واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: قیمت سکه بهار آزادی در ایران گرانتر از قیمت جهانی است.
محمد کشتی آرای رئیس اتحادیهکشوری طلا و جواهربا اشاره به افزایش قیمت ها در بازار طلا گفت: در حال حاضر قیمت هر سکه بهار آزادی بر اساس قیمت های جهانی و الیته هزینه ضرب سکه تا پایان معاملات روز سه شنبه حدود 395 هازر تومان بود در حالی که همین سکه در بازار ایران با قیمتی معادل 412 هزار تومان مورد معامله قرار گرفته است.
قابل ذکر است ارقام مربوط به تفاوت قیمت بازار جهانی و قیمت سکه در بازار ایران طی معاملات روز چهارشنبه نشان می دهد که قیمت هر سکه بهار آزادی درحدود 402 هزار تومان رسیده ولی همین سکه ها در بازار ایران با قیمت 420 هزار تومان مورد معامله قرار می گیرد.
وی تاکید کرد: این فاصله 17 هزار تومانی رقمی است که می توان انرا ناشی از افزایش تقاضای بازار داخلی و هجوم صاحبان نقدینگی به بازار طلا جهت سرمایه گذاری دانست.
کشتی آرای در مورد نرخ بالای بازدهی بازار طلا در سال 89 گفت: نرخ بازدهی بازار طلا در بازار جهانی در سال 89 معادل 28 درصد بوده است ولی با توجه به نوسانات قیمت دلار نر بازدهی طلا در بازار ایران طی سال گذشته به حدود 40 درصد رسیده است و همین مسئله باعث استقبال صاحبان نقدینگی در سال جاری از بازار طلا به عنوان یک بازار سود آور و کم ریسک شده است.
قابل ذکر است سال گذشته و در پی توزیع یارانه های نقدی بحث سرمایه گذاری این یارانه های نقدی در بازار طلا نیز از سوی برخی از بانکها تبلیغ شد و همین امر توجه افراد بیشتری را به بازار طلا جذب کرد.
این استقبال از بازار طلا به حدی بوده است که حتی حراج های سکه که از سوی بانک کارگشایی در هفته های اخیر نیز نتواسته است تب طلا را در بازار کاهش دهد، کشتی ارای با تاکید بر این موضوع عنوان کرد: در دوره های قبل افزایش قیمت طلا همواره با عرضه بانک مرکزی مهار شده است ولی در این دوره به نظر می رسد این اقدام بانک مرکزی با توجه با رشد قیمت های جهانی نتوانسته است بازار داخلی را به تعادل برساند.
قابل ذکر است هجوم نقدینگی به بازار طلا می تواند میزان سرمایه گذاری در دیگر بخش های اقتصادی را تحت تاثیر قرار دهد البته برخی از کارشناسان و دست اندرکاران بازار این روند را بیش انکه ناشی از ورود افراد به بازار طلا بدانند ناشی از اقبال سیستم بانکی از این بازار دانسته اند.
در توجیه این تحلیل عنوان میشود که سیستم بانکی طی سال گذشته با کمبود شدید متقاضی برای دریافت تسهیلات مواجه بوده است و برای حفظ ارزش منابع خود مجبور به بازار طلا روی آور شده است، البته این روند در کنار فعالیت های غیر رسیم بانکهای کشور در بازارهای مانند فورکس بوده است که از فضای واقعی اقتصاد کشور دوراست.
این روی اوری بانکها به بازار طلا و بازارهایی مانند فورکس در عمل به غیر از عدم به کارگیری منابع در فعالیت های مولد اقتصاد داخلی به تب مبادلات غیر مولد در بازارهای حاشیه ای مانند طلا دامن زده و این بازارها را برا خرده سرمایه گذاران نیز جذاب خواهد کرد و در عمل می تواند به زیان بازارهای مولد سرمایه کشور مانند بازار بورس تمام شود.
اما سئوالی که حداقل نمی توان برای ان جواب رسمی پیدا کرد این است که سود این تفاوت قیمت طلا با بازارهای جهانی به جیب چه کسی خواهد رفت، آیا می توان امیدوار بود کسانی که با سرمایه های اندک و معادل یارانه نقدی که دریافت می کنند به این بازار وارد می شوندسهمی از این سود سرشار ببرند؟
خبرآنلاین
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 225]