تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834183437
رويدادهاي اجتماعي در سالي كه گذشت
واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: تهران - سال 89 در حوزه اجتماعي از بخش هاي قضايي، حقوقي و انتظامي گرفته تا بهداشت و سلامت، تامين اجتماعي، رسانه، آموزش و پرورش و زنان رويدادهايي به وقوع پيوست كه هر يك تاثيراتي داشته است.
به گزارش خبرنگاران گروه اجتماعي ايرنا، اهم اين رويدادها در حوزه هاي مختلف عبارتند از:
*** حوزه قضايي و حقوقي
دستگاه قضايي يكسال پس از برگزاري دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري همچنان سال پر فراز و نشيبي را داشت.
-سفرهاي استاني رييس قوه قضاييه
يكي از برنامه هاي رييس جديد دستگاه قضايي كه برخي ها آن را مشابه سازي با ايده سفرهاي استاني رييس جمهوري مي دانند، سفرهاي استاني است.
در اين سفرها آيت الله صادق آملي لاريجاني رييس قوه قضاييه دستور داد تا مديران عالي قوه قضاييه همراه با او به سفرهاي استاني بروند و مشكلات دستگاه قضايي هر استان را از نزديك ببينند و در شوراي عالي قضايي كشور كه در دادگستري مركز آن استان تشكيل مي شود، مصوباتي براي حل آنها داشته باشند؛ اقدامي كه مي تواند همانند سفرهاي استاني هيات دولت راهگشاي حل مشكلات قضايي استان ها باشد.
- انتصاب دادستان كل كشور به عنوان سخنگوي قوه قضاييه
در پي پايان يافتن رياست آيت الله محمود هاشمي شاهرودي بر قوه قضاييه، سرانجام پس از گذشت يك سال و اندي كه دستگاه قضايي سخنگو نداشت، آيت الله صادق آملي لاريجاني رييس جديد دستگاه قضا در حكمي حجت الاسلام و المسلمين "غلامحسين محسني اژه اي " دادستان كل كشور را با حفظ سمت به عنوان سخنگوي قوه قضاييه منصوب كرد؛ مسئوليتي كه به گفته اژه اي در همايش دادستان هاي كل كشور، طالب پذيرفتن آن نبود اما قرعه فال را به نام او زدند.
- مبارزه قاطعانه با اراذل و اوباش
سياست مبارزه جدي و بي امان دستگاه قضايي با اراذل و اوباش ،.زورگيران، سارقان مسلح ، متجاوزان به عنف، مفسدان اقتصادي و قاچاقچيان مواد مخدر بارقه اميدي در دل مردم در خصوص اقتدار دستگاه عدليه كشور در مبارزه با فساد به وجود آورده هرچند براي روشن نگه داشتن اين بارقه و افزايش بيش از بيش اميد مردم به عدالت دستگاه قضايي، راه درازي در پيش است.
براي اجرايي شدن هر چه بيشتر تاكيدات رييس دستگاه قضايي در برخورد با اخلال گران آرامش و آسايش مردم و اراذل و اوباش، ستاد رسيدگي به جرائم خاص در دادستاني تهران و ساير استان ها با حضور ساير دستگاههاي مرتبط هر هفته تشكيل مي شود تا دركوتاه ترين زمان ممكن با جرايمي كه سبب جريحه دار شدن عواطف عمومي شده است برخورد سريع ، صحيح و قانوني انجام شود .
هر چند واكنش هاي بين المللي به بهانه حقوق بشر به اعدام اراذل و اوباش و قاچاقچيان مواد مخدر ادامه دارد اما رييس و سخنگوي قوه قضاييه تاكيد كرده اند كه اسير غوغا سالاري هاي رسانه هاي غرب نخواهند شد و احكام شريعت و اسلام در خصوص اين افراد بايد اجرايي شود.
- بايگاني الكترونيكي پرونده هاي قضايي
بايگاهي الكترونيكي يكي از سياست هاي جديد دستگاه قضايي براي همراه شدن با ابزار هاي روز است. بايگاني شدن الكترونيكي، راه اندازي سيستم هاي شكايت اينترنتي در سازمان بازرسي كل كشور، حركت به سمت نظارت الكترونيكي بر عملكرد دادسراها و دادگاه ها و استفاده حداكثري از ابزار اينترنت در رسيدگي به دعاوي و امور نهادهاي دستگاه قضايي از سياست هاي مديريت دستگاه قضايي است كه به شدت دنبال مي شود.
- مبارزه جدي با ورود مواد مخدر به زندان ها
رييس سازمان زندان ها و اقدامات تاميني و تربيتي كشور در گفت و گو با ايرنا از اقدامات جدي در خصوص جلوگيري از ورود مواد مخدر به زندان ها خبر داد .
"غلامحسين اسماعيلي " استفاده از دستگاههاي اسكنر بدن ، نيروهاي زبده و آموزش ديده ، بازرسي هاي سرزده و استفاده از سگ هاي مواد ياب ايتاليايي و روسي در زندان ها از جمله شيوه هاي جديد براي مبارزه با ورود مواد مخدر به زندان ها اعلام كرد و گفت: اين روش ها بسيار اثر گذار بوده اند و آمارهاي كشفيات مواد مخدر ورودي زندان ها حاكي از اين موفقيت است.
