واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: قسمت اول : اردلان صیامی در مطلبی با عنوان "جراحی بزرگ توسط طبیبان آلوده" در سایت خبری ضد انقلابی روز آنلاین نکاتی را در مورد عملکرد اقتصادی دولت در سال 89 و چشم انداز سال 1390 مطرح کرده است که از نظر بسیاری از کارشناسان با واقعیت های اقتصاد ایران تطابق ندارد و بر عکس نظر نویسنده روزآنلاین، که این مقاله را با هدف سیاه نمایی اقتصاد کشور نوشته است، کارشناسان روندی همراه با رشد وتوسعه و ثبات را در اقتصاد ایران ارزیابی می کنند
.
به گزارش «بولتن نیوز» اجرای موفقیت آمیز هدفمندی یارانه ها در شرایطی که رشد نقدینگی و تورم سال89 با کم سابقه ترین رقم در دو دهه اخیر یعنی 12.4 درصد مواجه بود، افزایش تولید خودرو و توسعه صنایع نفت وگاز با وجود تحریم، ایجاد صندوق ذخیره ارزی، موفقیت در خصوصی سازی، خودکفایی بنزین، و... از مهمترین شاخص های انکار ناپذیرموفقیت دولت در سال 89 بوده است، در حالی که روزآنلاین در مطلب خود این عملکرد را آلوده ارزیابی کرده است!
بنابراین گزارش طبق آخرین اعلام بانک مرکزی، نرخ تورم در سال 89 به 12.4 درصد رسیده است که نسبت به آمار تورم سال های دهه70 ودهه 80 جزو کمترین نرخ های تورم بوده است و با وجود اجرای هدفمندی یارانه ها، که عده ای انتظار تورم 30 تا 70 درصدی را داشتند، دولت موفق شد با پرداخت یارانه ها، تعیین سهمیه متناسب، نظارت بر تنظیم بازار و قیمت کالاها، کنترل نقدینگی از زمان مدیریت طهماسب مظاهری در سال 87 تاکنون، کنترل اعتبارات بانکی ومطالبات معوق، نرخ تورم را کنترل کند و حتی شرایط فعلی، بهترین زمان برای حذف سه صفر از پول ملی تشخیص داده شده است.
باید خاطر نشان کرد که برخی نمایندگان مجلس، معتقدند باید شیب افزایش قیمت ها کندتر باشد. این اختلاف سلیقه را نباید دعوا تصور کرد زیرا همان طور که کارشناسان دولت تشخیص داده بودند هدفمندی یارانه ها با آثار و مواهب بسیاری مواجه شده و تورم کمی به همراه داشته و آثار کاهش ترافیک، مصرف انرژی، افزایش درآمد ریالی دولت و... به نفع اقتصاد خواهد بود و به کاهش تورم نیز کمک خواهد کرد.
برعکس نظر اردلان صیامی، که معتقد است دولت قوی تر و بخش خصوصی ضعیف شده است باید گفت که اتفاقا افزایش منابع ریالی از طریق رشد قیمت انرژی، علاوه بر کاهش مصرف، ساخت نیروگاه و پالایشگاه و بهبود تولید انرژی، به دولت کمک می کند که وابستگی کمتری به منابع بانک مرکزی داشته باشد و به جای این که بودجه خود را از طریق فروش نفت و تبدیل دلار به ریال و رشد پایه پولی و نقدینگی و تورم مانند سال های قبل تامین کند، از طریق مالیات ها و درآمد فروش انرژی، تامین خواهد کرد و گردش پول را با درآمد بیشتر و مصرف آن در بودجه وکارهای عمرانی و... بیشتر خواهد کرد. در نتیجه حجم نقدینگی کنترل خواهد شدو به عقیده اقتصاد دانان، افزایش قیمت خدمات و کالاهای دولتی به مراتب آثار تورمی کمتری نسبت به روش افزایش پایه پولی و رشد نقدینگی و تورم حاصل از آن دارد.
شاهد مدعا این است که تورم با وجود هدفمندی یارانه ها به 12.4 درصد رسید و درسال های آینده نیز این روش به مراتب آثار بهتری در اقتصاد دارد و کاهش تورم به نفع بخش خصوصی، کسب و کار و... دارد و اتفاقا ارزانی فروشی انرژی به مراتب آثار زیان باری بر بخش خصوصی دارد. اگر دولت به حرف برخی کارشناسان توجه کند و فرار مالیاتی و معافیت ها را کاهش دهد و نرخ ارز را افزایش و واردات را کنترل کند، نقدینگی، پایه پولی و تورم رشد کمتری خواهد داشت.
همه این موارد نشان می دهد که هدفمندی یارانه ها آثار بسیار مثبتی داشته و در سال های آینده بیشتر نمود خواهد داشت و نباید این جراحی بزرگ را به طبیبان آلوده نسبت داد زیرا که اتفاقا طبیبان اقتصاد امروز شجاع تر و پاک هستند و آرزوی بسیاری از اقتصاد دانان در دولت های هاشمی و خاتمی نیز اجرای هدفمندی یارانه ها بوده است
اگر مجلس به درخواست محمود احمدینژاد برای کسب درآمد 40 هزار میلیارد تومانی و بیش از آن از محل هدفمند کردن یارانهها توجه کند و دست دولت بازتر باشد، درآمد خانوارهای فقیرو متوسط جامعه بیش از هزینه آب، برق وگاز و حمل و نقل آنها بیشتر افزایش خواهد یافت و انگیزه تولید و بهینه سازی مصرف بیشتر خواهد شد و بهره وری و کارایی که لازمه تحقق رشد 8 درصدی اقتصاد است، افزایش خواهد یافت.
هرچه جراحی بزرگ اقتصاد و سایر محورهای طرح تحول با سرعت بیشتری همراه باشد آثار آن بر اقتصاد بزرگتر و اثر گذارتر است اما اگر با کندی همراه باشد، سایر مشکلات ساختاری اقتصاد، مانع از اثرات ملموس آن خواهد شد و کسانی که آگاهی کمتری از علم اقتصاد دارند، تصور خواهند کرد که هدفمندی یارانه ها آثار منفی برجای گذاشته است. در حالی که باید مشکلات ساختاری اقتصاد وموانع و ریشه ها را جداگانه بررسی کنیم تا متوجه اثر مثبت هدفمندی یارانه ها باشیم
.
کسانی که منتقد سیاسی دولت احمدی نژاد و مخالف نظام جمهوری اسلامی هستند، باید توجه داشته باشند که نهادهای تخصصی بین المللی سال هاست که به ایران توصیه می کنند نرخ ارز، یارانه ها، تصدی گری دولت را اصلاح کند. براین اساس، متوسل شدن به اصلاح ساختار اقتصاد، نمی تواند به ابزار فشارسیاسی بر دولت ونظام تبدیل شود و کسانی که خود را مدعی طرفداری از دموکراسی و آزادی می دانند باید از اصلاح ساختار اقتصاد حمایت کنند زیرا این اصلاحات به خصوصی سازی، کاهش تصدی دولت، مردم سالاری و آزادی کمک خواهد کرد. زیرا هر چه دولت در برابر مردم و عملکرد اقتصادی خود پاسخ گوتر باشد و مردم و فعالان سیاسی، به ارزیابی آن بیشتر بپردازند به مردم سالاری و رابطه دولت ملت بیشتر کمک خواهد کرد
ادامه دارد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]