تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 1 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كه بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم را با اعتقاد و دوستى محمد و آل پاكش و با تسليم در ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855349350




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

يادي از اهل قلمي كه امسال از ميان ما رفتند


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ايران در سال 89 تعدادي از اهل قلم از جمله نويسندگان، شاعران، مترجمان و پژوهشگران خود را از دست داد.
ايسنا: عنايت.الله رضا، علي.محمد حق.شناس، محمد بهمن.بيگي، حسن امداد، شمس آل احمد و ايرج افشار از جمله چهره.هايي بودند كه در اين سال از ميان ما رفتند تا از اين پس، نام و ياد آن.ها در خاطره.ها و با آثارشان زنده بماند.

در اين گزارش يادي مي.شود از چهره.هاي فرهنگي و ادبي كه در سال 89 از دنيا رفتند.

*كامبيز صديقي، شاعر، در نخستين روزهاي نوروز 89 از دنيا رفت. اين شاعر گيلاني شامگاه هشتم فروردين.ماه درگذشت و روز نهم فروردين در قطعه.ي هنرمندان تازه.آباد رشت به خاك سپرده شد.

كامبيز صديقي متولد سال 1320 در رشت و سال.ها كتابدار يكي از كارخانه.هاي اين شهر بود. نخستين مجموعه.ي شعرش را به نام در «جاده.هاي سرخ شفق» در سال 1347 منتشر كرد. پس از آن، مجموعه.ها.ي شعر «آواز قناري» و «در بادهاي سرد» را به چاپ رساند.

*محمدرضا جلالي نائيني هم كه در زمينه.ي. پژوهش.هاي. قرآني. و هندشناسي. آثاري را از خود به جا گذاشته است، بامداد روز يازدهم فروردين در بيمارستان ايرانمهر درگذشت و پيكرش روز دوازدهم فروردين در قطعه.ي نام.آوران بهشت. زهرا (س) به خاك سپرده شد.

او متولد. سال 1293 در نايين بود و به دليل مطالعات گسترده در حوزه.ي هند.شناسي، از دانشگاه بنارس، دكتري افتخاري گرفته بود.

از جمله آثار جلالي نائيني اين عنوان.ها هستند: مجموعه.ي «پنجاه. اوپانيشاد» موسوم. به. «سر اكبر» ترجمه.ي. محمد داراشكوه. به. اهتمام. تاراچند و علي دهباشي.، «لغات. سانسكريت. در كتاب. ماللهند بيروني» با مقدمه.ي تاراچند، «هند در يك. نگاه، مشتمل. بر تاريخ. و ادبيات. و مكتب.هاي. فلسفي. هند»، «طريقه.ي. گرونانك. و پيدايي. آيين. سيك.»، «منتخبات. آثار داراشكوه»، «شرح. حال. جواهر لعل. نهرو»، «فرهنگ. سانسكريت. به. فارسي.».، «تاريخ. جمع. قرآن. كريم» با مقدمه.ي احمد مهدوي. دامغاني و «.ثنويان. در عهد باستان».

*علي.محمد حق.شناس، زبان.شناس و فرهنگ.نويس، نيز دهم ارديبهشت.ماه سال 89 در سن 70سالگي درگذشت و پيكرش سيزدهم ارديبهشت.ماه پس از وداع با دانشجويان و همكارانش در دانشگاه تهران، از مقابل بيمارستان پيامبران (ع) تشييع و در كلاردشت به خاك سپرده شد.

حق.شناس سال 1319 در جهرم به.دنيا آمد. تحصيلاتش را تا پايان كلاس نهم در زادگاهش گذراند. بعد به شيراز رفت و آن.جا ديپلم ادبي گرفت و ليسانس زبان و ادبيات فارسي را از دانشسراي عالي دريافت كرد. سپس در سال 1344 براي ادامه.ي تحصيل به .خارج از كشور رفت. او از اعضاي هيأت مؤسس انجمن نقد ادبي ايران بود و رياست هيأت مديره.ي انجمن يادشده را نيز به عهده داشت. استاد زبان.شناسي دانشگاه تهران در سال 1385 به عنوان چهره.ي ماندگار زبان.شناسي ايران معرفي شده بود.

