تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دلى كه در آن حكمتى نيست، مانند خانه ويران است، پس بياموزيد و آموزش دهيد، بفهميد...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835512060




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گزارش نشست «بررسي رشته مهندسي فناوري اطلاعات؛ چالش‌ها و فرصت‌ها»


واضح آرشیو وب فارسی:ايتنا: گزارش نشست «بررسي رشته مهندسي فناوري اطلاعات؛ چالش‌ها و فرصت‌ها»
ايتنا - نشست «بررسي رشته‌ مهندسي فناوري اطلاعات، چالش‌ها و فرصت‌ها» شنبه مورخ 87.8.18 در آمفي تئاتر دانشكده مهندسي كامپيورتر و فناوري اطلاعات، دانشگاه صنعتي اميركبير برگزار گرديد/

در اين نشست كه با حضور دكتر پدرام رياست دانشكده، دكتر شجري مدير گروه فناوري اطلاعات، دكتر هاشمي گلپايگاني مدرس دروس تخصصي رشته فناوري اطلاعات و جمع كثيري از دانشجويان برگزار شد، مباحث مربوط به رشته‌ فناوري اطلاعات مورد نقد و بررسي قرار گرفت.

اهميت موضوع
از ابتداي دهه 1380 با اوج گرفتن مباحث مربوط به سيستم‌هاي اطلاعاتي و فناوري اطلاعات در ايران، دانشگاه‌هاي كشور در صدد برآمدند تا دوره هاي مختلف تحصيلي را در اين رشته ها برگزار نمايند. اين خواسته با تصويب رشته مهندسي فناوري اطلاعات در دوره كارشناسي و كارشناسي ارشد و رشته مديريت فناوري اطلاعات در دوره كارشناسي ارشد به تحقق پيوست. اما به علت نوپا بودن، اين رشته با مشكلات زيادي مواجه بود. مشكلاتي از قبيل:
• نبود درك درستي از فناوري اطلاعات، توسط مسئولين امر و حتي اساتيد اين رشته
• نبود چشم اندازي نسبت به مصاديقي از فناوري اطلاعات، كه ما در اين رشته به دنبال آن هستيم.
• فقدان اساتيدي كه قابليت ارائه ي مباحث اصلي فناوري اطلاعات را داشته باشند.
• و ...
حال بايد ديد كه بعد از چندين سال از تولد اين رشته، سؤالات زيادي در اين رابطه وجود دارد. آيا رشته فناوري اطلاعات، توانسته است به اهداف وجودي خود، دست پيدا كرده و بر مشكلات فايق آيد؟ آيا متخصصين اين رشته توانسته اند، نيازهاي كشور را مرتفع نمايند؟ و ...

در باره اين نشست
به گزارش ايتنا انگيزه اوليه از برگزاري نشست، بررسي تغييراتي بود كه اخيراً در برنامه درسي رشته مهندسي فناوري اطلاعاتِ دانشكده صورت گرفت كه در ادامه با كارهاي تحقيقاتي كه روي اين رشته و جايگاه آن صورت گرفت، اهدافي نظير بررسي جايگاه رشته فناوري اطلاعات و وضعيت فعلي آن در دانشگاه‌هاي جهان نيز به اهداف پيشين اضافه گرديد.
اهم برنامه‌هاي اين نشست، عبارت بود از :
• ارائه «بررسي دوره تحصيلي رشته‌هاي كامپيوتري» توسط آقايان دانيالي و رئيسي(دانشجويان كارشناسي فناوري اطلاعات دانشگاه اميركبير)
• ارائه «بررسي چارت درسي رشته فناوري اطلاعات در دانشگاه‌هاي ديگر دنيا در مقايسه با دانشكده كامپيوتر دانشگاه صنعتي اميركبير» توسط مهندس ميرزايي پور (دانشجوي كارشناسي ارشد تجارت الكترونيك دانشگاه اميركبير)
• جلسه پرسش و پاسخ با دكتر پدرام و دكتر شجري كه با محوريت برنامه درسي رشته فناوري اطلاعات در كشور صورت گرفت.
• ارائه «بازنگري برنامه‌‌هاي آموزشي در حوزه مهندسي فناوري اطلاعات» توسط آقاي اسلامي فر (دانشجوي كارشناسي فناوري اطلاعات دانشگاه صنعتي شريف)

بررسي دوره تحصيلي رشته‌هاي كامپيوتري
برنامه اول با موضوع بررسي دوره تحصيلي رشته هاي كامپيوتري، در مقطع كارشناسي؛ توسط آقايان محسن رئيسي و محمد دانيالي ارائه گرديد. اين ارائه برپايه مستندات موسسات IEEE، AIS و ACM –كه معتبر ترين مؤسسات مرتبط با حوزه كامپيوتر هستند- بنا شده بود و به بررسي دروس دوره كارشناسي براي 5 رشته ي علوم كامپيوتر، مهندسي كامپيوتر، مهندسي نرم‌افزار، سيستم‌هاي اطلاعاتي و فناوري اطلاعات مي پرداخت.

در قسمت اول اين ارائه تاريخچه مختصري از دوره به وجود آمدن هر يك از رشته هاي مذكور، علل و عوامل آن مورد بحث و بررسي قرار گرفت. در قسمت دوم كه مي توان آن را قسمت اصلي اين ارائه لقب داد به كمك نمودارهاي تصويري مباحث تحت پوشش هريك از رشته ها و علل هم پوشاني ها و يا اختلافات رشته ها ذكر شد. در اين بخش از ارائه به اين موضوع كه يك رشته چه مقدار به مسائل تئوري و چه مقدار به مسائل كاربردي تمركز دارد، يا اينكه هر يك از رشته ها تا چه حد در جزئيات رشته كامپيوتر و زيرساخت هاي آن و تا چه حد در بهره برداري از اين جزئيات براي استفاده سازماني و براي سهولت زندگي جامعه دقت و توجه دارند، پرداخته شد. و در پايان براي بررسي دقيق تر هر يك از 5 رشته از جداول و اعداد و ارقام براي مقايسه موضوعات درسي موجود در رشته ها و توانايي هاي مورد انتظار از فارغ التحصيلان رشته ها استفاده شد. به عنوان نمونه در تمامي عناويني كه هدف طراحي يك نرم افزار كاربردي مي بود انتظار از متخصص فناوري اطلاعات كمترين مقدار(عدد صفر) و در شرايط آموزش و بهره برداري و پشتيباني از آن نرم افزار توانايي همان متخصص مي بايست بالاترين مقدار (عدد 5) باشد. بنابر اين مطالب مي توان نتيجه اي مشخص را استنتاج نمود و آن هم عدم توجه عميق رشته فناوري اطلاعات به جزئيات طراحي و ساخت سيستم هاي نرم افزاري و سخت افزاري، بلكه توجه به بهره برداري از آنها به منظور ارائه راهكارهايي براي رفع مشكلات موجود، مي باشد.

بررسي دانشگاه‌هاي جهان در رشته فناوري اطلاعات
برنامه دوم كه توسط مهندس ميرزايي پور ارائه گرديد؛ هدف بررسي چارت درسي رشته فناوري اطلاعات در دانشگاه‌هاي معتبر دنيا و مقايسه رويكرد آنها با چارت دانشكده مهندسي كامپيوتر و فناوري اطلاعات دانشگاه امير كبير، بود. در اين ارائه 3 دانشگاه Florida State، George Mason، Rochestor Inistitute of technology بررسي شدند.

در اين قسمت به چندين موضوع مختلف پرداخته شد. در ابتدا «چارت درسي موجود در دانشكده كامپيوتر و فناوري اطلاعات دانشگاه صنعتي اميركبير» مورد بررسي قرار گرفت تا بتوان اين چارت و جهت تغييرات آن را با چارت درسي دانشگاه‌هاي معتبر جهان مقايسه كرد. سپس تعريفي كه دانشگاه‌هاي جهان از فناوري اطلاعات ارائه داده بودند بررسي شد و نشان داده شد كه فناوري اطلاعات در اين دانشگاه‌ها بر پنج پايه استوار است: «برنامه نويسي وب، چندرسانه‌اي، پايگاه هاي داده، شبكه و در نهايت مسائل مربوط به تعامل با كاربر»
با توجه به اين كه زمزمه‌هايي مبني بر اين كه اين تعاريف اگر چه معتبر هستند ولي قابل اجرا نيستند وجود داشت و نيز به منظور انتقال يك ديد جامع و دقيق به دانشجويان اين رشته، چارت درسي دانشگاه George Mason به عنوان نمونه‌اي از دانشگاه‌هاي معتبر ارائه دهنده اين رشته به طور كاملاً مبسوط مورد بررسي قرار گرفت. همچنين دروس مورد مطالعه دانشگاه Rochester به همين منظور ارائه شدند.
سپس پنج پايه فناوري اطلاعات در كشور خودمان مشخص شد كه شامل اين موارد مي‌شد: «نرم‌افزار، سخت‌افزار، شبكه، مديريت پروژه و رياضيات». مشخص شد كه تنها يكي از پايه‌هاي مورد اشاره با تعريف جهاني فناوري اطلاعات مطابقت دارد و اين نشان دهنده فاصله واقعاً زياد كشور با حالت آرماني در اين رشته بود.
پس از اين به عنوان نتيجه‌گيري بيان شد كه متخصص فناوري اطلاعات «مغز متفكر سيستم‌هاي اطلاعاتي» است و پس از آن پيشنهاداتي خطاب به مسئولين، اساتيد و دانشجويان براي بهبود وضعيت مطرح گرديد.

بازنگري برنامه‌هاي آموزشي در حوزه مهندسي فناوري اطلاعات
در ارائه آخر آقاي علي اسلامي فر از دانشگاه صنعتي شريف كه، به طور مختصر، قسمت‌هايي از فعاليت‌هاي صورت گرفته در پروژه "بازنگري برنامه‌هاي آموزشي در حوزه فاوا" را بيان كردند. شايان ذكر است كه اين پروژه نزديك به 2 سال قبل، از سوي وزارت علوم، به سرپرستي دكتر حبيبي تعريف شده بود.

گزارش خروجي بررسي برنامه درسي فاوا، در حوزه خارج از كشور شامل چندين فاز بود كه اهم آنها عبارتند از: مطالعه منابع متعدد و شناسايي الگويي مبنا، بررسي دانشگاه‌هاي دنيا كه در زمينه فاوا فعاليت دارند، مقايسه دانشگاه‌هاي مطرح شده با الگوي مبنا و بررسي علل تمركز بر مباحث درسي در هر دانشگاه و كشور و نيز ارائه چارت‌هاي پيشنهادي.
اين گزارش چندين ماه پيش به پايان رسيده و به وزارت علوم تقديم گرديده است. هم اكنون دانشگاه شريف تغيير و تصحيح چارت را به صورت قدم به قدم در حال انجام دادن است كه از جمله آن مي‌توان به حذف الكترونيك ديجيتال از چارت فناوري اطلاعات، در ترم جاري اشاره كرد.
در انتها آقاي اسلامي فر با تجزيه و تحليل برنامه Florida State University در رشته فناوري اطلاعات، به نتيجه‌گيري از مطالب خود پرداختند و ابراز اميدواري كردند كه در آينده قدم‌هاي محكم‌تري در راه اعتلاي فناوري اطلاعات در كشور برداشته شود.

نكات و پيشنهادهاي ارائه شده در نشست:
• نياز به شناخت جايگاه اصلي فناوري اطلاعات و اشتباه نگرفتن آن با مديريت، نرم‌افزار، سخت‌افزار، اقتصاد، علوم كامپيوتر، امنيت، هوش مصنوعي و برق و ...
• نياز به تشكيل دانشكده مستقل براي فناوري اطلاعات
• تآكيد بر روي در نظر گرفتن مؤلفه‌هاي بومي در ارائه دروس فناوري اطلاعات
• ارائه بسته‌اي تعدادي از دروس مرتبط، براي تخصصي شدن گرايش‌هاي گوناگون فناوري اطلاعات براي دروس اختياري
• نياز به ايجاد يك چشم‌انداز كلي نسبت به آينده مطلوب رشته فناوري اطلاعات
• تهيه يك برنامه راهبردي جامع در جهت رسيدن به يك چشم‌انداز با توجه به تعريف صحيح فناوري اطلاعات، نيازهاي بومي و توان دانشگاه‌ها
 جمعه 24 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايتنا]
[مشاهده در: www.itna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1935]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن