واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:
صبح دیروز ـ ششم اردیبهشت ماه ـ نشست تخصصی «تلویزیون و چالش.های پیش رو در فضای نوین رسانه.ای ایران» با حضور مدیر گروه مطالعات سینما و تلویزیون پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد.
عبدالله بیچرانلو عوامل درون سازمانی و برون سازمانی را چالش.ساز دانست و گفت:. در دوره.های اخیر شاهد تاسیس شبكه.های جدید ماهواره.یی از جمله آی.فیلم و ... هستیم كه همچنان نیز ادامه دارد؛ اما زیاد محسوس نیستند و اگر درباره تاسیس شبكه.های جدید سیاست.گذاری می.شود باید اثربخش باشد.
وی افزود: هر شبكه.ای كه تاسیس می.شود باید كاركرد ویژه و مشخصی داشته باشد. بیچرانلو رویكرد مناسبتی به تولید و حرفه.یی نبودن در زمینه تولید را از دیگر چالش.های نوین رسانه.یی عنوان كرد.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات ماهواره، شبكه نمایش خانگی و اینترنت را از رقیبان چالش.ساز برای تلویزیون دانست و ادامه داد: بر اساس نظرسنجی.های به دست آمده مردم كشور هنوز به تلویزیون و فیلم دیدن گرایش دارند، در عین حال حدود 60 درصد مردم مخاطب ماهواره هستند كه در سال.های اخیر به سمت این رسانه كشیده شده.اند؛ در دهه.های 70 و 80 با ماهواره به صورت منفعل برخورد می.شده است و در بسیاری موارد نیز باعث نارضایتی مردم شده و اكنون در دوره.ای هستیم كه نسبت به ماهواره بی.تفاوتی حاكم است و به همین دلیل با افزایش مخاطبان ماهواره روبرو هستیم.
وی عنوان كرد: سال 87 آغاز تحولات مهم در زمینه شبكه.های فارسی زبان ماهواره بوده كه برخی از آنها از داخل تاسیس و حمایت شده.اند. از جمله اینكه شبكه.های «ام.بی.سی»، «بی بی سی فارسی»، در سال 87، «فارسی وان» در سال 88، «پی ام سی خانواده»، «جم كلاسیك» و «من و تو» در سال 89 تاسیس شدند كه پرمخاطب ترین شبكه.های ماهواره.ای فارسی زبان بودند.
عبدالله بیرچانلو در این نشست اظهار كرد: عمده.ترین مساله.ای كه باعث شد مردم از تلویزیون روی گردانند و به سمت ماهواره. بروند سریال.های عامه پسند و خانوادگی شبكه.های فارسی زبان بوده است؛ آمریكا، انگلیس، استرالیا، آلمان، فرانسه، برزیل، كلمبیا و كره جنوبی كشورهای موفق در زمینه ساخت اینگونه سریال.ها بوده.اند.
وی خاطرنشان كرد: .تلویزیون ما بزرگترین فرصت.ساز برای رقبای خودش از جمله شبكه نمایش خانگی است؛ طبق نظرسنجی.های بدست آمده 58 و 8 دهم درصد مردم سریال.های شبكه نمایش خانگی را از نظر كیفیت بهتر از سریال.های تلویزیون دانسته.اند.
بیرچانلو درباره رقیب دیگر تلویزیون، اینترنت گفت: آخرین آمار (تیر 89) به دست آمده نشان می.دهد كه در كشور 43 و 2 دهم درصد ضریب نفوذ در اینترنت وجود دارد كه بعد از بحرین در خاورمیانه رتبه دوم را كسب كردیم؛ اولین كاركرد اینترنت در ایران برای سرگرمی است و اطلاع گرفتن و آموزش در رتبه.های بعدی قرار دارند، بنابراین تهدید اینترنت در راه است و این اعتبار منبع تلویزیون را كاهش می.دهد.
وی فراگیری و گستردگی در سراسر كشور، توان مالی گسترده تلویزیون برای ساخت سریال.های الف ویژه، امكان بهره.گیری از توان بخشی دولتی و خصوصی و برخورداری از بازوان پژوهشی را از جمله فرصت.های پیش روی تلویزیون عنوان كرد.
عبدالله بیرچانلو در پایان این نشست نیز راهكارهای پیشنهادی برای تلویزیون و حل چالش.های آن را برشمرد كه شامل پذیرش واقعیات موجود رسانه.یی، اعتماد به دیدبانان رسانه، رو آوردن به ژانرهای نو، تمركز و برخواسته.های مخاطبان، تغییر ساختار صدا و سیما و فعالیت شبكه.های موازی به طور نظارت شده و رسمی تر هستند.
--------------------------
منبع : ایسنا
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 134]