اين شاعر، منتقد و مترجم آثار متعددي را در حوزه.ي زبان.شناسي ترجمه و تأليف كرده و «فرهنگ هزاره» (انگليسي - فارسي) نيز از آثار قابل توجه اوست.

*همچنين محمد بهمن.بيگي ـ نويسنده و بنيان.گذار آموزش عشايري ايران ـ 11 ارديبهشت.ماه سالي كه گذشت، بر اثر عفونت ريوي در سن 90سالگي درگذشت و .16 ارديبهشت.ماه در ميان حضور انبوهي از ايلات عشاير فارس و ساير استان‏ها و دوستدارانش در شيراز تشييع و تدفين شد.

او در سال 1299 در استان فارس به دنيا آمد. در 24سالگي ليسانس حقوق را از دانشگاه تهران گرفت و در سال 1331 نخستين مدرسه.ي رسمي عشاير را برپا كرد. او همچنين مدرسه.هايي را در استان.هاي خوزستان و آذربايجان برپا كرد. بهمن.بيگي آثاري را از جمله «بخاراي من، ايل من»، «به اجاقت قسم»، «اگر قره.قاچ نبود»، «طلاي شهامت» و «عرف و عادت در عشاير فارس» به نگارش درآورده است.

*جمشيد نوايي، نويسنده و مترجم، سه.شنبه 18 خرداد در سن 65سالگي در تهران درگذشت.

نوايي ده.ها جلد آثار ادبي و اجتماعي را به زبان فارسي ترجمه کرده است. او در سال.هاي پيش از انقلاب به خاطر عضويت در گروهي با گرايش چپ به زندان افتاد و پس از انقلاب خود را وقف فعاليت.هاي فرهنگي و ادبي کرد.

نوايي کتاب زندگي.نامه.ي چارلي چاپلين، هنرمند نابغه.ي سينما، را با عنوان «سرگذشت من» به فارسي برگردانده كه چند بار به چاپ رسيده است. کار مهم نوايي، ترجمه.ي مجموعه.ي کامل آثار هانس كريستين اندرسن، نويسنده.ي دانماركي داستان.هاي كودكان، بود. از جمشيد نوايي در کنار چند کتاب تاريخي و اجتماعي، کتاب «خاطرات بوليوي» نوشته.ي ارنستو چه.گوارا، انقلابي نامي آمريکاي لاتين، به فارسي منتشر شده است.

*منوچهر مرتضوي - استاد زبان و ادبيات فارسي و پژوهشگر - نهم تيرماه به علت بيماري و كهولت سن در سن 80سالگي از دنيا رفت.

مرتضوي رياست دانشگاه تبريز و دانشكده.ي ادبيات اين دانشگاه را در كارنامه.ي فعاليت.هاي خود دارد. او همچنين كتاب.هايي را همچون «مكتب حافظ يا مقدمه بر حافظ.شناسي»، «فردوسي و شاهنامه»، «مسائل عصر ايلخانان» و مجموعه.ي شعر «چراغ نيم.مرده» منتشر كرده است.

*عنايت.الله رضا، فلسفه.دان، نويسنده و محقق تاريخ ايراني، نيز 20 تيرماه در سن 90سالگي از دنيا رفت.

او كه متولد 18خرداد 1299 در رشت بود، از سال 1365 مدير بخش جغرافيا و عضو شوراي عالي علمي مرکز دايرةالمعارف بزرگ اسلامي‏ بود. از جمله كتاب.ها و ويرايش.هاي او مي.توان از كتاب.هاي «شهرهاي ايران در روزگار پارتيان و ساسانيان» و «اعراب حدود مرزهاي روم شرقي و ايران در سده.هاي چهارم ـ ششم ميلادي» نام برد كه در دو دوره. به عنوان كتاب سال انتخاب شدند.

