واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: خبرگزاري آريا- تحقيقات جديد اميد به تشخيص آلزايمر در مراحل ابتدايي بيماري را افزايش داده است، آلزايمر زماني بروز مي.يابد که ديگر دير شده است؛ اما تحقيقات جديد مي.گويند نگاهي به چشم.هاي بيمار مي.تواند اين راز خاموش را فاش سازد.
به گزارش آريا،کارشناسان با توجه به بالا رفتن ميانگين طول عمر انسان.ها پيش.بيني.مي.کنند که تا سال 2050 شمار بيماران مبتلا به آلزايمر به 2 تا 3 برابر امروز برسد.
امروزه نزديک به 25 ميليون نفر در سراسر جهان از آلزايمر رنج مي.برند، تنها در آلمان حدود يک ميليون نفر به آلزايمر مبتلا هستند.
آلزايمر شايع.ترين نوع از انواع بيماري.هاي دمانس (زوال عقل) است؛ اين بيماري کابوس بسياري در دوره سالمندي است، چرا که آنها نه تنها حافظه.بلکه در نهايت شخصيت خود را از دست خواهند داد.
در مغز بيمار مبتلا به آلزايمر ميزان پروتئين "بتا آميلوئيد" چه در خارج و چه در داخل سلول عصبي بالا مي.رود.
چه عاملي باعث اين تغيير مي.شود؟ هنوز کسي پاسخ را نمي.داند! اما در هر صورت افزايش اين پروتئين باعث مي.شود که عملکردهاي حياتي سلول.هاي عصبي و تبادل اطلاعات بين آنها مختل شود.
نتيجه آن است که سلول.هاي مغزي رفته رفته مي.ميرند و مغز تا 20 درصد کوچک.تر مي.شود، حافظه.ي بيمار دچار اختلال شده و شخصيت او تغيير مي.يابد، بيمار حس زمان و مکان را از دست مي.دهد و ديگر قادر نيست زندگي روزانه.اش را به تنهايي سامان دهد.
در مراحل پيشرفته بيمار شخصيت خود را از دست داده و بدون پرستار قادر به زندگي.نخواهد بود.
ده.ها هزار محقق براي درمان يا تشخيص زودرس آلزايمر
حدود 20 سال طول مي.کشد تا نخستين علائم شايع بيماري يعني فراموشي و سردرگمي بروز يابد، تا پيش از رسيدن به اين زمان مغز توانسته اين تغييرات را به نحوي جبران کند که در رفتار ظاهري بيمار تغيير جدي مشاهده نشود، اما مشکل اين جا است که تا آن زمان حدود يک.سوم سلول.هاي مغزي تخريب.شده.اند و ديگر نمي.توان با درمان.هاي موجود جلوي پيشرفت بيماري را گرفت.
آيا مي.توان با اين کابوس مقابله کرد؟ بين 20 تا 30 هزار محقق در سراسر جهان به دنبال يافتن پاسخي براي همين پرسش.اند، آنها در تلاش.اند تا «امکاني .اساسي» براي درمان يا تشخيص زودرس اين بيماري پيدا کنند.
پژوهشگران مونيخ آلمان با تحقيقات خود اميد به رهايي از اين بن.بست را افزايش داده.اند، پروفسور يوخن هرمس، متخصص نوروپاتولوژي در دانشگاه مونيخ و تيم 20 نفره.اش معتقدند که شايد در آينده بتوان تنها با معاينه.ي چشم.ها بيماري آلزايمر را در مراحل اوليه.ي آن تشخيص داد.
هرمس معتقد است که در شبکيه.ي چشم مبتلايان به آلزايمر تغييراتي ديده مي.شود؛ اين تغييرات با تغييرات مغز اين بيماران ارتباط دارد و سال.ها قبل از آنکه علائم شايع بيماري ظاهر شود قابل تشخيص است.
اگر آنچه که هرمس مي.گويد درست باشد بنابراين مي.توان از راه معاينه چشم.ها قبل از آنکه آلزايمر به مراحل غير قابل درمان برسد آن را تشخيص داد.
پروفسور هرمس در حال حاضر مشغول تحقيقاتي براي اثبات ارتباط بين تغييرات شبکيه.و مغز بيمار مبتلا به آلزايمر و توضيح آن است، اين تيم تحقيقات خود را بر روي مغز و شبکيه جان.باختگان مبتلا به آلزايمر و موش.هاي مبتلا به اين بيماري ادامه مي.دهد.
تحقيقات مشابه در آلمان
همزمان با پژوهشگران مونيخ محققان مؤسسه کلمنز ـ شوپف دانشگاه صنعتي دارم.اشتات و دانشگاه ينا نيز تحقيقات مشابهي را در دستور کار خود قرار داده.اند.
پژوهشگران مؤسسه کلمنز ـ شوپف دانشگاه صنعتي دارم.اشتات در صددند، با کمک برخي مواد رنگي تغييرات شبکيه.ي چشم را مشهود سازند.
در کلينيک چشم.پزشکي دانشگاه يناي .آلمان نيز بر روي شبکيه.ي بيماران مبتلا به آلزايمر پيشرفته تحقيق مي.شود؛ مدت اين پروژه 3 سال است و هزينه..ي آن که حدود 3 ميليون يورو برآورد شده از محل کمک.هاي تحقيقاتي و آموزشي دولت آلمان تأمين مي.شود.
قرار است نتايج نهايي اين پروژه.ي تحقيقاتي در پايان سال 2011 ارائه شود، با ارائه.ي نتايج اين تحقيقات شايد آرزوي ميليون.ها بيمار در سراسر جهان نيز برآورده شو
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 212]