واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نوابي نژاد به مهر عنوان كرد:گرفتار هركول سازيهاي علمي شدهايم
چهره ماندگار روانشناسي و مشاوره درباره مشكل اساسي توسعه علمي كشور گفت: هركول سازي در زمينه هاي علمي بدون توجه به اخلاقيات يك عامل مهم در ترويج بي انضباطي و تقلب علمي است و ضروري است وزارتخانه هايي كه رسالت فرهنگي دارند در اين زمينه سياستگذاري كنند.
شكوه نوابي نژاد كه در هفتمين دوره معرفي "چهرههاي ماندگار" به عنوان چهره ماندگار روانشناسي و مشاوره معرفي شد در گفتگو با خبرنگار مهر تاكيد كرد: با وجود توسعه علمي قابل اعتناي ايران در دهه اخير اما با توجه به جمعيت كشور هنوز راه درازي در توسعه علمي كشور در پيش است.
اين چهره ماندگار به مهر گفت: نكته خيلي مهم اين است كه بايد جوانانمان را آماده كنيم كه نه فقط در حوزه علم و تكنولوژي بلكه در حوزه اخلاق و معنويت نيز به موازات علم و تكنولوژي پيش بروند. به نظر مي رسد مشكل اساسي توسعه علمي كشور اين است كه پيشرفت فزاينده علم و تكنولوژي هماهنگ با خودش نيست و اخلاق و اصالتهاي انساني و عاطفي و معنويات را نه تنها به همراه ندارد بلكه اين بعد از پيشرفت با شتاب خيلي كمتري حركت مي كند و اين نگران كننده است.
وي افزود: صرفا توسعه فزاينده علم و تكنولوژي نمي تواند جامعه انساني را به هدف برساند بلكه مهم اين است كه علم و معنويت به عنوان دو بال در جامعه نگريسته شوند. صرف پرداختن به تكنولوژي فقط يك بعد از آرمانهاي انسان را برآورده مي كند و آن بعد عقلاني است و اگر در ديگر ابعاد شخصيت انسان تلاشي صورت نگيرد، براي جامعه مشكل ساز مي شود.
اين چهره ماندگار روانشناسي و مشاوره، هركول سازي در زمينه هاي علمي بدون توجه به اخلاقيات را عامل تقلبهاي علمي دانست و افزود: مي بينيم كه جوانانمان و ساير افراد از نظر علمي خيلي شوق و انگيزه دارند اما در بعد اخلاق ضعف داريم. تقلب ضعف اخلاقي است و ضعف علمي نيست. از طرفي بزرگتر جلوه دادن علم و تكنولوژي در عين ناديده گرفته شدن ابعاد معنوي انسان براي جامعه انساني ايجاد مشكل مي كند از جمله اينكه حتي در علم نيز تقلب ايجاد مي كنند.
شكوه نوابي نژاد با بيان اينكه حساسيتهاي اخلاقي در اين رشته به اندازه اي كه بايد نيست، گفت: بايد سياستگذاريهايي توسط وزارتخانه هايي كه در اين زمينه رسالت دارند انجام شود و همه وزارتخانه ها بدون استثناء در قبال اخلاق مسئوليت دارند.
وي افزود: رشته روانشناسي و مشاوره رشته فوق العاده حساسي است زيرا روانشناسي و مشاوره با تمامي راز و رمزهاي زندگي افراد و زندگي خصوصي اعم از فردي و خانوادگي افراد ارتباط دارد بنابراين بايد حساسيتهاي اخلاقي در اين رشته خيلي زياد باشد اما اين حساسيت در حال حاضر راضي كننده نيست و بايد سياستگذاريهايي در اين حوزه انجام شود.
چهره ماندگار روانشناسي و مشاوره در عين اينكه كليه وزارتخانه ها را مسئول اين سياستگذاري دانست، به مهر گفت: بخصوص وزارتخانه هاي آموزش و پرورش، علوم، تحقيقات و فناوري، ارشاد و همه آنهايي كه رسالت فرهنگي و تربيتي دارند بايد براي اين سياستگذاري به صورت فعالانه اقدام كنند.
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 114]