واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در مراسم گراميداشت يك عمر تلاش قرآني آسمانيان از آيتالله تسخيري و استاد ابوالعينين شعيشع تجليل شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: گفت و گوي اديان و تمدنها
در مراسم گراميداشت يك عمر تلاش قرآني آسمانيان از آيتالله تسخيري و استاد ابوالعينين شعيشع از قاريان برجستهي جهان اسلام تجليل شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم كه با همكاري شهرداري تهران، جهاد دانشگاهي، كميسيون ملي آيسسكو، سازمان فعاليتهاي قرآني دانشجويان كشور در سالن همايشهاي بينالمللي برج ميلاد برگزار شد، احمد مسجدجامعي از اعضاي شوراي اسلامي شهر تهران در سخناني با بيان اين كه اميدواريم همواره شاهد تجليل از چهرههاي قرآني در سطح كشور و جهان اسلام باشيم گفت: آيتالله تسخيري، دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي از چهرههاي شناخته شده جهان اسلام است كه داراي سوابق طولاني و شركت در مجامع علمي، فرهنگي، مراكز اسلامي است.
وي در ادامه قرآن را پيام اسلام دانست و گفت: قرآن پيام اسلام است و در حوزهي تفكر و تمدن اسلامي عامل وحدت بخش به شمار ميرود كه با وجود تفاوتهاي قومي، زباني، جغرافيايي و تاريخي كه به طور طبيعي در جهان اسلام وجود دارد، همهي اقوام و گروهها را به يكديگر متصل ميكند و رمز وحدت و يكپارچكي مسلمانان و جهان اسلام است.
مسجدجامعي با بيان اين كه در زمان پيامبر (ص) شاهد شكلگيري نوعي مدنيت هستيم كه بر اساس قرآن شكل گرفته است افزود: اين مدنيت اسلامي حول محور كتاب خدا و انسان كامل است كه اين انسان كامل در وجود پيامبر (ص) جلوهگر ميشود و به اين ترتيب مبناي شكلگيري مدنيت، مدينه و شهر ايجاد شد.
وي افزود: پايه و بنياد همهي شهرها بر اساس مسجد جامع شكل گرفته است و باطن شهر در وجود يك انسان صاحب معنا نهفته است. در همهي شهرهاي اسلامي، وجودي داريم كه نسب و نسبت آن از لحاظ فكري و جسمي به رسول خدا (ص) ميرسد.
مسجد جامعي با اشاره به گنبد تاريخي شهر ري كه داراي قدمتي 1000 ساله است، گفت: اگر چه به اين شهر تهاجمهاي بسياري وارد شد، اما بناي گنبد آن استوار باقي مانده و گمان ميرود آن چه به بقا و مدنيت آن كمك كرده، كلام خداست كه بيانگر آن انسان كامل و وجود پيامبر(ص) و كساني است كه به ايشان نسبت ميرسانند.
اين عضو شوراي شهر تهران همچنين شكلگيري شهر تهران را بر اساس و پايههاي قرآني عنوان كرد و گفت: تهران زماني كه به عنوان يك شهر در آن مسجد جامع ساخته شد و مناسبات شهري و كرسي قضاوت و خطيب و منبر در مسجد آن نهاده شده در آن زمان داراي محيطي 6666 واحد طول داشت كه اين محيط برابر تعداد آيات قرآن طراحي شده؛ همچنين تعداد برج و باروهاي شهر تهران به تعداد سورههاي قرآن بود.
در ادامهي اين مراسم، دكتر بيآزار شيرازي، رييس دانشگاه تقريب مذاهب اسلامي، در سخناني درباره شخصيت آيتالله تسخيري اظهار كرد: وي فردي فقيه، مفتح، شخصيتي بينالمللي و جهاني داراي سوابق بسيار درخشان در حوزههاي علميهي نجف و قم و تحصيلات دانشگاهي هستند. همچنين وي شخصيتي اديب و شاعر است كه در زمينههاي مخلتف داراي اطلاعات بسيار وسيع است كه متاسفانه بعد تفسيري شخصيتش ناشناخته مانده است.
او با اشاره به بعد علمي شخصيت آيتالله تسخيري، به تشريح كتاب تفسير «المختصرالمفيد في تفسير القرآن المجيد» نوشتهي آيتالله تسخيري پرداخت و گفت: اين شخصيت والا داراي بيش از 50 جلد كتاب و 400 مقاله در 300 مجلهي بينالمللي است و همچنين در بيش از 400 سمينار بينالمللي شركت كرده است.
وي همچنين با اشاره به پستهاي آيتالله تسخيري بعد از انقلاب اسلامي گفت: تفسيري كه ايشان در طول اين سالها نوشتهاند بنابر پيشنهاد و درخواست استادش آيتالله شهيد سيد محمد باقر صدر، نوشته شده كه داراي ويژگيهاي بسياري است؛ از جمله آن كه بسيار مفيد و مختصر است. همچنين سعي شده به طور فشرده در اين كتاب ابعاد گوناگون قرآن به ويژه بعد اجتماعي آن مطرح شود. از ديگر ويژگيهاي آن نيز ميتوان استفاده از نظريات خوب علما به خصوص از روايات پيامبر (ص) و ائمه در آن اشاره كرد.
