافته است.
به گفته وي، پيش بيني مي شود تا پايان سال جاري رقمي كه براي زكات امسال در نظر گرفته شده است تحقق يابد.
وي افزود: سال گذشته 130 ميليارد ريال زكات در كشور جمع آوري شد.
»ستاري« با بيان اين كه در سال جاري براي رفع مشكلات استان هاي محروم ايلام، سيستان و بلوچستان، كهكيلويه و بوير احمد، چهار محال و بختياري و خراسان جنوبي برنامه ريزي شده است، گفت: با هدف مند كردن فعاليت هاي حمايتي و توانمند سازي خانواده ها، خانواده هايي كه در وضعيت نا به ساماني به سر مي برند، شناسايي خواهند شد و با كمك خيران و مؤسسات خيريه از جمله مؤسسات خيريه استان هاي برخوردار هم چون تهران، اصفهان و خراسان رضوي در رفع مشكلات اصلي و حساس اين خانواده ها اقدام مي شود.
معاون توسعه مشاركت هاي مردمي كميته امداد در خصوص اعتبار در نظر گرفته شده براي اين طرح گفت: براي 10 هزار خانواده در 5 استان جديد، هزار ميليارد ريال در بخش هاي مختلف در نظر گرفته شده است.
وي با بيان اين كه يك ميليون و 800 هزار خانوار با جمعيت 5/4 ميليون نفر تحت پوشش كميته امداد هستند و به صورت مستمر از همه خدمات آن بهره مند مي شوند، افزود: در حال حاضر 380 هزار طرح خودكفايي در كشور به مرحله اجرا گذاشته شده است تا كميته امداد بتواند بخشي از اين خانواده ها را از تحت پوشش بودن خارج كند.
وي با اشاره به اين كه 450 هزار يتيم زير 18 سال در كشور وجود دارد، اظهار داشت: 306 هزار نفر از اين ايتام تحت پوشش هستند و برنامه ريزي شده است تا پايان سال آينده تمام ايتام تحت پوشش از حمايت حاميان بهره مند شوند.
»ستاري« اضافه كرد: براي اين منظور در قالب يك سازمان دهي مشخص، مجمع حاميان سلامت خانواده شكل گرفته و در حال نهايي شدن است تا بتواند علاوه بر بهره مندي ايتام از حمايت هاي حاميان، در زمينه ساير خدمات مورد نياز هم چون خود كفايي، درمان و ... به ارائه خدمات بپردازد.
وي تعداد حاميان كشور را 250 هزار حامي ذكر كرد و اظهار داشت: اين تعداد را بايد به 300 هزار تا پايان امسال و 400 هزار حامي تا پايان سال 88 افزايش دهيم.
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خراسان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]