واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: معرفي توانمنديها و فرصتهاي سرمايهگذاري استان كرمان
كرمان - خبرنگار اطلاعات: همايش معرفي توانمنديها و فرصتهاي سرمايهگذاري استان كرمان با محورهاي فرصتهاي سرمايهگذاري در بخشهاي صنعت و معدن، كشاورزي، گردشگري، عمران شهري و خدمات در دانشگاه پرديس ماهان برگزار شد.
دكتر حسيني وزير امور اقتصادي و دارايي در اين همايش گفت: اگر ما به دنبال شناخت فرصتها هستيم بايد اين فرصتها در بطن تحولات معنا پيدا كند و اين تحول بايد هم در نگاه و هم در رويكردهاي اداري شكل بگيرد.
حسيني افزود: پيش از اين سهم چشمگيري از اقتصاد دراختيار دولت بود. اما پس از تصويب اصل 44 قانون اساسي، اين شيوه اقتصادي در كشور تغيير كرد.
وي گفت: ساختار و شيوه اقتصادي كشور است كه سهم و نقش دولت و همچنين بخش خصوصي و تعاوني را تعريف ميكند.
وزير امور اقتصادي و دارايي تصريح كرد: براساس اين سياست دولت بايد از سرمايهگذاري، مالكيت و مديريت بنگاهها به جز در موارد ويژه بپرهيزد و زمينه را براي حضور بخش خصوصي فراهم آورد.
وي گفت: اصل 44 قانون اساسي همانقدر كه به كوچك شدن دولت تأكيد دارد، حضور بخش خصوصي و بزرگ شدن آن را نيز مورد توجه قرار داده است.
وي با اشاره به اين كه با فراهم نبودن فضاي مناسب براي سرمايهگذاري نميتوان از بخش خصوصي انتظار سرمايهگذاري داشت، افزود: يكي از مواردي كه سبب ايجاد فضاي سرمايهگذاري ميشود، بهبود ساختار مالياتي كشور است.
حسيني تصريح كرد: در حال حاضر فشار مالياتي در بخش توليد است كه بايد با گسترش پايههاي مالياتي، از اين فشار در بخش توليد كاست و در ساير بخشها تقسيم كرد.
او افزود: اگر به دنبال تحقق تحولات اصل 44 قانون اساسي هستيم، بايد اين تحولات در ساختارها و سياستها اتفاق بيفتد.
به عنوان مثال زماني كه قيمت انرژي در كشور ما ارزان است، هيچ سرمايهگذاري در ايران وقت و انرژي خود را براي توليد وسايل كم مصرف نميگذارد كه اين نوعي اتلاف انرژي است.
سخنان نماينده مردم كرمان و راور
در ادامه محمدعلي كريمي نماينده مردم كرمان و راور در مجلس شوراي اسلامي در سخناني توصيه كرد دبيرخانه همايش معرفي توانمنديها و فرصتهاي سرمايهگذاري استان به صورت دائمي تشكيل شود. همچنين ضمن تعريف طرحها به صورت جزيي و روشن، توجيه اقتصادي آنها به طور واضح نوشته شود تا بتوان اين طرحها را به طور منطقي به سرمايهگذاران معرفي كرد.كريمي با تأكيد براين كه توسعه اتفاق نميافتد مگر آنكه تفكر توسعه در اذهان ايجاد شود، تصريح كرد: بايد فضايي ايجاد شود كه مجموعه دولتي و بخش خصوصي، تكتك واحدهاي توليدي را به عنوان يك سرمايه بپذيرند و آنها را هميشه مورد حمايت قرار دهند.
او توجه به نيروي انساني كارآمد را محور اصلي توسعه دانست و گفت: در اين راستا بايد قدرداني از همه آناني كه براي توسعه استان تلاش كردهاند، در دستور كار مسئولان قرار گيرد.