گفته اي كه توسط سخنگوي قوه قضاييه در يكي از نشست هاي خبري هم تاييد شد.
- پرونده هاي پر سر و صدا
پرونده هاي ميدان كاج تهران ، بيمه ، شهلا جاهد(قاتل همسر ناصر محمدخاني )، انبوه سازي شفق ، عقرب سياه ، كهريزك ،روزنامه ايران ، آشوبگران پس از انتخابات رياست جمهوري ، مهدي هاشمي ، سه تبعه آمريكايي و نيز دو آلماني از مهمترين پرونده هاي قضايي در سال 89 بوده است.
- تغييرآيين نامه اعطاي مرخصي به زندانيان
شيوه اعطاي مرخصي به زندانيان اصلاح و مرخصي به زندانيان جرائم خاص مانند آدم ربايي ، قتل ، قاچاق مواد مخدر ، تجاوز به عنف و زورگيري ممنوع شد .
همچنين برخي مسئولان ارشد قوه قضاييه در همايش دادستان هاي كل كشور از شيوه برخي آراء صادر شده در خصوص بازداشت و زنداني كردن برخي افراد متخلف به شدت انتقاد كردند و از دادستان ها خواستند تا بر آراي صادر شده از دادگاه ها نظارت بيشتري داشته باشند.
- تغيير ساختار برخي نهادهاي قضايي
تغيير ساختار در ديوان عدالت اداري كشور و اضافه كردن شعبه تجديد نظر در زير مجموعه قوه قضاييه به همراه شروع بكار معاونت نظارت بر عملكرد دادسراها در دادستاني كل كشور و معاونت نظارت در ديوان عالي كشور از جمله تغييرات مهم در قوه قضاييه است.
به گفته دادستان كل كشور، ارتقا جايگاه دادستان ها از جمله تغييرات ساختاري است كه با موافقت رييس دستگاه قضايي انجام خواهد شد اما تاكنون اين مهم عملي نشده است و احتمالا اين تغيير ساختارهاي قوه قضاييه در سال آينده ادامه داشته باشد .
*** حوزه انتظامي و راهنمايي و رانندگي
با توجه به ادامه اغتشاشات، ناجا توانست با ايجاد امنيت پايدار رضايت مردم را در سال 89 جلب كند.
تلاش براي تصويب قانون جديد جرايم راهنمايي و رانندگي به منظور بازدارندگي و پيشگيري از تخلفات از تحولات مهم در حوزه راهنمايي و رانندگي بوده است. اين قانون هنوز به تصويب نهايي نرسيده است.
الكترونيكي كردن خدمات نيز از ديگر دستاوردهاي نيروي انتظامي در سال 89 به شمار مي رود.
*** بخش سوخت
هدفمند كردن يارانه ها در بخش سوخت و صرفه جويي در ارايه سوخت گازوييل و بنزين از طريق كارت، بزرگترين تحول در ستاد مديريت حمل و نقل سوخت كشور است.
***حوزه رسانه
- نخستين رويداد مهم در اين حوزه در سال 89، برگزاري هفدهمين دوره جشنواره بين المللي مطبوعات بود. علت اصلي تمايز اين دوره با دوره هاي پيشين، برپايي نمايشگاه طبق سلايق و علايق محمد علي رامين معاون مطبوعاتي سابق وزارت ارشاد بود كه مي توان به حذف سايت هاي خبري و تحليلي از حضور در نمايشگاه و اولويت دادن به نشريات دانشجويي اشاره كرد.
پس از اتمام هفدهمين دوره جشنواره بين المللي مطبوعات و خبرگزاري ها، "محمد علي رامين" براي انجام مناسك حج راهي سرزمين وحي شد كه برگشت وي از حج، دومين اتفاق اين حوزه را رقم زد و اين اتفاق بركناري رامين از معاونت مطبوعاتي وزارت ارشاد و انتصاب "محمد جعفر محمد زاده" از سوي وزير ارشاد به اين سمت بود.
*** حوزه هلال احمر
- نخستين رويداد مهم در اين حوزه، انتخاب "ابوالحسن فقيه" به عنوان رييس جمعيت هلال احمر در هفتم ارديبهشت ماه امسال، از سوي رييس جمهور بود. پيش از اين، "مسعود خاتمي" رييس جمعيت هلال احمر كشور بود ضمن اينكه فقيه نيز حدود 56 ماه رياست سازمان بهزيستي كشور را به عهده داشت.
هنوز مدت زيادي از رياست فقيه بر جمعيت هلال احمر نگذشته بود كه سيل شديدي در مرداد ماه در پاكستان رخ داد و تلفات سنگيني برجاي گذاشت. با رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب اسلامي، عمليات هلال احمر جمهوري اسلامي ايران براي كمك رساني و امدادرساني به مردم سيل زده و حادثه ديده پاكستان از همان روزهاي ابتدايي وقوع سيل آغاز شد و تا پايان آبان ماه ادامه داشت.
در اين مدت كه حدود 20 ميليون نفر از مردم سيل زده پاكستان كشته، بي خانمان و مجروح شده بودند، جمعيت هلال احمر ايران بيش از شش هزار تن اقلام امدادي و چندين گروه امدادي و پزشكي به منظور امدادرساني به مردم سيل زده پاكستان ارسال و اعزام كرد و جزو سه كشور نخست جهان در امدادرساني به مردم پاكستان قرار گرفت.
*** حوزه حج و زيارت
- نخستين رويداد مهم در سال 89 در اين حوزه اعزام حدود 103 هزار زاير ايراني به سرزمين وحي براي انجام مناسك حج تمتع بود.
هنوز چند ماهي از پايان مناسك حج تمتع نگذشته بود، كه طبق اعلام قبلي سازمان حج و زيارت، قرار شد عمليات اعزام زايران ايراني دوره جديد عمره از نيمه بهمن ماه آغاز شود اما نيمه بهمن رسيد ولي اعزامي صورت نگرفت و سازمان حج و زيارت علت اين امر را صادر نشدن رواديد زايران ايراني از سوي عربستان سعودي اعلام كرد كه در نهايت با پيگيري هاي وزارت امور خارجه و سازمان حج و زيارت، صدور رواديد زايران ايراني از 26 بهمن آغاز شد.
*** حوزه بهداشت و سلامت كشور
- طرح پزشك خانواده
اين حوزه در سال جاري با وقايع و رويدادهاي گوناگوني از جمله اجرايي شدن طرح پزشك خانواده در برخي شهرهاي كشور تا ادغام دانشگاه علوم پزشكي ايران در دو دانشگاه ديگر رو به رو بود.
طرح پزشك خانواده كه پس از سال ها، در نهايت از اوايل سال جاري در 17 شهر سه استان چهارمحال و بختياري، سيستان و بلوچستان و خوزستان به صورت آزمايشي آغاز شد و در 23 بهمن سال 89 در مراسمي نمادين، اجراي رسمي اين طرح در شهرهاي كشور آغاز شد.
در اين طرح براي هر فرد يك پزشك مشخص تعيين مي شود؛ پزشكي كه خود فرد بر اساس محل زندگي انتخاب كرده است.
بر اين اساس، بيماران ابتدا بايد به پزشك عمومي مراجعه كنند و در صورت لزوم، پزشك عمومي بيمار را به متخصصان مربوطه ارجاع مي دهد.
همچنين پرونده كاملي از سوابق بيماري و سلامت فرد در اختيار پزشك قرار دارد و پزشك بطور دقيق علت بيماري را براساس سوابق فرد، تشخيص مي دهد. به طور مثال امكان بروز سرماخوردگي يا حساسيت فصلي را به طور دقيق مشخص مي سازد.
تجميع بيمه ها به معناي يكي شدن دفترچه هاي بيمه تامين اجتماعي، خدمات درماني و ... نيز با اجراي اين طرح عملي مي شود.
هم اكنون مسئولان مربوطه به تدريج اقدام به صدور دفترچه هاي بيمه يكساني كرده اند تا خدمات سلامت و درمان بطور يكسان در اختيار تمام جامعه قرار گيرد.
مسئولان وزارت بهداشت، كاهش بار هزينه هاي سلامت مردم ، جلوگيري از سرگرداني بيمار و پيگيري وضعيت سلامتي در كنار وضعيت بيماري را از جمله مزاياي اجراي اين طرح مي دانند.
هرچند اين طرح ، بزرگترين رويداد سلامت سال به شمار مي رود بطوريكه از آن به عنوان انقلاب نظام سلامت ايران ياد كرده اند اما با انتقادهاي فراواني نيز روبرو است.
بسياري از دست اندركاران جامعه پزشكي مسايلي مانند نبود زيرساخت هاي لازم، تداخل اين طرح با طرح شبكه ملي بهداشت و بي توجهي به بخش خصوصي را از جمله نواقص اين طرح بيان كرده اند.
با وجود همه اين انتقادها و مشكلات ديگر، مسئولان وزارت بهداشت مجدانه درحال اجرايي كردن طرح پزشك خانواده هستند و اجراي آن را به نفع نظام سلامت مي دانند.
- ادغام دانشگاه علوم پزشكي ايران
بسياري از دانشجويان رشته هاي علوم پزشكي دانشگاه ايران كه در كنكور رتبه لازم را براي ورود به دانشگاه تهران كسب نكرده بودند، صبح روز شنبه هشتم آبان ماه سال جاري با مساله شگفت آور روبه رو شدند.
بنا به اعلام وزارت بهداشت، اين دانشجويان ديگر جزو دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي تهران محسوب مي شدند.
روز هشتم آبان ماه سال جاري، تمام فعاليت هاي بهداشتي و درماني دانشگاه علوم پزشكي ايران واقع در استان البرز به دانشكده علوم پزشكي كرج، واحدها بهداشتي و درماني دانشگاه علوم پزشكي ايران به دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و تمام واحدهاي آموزشي، پژوهشي و دانشجويي آن به دانشگاه علوم پزشكي تهران منتقل شد.
نخستين واكنش به اين ادغام از سوي دانشجويان دانشگاه هاي ايران و تهران صورت گرفت؛ دانشجويان علوم پزشكي ايران از ناگهاني اعلام شدن اين تصميم و از بين رفتن هويت دانشگاه خود ناراضي بودند و دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي تهران نيز باتوجه به اينكه رتبه هاي پايين تر وارد دانشگاه آنان مي شود، معترض بودند.
برخي استادان و مسئولان نيز نگراني هايي از تغيير مسئوليت ها و جابجايي ها داشتند اما تمام اين نگراني ها و اعتراض ها در روند ادغام اين دانشگاه ها تاثيري نداشت.
مسئولان وزارت بهداشت اعلام كردند كه اين تصميم را از مدت ها قبل گرفته بودند، اعلامي كه رسانه اي نشده بود.
به نظر مي رسد ادغام اين دانشگاه به رغم تمام اعتراضات و نگراني ها ، موجب ارتقاي داشته ها و امكانات دانشگاه علوم پزشكي تهران شد؛ مساله اي كه در رتبه بندي دانشگاه هاي معتبر جهان، نقش مهمي ايفا مي كند.
به گفته برخي مسئولان دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، اين دانشگاه نيز با گسترده تر شدن حوزه هاي درماني و بهداشتي زير پوشش خود مي تواند بصورت منسجم تر عمل كند.
- آلودگي هواي تهران
آلودگي هواي تهران در سال جاري از نظر استمرار مدت پايداري بي سابقه بود بطوريكه به گفته كارشناسان مربوطه ، تهران در سال 89 فقط يك ماه داراي هواي پاك بود.
مساله اي كه سلامت شهروندان را به شدت تحت تاثير قرار داد و به گفته مسئولان ذيربط، شمار مراجعه كنندگان به مراكز اورژانس و بيمارستان هاي قلب و عروق تهران در روزهاي آلودگي هوا افزايشي چشمگير و قابل توجه داشت.
آلودگي هواي تهران در آذرماه سال جاري به حدي رسيد كه مسئولان بهداشتي مردم را به دليل افزايش آلاينده.هاي هوا از انجام ورزش.هاي صبحگاهي خارج از محيط .هاي بسته برحذر داشتند.
در مقاطعي نيز آمبولانس اورژانس تهران در ميادين اصلي شهر تهران براي رسيدگي به بيماران احتمالي ناشي از آلودگي هوا مستقر .شد.
در پي تشديد آلودگي هوا، مسئولان در اقدامي نادر تصميم گرفتند در 16 آذرماه از طريق پنج فروند هواپيما، آسمان شهر تهران را آبپاشي كنند اما اين اقدام نيز تاثيري در كاهش آلودگي هواي پايتخت نداشت.
در اين ميان، عده اي مساله آلودگي هوا را با توليد بنزين با كيفيت پايين مرتبط دانستند اما مسئولان اين موضوع را رد كردند.
در نهايت و پس از ناكامي طرح هاي انساني، دست طبيعت به ياري زدودن آلودگي هواي كلانشهر تهران پرداخت و با بارندگي، هواي تهران از وضعيت هشدار مداوم خارج شد . اما در پي اين بارش ها، نگراني هايي درباره بارش باران هاي اسيدي در جامعه ايجاد شد؛ نگراني هايي كه هيچگاه رنگ حقيقت به خود نگرفت.
- استخدام 23 هزار پرستار
شايد سال 89 بهترين سال براي پرستاران باشد چراكه وعده استخدام 23 هزار پرستار در اجراي قانون بهره وري باليني، حالت اجرايي به خود گرفت و ششم اسفندماه آزمون اين استخدام برگزار شد.
مسئولان ذيربط نيز قول دادند كه با استخدام اين پرستاران از اوايل سال 90 ساعت كار آنان نيز كاهش پيدا خواهد كرد.
در زمينه آزمون پذيرش دستياري تخصصي نيز هرچند سي و هفتمين دوره اين آزمون در بهمن ماه سال 88به دليل انجام برخي تخلفات، از سوي وزارت بهداشت باطل اعلام شد اما سي و هشتمين دوره آزمون پذيرش دستياري تخصصي پنجشنبه 28بهمن ماه سال جاري در كمال امنيت و آرامش برگزار شد.
- سال مانور توانمندي هاي دارويي ايران
سال 89 را مي توان سال مانور توانمندي هاي دارويي ايران نامگذاري كرد، زيرا تنها رونمايي از نوعي داروي ام اس با نام "اينترفرون بتا1 بي" (با نام تجاري زيفرون )، 30ميليارد تومان صرفه جويي ارزي براي كشور به همراه داشت.
آغاز طرح تحقيقاتي توليد داروي خوراكي ضدايدز با نام آيمود و توليد داروهاي ضد زخم پاي ديابت با نام آنژي پارس و ضد زخم بستر با نام سوروپارس و نيز داروهاي در حال توليد ضد آلزايمر خود بيانگر توان داروسازان ايراني است.
برخي از كشورهاي منطقه خواستار واردات اين داروها از ايران شده اند و برخي از كشورها نيز چنان مشتاق به استفاده از اين داروها هستند كه از انجام كارآزمايي باليني آن در كشور خود نيز صرف نظر كرده اند.
وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نيز در سال جاري از توليد 12 قلم داروي بيوتكنولوژي و واكسن ها مانند داروهاي فاكتور هفت و هشت و داروهاي مربوط به درمان بيماريهاي خوني، سرطان، آسم و نازايي خبر داد.
"مرضيه وحيد دستجردي" به خبرنگار ايرنا گفت: داروهاي بيوتكنولوژي ، داروهايي هستند كه مسايل زيستي را در نظر مي گيرند به عنوان مثال داروي بيوتكنولوژي سرطان فقط روي گيرنده هاي هدف سلول ها مي نشيند و سلولهاي هدف را از بين برده و به سلولهاي سالم كاري ندارند.
- نصب تجهيزات پيشرفته پزشكي در مراكز درماني
شايد نصب تجهيزات پيشرفته پزشكي در مراكز درماني بسياري از كشورهاي جهان، رويدادي عادي باشد اما ورود و نصب اين تجهيزات در مراكز درماني ايران به دليل وجود تحريم ها و فشارهاي كشورهاي غربي، رويدادي مهم به شمار مي رود.
مراكز درماني از داشتن بسياري از دستگاه هاي پيشرفته پزشكي روز محروم بودند اما در سال 89 براي نخستين بار تجهيزات پيشرفته راديوتراپي موسوم به دستگاه شتاب دهنده خطي در مراكز درماني كشور نصب و به بهره برداري رسيد.
"پت اسكن" يكي از اين دستگاه هاي پيشرفته است. دستگاه هاي تصويربرداري سي تي اسكن فقط بافت هاي بدن مانند كبد و طحال را نشان مي دهد اما دستگاه تصويربرداري پت اسكن ، متابوليسم سلولي را نيز نشان مي دهد. براي مثال با استفاده از اين دستگاه مي توان سرعت رشد سرطان در بدن را مشاهده كرد.
- دو بچه كافي نيست
محمود احمدي نژاد رييس جمهوري در فروردين سال 89 اين مساله را مطرح كرد كه شعار دو بچه كافي است، را قبول ندارم.
اين گفته رييس جمهوري با واكنش هاي مختلفي روبرو شد و برخي از كارشناسان، كثرت جمعيت را يك ارزش تلقي و برخي ديگر بر فراهم بودن زمينه هاي ساختاري و تربيتي جامعه تاكيد كردند.
برخي اعضاي جامعه پزشكي و كارشناسان نظام سلامت ، اجراي اين سياست را در گرو ارتقاي بهداشت باروري و رواني جامعه، عملي دانستند.
-اجراي طرح حاكميت باليني
طرح حاكميت باليني به معناي رويكردي نظامند براي حفظ و ارتقاي كيفيت مراقبت بيماران در نظام سلامت است كه در سال جاري براي نخستين بار به صورت آزمايشي در 10 بيمارستان كشور شامل بيمارستان هاي تبريز، شاهرود، شيراز، اصفهان، زاهدان، دو بيمارستان دانشگاه تهران، شهيد بهشتي، يك بيمارستان وابسته به تامين اجتماعي و يك بيمارستان وابسته به وزارت دفاع در سطح كشور به مرحله اجرا درآمد.
يكي از مهمترين اهداف اجراي اين طرح، ارتقاي رضايتمندي و ارتقاي جوانب ايمني به بيماران ، است.
-اجراي قانون هدفمندي يارانه ها و حوزه سلامت
"محمود احمدي نژاد" رييس جمهوري طي گفت و گوي زنده تلويزيوني، اجراي قانون هدفمندي يارانه ها را از ابتداي 28 آذرماه سال جاري اعلام كرد.
بسياري از گمانه زني ها حاكي از ايجاد مشكلات فراوان در حوزه سلامت با اجرايي شدن قانون هدفمندي يارانه ها بود اما به رغم تمام اين گمانه زني ها، به گفته "عباس حسني" معاون توسعه منابع و مديريت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، عملكرد بيمارستان ها و مراكز درماني از نظر تامين تجهيزات پزشكي و دارويي و اقلام مصرفي مورد نياز، تفاوتي با پيش از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها نداشته و در وضعيت عادي بسر مي برند.
با اين وجود، برخي ديگر از مسئولان وزارت بهداشت افزايش 40 درصدي تعرفه هاي پزشكي را در سال آينده، دور از انتظار نمي دانند.
به هرحال به گفته "محمد شريعتي" قائم مقام معاونت بهداشت و رييس مركز مديريت توسعه شبكه بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ، كارگروهي در وزارت بهداشت براي بررسي تاثير اجراي قانون هدفمندي يارانه ها بر حوزه سلامت، تشكيل شده است.
وي به خبرنگار ايرنا گفت: قانون هدفمندي يارانه ها با توجه به ماهيت خود مي تواند همه مسايل از جمله حوزه سلامت كشور را تحت تاثير قرار دهد و كارگروه تشكيل شده در رابطه با بررسي تاثيرات اين قانون و انديشيدن راهكارهاي متناسب با اين قانون فعاليت مي كند.
شريعتي خاطرنشان كرد: كارگروه تشكيل شده در اين وزارتخانه ، تاثير اصلاح قيمت ها را بر وضعيت سلامت ، بررسي مي كند تا آن را به گونه اي هدايت كند تا آسيبي به اين حوزه وارد نشود.
وي يادآور شد: دولت در اجراي قانون هدفمند كردن يارانه ها، تمام حوزه ها را به خوبي مديريت كرده است و اگر حوزه سلامت نيز خوب مديريت شود ، مشكل خاصي در اين حوزه به وجود نخواهد آمد.
- آغاز به كار نخستين بالگرد امداد كشور
گرچه امداد به بيماران و مصدومان در نواحي صعب العبور در شش مركز درماني كشور از طريق خريد خدمات بالگردهاي نيروي انتظامي، تامين مي شد اما نخستين بالگرد ويژه اورژانس، جمعه 30 مهرماه سال 89 در شهر آمل براي امدادرساني به حوادث جاده هراز، آغاز به كار كرد.
بهره برداري از اين بالگرد، زمان رسيدن سر صحنه نيروهاي امدادي را بطور ملموسي كاهش داد.
"غلامرضا معصومي" رييس مركز مديريت حوادث و فوريتهاي پزشكي وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي به خبرنگار ايرنا گفت: براساس مقوله عدالت محوري كه در برنامه پنجم توسعه بر آن تاكيد شده ارايه خدمات امدادي در جاده هاي فرعي، روستايي و صعب العبور با توسعه ناوگان امداد هوايي، ميسر مي شود.
به گفته وي، پس از شهر آمل درنظراست به تدريج ، 46 نقطه كشور به امداد هوايي مجهز شوند.
-اجلاس گروه پنج
بيماري هاي واگير اكنون در كشور به مرحله كنترل رسيده بطوريكه فلج اطفال از كشور ريشه كن شده است.
با اين حال بيماري هاي واگير خطرناكي مانند سل همه سال از طريق مسافران مرزي وارد كشور مي شود.
مسئولان بهداشتي نيز با هدف پيشگيري از ورود بيماري هاي واگيردار از طريق مرزها، اجلاس گروه 5 را با حضور كشورهاي افغانستان، پاكستان، عراق و سازمان جهاني بهداشت در شهريورماه سال جاري برگزار كرد.
-امنيت پرستاران و كادر درماني
وضعيت نگران كننده بيمار و همراهان او بارها موجب درگيري لفظي و فيزيكي آنان با پرستاران شده است و هرچند بارها اين اتفاق رخ داده اما به نظر مي رسد اين حملات در سال 89 شدت يافت.
شهريور ماه 89 ، پرستار بخش مراقبت هاي ويژه ICU بيمارستان شهيد بهشتي ياسوج با ضربه پنجه بوكس همراه يك بيمار، بينايي خود را از دست داد.
يك پرستار نيز در مهرماه در بيمارستان هاشمي نژاد خراسان مورد حمله بيمار قرار گرفت.
اين حملات در كنار قتل دكتر سودبخش و دكتر سرابي ، احساس ناامني شديدي در كادر پرستاري و درماني ايجاد كرد تا جايي كه متقاضيان كادر درماني با تاييد مسئولان ذيربط به اسپري هاي حمله مجهز شدند.
- برگزاري نخستين جشنواره و نمايشگاه رسانه هاي ديجيتال سلامت
نخستين جشنواره و نمايشگاه رسانه هاي تصويري و ديجيتال سلامت در بهمن ماه سال جاري با هدف ارتقاي سطح سلامت جامعه در چهار بخش رسانه اي، صوتي و تصويري سلامت، بخش رسانه هاي ديجيتال سلامت، بخش مراكز و سازمان ها و بخش كودك، رسانه و سلامت برگزار شد.
*** حوزه آسيب هاي اجتماعي
- تصويب قانون مبارزه با مواد مخدر صنعتي و روانگردان ها
مهمترين تحول در حوزه آسيب هاي اجتماعي، تصويب اصلاحيه قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب 1376 بود كه مجمع تشخيص مصلحت نظام آن را مصوب كرد.
اين اصلاحيه كه در اجراي بند هشتم اصل يكصد و دهم قانون اساسي آمده است، با الحاق تبصره دو به ماده يك قانون، از اين پس رسيدگي به جرايم مواد روان گردان.هاي صنعتي غير دارويي تابع مقررات رسيدگي به جرايم مواد مخدر است، همچنين در تمام بندها و مواد آن پس از عبارت "مواد مخدر " عبارت "يا روان گردان.هاي صنعتي غيردارويي " اضافه شد.
با اصلاح ماده 4 و 8 قانون هر كس هر نوع مواد مخدر يا روان.گردان.هاي صنعتي غير دارويي را كه فهرست آنها به تصويب مجلس شوراي اسلامي مي.رسد، به. هر نحوي به كشور وارد و يا به .هر طريقي صادر يا ارسال كند يا مبادرت به توليد، ساخت، توزيع، فروش، نگهداري و يا حمل كند با رعايت تناسب و با توجه به مقدار مواد مذكور به مجازات.هاي مندرج در اين ماده قانوني محكوم مي.شود.