وي ادامه داد: مهمترين نوآوري موجود در كتاب تفسير آيتالله تسخيري، استفاده از روش تفسير تقريب گراست كه در اين تفسير مسئلهي مهمي كه در آن اشاره شده آن است كه علما زماني كه به دنبال عامل تفرقه ميان مسلمانان گشتهاند دريافتند كه مهمترين عامل در اين امر مهجور ماندن قرآن و فاصله گرفتن مردم از آن است كه دليل ايجاد اين فاصله آن است كه عدهاي در اين عقيدهي باطل بودند كه قرآن بالاتر از آن است كه افراد بخواهند آنرا بفهمند. بنابراين در بسياري از نقاط مختلف تنها قرائت اكتفا كرده و مردم با محتواي قرآن بيگانه شدند. عامل دوم اين كه برخي از فرقهها افكار و عقايدشان را با قرآن پيوند زدند و آنگاه تفاسير گوناگوني به وجود آمد. عامل سوم هم آن بود كه برخيها اساس قرآن را برآن گذاشتند كه آيات آن از هم گسسته است و بايد آن آيات را جدا جداي از هم معنا كرد كه اين بزرگترين لطمه به قرآن بود.
شيرازي گفت: در عالم اسلام چند نفر به درمان اين مسئله پرداختند كه در ايران علامه طباطبايي؛ در مصر شيخ محمد عبدو و در عراق شهيد محمد باقر صدر از جمله كساني بودند كه به حل اين مشكل پرداخته و معتقد بودند كه قرآن را تنها بايد با قرآن تفسير كرد.
در ادامهي اين همايش عبدالرسول عبايي، پيشكسوت و داور بينالمللي قرآن كريم در سخناني به معرفي ابعاد شخصيتي استاد شعيشع پرداخت و گفت: وي متولد سال 1301 هجري شمسي است كه در يكي از شهرهاي مصر به دنيا آمد. ابتدا پدر و مادر وي خواهان آن بودند كه وي به يك نظامي تبديل شود اما پس از مرگ پدر، از سوي آشنايان به قرائت قرآن و حفظ آن تشويق شد. در سنين دبستان مخفيانه وارد مراسم ختم ميشد و در آن جا به تلاوت آيات قرآن ميپرداخت. در سنين 17 سالگي به واسطهي يكي از بستگانش به مراسم ختم شيخالازهر رفت تا در آن جا به تلاوت قرآن بپردازد كه تلاوت وي موجب تشويق شيوخ آنجا قرار گرفت و پس از آن در راديو قاهره استخدام شد. پس از آن نزد ملك فاروق رفت و در شبهاي ماه رمضان به قرآئت قرآن ميپرداخت.
عبايي ادامه داد: استاد شعيشع شيخالقراء مصر از ذخاير نسل دوم قرآئت قرآن در اين كشور است كه داراي 87 سال سن است. وي فردي خوش اخلاق، متواضع و متعهد است.
در ادامه اين مراسم آيتالله تسخيري، دبيركل مجمع جهاني تقريب مذاهب اسلامي در سخناني با بيان اين كه هدفي كه اسلام بر آن تمركز دارد ايجاد انسجام بين زيباييهاي ظاهري و باطني گفت: بر اساس آن چه كه در روايات آمده جواناني كه در جواني با قرآن آشنا ميشوند، قرآن در گوشت و خونشان آميخته ميشود و آنها انسانهاي قرآني ميشوند؛ بنابراين جوانان بايد از فرصت جوانيشان براي آموختن قرآن استفاده كنند و اميدواريم بتوانيم قرآن با جان جوانان آميخته كنيم. هر گاه مسلمانان توانستند قرآن را در وجودشان زنده كنند به پيروزي ميرسند و هر گاه از آن دور شوند به انحراف ميرسند.
وي همچنين درباره كتاب تفسير خود گفت: اين كتاب به دستور استاد شهيد محمدباقر صدر نوشته شده كه نوشتن آن از قبل از انقلاب شروع شده و 30 سال نگارش آن به طول انجاميده است. اميدواريم مخاطبان ما از اين كتاب كه جوانان هستند از اين كتاب تاثير بپذيرند.
تسخيري همچنين شهيدمحمد باقر صدر را مربياي دانست كه همهي شاگردانش عاشق او بودند و صدر را عاشق امام (ره) و اسلام دانست و گفت: زماني كه انقلاب به پيروزي رسيد، شهيد صدر در نامهاي به امام (ره) اظهار كرد كه همهي تاليفاتش را در خدمت ايشان قرار خواهد داد.
در ادامهي اين مراسم عبدالعينين شعيشع نيز در سخناني با بيان اين كه اولينبار است كه چنين مراسم با شكوهي در تجليل از مقام وي برگزار ميشود، اظهار كرد: اميدوارم تمامي كشورهاي جهان اسلام از ايران در برپايي اين مراسم تقليد كند.
وي همچنين پيشنهاد داد كه نام ايران به دولت اسلامي قرآني تبديل شود.
شيخالقراء مصر با اشاره به برگزاري دومين دور از مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان در تهران گفت: اين مراسم يك نهضت قرآني به رهبري آيتالله خامنهاي است. نهضتي كه در ايران است مرهون عشق مقام معظم رهبري به قرآن است.
در پايان اين مراسم دكتر قاليباف، شهردار تهران استاد شعيشع را به عنوان شهروند افتخاري تهران معرفي كرد.
همچنين از جعفر كنزالس، مترجم اسپانيولي قرآن، زهرا بيگم روستا، مرحوم محمد مهدي فولادوند از مترجمان قرآن، مرحوم علي اربابي و مرحومه طاهره صفارزاده تجليل شد.
انتهاي پيام
جمعه 24 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 144]