واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: پس از تصويب رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد، اساسنامه بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس
جام جم آنلاين: اساسنامه بنياد حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس پس از تصويب مقام معظم رهبري و فرمانده معظم كل قوا، ابلاغ شد.
به گزارش خبرگزاري فارس، متن كامل اساسنامه بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس كه به پيشنهاد سردار سرلشكر سيد حسن فيروزآبادي به تصويب مقام معظم رهبري رسيده است، به اين شرح است:
فصل اول: كليات
- مقدمه:
بنياد حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس؛ به موجب فرمان مقام معظم فرماندهي كلقوا و بند22 شرح وظايف ستادكل نيروهاي مسلح. در تاريخ 12/7/1369 تأسيس شد كه در اين اساسنامه « بنياد» ناميده ميشود. اساسنامة اين بنياد در تاريخ 21/5/1371 به تصويب مقام معظم رهبري رسيد و به موجب تدابير مورخ 31/6/1377 معظم له، اصلاح گرديد. بنياد حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس ـ برابر مصوبه گردشكار شماره 70724 مورخه 24/1/1383 فرماندهي معظم كل قوا، در تابعيت ستاد كل نيروهاي مسلح قرار دارد. اين بنياد ضمن برخورداري از پشتيباني عمومي و حمايتهاي ستاد كل با توجه به مفاد اين اساسنامه، گستردگي مأموريت و ضرورت ارتباط مستقيم با نهادها و سازمانهاي ذيربط و ساير دستگاههاي مؤثر در حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس و اجراي مأموريت ستادي ـ تابع ضوابطي است كه به تصويب هيأت امناي بنياد ميرسد.
- ماده1ـ مأموريت:
- حفظ آثار و نشر ارزشهاي دفاع مقدس و ترويج فرهنگ مقاومت، ايثار، جهاد و شهادت.
- ماده2ـ هدف:
هدف از تشكيل بنياد، حفاظت و بهرهبرداري از آثار و ارزشهاي دفاع مقدس و ثبت حماسههاي جاودانه امت اسلام و آثار آن در شئون فرهنگي، سياسي، اجتماعي، اقتصادي و نظامي و جلوگيري از نابودي و تحريف و يا به فراموشي سپرده شدن ميراث گرانبهاي خون پاك ايثارگران اسلام و دستاوردهاي دفاع مقدس ميباشد.
- ماده3ـ وظايف كلي بنياد:
ايفاي نقش ستادي (شامل سياستگذاري، هدايت كلي، هماهنگي، نظارت و حمايت) در حفظ آثار فرهنگي جهاد و دفاع مقدس و سپردن كارهاي اجرايي به دستگاههاي ذيعلاقه برمبناي وظايف كلي ذيل:
الف) تحقيق، شناسايي، جمعآوري، نگهداري، تدوين آثار مكتوب و غيرمكتوب فرهنگي، تاريخي، هنري و علمي و انجام امور مربوط به حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس در حيطه هدايت كلي جنگ و قرارگاه خاتمالانبياء (ص).
ب) انتخاب، تملك، حفظ و بهرهبرداري از آثار فيزيكي اعم از ادوات جنگي، غنائم، اماكن، اراضي و مواضع و ثبت آثار ملي.
ج) ثبت و تدوين مباني فرهنگي و حماسي دفاع مقدس بمنظور انتقال آنها به نسلهاي آينده و ساير ملل.
د) انتشار دايرةالمعارف دفاع مقدس، تاريخ جنگ تحميلي، روزشمار جنگ، جغرافياي جنگ، برنامهريزي و هماهنگي براي اعزام كاروانهاي راهيان نور، پيگيري ايجاد موزه، مراكز فرهنگي و يادمانهاي دفاع مقدس، برپايي جشنوارهها و يادوارهها؛ بمنظور احياء روحيه سلحشوري امت اسلام و بهرهبرداري از بركات و تجربيات دفاع مقدس در آينده با همكاري و مشاركت نيروهاي مسلح و ساير دستگاههاي اجرايي ذيربط.
هـ) ايجاد هماهنگي در حفظ آثار دفاع مقدس و حراست از آنها با بهترين روشهاي علمي و پيشگيري از پراكندگي و استهلاك.
و) تشكيل كميتههاي فني و تخصصي حسب مورد با مشاركت نهادها و سازمانهاي ذيربط در زمينه حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس و تعيين كيفيت بهرهبرداري از آن.
ز) بهرهبرداري مناسب از توانمندي كليه سازمانها، نهادهاي ايثارگري، نيروهاي مسلح و مؤسسات فرهنگي در جهت نشر ارزشهاي دفاع مقدس و انعكاس دستاوردهاي آن در كليه زمينهها.
ح) بهرهبرداري از دستاوردهاي نهضتهاي آزادي بخش، فرهنگ مقاومت و ادبيات پايداري ساير ملل براي توسعه فرهنگ ايثار و شهادت و استقامت در برابر استكبار جهاني.
ط) انجام پژوهشهاي علمي ـ كاربردي در خصوص جمعآوري و بهرهبرداري بهينه از آثار و ارزشهاي دفاع مقدس و ارائه طرحهاي لازم به منظور حفاظت بهينه از آثار دفاع مقدس.
ي) فراهم ساختن زمينههاي لازم جهت معرفي آثار و ارزشهاي فرهنگي جهاد و دفاع مقدس از طريق رسانههاي صوتي، تصويري، مطبوعاتي و الكترونيكي و حمايت از برنامههاي فرهنگي، هنري مرتبط با ترويج فرهنگ مقاومت و ايثار، جهاد و شهادت و نشر ارزشهاي دفاع مقدس، بخصوص در ميان نسل جوان و پشتيباني از پژوهشهاي مرتبط با اين موضوعات.
فصل دوم: اركان بنياد
-ماده4ـ اركان بنياد
- اركان بنياد عبارتند از:
- الف) رئيس.
- ب) هيأت امناء .
- ج) شوراي عالي هماهنگي.
- ماده5 ـ هيأت امناي بنياد
هيأت امناي بنياد متشكل از اعضاي ذيل ميباشد:
ـ رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح (رئيس).
ـ رئيس ستاد مشترك ارتش جمهوري اسلامي ايران.
ـ رئيس ستاد مشترك سپاه پاسداران انقلاب اسلامي.
ـ رئيس دفتر عقيدتي سياسي فرماندهي معظم كل قوا.
ـ وزير دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح.
ـ فرمانده نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران.
ـ معاون فرهنگي و تبليغات دفاعي ستاد كل نيروهاي مسلح.
ـ رئيس سازمان صدا و سيماي جمهوري اسلامي ايران.
ـ رئيس سازمان تبليغات اسلامي.
ـ رئيس بنياد شهيد و امور ايثارگران.
ـ فرمانده نيروي مقاومت بسيج.
ـ رئيس بنياد (دبير).
تبصره1ـ بنا به پيشنهاد هيأت امناي بنياد و پس از تصويب هيأت دولت، برخي از وزراء و رؤساي سازمانها و دستگاههاي اجرايي مؤثر در تحقق اهداف، مأموريت و انجام وظايف تعيين شده در اين اساسنامه، به عضويت هيأت امناي بنياد در ميآيند.
تبصره2ـ در صورت ضرورت و حسب مورد، توسط رئيس هيأت امناي بنياد از روساي ساير نهادها و دستگاههاي اجرايي ذيربط جهت شركت در جلسات هيأت امناء، دعوت به عمل خواهدآمد.
- ماده6 ـ شوراي عالي هماهنگي بنياد
شوراي عالي هماهنگي بنياد متشكل از اعضاي زير است:
الف) ـ رئيس بنياد (رئيس شوراي عالي هماهنگي).
ب) ـ نماينده تامالاختيار هر يك از دستگاههاي اجرايي ذيربط (اعضاي شوراي عالي هماهنگي).
ج) ـ جانشين رئيس بنياد (دبير شوراي عالي هماهنگي).
د) ـ نماينده معاونت فرهنگي ستاد كل نيروهاي مسلح.
تبصره ـ بنا به پيشنهاد بنياد و تصويب هيأت امناء ، فهرست دستگاههاي اجرايي ذيربط و نماينده تامالاختيار آنها براي عضويت در شوراي عالي هماهنگي بنياد، تعيين خواهدشد.
فصل سوم: شرح وظايف
- ماده7ـ وظايف هيأت امناي بنياد:
هيأت امناء به عنوان بالاترين ركن بنياد وظايف ذيل را بعهده دارد:
الف) تعيين خط مشي كلي و سياستهاي بنياد براساس فرامين و تدابير مقام معظم فرماندهي كل قوا.
ب) تصويب طرحها و برنامههاي اساسي بنياد.
ج) بررسي و تاييد بودجه مورد نياز بنياد.
د) نظارت عاليه بر فعاليتهاي بنياد.
هـ) بررسي و تاييد اصلاحيه اساسنامه بنياد و ارائه از طريق رئيس هيأت امناي بنياد جهت تصويب مقام معظم فرماندهي كل قوا.