با اصلاح ماده 15 اين قانون، معتاداني كه با مراجعه به مراكز دولتي يا خصوصي نسبت به ترك اعتياد و اخذ گواهي تحت درمان و كاهش آسيب اقدام كنند از تعقيب كيفري معاف هستند و در غير اين صورت مجرمند.
با الحاق ماده 17 به قانون چنانچه اتباع جمهوري اسلامي ايران با هر قصدي اقدام به نگهداري، حمل يا قاچاق هر مقدار مواد موضوع اين قانون به داخل يا خارج از كشور كنند، از زمان قطعي شدن حكم به مدت يك تا پنج سال گذرنامه آنان ابطال و ممنوع الخروج مي.شوند و در صورت تكرار، به مدت پنج تا پانزده سال گذرنامه آنان ابطال و ممنوع الخروج مي.شوند. صدور هرگونه گذرنامه براي اتباع ايراني كه در خارج از كشور به سبب جرايم موضوع اين قانون محكوم شده.اند، مشمول ممنوعيت موضوع اين ماده است.
همچنين با تاييد و الحاق ماده 18 به قانون هر كس براي ارتكاب هر يك از جرايم موضوع اين قانون، اشخاصي را اجير كند يا به خدمت گمارد و يا فعاليت آنها را سازماندهي و يا مديريت كند و از فعاليت.هاي مذكور پشتيباني مالي يا سرمايه.گذاري كند، در مواردي كه مجازات عمل مجرمانه حبس ابد باشد به اعدام و مصادره اموال ناشي از ارتكاب اين جرم و در ساير موارد به حداكثر مجازات عمل مجرمانه، محكوم مي.شود و مجازات سركرده يا رئيس باند يا شبكه نيز اعدام خواهد بود.
-طرح نهضت مسكن معلولان
از سال 89 قرار است سازمان بهزيستي با حمايت دولت 200هزار واحد مسكوني را طي سه سال براي مددجويان و معلولان زير پوشش اين سازمان احداث و راه اندازي كند.
*** حوزه تامين اجتماعي
- اجراي قانون هدفمندسازي يارانه ها:
هدفمندكردن يارانه هابه عنوان بزرگترين طرح اقتصادي 50 سال اخير كشور با هدف اجراي عدالت در توزيع يارانه ها و ثروت ملي اجرا شده و تاكنون دو مرحله از يارانه نقدي به مبلغ 89هزار تومان به حساب سرپرستان خانوار واريز شده است كه شامل 20هزار خانوار و 67ميليون و 640هزار نفر مي شود.
گسترش خدمات غير حضوري بيمه شدگان ، توسعه خدمات غيرحضوري و برنامه.ريزي براي استفاده حداكثري از فناوري اطلاعات بهترين راه براي حل موانع موجود و پيشرفت صندوق تامين. اجتماعي است كه اكنون بخش زيادي از كارهاي اداري با كمك فناوري اطلاعات انجام مي.شود.
- كميته امداد
شعبه شوراي حل اختلاف كميته امداد امام خميني (ره) در تهران راه اندازي شد و
نخستين شوراي حل اختلاف مددجويان كميته امداد امام خميني(ره) در شهر زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان افتتاح شد.
شوراهاي حل اختلاف نهادي برخاسته از مردم و براي حل مشكلات حقوقي و اختلافات مردم راه اندازي شد.
***حوزه آموزش و پرورش:
- كارت بيمه طلايي
بيش از يك ميليون و800 هزار فرهنگي رسمي و پيماني و افراد تحت تكفل آنان از اول ارديبهشت ماه 89 تحت پوشش بيمه طلايي قرار گرفتند.
در اجراي اين طرح، خدمات مختلف بيمه اي به فرهنگيان ازجمله هزينه هاي دندانپزشكي تا سقف 200 هزار تومان، عينك تا 50 هزار تومان، رفع عيوب انكساري چشم تا 300 هزار تومان و زايمان تا يك ميليون تومان پرداخت مي شود.
- تصويب تعطيلي روزهاي پنجشنبه مدارس ابتدايي
اين طرح در شوراي عالي آموزش و پرورش تصويب و براي امضا و ابلاغ به رياست جمهوري تقديم شد.
اجراي اين طرح از ابتداي مهرماه امسال در مدارس ابتدايي روستايي به اجرا در آمد كه در صورت تاييد و ابلاغ آن از سوي رييس جمهوري، از ابتداي سال آينده در مدارس شهرهاي كشور نيز اجرايي خواهد شد.
***حوزه زنان و خانواده:
- اجلاس وزيران زن عضو OIC در تهران
سومين اجلاس وزيران زن كشورهاي عضو سازمان كنفرانس اسلامي با حضور كشورهاي لبنان، مصر، مالي، سودان، سوريه، مالديو، سومالي، جمهوري آذربايجان ، مالزي، پاكستان، قرقيزستان، قزاقستان و بنگلادش در تهران برگزار شد.
اين اجلاس سه روزه با هدف شناسايي و تقويت نقش والاي زنان در جامعه اسلامي، اتخاذ سياست هاي مثبت براي تقويت مشاركت فعال، موثر و سازنده زنان در زمينه هاي مختلف زندگي اقتصادي، سياسي، فرهنگي و اجتماعي برگزار شد.
نخستين و دومين اجلاس وزيران زن كشورهاي عضو كنفرانس اسلامي به ترتيب در سالهاي 2006 و 2007 ميلادي در كشورهاي تركيه و مصر برگزار شد.
براي نخستين بار در اين اجلاس بيانيه اي در 42 بند براي كشورهاي شركت كننده تصويب شد.
*** شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور
شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور كه سال 88 را با راه اندازي مركز شبانه روزي رسيدگي به امور ايرانيان خارح از كشور به پايان رسانده بود، سال پركاري را در سال جاري پشت سر گذاشت.
نخستين برنامه شوراي عالي امور ايرانيان خارج از كشور در سال 89 با برگزاري همايش بزرگ سرمايه گذاران ايراني مقيم خارج در شهر شيراز آغاز شد.
اين همايش يكم و دوم خرداد ماه امسال با حضور 200 سرمايه گذار ايراني مقيم خارج و 70 سرمايه گذار خارجي از كشورهاي مختلف جهان برگزار شد كه از جمله دستاوردهاي آن مي توان به تشكيل صندوق سرمايه گذاري ايرانيان مقيم خارج اشاره كرد.
هنوز مدتي از اتمام برگزاري همايش سرمايه گذاران ايراني مقيم خارج نگذشته بود كه شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور تصميم به آغاز بكار رسمي صندوق سرمايه گذاري ايرانيان مقيم خارج كه از دستاوردهاي همايش ياد شده بود، گرفت و مراسم آغاز بكار رسمي اين صندوق با حضور محمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران، 11 مرداد ماه در كيش برگزار شد.
از ديگر رويدادهاي مهم سال 89 كه مي توان از آن به عنوان مهمترين رويداد سال 89 در حوزه شوراي عالي ايرانيان خارج از كشور ياد كرد، برگزاري دومين همايش بزرگ ايرانيان مقيم خارج از كشور در محل سالن اجلاس سران كشورهاي اسلامي در تهران بود.
اين همايش بزرگ، با حضور دو هزار نخبه و متخصص ايراني مقيم خارج از كشور 11 تا 14 مرداد ماه امسال برگزار شد و از دستاوردهاي آن مي توان به ايجاد بانك اطلاعات تخصصي ايرانيان و نخبگان ايراني مقيم خارج از كشور اشاره كرد.
شوراي عالي ايرانيان در حاليكه سرگرم برگزاري برنامه هاي خود در حوزه تعامل بهتر و بيشتر با ايرانيان خارج از كشور بود، طرح تحقيق و تفحص از اين شورا در مجلس شوراي اسلامي كه از سوي برخي از نمايندگان مجلس مطرح شد پس از تصويب اين طرح، هياتي براي تحقيق و تفحص از شورا تشكيل شد.
پس از انجام تحقيقات اين هيات، "اسفنديار رحيم مشايي" جانشين رييس جمهوري در شوراي عالي ايرانيان و "محمد شريف ملك زاده" دبير كل اين شورا در مجلس شوراي اسلامي حاضر شدند و به سئوالات پاسخ گفتند.
از ديگر برنامه هاي مهم شورا در سال 89، مي توان به برگزاري همايش تخصصي نقش رسانه ها در تعامل با ايرانيان خارج از كشور در 25 دي ماه امسال اشاره كرد كه با حضور "اسفنديار رحيم مشايي" جانشين رييس جمهوري در شوراي عالي ايرانيان مقيم خارج در سالن همايش هاي بين المللي صدا و سيما برگزار شد.
دستاورد اين همايش، تدوين طرح جامع رسانه اي براي تعامل با ايرانيان خارج از كشور بود.
*** سازمان ملي جوانان در سال 89
مهمترين رويداد سازمان ملي جوانان در سال 89 را مي توان بحث جنجالي كنار گذاشتن "مهرداد بذرباش" رييس اين سازمان و جايگزيني او با "فرحناز تركستاني" ، ذكر كرد.
"مهرداد بذرباش" رييس اسبق سازمان ملي جوان ، 28 آذرماه در جلسه هيات دولت، از رياست اين سازمان كنار گذاشته و به عنوان مشاور رييس جمهور در امور اجتماعي معرفي شد.
فرداي آن روز در حكمي "فرحنار تركستاني" به سمت معاون رييس جمهور و رييس سازمان ملي جوانان منصوب شد.
تركستاني پيش از آن از سوي "مرضيه وحيد دستجردي" وزير بهداشت ، درمان و آموزش پزشكي به عنوان معاون دانشجويي وزارت بهداشت انتخاب شده بود و علاوه بر آن، عضويت در هيات علمي دانشگاه شاهد و تخصص بيماريهاي زنان و زايمان را در كارنامه كاري خود داشت.
وي به علت مريضي اين حكم را قبول نكرد كه در نهايت در بهمن ماه سال جاري، محمود احمدي نژاد در حكمي "همايون حميدي" را به عنوان معاون رييس جمهور و رييس سازمان ملي جوانان منصوب كرد و تركستاني نيز در همان سمت قبلي - معاون دانشجويي وزير بهداشت- باقي ماند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 249]
-
گوناگون
پربازدیدترینها