واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: مديرعامل بانك توسعه اسلامي در همايش «وقف و تمدن اسلامي» در اصفهان:
اصفهان- خبرنگار كيهان:
نخستين همايش وقف و تمدن اسلامي صبح ديروز با حضور معاون اول رئيس جمهور در هتل عباسي اصفهان گشايش يافت.
در اين همايش دو روزه آيت الله محمد گلپايگاني رئيس دفتر رهبر معظم انقلاب، دكتر احمد محمدعلي مديركل بانك توسعه اسلامي، محققان، انديشمندان و پژوهشگران 12 كشور جهان نيز حضور دارند و به بررسي جايگاه سنت حسنه وقف و نقش آن در رشد و توسعه تمدن اسلامي مي پردازند.
به گزارش خبرنگار ما، دكتر پرويز داوودي معاون اول رئيس جمهور طي سخناني با اشاره به سنت حسنه وقف در اسلام تاكيد كرد: در مكتب ماركسيم و سرمايه داري براي رهايي از بن بست هاي بحراني و اقتصادي و گرفتن پاسخ براي سؤالات بي پاسخ خود از اين حكم الهي بهره بگيرند.
معاون رئيس جمهور كشورمان همچنين نقش وقف را در رفع فقر و محروميت محيط زيست و سلامت جسمي و رواني جامعه مورد اشاره قرار داد و گفت: وقف علاوه بر اينكه مي تواند موجب افزايش ثروت ملي گردد در توسعه گردشگري مذهبي نقش اساسي دارد.
وي با اشاره به جايگاه وقف در دولت نهم افزود: دولت توجه ويژه اي در برنامه توسعه پنجم براي وقف قائل است.
دكتر داوودي گفت:در حال حاضر آمار ثابتي از وقفيات كشور وجود ندارد اما بر اساس تخمين ها در حال حاضر 50 هزار ميليارد تومان موقوفه در كشور وجود دارد كه بايد سازمان اوقاف و امورخيريه نظارت بيشتري بر امور وقفيات داشته باشد.
در ادامه دكتر احمد محمدعلي مديركل بانك توسعه اسلامي نيز خواستار احياء و توسعه سنت پسنديده وقف در جوامع اسلامي شد و گفت: وقف بايد در سه محور مردم سالاري بخش هاي غيردولتي و فرهنگ جامعه فعال شود و امت اسلامي وقف را جزو زندگي خود قرار دهند.
وي با اشاره به محسنات وقف و تاثير آن در زندگي ملتها گفت: بايد به دنيا نشان داد كه براي نجات از اين بحران اقتصادي نياز به يك راهكار عملي دارند و آن حركت به سمت وقف است.
وي با اشاره به اهميت وقف در جامعه اسلامي و تاثير آن در رفع فقر گفت: يكي از مسائلي كه ما را آزار مي دهد مسئله فقر حاكم بر دنيا است كه نياز به توجه دارد و در جهان اسلام نيز اين مسئله ظهور و بروز بالايي دارد.
مديرعامل بانك توسعه اسلامي خاطرنشان كرد: وقف داراي سه پايه اصلي است كه نبايد فراموش شود و ترويج فرهنگ وقف، حركت به سمت نهاد مردم سالاري در وقف و قبول اين باور كه بايد وقف جزئي از زندگي خودمان باشد را بايد مورد توجه قرار دهيم.
وي در بخش ديگري از سخنانش اظهار داشت: يكي از محسنات فشارهاي اقتصادي استكبار عليه ايران اين بود كه اقتصاد ايران هم اكنون در مواجهه با بحرانهاي اقتصادي كنوني لطمه اي نمي خورد و تنها دليل پايداري ايران را بايد در پايبندي و التزام به شريعت اسلامي دنبال كرد.
براساس اين گزارش حجت الاسلام والمسلمين حيدر مصلحي رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه كشور هم در سخناني تصريح كرد: اگر امروز پيشرفتي در دنياي غرب به وجود آمده علت اين بود كه سردمداران استكبار تلاش مي كنند تا وقف را در كشورهاي اسلامي نابود كنند و اين روش را در كشور خود مورد استفاده قرار دهند.
بر اساس اين گزارش دكتر محمدمهدي زاهدي وفا رئيس كميته علمي همايش هم در سخناني گفت: نهاد وقف سومين بخش اقتصاد غيردولتي است و يكي از محركهاي بالندگي اقتصادي و اجتماعي جوامع اسلامي به حساب مي آيد.
گفتني است در اين همايش دو روزه نويسندگان و صاحب نظران كشورهاي مصر، عربستان، آفريقاي جنوبي، سنگاپور، امارات، تانزانيا، مالزي، انگليس، كنيا، اندونزي و برونئي حضور دارند كه مقالاتي را هم در مورد وقف ارائه كردند و در مجموع 30 مقاله علمي در 7 ميزگرد به صورت سخنراني مورد نقد و بررسي قرار گرفت. مجموع مقالات برگزيده در قالب سه جلد كتاب در سه هزار و 500 صفحه منتشر مي شود و در اختيار مهمانان قرار مي گيرد.
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 175]