واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: ميزان ثبت بيماری ايدز در ايران طی سه ماه گذشته 10 برابر شده است و تازه ترين آمار وزارت بهداشت ايران در باره موارد ابتلا به ويروس اچ آی وی و بيماری ايدز برای سه ماه پاييز نشان دهنده افزايشی ناگهانی است.
وزارت بهداشت هر سه ماه گزارشی از روند ابتلا به ايدز در ايران تهيه می کند. خبرگزاری فارس در ايران از قول دکتر مينو محرز متخصص ايذر و بيماريهای عفونی در ايران، و عضو کميته مبارزه با ايدز گفته است در حالی که در هر سه ماه معمولا 200 تا 300 بيمار به بيماران ثبت شده افزوده می شد اين رقم در پاييز امسال به 2500 نفر رسيده است. دکتر محرز رقم کنونی بيماران ثبت شده ايدز در ايران را نزديک به 10 هزار نفر دانست. در عين حال او می گويد که مسئولان و مديران رسانه ها لزوم اطلاع رسانی در اين زمينه را جدی نگرفته اند.
خانم محرز تاکيد کرد که انتظار می رود در سالهای آينده ابتلا به ايدز در ايران با رشدی "وحشتناک" روبرو باشد. اعتياد هنوز از عوامل اصلی رشد ايدز در ايران است اما روابط جنسی غير ايمن نيز درصد بالايی را نشان می دهد. به گفته وی، آمار پيشين وزارت بهداشت نشان می داد که حدود 55 درصد مبتلايان به ايدز از طريق سرنگ آلوده مبتلا شده اند ولی 30 درصد از بيماران نيز از راه آميزش غيرايمن مبتلا شده اند.
خانم محرز در گفتگويی با بی بی سی معتقد است که روند ابتلا به ايدز در ايران اکنون از اعتياد به سمت روابط نا ايمن جنسی ميل می کند و سهم اين روابط در گسترش بيماری افزايش می يابد. بايد به طور وسيع رسانه ها همکاری کنند و به صورت مستمر و با گفتن واقعيت ها مردم را آگاه سازند که از راه آميزش جنسی نيز می توانند به اين بيماری مبتلا شوند."ايجاد مراکز مشاوره برای جوانان نيز از راههای ديگری است که خانم محرز بر آن تاکيد دارد.
کوشش های اخير در آگاهی نسبت به ايدز
در اواسط پاييز مقامات آموزش و پرورش ايران برای اولين بار ضمن اعلام آمار رسمی دانش آموزان مبتلا به ايدز از گنجاندن مطالبی درباره اين بيماری در کتابهای درسی خبر دادند. اعلام آمار رسمی تعداد دانش آموزان مبتلا به ايدز در ايران توسط مقامات آموزش و پرورش نشان می دهد با وجود پنهان کاری های معمول در ايران در مورد گسترش بيماری ايدز، شيوع اين بيماری به سطحی غير قابل انکار رسيده است. گرچه مقامات می گويند تنها ۲۰۰ دانش آموز مبتلا به ايدز در مدارس ايران شناسايی شده اند و اين تعداد در قياس با رقم حدود ۹ ميليون دانش آموز در ايران ، درصدی اندک به نظر می رسد، اما طرح اين مساله از جانب مسئولان از آن جهت اهميت دارد که نشان می دهد شيوه ای که در برخورد با بيماری رو به گسترش ايدز در پيش گرفته شده بود، نتيجه مطلوب نداده و اين بيماری به مدارس هم سرايت کرده است.
باورهای غلط عامل رشد ايدز
در ايران به دليل باورهای عمومی غلط در مورد ايدز از يک سو و نيز تلاش مسئولان برای نشان دادن چهره ای موجه و پاک از جامعه که به اعتقاد مسئولان با پرداختن به بيماری ايدز مخدوش می شود، از سوی ديگر، همچنان از طرح مسايل مرتبط با ايدز و ويروس اچ آی وی و آموزش مستقيم راههای انتقال آن به طور شفاف خودداری می شود.
