واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: حمله قلبی ( Heart Attack ) عبارت است از مرگ سلول های عضلانی قلب در اثر کاهش یا توقف جریان خون سرخرگ های قلب . غالباً در افراد بالای ۴۰ سال رخ می دهد. این بیماری در مردان شایع تر است ، اما میزان بروز آن در خانم ها نیز رو به افزایش گذاشته است .
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، درصورت وقوع چنین حالتی ، باید بدانید که درد خفیف قفسه سینه ، ناراحتی در آرواره ها و… علایم خفیفی هستند که ممکن است نشان از حمله قلبی باشند. اگر این علائم هشدار دهنده را جدی نگرفته و در انجام اقدامات ضروری تأخیر شود، در واقع فرد خود را در معرض خطر حمله قلبی و حتی مرگ قرار داده است .
حمله قلبی عامل اول مرگ و میر در ایران است . از آنجا که اکثر این مرگ و میر ها بدلیل بیماری های کرونری قلبی می باشند، آگاهی در مورد حمله قلبی مهم است .
هیچگاه مشکلات قلبی را فراموش نکنید چرا که موضوع آنها چیزی غیراز مرگ و زندگی نمی باشد . برای مثال آگاهی شما در مورد علایم هشدار دهنده حمله قلبی باید زیاد باشد، چرا که شمارا در کمک به خودتان و نزدیکانتان توانمندتر می کند .
حمله قلبی آسیب به عضله قلب است که در اثر کاهش خون رسانی به آن ایجاد می شود. معمولاً وقتی یک لخته خون موجب انسداد جریان خون در کروناری ( رگ خونرسان یا عضله قلب ) می شود، قسمتی از عضله قلب تخریب شده و یا آسیب می بیند و این معضل می تواند کشنده باشد.
سالها پیش حمله قلبی کشنده بود ولی امروزه بدلیل آگاهی بیشتر از علائم و نشانه ها و درمانهای پیشرفته تر ، بسیاری از افرادی که دچار حمله قلبی می شوند زنده می ماند.
شیوه زندگی شما ، غذائی که می خورید، مدت زمانی که ورزش می کنید و روش مواجهه و برخورد شما با شرایط استرس زا، نقش مهمی در بهبودی شما از یک حمله قلبی دارد.
بعلاوه شیوه زندگی سالم می تواند ریسک فاکتور هایی که باعث تنگی شریانهای خون دهنده ( مشروب کننده ) قلب می شود را کنترل کرده و شما را در اولین حمله قلبی و حمله های بعدی محافظت کند.
واکنش و عملکرد سریع باعث نجات بسیاری از زندگی ها می شود.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، هر ساله حدود ۱/۱ میلیون آمریکایی از حمله قلبی رنج می برند و حدود ۴۶۰ هزار نفر از آنان جان خود را از دست می دهند و تقریباً نیمی از مرگ.ها معمولاً یک ساعت پس از شروع علائم درد روی می دهند.
همه می دانیم که عامل شماره یک مرگ و معلولیت در اغلب مردم حمله قلبی است ، اما اکثر مردم نمی دانند علائم حملات قلبی چیست و غالباً در تشخیص آن سردرگم می شوند.
«مری هند» از سازمان ملی قلب آمریکا می.گوید: «حمله قلبی وقتی روی می دهد که راه جریان خون به قلب به طور نسبی و یا کامل مسدود می شود. از این رو، در طول اولین ساعت بروز علائم حملات قلبی است که داروهای بازکننده لخته های خون و دیگر درمان ها مانند آنژیوپلاستی در باز کردن شریان های مسدود شده و به جریان انداختن جریان خون بیشترین تأثیر را دارند.
هر چه شریان زودتر باز شود و خون در رگهای بسته شده جریان یابد، نتایج درمان بهتر خواهد بود و بیمار زنده خواهد ماند. اما متأسفانه از هر پنج بیمار حمله قلبی فقط یک نفر به موقع به اورژانس بیمارستان رسانده می شود! تا به موقع از درمانهای مؤثر بهره مند گردد.
علائم کمتر شناخته شده حمله قلبی شامل : ناراحتی و یا درد در قفسه سینه ، ناراحتی در بازو، در کمر، گردن ، آرواره یا معده ، تنگی نفس ،عرق سرد،حالت تهوع وگیجی و منگی می باشند. اکثر مردم نمی دانند این علائم خفیف ممکن است منجر به حمله قلبی شوند. در این موقع بیشتر آنها این علائم را مرتبط با سوءهاضمه ، آنفلونزا و یا حتی گرفتگی عضلات می دانند.
یکی از دلایلی که مردم از این علائم آگاه نیستند این است که تعداد انگشت شماری از پزشکان راجع به این علائم با بیماران خود صحبت می.کنند. بسیاری از افراد، به هنگام حمله قلبی ،به سادگی از درخواست کمک اجتناب می کنند زیرا معتقدند در معرض خطر نیستند.
اکثر مردم هنوز مانند قدیم فکر می.کنند که دچار حمله قلبی نمی شوند و بیشتر نگران یک سرماخوردگی ساده هستند تا حمله قلبی ناگهانی ! بنابراین ضروری است علائم حمله قلبی را بشناسیم تا به موقع به کمک اعضای خانواده ، دوستان یا همکاران خود بشتابیم .
افراد مسن تر نیز باید جهت پیشگیری از تبعات ناگوار حملات قلبی وضعیت جسمانی خود را نه تنها با اعضای خانواده بلکه با همسایگان ، دوستان و پرستاران خود در میان بگذارند.
قلب شما تقریباً یکبار در ثانیه می زند. در طول روز، قلب شما حدود ۲۰۰۰ گالون خون به سیستم گردش خون پمپ می کند. سیستم گردش خون شما شامل سرخرگها و سیاهرگهاست. سیاهرگها خونی که اکسیژن کمی دارد را به قلب برمی گردانند و سرخرگها خون غنی از اکسیژن را به تمام بافتها از جمله عضله قلب می برند.
هنگامی که یک یا چند سرخرگ کوچکی ( سرخرگهای کروناری یا تاجی ) که خون غنی از اکسیژن را به قلب می رسانند مسدود شوند حمله قلبی روی می دهد.
اغلب حمله.های قلبی در نتیجه “بیماری شریان.های تغذیه.کننده قلب یا شریان.های کورونری” (CAD) رخ می.دهند.
CAD در نتیجه جمع.شدن موادی به نام پلاک در در دیواره.های درونی شریان.های کورونری رخ می.دهد.
یک حمله قلبی زمانی اتفاق می افتد که خونرسانی به قسمتی از عضله قلب به علت انسداد یکی از عروق کرونری به شدت کاهش یافته یا متوقف گردد.
رگ های کرونر، اولین رگهایی هستند که از آئورت نشات می گیرند و خونرسانی به خود قلب را در تمامی سطوح به انجام می رسانند. رسوب چربی در امتداد لایه داخلی شریان کرونری یکی از دلائل اصلی انسداد جریان خون قلب است.
خونرسانی زمانی که شریان دچار اسپاسم ( انقباض ناگهانی ) می شوند، نیز کاهش می یابد. اسپاسم کرونر در افراد عصبانی و جوان شایعتر است.
حمله قلبی هنگامی رخ می.دهد که لخته.ای به حد کافی بزرگ در شریان تنگ.شده بوسیله پلاک ایجاد می.شود و همه یا بیشتر جریان خون در آن شریان را قطع می..کند.
ایجاد لخته به علت پاره.شدن پلاک رخ می.دهد. در این حالت لخته.ای بر روی سطح پلاک تشکیل می.شود. این لخته می.تواند باعث انسداد کامل جریان خون شود.
قطع جریان خون در این شریان. مانع از رسیدن خون غنی از اکسیژن به بخش.هایی از عضله قلب می.شود که بوسیله آن تغذیه می.شدند. فقدان اکسیژن به عضله قلب آسیب می.رساند. اگر این انسداد به سرعت برطرف نشود، عضله آسیب.دیده شروع به مردن می.کند.
آسیب.دیدن یخشی از عضله قلب باعث می.شود که قلب نتواند تلمبه.کردن خون را به خوبی انجام دهد. در این حالت ممکن است درد یا ناراحتی قفسه.سینه،بازو،پشت یا فک؛ تنگ.نفس یا سایر علائم بروز کند.
اگر انسداد شریان در طول چند ساعت برطرف نشود، بخشی از عضله آسیب.دیده قلب خواهد مرد و بافت جوشگاهی جای آن را خواهد گرفت،
این آسیب قلب بر حسب وسعت آن ممکن است در درازمدت علائم آشکاری نداشته باشد یا اینکه به علت از دست رفتن توانایی قلب در تلمبه.کردن خون علائم شدید و درازمدت نارسایی قلب ایجاد شود.
حمله قلبی همچنین ممکن است در نتیجه مشکلات عرق خونی بسیار کوچک و ذره.بینی تغذیه.کننده قلب باشد.این عارضه را بیماری عروق کوچک (microvascular disease) می.نامند. اعتقاد بر این است که این عارضه در زنان شایع.تر از مردان است.
یک علت کمتر شایع حمله قلبی اسپاسم یا سفت.شدن شدید یک شریان کورونری است که جریان خون در شریان را مختل می.کند.
این انقباض و سفت.شدن ممکن است در شریان.های کورونری که مبتلا به . CAD نیستند، رخ دهد. همیشه روشن نیست که چه چیزی باعث این سفت.شدن شریان.های کورونری می.شود، اما گاهی این عارضه با موارد زیر همراه است:
•مصرف برخی از داروها و مواد مانند کوکائین.
•استرس عاطفی یا درد.
•قرارگرفتن در معرض سرمای شدید.
•سیگار کشیدن.
انسداد معمولاً در اثر یک لخته خون است که در جایی از عروق کروناری که طی سالها در اثر رسوب کلسترول و غیره نازک شده است، ایجاد می شود.
تجمع کلسترول و سایر رسوبات، که جمعاً پلاک نامیده می شوند،در سرخرگهای بدن اترواسکلروز ( تصلب شرائین )نامیده می شود.وقتی عروق کروناری در اثر آترواسکلروز تنگ می شوند، این حالت بیماری عروق کروناری نامیده می شود.
بیماری عروق کروناری یک پیش زمینه اصلی حمله قلبی است. فاکتورهایی که ریسک بیماری عروق کروناری و در نهایت حمله قلبی را در شما افزایش می دهند عبارتند از سابقه خانوادگی بیماری قلبی، مقادیر بالای کلسترول( لیپو پروتئین با دانسیته کم یا LDL و یا کلسترول بد) ، فشار خون بالا، سیگار کشیدن ، چاقی ، فعالیت بدنی کم .
بندرت در اثر پاره شدن لخته خون درون یک قلب بیمار و انتقال آن به یک شریان کروناری سالم یا تنگ حمله قلبی روی می دهد. علت ناشایع دیگر حمله قلبی، اسپاسم شریان کروناری است که مانع خون رسانی به قسمتی از قلب می شود. موادی چون کوکائین می توانند چنین اسپاسم کشنده ای ایجاد کنند.
حمله قلبی یک رویداد لحظه ایستا نمی باشد بلکه فرآیند دینامیک است که در طی چندین ساعت روی می دهد. با هر دقیقه ای که می گذرد و بافتهای قلبی بیشتری از خون بی نصیب مانده و از بین رفته تا می میرند. به هر حال، زمانیکه جریان خون قلب برقرار شود آسیب به آن متوقف می گردد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 258]