و) تصويب شرح وظايف اجزاي تشكيلات، جداول نيروي انساني و تجهيزات بنياد (با توجه به ساختار و سقف مصوب سازماني).
ز) تصويب آئيننامه هاي اساسي بنياد در چارچوب قوانين مربوطه.
ح) فراهم ساختن زمينههاي تأمين منابع مالي و تسهيلات مورد نياز بنياد.
تبصره1ـ جلسات هيأت امناي بنياد حداقل سالي 2 بار و در صورت ضرورت جلسة فوقالعاده با دعوت رئيس هيأت امناء تشكيل ميگردد.
تبصره2ـ بند « و» ماده « 7» با تصويب رئيس هيأت امناي بنياد (رئيس ستاد كل ن.م) قابل اجرا است.
- ماده8 ـ وظايف شوراي عالي هماهنگي بنياد
ايجاد هماهنگي بين دستگاههاي اجرايي ذيربط بمنظور تسهيل اجراي مصوبات هيأت امناي بنياد.
تبصره ـ دبيرخانه شوراي عالي هماهنگي در بنياد تشكيل ميشود آئيننامه داخلي اين شورا، تهيه و به تصويب هيأت امناي بنياد خواهد رسيد.
- ماده9ـ وظايف رئيس بنياد
رئيس بنياد با پيشنهاد رئيس هيأت امناي بنياد و اعلام نظر اعضاي هيأت امناء و تصويب فرماندهي معظم كل قوا، براي مدت « پنج سال» منصوب ميشود و وظايف آن بهشرح زير است:
الف ـ اعمال مديريت در جهت تحقق مأموريت، اهداف و وظايف كلي تعيين شده در اين اساسنامه از طريق دستگاههاي اجرايي ذيربط و نظارت بر حسن اجراي آن.
ب ـ پيگيري تشكيل جلسات هيأتامناء، تشكيل و هدايت شوراي عالي هماهنگي بنياد
ج ـ تهيه و تدوين اصلاحيه اساسنامه، تشكيلات، طرحها، آييننامههاي اساسي (شامل: اداري و استخدامي، مالي و معاملاتي و نظاير آن پس از هماهنگي با معاونتهاي ذيربط در ستاد كل ن.م) و پيشنهاد به هيأت امناء.
د ـ اجراي فرامين و تدابير مقام معظم فرماندهي كل قوا، دستورات رياست ستاد كل نيروهاي مسلح و مصوبات هيأت امناء
هـ ـ تهيه و تدوين برنامههاي بنياد و برآورد بودجه موردنياز و ارائه به هيأت امناء
و ـ ايجاد ارتباط با مراكز و دستگاههاي ذيربط در داخل و بنا به دستور، در خارج از كشور و ايجاد هماهنگيهاي لازم در اين زمينه جهت بهبود اجراي برنامهها.
ز ـ تنظيم گزارشهاي مستمر از فعاليتهاي بنياد، شوراي عالي هماهنگي و دستگاههاي اجرايي ذيربط و ارائه به فرماندهي معظم كل قوا، رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح و ساير مراجع مربوطه.
ح ـ انجام امور مالي بنياد براساس مصوبات و برابر روشهاي جاري.
ط ـ برنامهريزي كلان و هدايت كلي امور مربوط به حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس.
ي ـ فراهم ساختن زمينههاي حمايت، پشتيباني، همكاري و مشاركت بين دستگاههاي اجرايي ذيربط.
ك ـ تشكيل ستاد هماهنگي در امور حرم شهداي گمنام، هفته دفاع مقدس، سوم خرداد، راهيان نور و ساير موارد مشابه و همچنين شوراها، كميسيونها و كميتههاي فني و تخصصي موردنياز، با مشاركت كارشناسان و نمايندگان دستگاههاي اجرايي ذيربط بمنظور بهبود اجراي مأموريت و وظايف محوله.
ل ـ تهيه و تدوين آئيننامههاي نظارت بر توليد محصولات فرهنگي ـ هنري مرتبط با دفاع مقدس (شامل: فيلم و سمعي، بصري ـ كتاب و نشريات و نظاير آن) به منظور تطبيق با حقايق جنگ تحميلي و جلوگيري از تحريف ارزشها و پيشنهاد به هيأت امناء جهت بررسي، تأئيد و سير مراحل تصويب و ابلاغ از طريق مبادي ذيربط.
م ـ تهيه و تدوين آئيننامه تملك اراضي، اماكن و آثار فيزيكي مربوط به دفاع مقدس و پيشنهاد به هيأت امناء جهت بررسي، تاييد و سير مراحل تصويب و ابلاغ از طريق مبادي ذيربط.