مقامات می گويند بيش از ۸۰ درصد بيماران مبتلا به ايدز کمتر از ۳۰ سال سن دارند و در همين راستا، آموزش و پرورش با اينکه پيشتر هم اعلام کرده بود که قصد دارد اطلاعات لازم درباره بيماری ايدز را در کتابهای درسی دانش آموزان بگنجاند امسال نيز با تکرار آن از عملی شدن اين وعده در سال آينده تحصيلی خبر داده است.
به گفته آرش علايی کارشناس آموزش ايدز در ايران، اين آموزش ها که هم اکنون به طور آزمايشی و محدود در چند مدرسه اجرا می شود، با تکيه بر شناخت و بالابردن سطح آگاهی در مورد بيماری ايدز ارايه خواهد شد و کمتر به مسايل جنسی خواهد پرداخت.
مقامات آموزش و پرورش دليل گسترش ايدز در مدارس را انتقال از طريق والدين اعلام کرده اند و اين نشان می دهد که کنترل مناسبی بر زوج های مبتلا به ايدز انجام نمی گيرد.
ايدز از اعتياد تا دختران خيابانی
بنابر گزارش ها و آمار موجود، ايدز در ايران بيشتر ميان معتادان تزريقی شايع است اما کارشناسان هشدار می دهند که آمار انتقال ويروس اين بيماری از راه مقاربت جنسی از مادر آلوده به جنين به شدت رو به افزايش است. همجنس بازی همجنس بازی که از ديگر عوامل گسترش ايدزاست نيز در ايران وجود دارد اما به علت غير قانونی بودن آن بصورت زير زمينی فعال است. او همچنين گفت يک ديگر از مشکلاتی که جامعه ايران با آن روبروست کودکان خيابانی هستند که مورد تجاوز قرار می گيرند و خطر آلودگی ايدز را افزايش می دهند.
کارشناسان با تکيه برعدم آگاهی عمومی در باره اين بيماری، معتقدند اين باور که تنها کسانی که دچار ناهنجاری. های رفتاری در رابطه با مسائل جنسی هستند، دچار اين بيماری می .شوند در ايران نهادينه شده است و ناخودآگاه باعث می شود کسانی که دچار اين بيماری هستند، از عنوان کردن آن خودداری کنند و برای درمان بيماری خود اقدام نکنند و همين يکی از دلايل گسترش اين بيماری محسوب می شود.
هنوز آمار درستی وجود ندارد
در عين حال آمار درستی از ايدز هنوز وجود ندارد و ارقام رسمی و غير رسمی تفاوت فاحشی دارند. سال گذشته يک مقام رسمی وزارت بهداشت، آمار غير رسمی مبتلايان به ايدز در ايران را حدود ۳۰ هزار نفر اعلام کرد اما خبرگزاری ايسنا به نقل از رييس بخش عفونی بيمارستان امام خمينی گزارش کرد که اين رقم امسال به حدود .٥٠ هزار نفر رسيده است.
بعلاوه پيش از اين دست اندر کاران امور بهداشت و درمان ايران می گفتند در هر سه ماه ۴۰ نفر به شمار مبتلايان به اين بيماری اضافه می شود. اما طبق گفته دکتر محرز رقم عادی آن 200 تا 300 نفر برای هر سه ماه بوده است که اکنون با افزايشی ناگهانی به 10 برابر رسيده است.
مقامات وزارت بهداشت ايران می گويند برای مقابله با گسترش بيماری ايدز و ساماندهی اوضاع، برنامه ای تهيه کرده اند که طی پنج سال اجرا خواهد شد، اما تاکنون جزئيات روشنی از اين طرح و چگونگی اجرای آن اعلام نشده است.
به نظر می رسد عدم اتفاق نظر، نا آگاهی و خودسانسوری حتی از سوی مسئولان از يک سو و گسترش پديده های ناهنجار اجتماعی مثل افزايش کودکان و زنان خيابانی از سوی ديگر به همراه کوتاهی دست اندرکاران در اطلاع رسانی و ارائه آموزش های لازم، مقابله با اين بيماری را هر روز سخت تر و تعداد مبتلايان به آن را در ايران هر روز افزايش می دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]