*كاظم برگ.نيسي - نويسنده و مترجم - كه در پي سقوط در آسانسور به كما رفته و در بخش مراقبت.هاي ويژه (آي.سي.يو) بستري بود، 30 تيرماه در سن 54سالگي از دنيا رفت.

او وقتي از محل كار خود قصد بازگشت به خانه را داشته، به دليل خراب .بودن آسانسور و متوقف بودن اتاقك آن در طبقه.ي اول، به محض ورود به آسانسور، از طبقه.ي ششم به پايين سقوط مي.كند.

كاظم برگ.نيسي متولد سال 1335 در خرمشهر بود. اولين كتابش «واژه.نامه.ي فلسفي» بود كه با همكاري سيدصادق سجادي منتشر شد. مدتي نيز در انتشار دايرة.المعارف بزرگ اسلامي با نوشتن مقاله همكاري داشت. او همچنين «پيش.درآمدي بر شعر عربي معاصر» و «ترانه.هاي مهيار دمشقي» آدونيس - شاعر برجسته.ي عرب - را ترجمه و منتشر كرده است. «حكيم عمر خيام و رباعيات» و شرح.هايي بر ديوان حافظ، شاهنامه.ي فردوسي، غزليات سعدي، غزليات شمس و مثنوي معنوي مولوي از ديگر آثار اوست.

*حسن شهرزاد، روزنامه.نگار و نويسنده كه با مجله.هاي قديمي «تهران مصور» و «فردوسي» و همچنين نشريات ادبي ديگري همكاري داشته، پنجم آبان.ماه به علت كهولت سن از دنيا رفت.

*همچنين شمس آل احمد، نويسنده و برادر جلال آل احمد، 14 آذرماه سال 89 در سن 81سالگي از دنيا رفت.

او كه چند سال اخير را بيمار بود، اين اواخر نيز بيش از 40 روز در بيمارستان بستري بود؛ از سال 76 با تشنج مغزي، بيماري مغزي شمس آل احمد شروع شد و مقداري از توانايي.هايش را از دست داد؛ اما از وقتي كه هر دو پايش شكست و از حدود شش سال پيش، مشكل فراموشي به طور جدي آغاز شد كه در يك سال اخير هم تشديد شد. او اين اواخر نيز در حركت و حرف زدن مشكل داشت. شمس آل. احمد متولد سال 1308، ليسانس فلسفه و علوم تربيتي داشت. بيش.تر عمرش را به كار معلمي و فعاليت در انتشارات پرداخت. از او همچنين چد عنوان كتاب به جا مانده است كه دو مجموعه.ي داستان «گاهواره» و «عقيقه» از آن جمله.اند.

كتاب دوجلدي «حديث انقلاب»، «سير و سلوك (سفرنامه.ي آلمان و اسپانيا)، تصحيح « طوطي.نامه» و كتاب «از چشم برادر» درباره.ي برادرش، جلال آل آحمد، ديگر آثار به.جامانده از او هستند.

*ناصر وثوقي (متولد 1301) مستشار بازنشسته.ي ديوان عالي کشور و وکيل رسمي دادگستري، نيز پس از گذراندن يک بيماري دوساله 17 آذر زندگي را بدرود گفت.

وثوقي صرف نظر از تکاپوهاي سياسي کوتاه.مدت دوره.ي جواني، بخش زيادي از زندگي خود را صرف انتشار مجله.ي «انديشه و هنر» کرد. اين مجله در سال 1333 بنياد گذاشته شد و نشر آن تا سال 88 ادامه يافت. «انديشه و هنر» با وجود وقفه.هاي اجباري کوتاه يا بلندمدت، تاکنون پرتداوم.ترين مجله در ايران شمرده شده است.

*رستم الله.مرادي 21 آذرماه در بيمارستان شهيد بقايي اهواز به علت بيماري کبد درگذشت. الله.مرادي از شاعران پيشکسوت شعر خوزستان بود كه از او شعرهايي در جلد سوم کتاب «شعر به دقيقه.ي اکنون» و نيز نشريات ادبي چون دنياي سخن، آدينه، نوشتا، قلمک و ... به چاپ رسيده است.

