واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: به هر صورت، خانه.های مجردی را چه محصول نیازهای کاذبی بدانیم که از جوامع غربی و فرهنگ بومی را در آماج حملات خود قرار داده یا حاصل از حس مسئولیت.پذیری و استقلال به شخصیت جوانان بدانیم، پدیده.ای است که رشد می.کند و از خانه..ای به خانه دیگر می.رود
اندیشه ها:
روی آوردن دختران به زندگی مجردی در جامعه ایرانی چندان پذیرفته نیست. به باور برخی از کارشناسان این رویه تنها در برخی از شهرهای بزرگ و تعداد محدودی از خانواده های مرفه وجود دارد اما برخی دیگر رشد این پدیده را زنگ خطری برای کانون خانواده می دانند.
مسئولان معتقدند که تعداد زیادی از جوانان در تهران زندگی مجردی دارند به طوری که آمار روی آوردن جوانان به زندگی مجردی در 6 کلانشهر تهران، شیراز، مشهد، اصفهان، تبریز و اهواز به 30 درصد رسیده است.
در واقع خانواده.ها خواسته یا ناخواسته زمینه را برای زندگی مجردی فرزندانشان فراهم می.کنند به خصوص افزایش سن ازدواج به این پدیده دامن زده و حتی بسیاری از جوانان زندگی مستقل و مجردی را به تشکیل خانواده ترجیح می.دهند.
به باور برخی از روانپزشکان روزگاری بود که به ندرت پیش می.آمد جوانی از خانواده. فاصله بگیرد یا حوصله و گوشی برای شنیدن نصیحت.های والدین نداشته باشد، جایی برای بی حوصلگی، جسارت و گستاخی به والدین وجود نداشت، اما گویی امروز دنیا وارونه شده است، تنها یک جمله نصیحت آمیز از سوی والدین بهانه.ای است برای برخی جوانان تا به سمت زندگی مجردی و البته خانه های مجردی بروند. شاید افزایش اشتغال زنان امروز که از زمینه های توسعه و مدرن شدن هر جامعه ای است باعث شده است آنها از نظر مالی به استقلال رسیده و این عمل باعث می شود این استقلال را در سایر زمینه ها نیز خواستار باشند.
اولین گام استقلال طلبی این افراد رها شدن از سلطه خانواده و ایجاد یک زندگی مستقل مجردی است. خانه های مجردی یکی از نتایج تقابل میان سنت و مدرنیته در تمام اجزای جامعه کنونی ماست که سبب شده تمایل به زندگی مجردی حتی در طبقات پایین و سنتی جامعه امروز نیز نفوذ پیدا کند و بهترین الگوی استقلال دختران جوان در ایران که همان استقلال در سایه نظارت خانواده و حمایت آنها با در نظر گرفتن حقوق فردی دختران بود تغییر جدی پیدا کند. البته باید این نکته را به جامعه آموزش داد که مجرد زیستن به فساد کشیده شدن نیست و یک نوع زندگی است که برای هر فردی در جامعه قابل تصور است.
به هر صورت، خانه.های مجردی را چه محصول نیازهای کاذبی بدانیم که از جوامع غربی و فرهنگ بومی را در آماج حملات خود قرار داده یا حاصل از حس مسئولیت.پذیری و استقلال به شخصیت جوانان بدانیم، پدیده.ای است که رشد می.کند و از خانه..ای به خانه دیگر می.رود، بیش از 40 درصد جمعیت کشور بین 15 تا 40 سال سن دارند و تمایلات و نیازهای نو در آنها رشد بیشتری دارند، نگاه سلبی به این پدیده تا کنون نتوانسته از افزایش آن بکاهد مگر درباره این خانه.ها و دوری جوانان از آسیبهای زندگی مجردی آگاه.سازی .شود.
به این معنا که والدین موظفند در زندگی مجردی و خانه.های مجردی فرزندانشان رفت و آمد بیشتری داشته و به لحاظ روحی ـ روانی، کلامی، تغذیه.ای و... به آنها مشاوره بدهند. شاید جوانان عدم تحمل اعضای خانواده را دلیل روی آوردن به خانه.های مجردی بدانند، اما پس از چند ماه نیاز شدیدی به والدین و اعضای خانواده پیدا می.کنند، پدر و مادر آگاه موظف به حسن ارتباط و جلب اعتماد جوان به سوی خود است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]