واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: خبرگزاری مهر- گروه اجتماعی: فوت دو دانش آموز در اثر بی احتیاطی و سهل انگاری از حوادث غمناکی بود که در سال 1389 رقم خورد تا امسال نیز آموزش و پرورش شاهد اتفاقات ناگواری از این دست که جان کودکان و نوجوانانی اینچنین به خطر افتاده و به مرگ ختم می شود، باشد.به گزارش خبرنگار مهر، 16 آبان ماه سال 1389، حمیدرضا پشنگ نماینده مردم خاش و میرجاوه در مجلس شورای اسلامی خبری را مبنی بر فوت یک دانش آموز بر اثر حادثه آتش سوزی در مدرسه شبانه روزی در نصرت آباد زاهدان داد و گفت: این مجتمع آموزشی در شمالی ترین نقطه استان قرار دارد و تقریباً در منطقه ای دور افتاده و محروم است.
پشنگ اعلام کرده بود: شرایط ساختمان غیر استاندارد بوده و دلیلی که از سوی مسئولان برای حادثه اعلام شده، اتصال جریان برق و آتش سوزی بوده است که با توجه به مختلط بودن این مجتمع از دانش آموزان راهنمایی و دبیرستانی، عجیب است که چگونه ممکن است تمام محدوده به گونه ای آتش بگیرد که 14 نفر دچار خفگی شده و یک نفر نیز فوت کند اما باز هم کسی نتواند آنها را نجات دهد بنابراین سهل انگاری بزرگی صورت گرفته است.
خطرات ناشی از بخاری های غیر استاندارد در آموزش و پرورش در طول سالهای گذشته نیز حوادث دلخراشی را برای دانش آموزان ایجاد کرده بود که سوختگی شدید دانش آموزان درود زن شیرازی از بارزترین نمونه آن است و در پی بروز چنین حوادثی رئیس سازمان نوسازی مدارس وعده کرده بود که تمام بخاری های غیراستاندارد از سطح مدارس جمع آوری می شوند و بخاری های استاندارد به مدارس داده می شود.
همزمان با بروز این اتفاق، دانش آموز دیگری در شهرستان نیک شهر زاهدان براثر تنبیه بدنی معلم جان خود را از دست داد و معلم این دانش آموز به اتهام مسبب بودن در مرگ بازداشت شد.
مدیرکل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تنبیه بدنی دانش آموز نیک شهری، دوم آبان ماه در یکی از مدارس زاهدان اتفاق افتاده گفت: معلم این مدرسه با کتاب و به شکل خیلی عادی به سر دانش آموز می زند و به گفته دانش آموزان کلاس، این حرکت وی از روی خشم و عصبانیت نبوده است.
ابراهیم اعتصام در ابن باره افزود: برای این دانش آموز در آن لحظه از لحاظ جسمی اتفاقی نیفتاده و تا پایان ساعت درسی در مدرسه حضور داشته و هیچ گونه ابراز درد و مریضی نکرده است اما این دانش آموز بعد از مدرسه سوار بر سرویسش می شود که در همین حین، حالت تهوع و سرگیجه برای او ایجاد می شود. پس از رسیدن به خانه، والدین این دانش آموز او را به بیمارستان منتقل می کنند و یک هفته در بیمارستان بستری شده و بعد فوت می کند.
به گفته اعتصام ، پزشکی قانونی نیز علل این مرگ را بررسی کرده ولی هنوز نظر قطعی خود را صادر نکرده است. همچنین معلم این دانش آموز شخصا خود را به مراجع قضایی معرفی کرده و خود را مقصر عنوان کرده است.
با گذشت بیش از چهارماه از این واقعه و تبیین ابعاد مختلف این دو واقعه، هنوز مراجع قضایی حکم قطعی تا این لحظه در خصوص این دو پرونده نداده اند و مقصران اصلی مرگ این دو دانش آموز مشخص نشده است.
تنبیه بدنی در بین دانش آموزان در حالی در سال 89 در برخی از مدارس کشور همچون این مدرسه صورت می گیرد که در طول سالهای گذشته نیز حوادثی از این دست موجب معلولیت بدنی برخی از دانش آموزان همچون معلولیت از ناحیه کمر برای دانش آموز اهوازی در سال 1387 شد و مدیران آموزش و پرورش وعده داده بودند که با وضع قوانین محکم و قوی مانع از بروز حوادث مشابه ای از این دست در سالهای آینده شوند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]