*همچنين حسن امداد، نويسنده و پژوهشگر، سحرگاه 29 آذرماه بر اثر بيماري در سن 89سالگي از دنيا رفت. او متولد سال 1300 در شيراز بود كه در سال 1329 از دانشكده.ي ادبيات و دانشسراي عالي موفق به اخذ مدرك كارشناسي تاريخ و جغرافيا شد. اين محقق شيرازي بيش.ترين تحقيقات خود را به نقاط ناشناخته و تاريك تاريخ فارس اختصاص داده بود.

*مجيد صباغ. ايراني متخلص به «يالقيز»، شاعر، طنزپرداز و روزنامه.نگار تبريزي، كه از بيماري نارسايي كبد رنج مي.برد، چهارم بهمن.ماه درگذشت. يالقيز متولد سال 1316 در محله چايكنار تبريز و از معاصران استاد شهريار بود كه در طول حيات خود سه كتاب با عنوان.هاي «جيغان ويغان»، «چيغير باغير» و «چال.ها چال» را با مضمون طنز اجتماعي و انتقادي منتشر كرد.

*كيومرث مهدوي معروف به «خديو» 30 بهمن.ماه بر اثر سكته.ي قلبي در مسير بيمارستان درگذشت و پيكرش بعد از تشييع، در بهشت .زهرا (س) به خاك سپرده شد.

از خديو كه مديريت يك انجمن شعر را بر عهده داشت، يك مجموعه.ي شعر با عنوان «عشق جاويدان» منتشر شده است.

*ابوالمحاسن بلادي بهبهاني - اديب و شاعر آييني - هفتم اسفندماه در تهران درگذشت.

او از خاندان بزرگ بلادي و فرزند آيت.الله سيدعبدالله بوشهرى بود که در سنگر مبارزه با استعمار حضور داشت و با جهل و نادانى نيز مبارزه مى.کرد.

*همچنين حسين آقابزرگ 16 اسفندماه به دليل ابتلا به بيماري سرطان، چشم از جهان فروبست.

آقابزرگ متولد سال 1327 از اعضاي مؤسس و هيأت امناي بنياد فردوسي و عضو هيأت علمي دانشگاه تربيت معلم از نام.دارترين پ.ژوهشگران ايراني بود كه موفق شد طي آخرين آمار رسمي مؤسسه.ي جهاني اطلاعات علمي (isi) در سال 2010 با دارا بودن 250 مقاله علمي - پژوهشي در نشريه.هاي معتبر داخلي و خارجي در جمع يك درصد نخست پژوهشگران جهان در رشته.هاي گوناگون علمي قرار گيرد و از برترين دانشمندان بين.المللي شناخته شود.

* ايرج افشار، تاريخ.پژوه، نسخه.شناس، ايران.شناس و جهانگرد، 18 اسفندماه در سن 85سالگي در بيمارستان درگذشت.

او كه مدتي بود از بيماري رنج مي.برد، از شامگاه 12 اسفندماه در بخش مراقبت.هاي ويژه.ي بيمارستان جم بستري بود.

ايرج افشار متولد 16 مهرماه سال 1304 در تهران بود و «اسكندرنامه»، «انجونامه»، «پرونده.ي صالح»، «گاه.شماري در ايران قديم»، «رياض.الفردوس» و «جستارها درباره.ي نسخه.ي خطي» از جمله نزديك به 300 عنوان كتاب منتشرشده.ي او در زمينه.هاي تصحيح، تأليف و ترجمه هستند. افشار قرار بود در ماه سپتامبر در رشته.ي تاريخ از دانشگاه اسكاتلند دكتراي افتخاري بگيرد.

*جليل اخوان زنجاني، مصحح، 19 اسفند.ماه به ديار باقي شتافت.

