واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: شبکه ایران- محمدعلی کشاورز، داوود رشیدی و جمشید مشایخی از بازیگران محبوب و صاحب اعتبار سینما، تئاتر و تلویزیون در گفت.وگویی با سروش ضمن بیان دردودل.های خودمانی از در محاق رفتن اصل اخلاق حرفه.ای و منش ستاره بودن در مناسبات امروز دنیای بازیگری و روند ستاره.ساری ابراز نگرانی و گلایه کرده.اند.
مردم هنرمند با اخلاق را دوست داشتند
کشاورز: آن موقع محبوبیت به خاطر مسائل کاذب به وجود نمی.آمد. خیلی از بازیگران سینما بودند که شهرت داشتند اما محبوب نبودند، مردم هنرمند با اخلاق را دوست داشتند.
فیلم.سازها دنبال دختر و پسرهای چشم رنگی و دماغ عمل کرده هستند
مشایخی: واقعا هم اینطور نبود که بازیگری به خاطر روابط بیاید و بازیگر شود. کسی که به این حرفه وارد می.شد باید بینش و استعداد این کار را می.داشت. الان متاسفانه فیلم.سازها دنبال این هستند که دختر و پسرهای چشم رنگی و دماغ عمل کرده را بیاورند که فیلمشان فروش کند. این تفکر از پایه اشکال دارد. ما اگر می.خواهم سینمای خوبی داشته باشیم باید سراغ قویتر کردن تئاتر برویم.
الان بازیگرها فقط پشت سرهم حرف می.زنند
کشاورز: اگر جمشید، علی نصیریان و شنگله نمی.توانستند نقشی را بازی کنند به کارگردان می.گفتند فلانی از من بهتر بازی می.کند. الان بازیگرها فقط پشت سرهم حرف می.زنند. ما استادی داشتیم که اولین باری که سر کلاس آمد به ما گفت:"اول آدم باشید بعد هنرمند" این جمله از همان موقع تا همیشه در گوش من زنگ می.زند. اما الان انگار این سخن اصلا معنا ندارد.
این لباس در شأن شما نیست
مشایخی: آن موقع در اداره هنرهای دراماتیک خانمی با چند نفر داشت در حیاط می.خندید، رئیس وقت اداره از طبقه دوم آمد پشت پنجره و به آن خانم که لباس قرمزی هم به تن داشت، گفت: "خانم یک هنرمند تئاتر این.طوری با صدای بلند نمی.خندد، این لباس در شأن شما نیست. بروید لباس.تان را عوض کنید."
هنوز رابطه بین هنر و عجیب و غریب بودن را نفهمیدم!
رشیدی: الان خیلی از بازیگران جوان فکر می.کنند اگر قیافه عجیب و غریب داشته باشند هنرمند محسوب می.شوند. مثلا موهایشان را یک مدل عجیب و غریب می.کنند یا لباس.های خیلی خاص می.پوشند. من هنوز رابطه بین هنر و عجیب و غریب بودن را نفهمیدم! البته این هم خودش هنر می.خواهد!
چه بخواهیم و چه نخواهیم بازیگران الگو می.شوند
رشیدی: وقتی هنر با اخلاق همراه می.شود، زیباست. اینکه یک نفر فقط استعداد بازیگری داشته باشد کافی نیست. او باید اخلاق خوبی هم داشته باشد چون چه بخواهیم و چه نخواهیم این بازیگران در جامعه ما تبدیل به الگو می.شوند.
وقتی جوانی با موهای سیخ سیخی در تلویزیون و سینما حاضر می.شود...
مشایخی: این الگوها باید درست و بااخلاق باشند. شما فرض کنید که یک جوانی با موهای سیخ سیخی در تلویزیون و سینما حاضر می.شود و شهرت هم دارد، پول هم دارد، خب معلوم است که جوان.ها از او الگو می.گیرند...
باید یاد بدهیم که معنی الگو چیست و چه کسی ارزش الگو شدن دارد
رشیدی: به هر حال نمی.توانیم بگوییم چون کاری از ما برنمی.آید برویم خانه و راحت بخوابیم؛ وظیفه جامعه و هنرمندان است که به خاطر فرهنگ این مملکت هم که شده در حد بضاعت خود تلاش کنند. وقتی جوانی از هنرمندان عجیب و غریب الگو می.گیرد، باید به او یاد بدهیم که معنی الگو چیست و چه کسی ارزش الگو شدن دارد. یا اینکه جامعه هنری ما باید به دنبال راضی کردن سلیقه.های نازل نباشد.
مردم اگر نباشند ما نیستیم
رشیدی: من گاهی این جوان.های بازیگر را می.بینم که در خیابان عینک می.زنند، کلاه می.گذارند و پالتو می.پوشند، می.گویم چرا این کار را می.کنید، می.گویند از بس که مردم می.آیند و سلام و علیک می.کنند و عکس می.گیرند. من بارها به آن.ها گفته.ام اگر مردم نباشند شما هم نیستید. جمشید مشایخی با همین حال بیمارش با هرکسی که طرفش می.آید دست می.دهد و روبوسی می.کند. یا محمدعلی کشاورز از مردم فرار نمی.کند. مردم اگر نباشند ما نیستیم.
این دزده باید برنده بشه!
مشایخی: من سریالی را دیدم که یکی از شخصیت.های آن دزد بود. بازیگری که برای این شخصیت انتخاب کرده بودند خوش تیپ و خوش صدا بود، گریم هم بر خوش.سیما بودن او افزوده بود. نوه من این سریال را دنبال می.کرد و می.گفت: "بابابزرگ ما تو مدرسه می.گیم این دزده باید برنده بشه" .ببینید این انتخاب غلط یک بازیگر چه تاثیرات منفی.ای در جامعه می.گذارد؟!
اگر بازی هم بلد بود چه بهتر!
رشیدی: متاسفانه امروز این به یک رسم تبدیل شده که بازیگر اول باید خوش.تیپ و خوش.قیافه باشد؛ حالا اگر بازی هم بلد بود چه بهتر!
هنر به تنهایی معنا ندارد
مشایخی: البته من همین جا بگویم که انتقادهای ما از جوان.ها به این معنی نیست که ما هنرمند جوان بااستعداد در کشورمان نداریم، بعضی هنرمندان جوان هم استعداد دارند و هم بااخلاق هستند. به قول محمدعلی جان(کشاورز) هنر به تنهایی معنا ندارد و با اخلاق و ادب معنی پیدا می.کند. به قول حافظ شیرازی:قلندران حقیقت به نیم جو نخرند/ قبای اطلس آن کس که از هنر عاریست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 192]