واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: جامعه - 8 درصد اتوبوسهاي تهران متوقف شده است
جامعه - 8 درصد اتوبوسهاي تهران متوقف شده است
گروه اجتماعي:اگر راهحل مشكل ترافيك بيانتهاي تهران را حملونقل عمومي بدانيم؛ در اين عرصه نيز مشكلات فراواني در تهران وجود دارد، اتوبوسراني اولين گزينه حملونقل عمومي است و اين در حالي است كه بنا به گفته مديرعامل شركت واحد اتوبوسراني تهران و حومه، 8درصد اتوبوسها به دليل مشكلات تعمير و تعويض متوقف شدهاند. به گزارش خبرنگار كارگزاران، حسين اردشيربيژني تاكيد كرده است: «مشكلات ضمانت تعمير و تعويض دليل توقف و غيرفعال شدن حدود 8درصد از اتوبوسها در شهر تهران است و متاسفانه شركتهاي خودروسازي داخلي ضمانتهاي تعمير و تعويض مناسبي ارائه نميكنند و همواره براي تامين برخي از قطعات و تعمير اتوبوسها و حتي براي تامين برخي از قطعات در بازار آزاد نيز با مشكل مواجه هستيم و بهطور معمول حدود 8 درصد اتوبوسهاي خوابيده شهر تهران به دليل عدم ارائه خدمات ضمانتي مناسب متوقف هستند. وي با بيان اينكه عدم ارائه خدمات گارانتي و وارانتي مناسب از سوي شركتهاي خودروساز داخلي باعث شده حتي تعدادي از اتوبوسهاي صفر كيلومتر و كار نكرده به دليل نقص فني متوقف شوند، تصريح كرد: «اتوبوسهايي در ناوگان اتوبوسراني شهر تهران وجود دارد كه با وجود گذشت پنج ماه از زمان تحويلشان بدون آنكه كار كرده باشند به دليل نقص فني و عدم ارائه گارانتي و وارانتي مناسب از رده خارج شدهاند و قادر به خدمترساني نيستند.» مشكل اتوبوسهاي تهران اما به همينجا ختم نميشود. تهران براساس مصوبه هيات وزيران، علاوه بر اتوبوسهاي ديزلي، چندين دستگاه اتوبوس سيانجيسوز دارد كه تامين سوخت آنها به يكي از مشكلات مسوولان حوزه اتوبوسراني تبديل شده است.
مديرعامل شركت اتوبوسراني تهران و حومه با ابراز نگراني از سرد شدن هوا و افت فشار گاز جايگاه سوخت سيانجي گفت: «در حال حاضرر 30درصد از اتوبوسهاي گازسوز قادر به سوختگيري و خدماترساني به شهروندان نيستند كه با سرد شدن هوا و افت فشار گاز بهطور حتم با مشكلات بيشتري مواجه خواهيم شد.» براساس اطلاعات ارائه شده از سوي مسوولان شركت واحد، هماكنون فقط 30درصد اتوبوسهاي گازسوز تهران در شب قادر به سوختگيري هستند و 40درصد اتوبوسها مجبورند در روز يعني زماني كه بايد در خدمت شهروندان باشند، سوختگيري كنند و 30درصد اتوبوسها نيز قادر به سوختگيري نيستند. بر پايه آخرين آمار موجود، حدود سه هزار و 400 دستگاه اتوبوس گازسوز در تهران وجود دارد كه حدود 800 دستگاه از آنها به دليل «قادر به سوختگيري نبودن» از رده خارج ميشوند.
با سردتر شدن هوا، مشكلات سوختگيري اتوبوسهاي گازسوز بسيار بيشتر خواهد شد چراكه از مجموع هفت ايستگاه سيانجي موجود در تهران، يكي از آنها بهطور كامل تعطيل شده و مابقي نيز داراي 40 تا 90 درصد مشكلات فني هستند. بنابراين تردد اتوبوسهاي گازسوز خالي در سطح شهر به دليل مشكلات فني ايستگاههاي سيانجي ادامه دارد و رانندگان اين اتوبوسها مجبورند به صورت خالي مسافت زيادي را براي تامين سوخت طي كنند. مشكل احداث ايستگاههاي سيانجي در حالي همچنان ادامه دارد كه مسوولان شركت گاز، در اظهاراتي خواهان در اختيار گرفتن زمينهايي از سوي شهرداري براي احداث اين ايستگاهها هستند. ايازي، سخنگوي شهرداري تهران اما در اين خصوص با تاكيد بر اينكه شهرداري زمينهايي داراي كاربري خدماتي دارد كه حاضر است به متقاضيان بفروشد، گفت: «نميتوانيم زمينهاي در اختيار خود را بدون دريافت وجهي به شركت گاز يا سازمانهاي ديگر بدهيم چراكه اين زمين، سرمايهاي از آن مردم تهران است كه در اختيار ما قرار گرفته است.» گازسوز كردن اتوبوسها به صورت تبديلي و كارگاهي يكي از عمدهترين مشكلات شركت واحد اتوبوسراني است كه تبعات جبرانناپذيري به همراه داشته است و تردد اتوبوسهاي گازسوز خالي در سطح شهر به دليل مشكلات فني ايستگاههاي سيانجي ادامه دارد و رانندگان اين اتوبوسها مجبورند به صورت خالي مسافت زيادي را براي تامين سوخت طي كنند. مشكلات اتوبوسها در شهر تهران بسيار است. بيژني درخصوص مشكلات فني اتوبوسها گفت: «اتوبوسهاي توليد شده توسط شركت خودروساز از كيفيت لازم برخوردار نيستند و حتي در روز نخست بهرهبرداري از 380 دستگاه اتوبوس توسط شهردار، بيش از 10 دستگاه اتوبوس نو در همان مكان دچار مشكل فني شدهاند.»
ساخت موتورهاي بيوديزل، استفاده از موتورهاي استاندارد، استفاده از اتوبوسهاي برقي، اصلاح كيفيت گازوئيل و تعمير و از رده خارج كردن اتوبوسهاي فرسوده از راهكارهاي اساسي براي اتوبوسهاي شركت واحد بهويژه اتوبوسهاي گازسوز است. شركت واحد در حال حاضر در قالب 288 خط روزانه و شبانه و با روش اخذ كرايه نقدي و بليتي با بهرهگيري از ناوگاني متشكل از پنج هزار و 946 دستگاه اتوبوس و بيش از هشت هزار و 343 راننده در شبكه خطوطي به طول دو هزار و 755 كيلومتر فعال است. اكنون اين شركت در حالي بار جابهجايي يكسوم از مسافران سطح شهر تهران را بر دوش ميكشد كه مشكلاتي در زمينه تامين اتوبوس، تعمير و تعويض اتوبوسها، سوخت آنها و... وجود دارد، هرچند بيژني تاكيد كرده است كه مذاكراتي در راستاي حل مشكلات ضمانتهاي تعمير و تعويض اتوبوسها صورت گرفته كه اميدواريم اين مشكل از سر راه برداشته شود و خودروسازان پس از فروش خودرو نيز خود را نسبت به توليداتشان مسوول بدانند و ارائه خدمات پس از فروش مناسب مانع از آن شود كه سرمايه شهروندان در گوشهاي خاك بخورد.
پنجشنبه 23 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 117]