واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: مشاور رييس جمهوري خواستار اهتمام بيشتر به صادرات خدمات فني به عراق شد
داخلي. اقتصادي. صادرات.
مشاوررييس جمهوري ودبير ستاد توسعه اقتصادي ايران وعراق خواستار اهتمام بيشتر متخصصان ايراني براي صدور دانش فني و مهندسي به عراق شد.
به گزارش خبرنگار ايرنا، حسين دانايي فرد روز جمعه درجمع بازرگانان شهرستان مرزي مريوان كردستان گفت: عراق به شدت نيازمند خدمات فني مهندسي است و شركتهاي ايراني بايد در اين حوزه فعال تر عمل كنند.
وي با اشاره به توافقهاي به دست آمده در زمينه رفع موانع براي مبادلات اقتصادي بين ايران و عراق اظهار اميدواري كرد تلاش جهادي كه در اين عرصه شروع شده ابعاد گستردهتري پيدا كند.
وي روند همكاريهاي اقتصادي ايران و عراق را رو به رشد توصيف كرد و گفت:
به رغم همه تلاشها هنوز موانعي در اين مسير وجود دارد ولي وجود مانع نبايد از تلاش بشود.
وي با اشاره به اهميت مرز رسمي باشماق در مبادلات اقتصادي بين ايران و عراق افزود: اين مرز از سال گذشته با پشت سرگذاشتن بسياري از موانع حضور فعال تري در عرصه اقتصادي كشور داشته و روند افزايش مبادلات اقتصادي آن نشاندهنده اين واقعيت است.
وي گفت: مبادلات اقتصادي در مرز رسمي باشماق نيز بايد مانند ساير نقاط مرزي در چارچوب قوانين جاري كشور انجام بگيرد و اين قوانين مانعي در مسير اين مبادلات نيست.
در اين جلسه كه با هدف بررسي مشكلات بازرگانان و تجار كردستاني در امر صادرات و واردات بهكشور عراق برگزار شد، بازرگانان مريواني كم بودن ساعات كاري گمرك، كمبود امكانات رفاهي و عمراني، روند بارگيري، ترخيص كالا و تعدد مراكز تصميمگيري در مرز را از مشكلات خود اعلام كردند.
روز گذشته به منظور تسريع در روند مبادلات تجاري در مرز باشماق نشستي دو جانبه بين دو هيات ايراني و عراقي در مريوان كردستان برگزار شد كه حذف همه محدوديتهاي صادراتي در اين مرز از جمله نتايج اين نشست بود.
به گزارش ايرنا نماينده تام الاختيار سازمان توسعه تجارت ايران در امور تجاري عراق گفت:شش نمايشگاهاختصاصي جمهوري اسلامي ايران تا پايان امسال در عراق برگزار ميشود.
خيرالله خادم درگفت وگو با خبرنگار ايرنا در مريوان گفت:اين نمايشگاهها در شهرهاي بغداد، كربلا، بصره، دهوك، حله و سليمانيه برگزار خواهد شد.
وي افزود: سازمان توسعه تجارت ايران در سال جاري همچنين چهار نمايشگاه اختصاصي در شهرهاي بغداد، نجف، اربيل و سليمانيه عراق برگزار كرد.
وي گفت: سازمان توسعه تجارت ايران براي حمايت از بنگاههاي اقتصادي كشور براي حضور در اين نمايشگاهها هزينه حضور شركتهايي را كه عضو بانك اطلاعات صادركنندگان ايران باشند بين ۸۰تا ۱۰۰درصد به صورت يارانه پرداخت ميكند.
وي باتاكيد مجدد بر اهميت بازار عراق و ضرورت حضور ايران در اين بازار، تدوين و اجراي برنامه توسعه مبادلات تجاري ايران و عراق را حركتي در جهت ساماندهي حضور ايران در اين بازار دانست.
وي گفت: اين برنامه در قالب ۲۸فصل و ۲۲۰پروژه تدوين شده و در بخشهاي دولتي و خصوصي در حال اجراست.
وي برگزاري نمايشگاههاي اختصاصي ايران، بررسي بازار، امور گمركي، اعزام و پذيرش هياتهاي اقتصادي، استقرار رايزن بازرگاني و دفاتر سازمان توسعه تجارت در عراق، چگونگي حضور بخش خصوصي در عراق، چگونگي بهرهگيري شركتهاي ايراني از كمكهاي بينالمللي ، ترانزيت و حمل و نقل را از فصول مهم برنامه توسعه مبادلات تجاري ايران و عراق ذكر كرد.
وي در اين گفت و گو با اشاره روشهاي موجود حضور شركتهاي خارجي در عراق گفت: سازمان توسعه تجارت براي هدايت شركتهاي توانمند ايراني براي شركت در مناقصات طرحهاي زيربنايي عراق برنامه استقرار انجمنهاي صنفي ذيربط هر رشته را در عراق در دست اجرا دارد كه در حوزه صنعت آب و فاضلاب، انجمن مربوطه به زودي در بغداد مستقر ميشود.
به گفته خادم ارزش صادرات ايران به عراق در هفت ماه نخست امسال بيش از دو ميليون و ۲۸۰هزار تن به ارزش بالغ بر يك ميليارد و ۴۲۱ميليون و ۵۶۱ هزار ريال اعلام كرد كه در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۴/۸۸درصد رشد نشان ميدهد. ك/۳
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]