- ماده10 (تشكيلات بنياد):
ـ رئيس
ـ جانشين
ـ معاون هماهنگ كننده
ـ گروه مشاورين
ـ دفتر رئيس
ـ دفتر بازرسي و امور استانها
ـ معاونت تحقيقات
ـ معاونت روابط عمومي و تبليغات
ـ معاونت ادبيات و انتشارات
ـ معاونت هنري
ـ معاونت مهندسي و امور يادمانها
ـ مديريت امور مالي
ـ مديريت طرح و برنامه و بودجه
ـ مديريت اداري و پشتيباني
ـ موزه دفاع مقدس
ـ مديريت جستجوي مفقودين (موقت)
ـ ادارات كل/ ادارات/ دفاتر حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس استانها
تبصره1ـ نمودار تشكيل بنياد پيوست اساسنامه ميباشد.
تبصره2ـ دفاتر « حفاظت و اطلاعات» و « عقيدتي و سياسي» به نمايندگي از ردههاي ذيربط ستاد كل ن.م در بنياد مستقر ميشوند.
ماده11ـ مركز اصلي بنياد در تهران ميباشد.
تبصره1ـ به منظور روشن شدن وظيفه دستگاههاي محلي، ادارات كل، ادارات دفاتر مستقر در استانها براي اجراي مأموريت تعيين شده در اين اساسنامه و همچنين ضرورت هماهنگي در انجام اين امور، در هر استان « شوراي هماهنگي حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس» تشكيل ميشود. آييننامه اجرايي اين شورا توسط بنياد تدوين و پس از اعلام نظر شوراي عالي هماهنگي، جهت بررسي، تأييد و سير مراحل تصويب و ابلاغ از طريق مبادي به هيأت امناي بنياد، ارائه خواهد شد.
تبصره2ـ تشكيل ادارات كل، ادارات و دفاتر استانها، غير از موارد مصوب رئيس ستاد كل نيروهاي مسلح منوط به تصويب و ابلاغ رئيس هيأت امناي بنياد ميباشد.
فصل چهارم: بودجه، پشتيباني و نيروي انساني
ماده12: بودجه جاري بنياد از منابع ذيل تامين ميگردد:
الف ـ درآمدهاي ناشي از فعاليتهاي فرهنگي و هنري بنياد كه ممكن است درآمدزا باشد.
ب ـ كمكهاي وزارتخانهها، سازمانها، نهادها و اشخاص.
ج ـ به منظور تامين كسري اعتبارات مورد نياز بنياد، هرساله بر حسب برنامههاي مصوب اعتبارات موردنياز در رديف بودجه ستاد كل نيروهاي مسلح ديده ميشود.
د ـ بودجه مصوب بنياد بلحاظ طبيعت وظايف بنياد و بخصوص برگزاري مرتب مراسم خاص براساس قانون خارج از محاسبات عمومي و ساير مقررات عمومي دولت هزينه ميگردد.
تبصره ـ سازمان مديريت و برنامهريزي كشور، پس از سير مراحل قانوني « رديفهاي خاص بودجه» براي دستگاههاي اجرايي ذيربط و مؤثر در انجام وظايف و تحقق مأموريت مربوط به حفظ آثار و ارزشهاي دفاع مقدس و ترويج فرهنگ مقاومت، ايثار، جهاد و شهادت، پيشبيني نمايد.
ماده13ـ نيروي انساني بنياد
الف ـ تأمين نيروي انساني بنياد بعهده ستاد كل نيروهاي مسلح و ساير مبادي ذيربط از جمله سازمانهاي نظامي و انتظامي ميباشد.
ب ـ بنياد در صورت نياز از خدمات كارشناسان و متخصصين (علمي ـ تجربي) بهصورت « قراردادي و خريد خدمت» استفاده نمايد. آئيننامه استخدامي اين كاركنان توسط بنياد تهيه و به تصويب هيأت امناي بنياد خواهد رسيد.
ج ـ درخواست و تأمين نيروي انساني مورد نياز بنياد از وزارتخانهها، سازمانها و نهادها به صورت مأمور در چارچوب آئيننامه مربوط بلامانع است.
ماده14ـ اين اساسنامه شامل « 4 فصل، 14 ماده، 11 تبصره » اصلاح و در تاريخ 22/12/1383 به تصويب مقام معظم رهبري و فرماندهي كل قوا رسيد و مفاد آن براي كليه نيروهاي مسلح، وزارتخانهها، سازمانها، نهادها و دستگاههاي اجرايي ذيربط، لازمالاجرا ميباشد.
شنبه 25 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]