واضح آرشیو وب فارسی:سياست روز: ايران پايگاه منطقه اي قطعه سازان خودرو
گروه اقتصادي - سيد فواد نبوي: صنعت قطعهسازي خودرو را ميتوان يكي از صنايع تاثيرگذار در كشورمان به شمار آورد. در يك دهه اخير اين صنعت رشد قابل توجهي را شاهد بود و فنآوريهاي نوين كيفيت محصولات داخلي را افزايش داده است. در اين ميان شركتهاي فرانسوي پژو سيتروئن و رنو به عنوان بزرگترين شركاي صنعت خودروسازي ايران نقش زيادي در توسعه قطعه سازي كشورمان داشتهاند. در اين راستا سياست روز گفتوگويي اختصاصي را با ديدير هيدين، رئيس كنفدراسيون قطعهسازان فرانسه در ايران انجام داده است.
وضعيت قطعهسازي را در ايران چگونه ارزيابي ميكنيد؟
با توجه به اينكه در ايران پايگاه خودروسازي گستردهاي وجود دارد اين صنعت در حال رشد ميباشد و قطعا در آينده شاهد درخشش ايران در زمينه قطعه سازي در سطح جهاني خواهيم بود. در حال حاضر با توجه به مونتاژ چندين مدل خودرو در ايران قطعهسازان نيز بخشي انكارناپذير از خودروسازي به شمار ميروند. وي خاطر نشان كرد: در هر كجاي دنيا كه خودرو مونتاژ ميشود كارخانه توليد كننده نيازمند وجود قطعهساز در اطراف آن ميباشد و در حال حاضر گرايش اين صنعت جهاني به طرف ايجاد پايگاههاي منطقهاي است و با توجه به plat form هاي ايجاد شده در سطح جهان بايد قطعهسازان نيز افزايش يابند و در حال حاضر ايران پايگاه منطقهاي پژو سيتروئن و رنو ميباشد.
آيا نظارتي بر قطعه سازان ايراني از سوي شركتهاي فرانسوي وجود دارد؟
اعمال نظارت پس از واگذاري حق امتياز بر توليد قطعات خودرو وجود دارد اما اين مسئله را بايد از دو زاويه بررسي كرد يكي زاويه تئوري و ديگري عملي بدين ترتيب كه از ديد تئوريك هميشه بايد يك نظارت وجود داشته باشد اما از بعد عملي چنين چيزي بطور كامل امكانپذير نخواهد بود به عبارت ديگر ميتوان گفت نظارت گاهي وجود دارد و در زماني ديگر وجود ندارد.
دليل عدم نظارت كامل بر فعاليت خودروسازان چيست؟
براي يك نظارت دائمي و مداوم به نيروي انساني آموزش ديده نياز است و اين كاملا منطقي است كه نيروي انساني كافي براي نظارت بر كيفيت كار خودروسازان در كشورهاي ديگر وجود نداشته باشد. در حال حاضر ما در چندين كشور خودرو توليد ميكنيم ولي نظارت دقيق و روزانه و كنترل كيفيت قطعههاي ساخته شده توسط قطعهسازان امكان پذير نيست.
چرا كيفيت قطعات خودروهاي توليدي بعد از واگذاري حق امتياز كاهش مييابد؟
با اين نظر قطعا موافق نيستيم. زيرا در حال حاضر ايران داراي سازندگاني است كه قطعات را با كيفيتي برابر اروپا توليد ميكنند و به هيچ عنوان نميتوان گفت كه قطعات توليدي افت كيفيت دارند.
نحوه صادرات قطعات از سوي ايران به فرانسه را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
توليدكنندگان ايراني همتراز با ساير رقبا اين قطعات را توليد ميكنند و بطور كلي رقابت ميان اين سازندگان بر 3 مبناي نرخ محصولات، كيفيت و مهلت تحويل سنجيده ميشود كه اگر اين 3 مورد در قطعات ايراني وجود داشته باشد قطعا فرانسه بيش از پيش قطعه از ايران خريداري خواهد كرد و در حال حاضر شركت پژو سيتروئن در ايران دفتر خريد داشته و ارتباط بسيار خوبي با قطعهسازان ايراني دارد.
آينده بازار خودروسازي ايران را چگونه ارزيابي ميكنيد؟
وجودمشكلات متعدد بر سر راه صنعت خودرو در دنيا پيشبيني آينده را مشكل ميسازد اما در مورد بازار ايران بايد گفت با توجه به تاريخچه خودروسازي در ايران اين صنعت ميتواند به عنوان يك پايگاه منطقهاي، آينده درخشاني را داشته باشد.
ارزيابي شما به عنوان اولين شخصي كه پروژه 90L را مطرح كرديد درباره نحوه ورود اين محصول به ايران و مشكلات گذشته و نيز مسئله گراني اين خودرو چيست؟
مشكلات اين پروژه غيرقابل پيشبيني بود. گران شدن يورو و ارزاني دلار درابتداي شروع طرح و به تبع آن افزايش قيمت مواد اوليه در بازارهاي جهاني از عوامل اصلي به وجود آمدن اين مشكلات بود و به فرانسه يا همكاران ايراني ما ارتباطي نداشت و شركت رنو همواره در تلاش بوده است تا افزايش قيمت و گراني مواد اوليه رامحدود كند و در زمينه آينده 90L نيز بايد گفت اين محصول خودرويي بود، كه در آن كاملا نوآوري وجود داشته است لذا به وجود آمدن مشكلات طبيعي است اما اگر همگان واقعبينانه به اين پروژه نگاه كنند آينده روشني در انتظار 90L خواهد بود.
پنجشنبه 23 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سياست روز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]