كريمي افزود: ما در استاني زندگي ميكنيم كه آب و هواي مطلوبي ندارد اما بايد با خلق پتانسيلهاي جديد فرصتهاي جديدي را ايجاد كنيم.
وي ايجاد فضاي مناسب كسب و كار، كوتاه كردن مسيرها و كم كردن زمان براي گرفتن مجوزها را براي سرمايه گذاري ضروري دانست و گفت: علاوه براينها بايد از مجريان كارآمد و شايستهاي كه به قوانين تسلط دارند، استفاده شود.
سخنان رئيس اتاق بازرگاني، صنايع و معادن
محمد نهاونديان رئيس اتاق بازرگاني صنايع و معادن ايران نيز در اين همايش برلزوم بهبود فضاي كسب و كار براي سرمايهگذاران در كشور تأكيد كرد و گفت: رفع موانع موجود بر سر راه سرمايهگذاري اولويت نخست اتاق بازرگاني صنايع و معادن ايران به شمار ميآيد.
وي با اشاره به آغاز رقابت جديد براي جذب سرمايههاي سرگردان دنيا، افزود: استان كرمان و ايران مملو از منابع و امكانات غني است كه بايد به يك فرصت واقعي تبديل شود.
نهاونديان تصريح كرد: نمايندگان سه قوه بايد شرايط سرمايهگذاري را متناسب با نياز سرمايهگذاري در نظر بگيرند.رئيس اتاق بازرگاني صنايع و معادن ايران اوضاع اقتصادي ايران را با توجه به شاخصهاي دهگانه دنيا مناسب ندانست و گفت: نقص و نارسايي اقتصادي در كشور ربطي به توليدكنندگان ندارد و مربوط به سيستم پولي و مالي كشور است.
وي افزود: عليرغم تلاشهاي فراوان براي رفع موانع توليد، مشكلاتي در اين بخش وجود دارد كه سبب ورشكستگي برخي صنايع بزرگ شده است.
وي ضمن تأكيد به دوري از سياستزدگي دراقتصاد، گفت: فضاي كار اقتصادي بايد به دور از ملاحظات سياسي باشد تا عدالت و پيشرفت در اقتصاد ايران محقق شود.
نهاونديان نقش اتاق بازرگاني استان كرمان را ايجاد همگرايي دانست و گفت: اتاق بازرگاني ميتواند همافزايي اقتصادي نيز ايجاد كند و رابط بين بخشهاي مختلف اقتصادي باشد.
وي افزود: وظيفه قانوني اتاق بازرگاني مشاوره دادن به سه قوه مقننه، مجريه و قضائيه است و اين سه قوه ميتوانند با مشاوره قبل از قطعي شدن سياستها آثار آن را بررسي كنند.
سخنانمديرعامل شركت هولدينگ خاورميانه
مديرعامل شركت هولدينگ خاورميانه نيز ايران را از نظر اكتشافات معدني، بكر و دستنخورده دانست و گفت: تمامي فعاليتهاي معدني در ايران به 5/2 ميليون متر حفاري ختم ميشود كه نتيجه آن كشف معادن مس، سنگآهن، زغالسنگ و تعداد اندكي از معادن ديگر است . اين درحالي است كه در كشوري مثل كانادا سالانه بين 2 تا 17 ميليون متر حفاري ميشود.
مهندس پورمند با اشاره به تمركز پتانسيلهاي معدني كشور در شرق كشور و عمدتاً در استان كرمان افزود: بهترين مكان براي سرمايهگذاري در بخش معدن استان كرمان است.
وي گفت: استان كرمان با توجه به وجود ذخاير معدني و مس، سنگآهن، زغالسنگ، كروميت و تيتانيوم و داشتن بهترين شرايط آب و هوايي كار در معدن، مناسبترين محل سرمايهگذاري معدني است.
در پايان بخش نخست اين همايش تفاهمنامه اعلام حمايت نمايندگان قواي سهگانه از سرمايهگذاران به امضاي اين نمايندگان و نماينده سرمايهگذاران رسيد.
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]