او يکي از مصححان پركار و از اعضاي مرکز پژوهشي ميراث مکتوب بود كه تصحيح آثاري مانند «روضه المنجمين»، «جهان دانش»، «شرح ثمره بطلميوس»، «ترجمه المدخل الي علم احکام النجوم» و «رصد و تاريخ.گذاري در ايران» را در کارنامه.ي علمي خود دارد.

*علي عامه.کن، تصويرگر کتاب.هاي کودکان، نيز در روز 19 اسفندماه پس از چند ماه مبارزه با سرطان در سن 34سالگي از دنيا رفت و در زادگاهش آستانه.ي اشرفيه به خاك سپرده شد.

او كه پنجم شهريور سال 1355 در آستانه.ي اشرفيه در گيلان به دنيا آمده بود، با تصويرگري کتاب.هاي کودکان ايران توانست به نمايشگاه.هاي معتبر جهاني راه پيدا کند و جوايز داخلي و خارجي را دريافت كند. اين هنرمند در سال 80 مدرک کارشناسي نقاشي خود را دريافت کرد؛ اما تصويرگري کتاب براي کودکان را پيش از آن، در سال 75 آغاز کرده بود.

تصويرسازي براي کتاب.هاي فارسي.آموز ادبي 1 و 2 و 3 و واژه.نامه.ي «چيستاني» و «افسانه.ي درخت خرما و بزي» از مجموعه.ي کارهاي عامه.کن است. کارهاي اين تصويرگر در نمايشگاه.هاي معتبري مانند براتيسلاوا (در سال.هاي 2003 و 2005)، بلگراد (2005) و بينال سارمده.ي ايتاليا به نمايش درآمده است.

*همچنين غلامرضا کبيري 20 اسفندماه به واسطه.ي کهولت سن و تحمل سال.ها بيماري در سن 92سالگي درگذشت. او که به عنوان چهره.ي ماندگار معرفي شده، از خود تأليفاتي نظير تلاونگ تي تي و ساري شهر بي.خزان من به يادگار گذاشته است.

كبيري همچنين تصنيف.هاي موسيقي «خاک مهربان، هوا مشته و بهار نشونه» را براي راديو تلويزيون تهيه كرده است. شعر «نماشون و سپيده صبح» دانا کبيري، فرزند مرحوم کبيري، نيز اثر اين شاعر مازندراني است.

*سيدعلي موسوي بهبهاني، استاد پيشين دانشگاه، 24 اسفندماه در سن 84 سالگي از دنيا رفت.

موسوي بهبهاني متولد سال 1305 در بهبهان بود. او علاوه بر همکاري با دکتر معين در لغت.نامه.ي دهخدا، در دانشگاه تهران نيز تدريس مي.کرد. در سال 1350 به دانشگاه اوترخت هلند براي تدريس زبان فارسي و اسلام.شناسي رفت و پس از بازگشت، تدريس را تا زمان بازنشستگي ادامه داد.

آثار باقي.مانده از اين مصحح عبارت.اند از: القبسات ميرداماد، صاين الدين علي بن محمد ترکه اصفهاني، حکيم استرآبادي ميرداماد، شرح الدره الفاخره، عيار دانش مشتمل بر الهيات و طبيعيات، عيون المسائل و سير حکمت و عرفان اسلامي، کليات معارف اسلامي، منطق ابن حزم و نگارش بخشي از لغت.نامه دهخدا.

*تقي هنرور شجاعي، مترجم و شاعر، از ديگر چهره.هايي بود كه در اين سال از دنيا رفت.

او متولد سال 1315 بود كه پس از هشت سال بيماري و 50 روز اغما در بيمارستان جان به جان.آفرين تسليم كرد.

از هنرور شجاعي آثار ترجمه.ي «شعر آمريكاي لاتين»، «خاطرات زيرزمين» داستايوفسكي و «تي اس اليوت» و همچنين مجموعه.ها.ي شعر «تلخه.هاي ديم» (1341)، «خنيا و خون» (1349) و «ابرباذ گرم تموز» (1357) منتشر شده است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 471]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن