تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):ایمان یک درجه بالاتر از اسلام است, و تقوا یک درجه بالاتر از ایمان است و به فـرزنـد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798432848




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

کسوف در مریخ


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:



کاوشگر «آپورچونیتی» ناسا تصویری از خورشید گرفتگی ایجاد شده توسط دو قمر مریخ را به زمین ارسال کرد.
کاوشگر «آپورچونیتی» ناسا که هم اکنون در ناحیه ی «مریدیانی پلانوم» مریخ قرار دارد، تصویری از خورشید گرفتگی
ایجاد شده توسط دو قمر مریخ، به نامهای «فوبوس» و «دیموس» را به زمین ارسال کرد.▼

▲تصویر عبور «دیموس» از روی قرص خورشید در ساعت 6:34 بامداد پنجشنبه 14 اسفند 1382 توسط کاوشگر «آپورچونیتی» در مریخ گرفته شد.
در این تصویر، دیموس تنها بصورت یک لکه بر روی سطح خورشید دیده می شود.
▲تصویر عبور «فوبوس» از روی قرص خورشید در ساعت 6:16 بامداد یکشنبه 17 اسفند 1382 توسط کاوشگر «آپورچونیتی» در مریخ گرفته شد.
در این تصویر، فوبوس بصورت یک لکه ی نسبتا بزرگ در سمت چپ خورشید دیده می شود.
البته قبلا نیز دو مریخ نورد ماموریت وایکینگ در دهه ی 1970 میلادی و نیز مریخ نورد «سوجورنر» در ماموریت «رهیاب مریخ» در سال 1997، موفق به ثبت سایه ی یکی از دو قمر مریخ بر روی سطح مریخ شده بودند ولی اخیرا مریخ نورد «آپورچونیتی» برای اولین بار موفق به مشاهده ی مستقیم عبور دو قمر مریخ موسوم به «فوبوس» و «دیموس» از روی قرص خورشید شد. بدین ترتیب دانشمندان برای اولین بار موفق به مشاهده ی مستقیم عبور یک قمر از روی سطح خورشید از روی یک سیاره ی دیگر شدند.
دوربین تمام منظر کاوشگر «آپورچونیتی» که هم اکنون در ناحیه ی «مریدیانی پلانوم» مریخ قرار دارد، در 14 اسفند 1382 تصویر خورشید گرفتگی ایجاد شده توسط «دیموس» و در 17 اسفند، تصویر خورشیدگرفتگی بوجود آمده توسط «فوبوس» را ثبت و به زمین ارسال کرد. اعضای گروه کنترل و هدایت کاوشگرهای «آپورچونیتی» و «اسپیریت» در آزمایشگاه پیشرانش جت(JPL) ناسا در پاسادینای کالیفرنیا قصد دارند در شش هفته ی آینده با استفاده از دوربین های تمام منظر این دو مریخ نورد، تصاویر مربوط به پدیده های مشابه دیگر را از سیاره ی مریخ به زمین ارسال کند.

«جیم بل» دانشمند اصلی دوربینهای تمام منظر این دو کاوشگر از دانشگاه کورنل نیویورک می گوید: «احتمالا در حوالی روز چهارشنبه 20 اسفند، تصاویر زیباتری از فوبوس به زمین ارسال خواهد شد.»
به گفته ی «بل»، ارزش علمی مشاهده و ثبت خورشید گرفتگی های ایجاد شده توسط قمرهای مریخ در این است که می توان با استفاده از آنها، مختصات مداری این دو قمر را تصحیح و تغییرات ایجاد شده در مدار آنها که به مرور زمان رخ می دهد را مشخص کرد.
البته مشاهده ی خورشید گرفتگی از روی سطح یک سیاره ی دیگر، بخودی خود پدیده ای جالب و مهیج است. تصاویر ارسالی از عبور «فوبوس» از روی سطح خورشید همچنین می تواند به تعیین دقیق تر شکل نامنظم و کشیده ی این قمر که شبیه یک سیب زمینی پخته است کمک کند.




سیاره ی مریخ دارای دو قمر به نامهای «فوبوس» و «دیموس» است.
تصاویر «فوبوس» (سمت راست) و «دیموس» (سمت چپ) در سال 1977 توسط مدارگرد « وایکینگ 1 » گرفته شده اند. حداکثر طول فوبوس، 27 کیلومتر و حداقل پهنای آن حدود 18 کیلومتر است. ابعاد واقعی دیموس، حدود نصف فوبوس است. همچنین فاصله ی فوبوس از سیاره ی مریخ بسیار کمتر از فاصله ی دیموس تا سیاره است از اینرو یک ناظر مریخی، فوبوس را بسیار بزرگتر از «دیموس» می بیند.
عبور دیموس از روی سطح خورشید، بین 50 تا 60 ثانیه و عبور فوبوس حدود 20 تا 30 ثانیه طول می کشد. از روی زمین، اندازه ظاهری قرص ماه و خورشید تقزیبا برابر است بنابراین در هنگام خورشید گرفتگی(کسوف) کامل، تقریبا تمام سطح خورشید برای چندین ثانیه پوشیده می شود.

فاصله ی خورشید از مریخ، بیشتر از فاصله ی خورشید تا زمین است. به همین دلیل، اندازه ی ظاهری قرص خورشید در مریخ، دو سوم اندازه ظاهری خورشید بر روی زمین است. قمرهای مریخ، یعنی فوبوس و دیموس نیز آنقدر کوچک هستند که تنها قادر به پوشاندن حدود نیمی از قرص خورشید هستند. بنابراین در مریخ هیچگاه نمی توان یک خورشید گرفتگی کامل را مشاهده کرد!
کاوشگر «آپورچونیتی» دومین کاوشگر ماموریت «مریخ نوردهای کاوشگر مریخ» (MER) است که در 16 تیر 1382 سفر خود به سیاره سرخ را آغاز کرد و سرانجام روز یکشنبه پنجم بهمن ماه در دشت «مریدیانی پلانوم» مریخ فرود آمد و از آن هنگام تاکنون سرگرم جستجوی نشانه های وجود آب در گذشته ی مریخ بوده است.
اولین کاوشگر ماموریت «MER»، موسوم به «اسپیریت»، در 20 خرداد 1382 به فضا پرتاب شد و روز شنبه 13 دی، با موفقیت در دهانه برخوردی «گوسف» در مریخ فرود آمد و تصاویری از یک سرزمین خشک و سنگلاخی ارسال کرد. دو کاوشگر این ماموریت، هم اکنون در دو مکان مختلف مریخ قرار دارند و ماموریت هر یک از آنها، از زمان فرود حداقل تا 90 روز ادامه دارد. ماموریت «MER» حدود 800 میلیون دلار هزینه در برداشته است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 246]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن