واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: عملیات دستگیری ریگی یک عملیات کاملا غافلگیرانه بود که محصول ماهها فعالیت اطلاعاتی گسترده و پیچیده در منطقه به ویژه خاک افغانستان و پاکستان بود.
به گزارش مشرق به نقل از برنا، یکی از بزرگترین موفقیت.های دستگاه اطلاعاتی و امنیتی کشور در سال.های گذشته دستگیری، محاکمه و اعدام شرور شرق کشور بود.
عبدالمالک ریگی، متولد ۱۳۵۸ رهبر گروهی بنیادگرا به نام جندالله بود؛ که در منطقهٔ سیستان و بلوچستان به مبارزهٔ مسلّحانه با حکومت جمهوری اسلامی ایران می.پردازد.این جنبش از سوی جمهوری اسلامی ایران و دولت پاکستان به عنوان یک گروه تروریستی شناخته شده.است.
عبدالمالک تحصیلات کلاسیک نداشت و تنها چند سال در یکی از حوزه های علمیه اهل سنت مشغول به تحصیل بود که البته از آنجا نیز اخراج شد. ریگی خودش را "خادم جندالله " میخواند. او دارای سابقه شرارت و یک مورد چاقو کشی بخاطر مسائل قبیله ای در داخل شهر زاهدان بود و به همین خاطر مدتی هم زندانی شد اما بعد از آزادی خود را زندانی سیاسی معرفی کرد.
بنا به گفته خودش از سن نوزده سالگی اسلحه به دست می.گرفته و دست به عملیات تروریستی زده است.
گفته می شود ریگی پیش از آغاز فعالیت های تروریستی برای جلب حمایت علمای اهل سنت منطقه (که به مولوی ها مشهور هستند) نزد آن ها رفت اما آن ها برای حرفهایش اهمیتی قائل نشدند.
گزینه بعدی ریگی قاچاقچیان عمده مواد مخدر بودند. آن ها به دلیل اینکه علاقه داشتند جبهه تازه ای در برابر نیروهای انتظامی و امنیتی استان به وجود آید از ریگی استقبال کرده و با در اختیار گذاشتن اسلحه و پول به حمایت از او برخواستند.
به این ترتیب ریگی گروه خود را پایه گذاری کرد. گروهی که پس از نخستین حمله تروریستی نام "جندالله " را بر خود گذاشت. این گروه هدف اصلی خود را "دفاع ازحقوق ملی و مذهبی قوم بلوچ و اهل سنت در استان سیستان و بلوچستان" اعلام کرد، اما بسیاری از مردم غیر نظامی منطقه نیز قربانی عملیات تروریستی او و گروهش شدند.
جندالله پس از مدتی نام "جنبش مقاومت ملی ایران! " را بر خود گذاشت. این تغییر نام نمایانگر تغییر حامیان و خط دهندگان اصلی به گروه ریگی بود. پس از این تغییر نام بود که صدا و عکس ریگی به بسامد برخی شبکه های تلویزیونی سلطنت طلب تبدیل شد.
جالب اینکه یکی از مجریان این شبکه ها در مصاحبه های مکرر خود با ریگی او را "دکتر ریگی " نامید!
یکی از مجاری تبلیغاتی ریگی رادیو صدای بلوچ بود که از استکهلم سوئد پخش می.شود. گروه ریگی علاوه بر آن بارها از شبکه العربیه که مالک اصلی آن حاکمان عربستان سعودی هستند به عنوان بلندگوی تبلیغاتی خود استفاده کرد. این شبکه در اقدامی بحث بر انگیز تصاویر کشته شدن مرزبانان به گروگان گرفته شده ایرانی را پخش کرد.
العربیه پیش از آن اقدام مشابهی را نیز در مورد گروگان های غربی اسیر القاعده انجام داده بود.
گروه "جندالله " در سال 1384 شمسی 9 مرزبان ایرانی رابه گروگان گرفت و در قبال آزادی آنها خواهان آزادی برخی از اعضای گروه خود شد که در دادگاه های انقلاب به عنوان مفسد فی.الارض به اعدام محکوم شده بودند.
جندالله همچنین در حمله ای که بعدها به کشتار تاسوکی معروف شد 21 تن از مردم غیر نظامی را به قتل رساند.
دربهمن ماه سال 1385 شهر زاهدان شاهد انفجار بمب هایی بود که هدف آنها اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در استان سیستان و بلوچستان بودند. در این بمب گذاریها یازده تن از پاسداران انقلاب اسلامی به شهادت رسیدند.
ریگی همچنین باصدای آمریکا مصاحبه ای داشت که این مصاحبه از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران به دلیل حمایت علنی از تروریسم و نقض قرارداد الجزیره به شدت مورد انتقاد قرار گرفت.
به دنبال دستگیری عبدالحمید ریگی، در اردیبهشت 1385 شانزده سرباز و پرسنل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در حمله اعضای جندالله به یک پاسگاه درسراوان به گروگان گرفته شدند. این گروه خواستار آزادی برادر عبدالمالک ریگی شد و دو تن از گروگانها را به شهادت رساند.
بنا به گفته یکی از گروگانهایی که اسیر جندالله بود، نیروهای جندالله افرادی متعصب هستند و شعائر دینی را بسیار دقیق بجا می آورند. گفته می شد ریگی هرگز یک شب بیشتر در مکانی اقامت نمی کرد و حتی با دستکش با دیگران دست می داد. ریگی در جایی گفته بود که حتی یک بار هم در نزدیکی تهران اشتباها بازداشت شده، اما چون شناسایی نشده، رهایش کرده اند.
اعمال مجرمانه ریگی اعم از تشکیل و اداره دسته و گروهک تروریستی موسوم به جنبش مردمی جندالله به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران و ایجاد ناامنی در منطقه و کشور، مباشرت و آمریت در 15 فقره آدم ربایی مسلحانه، حمل و نگهداری سلاح و مهمات به صورت عمده و قاچاق سلاح و مهمات به داخل کشور، به وجود آوردن 6 فقره راهبندان مسلحانه و ایجاد رعب و وحشت در جاده ها و بین مردم، اقرار صریح به مباشرت درسه فقره قتل عمدی، آمریت در قتل عمدی دهها نفر از شهروندان و مسوولین نظامی،.انتظامی و... از طریق بمب گذاری و اقدام مسلحانه، سرقت مسلحانه سلاح،. مهمات و خودرو به دفعات، تحصیل مال نامشروع از طرق مختلف از قبیل آدم ربایی، گروگانگیری، .سرقت از بیت المال، .اخذ دلار از سرویس های اطلاعاتی بیگانه، .اخذ وجه از قاچاقچیان مواد مخدر، فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از طریق مصاحبه های متعدد با شبکه های معاند وضد انقلاب، ارتباط با عناصر سرویس های اطلاعاتی بیگانه از جمله افسران اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی در پوشش ناتو،. برخی افسران اطلاعاتی بعضی کشورهای عربی و گروهک های ضدانقلاب خارج از کشور مانند گروهک منافقین، ورود و خروج غیر مجاز از خاک جمهوری اسلامی ایران است.
ریگی و گروهش هرگز این امر را که قاچاق یکی از مشاغل آنهاست انکارنکردند و شخص ریگی میل داشت به عنوان رهبر دانای گروهش شناخته شود، اما گروه وی که توسط افرادی مزدور اداره می شدند، در عملیات نظامی به توحش دست می زدند. به همین دلیل جندالله معمولا عملیاتی را با افتخار اعلام می کرد و سپس شرکت خود را در آن نفی می کرد. مثلا در ترور جاده کرمان ـ بم اول اعلام شد که این عملیات تروریستی کار این گروه بوده است و بعد از چند روز این گروه آن عملیات را محکوم کرد.
شیوه عمل گروه ریگی براساس گروگانگیری و معامله بود، اما آنها در بسیاری موارد گروگانها را اصلا نمی شناختند.
گروه ریگی قصد داشت با جنگ نظامی در منطقه ای پر از بحران فضای بازی برای خودش ایجاد کند تا هم از طریق فروش گروگان، هم قاچاق در منطقه، هم باج گیری از قاچاقچیان و هم از طریق کمک های مالی دولت های خارجی قدرت و ثروت کسب کنند و در نهایت خود را به منطقه تحمیل کنند.
بارزترین عملیات مهم گروهک تروریستی شرور شرق کشور شامل این موارد بوده است:
1- حمله به پاسگاه نیروی انتظامی در نزدیکی سراوان و گروگان گرفتن 9 نفر از نیروهای انتظامی در 12 دی 84
2- گروگان گرفتن 3 کایت سوار ترکیه ای و درخواست یک میلیون دلار در ازای آزادی آنها
3- وقایع 24 اسفند 1384 در جاده زابل به زاهدان در منطقه تاسوکی و به شهادت رساندن 21 غیر نظامی
4- واقعه 23 اردیبهشت 1385 درمحور بم به کرمان در منطقه ی دارزین که با بستن راه خودروهای عبوری 34 نفر را کشته و تعدادی را زخمی کرده یا به اسارت بردند.
5- در روز 13بهمن 85 مقارن ساعت 19 و 45 دقیقه چند فرد مسلح چهار مأمور گشت نیروی انتظامی را که در خیابان بزرگمهر مشغول گشت زنی بودند به رگبار بستند و به شهادت رساندند. در این حمله دو افسر انتظامی به نام سرهنگ خواجه و سرهنگ شیبک و یک سرباز وظیفه شهید شدند.
6- انفجار اتوبوس حامل پاسداران در بامداد 25 بهمن ماه 85 در زاهدان که باعث شهادت 11 و زخمی شدن 18 پاسدار نیروی زمینی سپاه شد.
7- حمله به یک پاسگاه در سراوان و گروگان گرفتن 16 مامور انتظامی و انتقال آنها به پاکستان در 23 خرداد 87
8- به شهادت رساندن 2 سرباز تحت اسارت و گروگان گرفتن 3 عضو سپاه در 21 مرداد 87
9- انفجار در مسجد امیرالمومنین(ع) زاهدان و به شهادت رساندن 25 نفر در 7 خرداد 88
10- ترور سردار نورعلی شوشتری جانشین فرمانده نیروی زمینی سپاه و جمعی از فرماندهان سپاه و سران عشایر سنی بلوچ در 26 مهرماه 88
11- انفجار بمب صوتی در جلو ی مدرسه دختران معرفت در زاهدان در شامگاه جمعه 27بهمن ماه 88 است.
پس از عملیات گروهک تروریستی ریگی در مهر سال. 88 که به شهادت سردار شوشتری منجر شد، تلاش نیروهای امنیتی ایران برای دستگیری ریگی شدت بیشتری یافت و همین امر سبب شد تا وی مراقبت.های امنیتی خود را افزایش دهد.
سرانجام در چهارم اسفند ماه سال 88 بود که وزارت اطلاعات اعلام کرد: عبد المالک ریگی سرکرده اشرار شرق کشور دستگیر شد و این خبر به سرعت در صدر اخبار رسانه.های داخلی و خارجی مبدل شد.
مقام های امنیتی در این باره تاکید کردند عملیات دستگیری ریگی یک عملیات کاملا غافلگیرانه بود که محصول ماهها فعالیت اطلاعاتی گسترده و پیچیده در منطقه به ویژه خاک افغانستان و پاکستان بود و عمق اشراف اطلاعاتی ایران را به تمامی تحرکات دشمن در مرزهای خود نشان می دهد.
خبر دستگیری موفقیت.آمیز عبدالمالک ریگی مایه خوشحالی مردم در سطح سیستان و بلوچستان شد، و آنها از تلاش.های دستگاه.های امنیتی کشور در دستگیری شرور شرق کشور تشکر کردند.
انتشار خبر دستگیری عبدالمالک ریگی در همان ابتدا موجی از شادی را در میان مردم استان سیستان و بلوچستان اعم از شیعه و سنی ایجاد کرد.مردم این استان به ویژه شهر.های زاهدان و زابل با شنیدن این خبر اقدام به پخش شربت و شیرینی در معابر کردند.
دانشجویان دانشگاه زابل هم به شکرانه دستگیری شرور ریگی در خیابان.های اطراف این دانشگاه، میان مردم این شهر شربت و شیرینی پخش کرده و به جشن و شادمانی پرداختند.سران طوایف مختلف استان سیستان و بلوچستان هم از دستگیری ریگی ابراز خوشحالی کردند.
در میان این موفقیت بزرگ نیروهای اطلاعاتی و امنیتی که به بزرگترین اخبار روز تبدیل شده بود و در میان شادی ملت ایران از شنیدن این خبر مسرت بخش، سکوت سران فتنه پس از انتخابات، در قبال دستگیری جلاد شرق کشور موجب روسیاهی آنان در افکار عمومی شد.
البته رسانه.های حامی فتنه پا را از این فراتر نهاده و درصدد توجیه وحشی.گری.های ریگی برآمدند. در همین راستا سایت جرس وابسته به مهاجرانی و گنجی در حالی بسیار دیرهنگام خبر دستگیری ریگی را منتشر کرد که همزمان با تکرار مطالب "بی.بی.سی فارسی"، "العربیه"، "رادیو فردا" و "صدای آمریکا" سعی کرد موفقیت بزرگ و مهم امنیتی دستگیری ریگی را دچار خدشه کند.
این سایت که از آن به عنوان اتاق فکر سبزها یاد می.شود تلاش کرد همزمان با رسانه.های بیگانه چنین القا کند که ریگی را دستگاه امنیتی یکی از کشورهای همسایه در خارج از کشور دستگیر و به ایران تحویل داده است.
سایت جرس که یکی از سایت.های سازماندهی آشوب فتنه سبز محسوب می.شود بی.آنکه اشاره.ای به حمایت.های متعدد گروهک ریگی از جنبش سبز کند در تحلیلی راجع به ایجاد زمینه.ها و فعالیت گروهک تروریستی ریگی نیز مدعی شد یکی از علل ایجاد و رشد این گروه، فقر شدید استان به همراه بیسوادی و فقر فرهنگی و اقتصادی بود که البته وضع نابسامان اقتصادی و بیکاری، زمینه.هایی از نارضایتی را فراهم کرد تا برخی مدارس که توسط پاکستان و عربستان مورد حمایت مالى قرار داشتند، از آن سوءاستفاده کنند و اندیشه ایجاد جندالله از همین جا نشأت گرفت.
این مطالب در حالی مطرح می.شود که پیش از این در مقاطع مختلف بعد از هر عملیات جندالله که منجر به شهید شدن شماری از مردم و کودکان می.شد رسانه.هایی همچون "العربیه"، "بی.بی.سی" و "صدای آمریکا" با اصرار فراوان یکی از علل به.وجود آمدن گروهک ریگی و دلایل عملیات.هایش را فقر عنوان و توجیه می.کردند.
سایت متعلق به مهاجرانی و گنجی همچنین هیچگونه اشاره.ای به علت بالارفتن بسیار سریع رشد گروه.های افراطی سلفی و نفوذ آنان در میان عامه اهل سنت در دوران اصلاح.طلبان نکرد و این در حالی است که بعضی کارشناسان امنیتی سیاست تساهل و تسامح اعمال شده در دوران اصلاحات در قبال گروهای سلفی سیستان و بلوچستان را سبب ایجاد و رشد ناامنی.ها در سال.های اخیر در این استان می.دانند.
سایت صهیونیستی بالاترین نیز با قرار دادن لینک.هایی از مشترکان و بازدیدکنندگان خود خواست تا این خبر را یا منتشر نکنند یا تکذیب کنند.
لازم به ذکر است عبدالمالک ریگی در بیانیه.ای هنگام آشوب.های تهران تصریح کرده بود: جنبش مقاومت از احساسات پاک جوانان ایرانی تشکر و قدردانی کرده و اعلام می.دارد که آماده همکاری کامل با همه مبارزان ایران در هر نقطه.ای از ایران است و همچنین جنبش آمادگی خود را برای آموزش جوانان ایرانی در زمینه.های جنگ چریکی و بمب.سازی و عملیات. انفجاری و تشکیل هسته.های مقاومت و روش مبارزه چریکی شهری اعلام می.دارد.
پس از دستگیری و گرفتن اعترافاتی که نقش و حمایت سازمان اطلاعات جاسوسی آمریکا سیا از شخص ریگی و گروه تحت امرش را به وضوح برای مردم مشخص کرد، اولین دادگاه محاکمه سرکرده گروهک تروریستی شرق کشور اوایل خرداد ماه 89 در یکی از شعب دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد.
متهم ریگی در جریان دادگاه،. مسوولیت اقدامات گروهک خود را پذیرفت و اذعان کرد در برخی از قتل ها مباشرت و در برخی نیز آمریت داشته است.
پنامبرده همچنین تمامی موارد اتهامی مطروحه در کیفرخواست صادره از سوی دادستانی را پذیرفت و توضیح داد که تصمیمات تمامی اقدامات تخریبی، بمب گذاری، قتل و غیره با مسوولیت وی انجام شده است.
درجلسه دادگاه که با حضور نماینده مدعی العموم،. وکیل محکوم علیه، شکات و خانواده های شهدای اقدامات تروریستی گروهک مذکور برگزار شده بود، نماینده دادستان پس از قرائت کیفرخواست ،. خواستار اشد مجازات برای متهم شده بود که متعاقبا ریگی در جریان دفاع از خود ضمن قبول اتهامات و جنایات ارتکابی، اقدامات خود را اشتباه خواند و تاکید کرد جنایاتش با موازین اسلامی و انسانی در تضاد بوده است و درادامه از عوامل گروهک خود نیز خواست که اشتباهات او را تکرار نکنند. وی همچنین خواستار بخشش از سوی شکات پرونده شد.
درپی صدور حکم دادگاه مبنی بر اعدام ریگی،. حکم صادره مطابق مقررات به نامبرده ابلاغ شد و. وی اعلام داشت"حکم صادره را قبول داشته و تقاضای عفو دارم" که متعاقبا با درخواست عفو نامبرده توسط رییس قوه قضائیه مخالفت شد.
و سرانجام در صبح روز یکشنبه 30 خردادماه سال 89 با حکم صادره از سوی دادگاه انقلاب اسلامی، عبدالمجید ریگی با نام مستعار "عبدالمالک" با حضور تعدادی از خانوادهای شهدا و جانباختگان جنایات تروریستی در محل زندان اوین به دار مجازات آویخته شد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 572]