تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر چیز دارای سیماست ، سیمای دین شما نماز است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855722027




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

مراسم بزرگداشت «مهري باقري» برگزار شد غلامعلي حداد عادل: باقري الگويي است از سازگاري معارف اسلام و ايران قبل از اسلام


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: مراسم بزرگداشت «مهري باقري» برگزار شد غلامعلي حداد عادل: باقري الگويي است از سازگاري معارف اسلام و ايران قبل از اسلام


خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب - ادبيات

مراسم بزرگداشت مهري باقري شامگاه گذشته (سه‌شنبه، 21 آبان) در انجمن آثار و مفاخر فرهنگي برگزار شد.

به گزارش خبرنگار بخش ادب خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، غلامعلي حداد ‌عادل در اين مراسم از مهري باقري به‌عنوان بانوي ارجمند، فرهيخته، دانشمند، متين و باايمان ياد كرد و افزود: ايشان در رشته‌ي خودش - زبان‌شناسي و زبان‌هاي باستاني - يك استاد مسلط است. از خصوصياتش اين است كه هم در معارف اسلامي، هم در زبان‌هاي باستاني درس خوانده و به تعبيري، هم با معارف ايران قبل از اسلام و هم با معارف اسلامي آشنايي دارد.

رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي با اشاره به دوران دانشجويي‌اش در دانشگاه تهران و يادآوري اين نكته كه در آن زمان، استادان ايران باستان ميانه‌ي خوشي با اسلام نداشتند، اظهار كرد: نه ‌تنها ميانه‌ي خوشي با اسلام نداشتند؛ بلكه اصرار داشتند با اين چهره هم شهره شوند و ما نمونه‌هاي افراطي‌ را سراغ داريم كه الآن بهتر است ذكر مصداق نكنيم. اصلا عرف اين‌طور بود و نادر بودند كساني كه با اسلام بر سر لطف و مهرباني بوده و اعتقاد داشته باشند و در عين حال، تخصص‌شان رشته‌ي ايران باستان باشد؛ اما خانم دكتر باقري نقطه‌ي مقابل تصوير قديمي اين نوع استادان است.

رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي يادآور شد: باقري در دانشگاه تهران، مقطع كارشناسي ارشد را به پايان رساند. بعد در دانشگاه هامبورگ، درس خوانده است و پس از آن به ايران آمده و وارد دانشكده‌ي الهيات اوايل دهه‌ي 50 شده، كه خانم‌ها مشتري تحصيل در آن دانشگاه نبودند. كساني كه اوضاع آن روز را در نظر دارند، مي‌دانند كه ايشان راحت مي‌توانست دكترايش را در دانشكده‌ي ديگري غير از الهيات ادامه دهد. اين‌طور نبود كه از بد حادثه به دانشكده‌ي الهيات پناه آورده باشد. اين‌كه در دانشكده‌ي الهيات درس خوانده و شاگردي استاد مطهري را كرده‌، سبب شد به وي اعتدالي ببخشد.

او در ادامه متذكر شد: همين از باقري، الگويي ساخت‌ كه نشان از سازگاري معارف اسلامي و معارف دوران ايران قبل از اسلام دارد، كه اين ويژگي‌ قابل تقدير است و از اين جهت، الگو و قابل احترام است.

حداد عادل عنوان كرد: باقري علاوه بر تدريس در داخل كشور، ارتباط‌هاي بين‌المللي هم دارد. بنده آن دو سالي را كه در اسپانيا بود، خاطرم هست و با هم در ارتباط بوديم. مي‌دانم در آمريكا تدريس كرده است و در مجامع بين‌المللي عضويت دارد. خانم دكتر باقري معاون آسيايي انجمن جهاني فرهنگ عامه است؛ از اين‌رو شخصيت ممتازش مورد توجه استادان و محافل خارجي نيز هست.

رييس فرهنگستان زبان و ادب فارسي خاطرنشان كرد: دكتر باقري در سال‌هاي بعد از انقلاب، هم تدريس كرد، هم رشته تأسيس كرد. در دانشگاه‌هاي تهران و تبريز مديريت كرد و همه از وجودش استفاده مي‌برند. نكته‌ي ديگر، رشته‌ي كاري اوست كه مقايسه‌ي داستان‌هاي ادبيات فرهنگ عامه است. در مقالات فراواني به مقايسه بين داستان‌هاي عامه‌ي زبان فارسي و منابع مشابه در ادبيات ساير ملل پرداخته است، كه هم رويكرد علمي و تحقيقي دارد و هم آن لطافت روح زنانه در آن منعكس است. آن قصه‌گويي كه از خانواده به ارث برده و شيريني‌اش در بن دندان ما هست، در وجود ايشان تبديل به يك انضباط علمي شده است، كه در قديمي‌ترين متون چيني، هندي و اروپايي، به تحقيقي در اين‌باره مي‌پردازد. اما اين همه در مقايسه با اخلاقش كم‌اهميت است. متانت اخلاقي كه در وجود ايشان هست، ما را شيفته‌اش كرده است.

نماينده‌ي‌ مردم تهران در مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: در اين 10، 20 سال بعد از كار فرهنگستان، خدمت ايشان كه مي‌رسيدم، براي بنده و همسرم يك خواهر گرامي و براي فرزندانم يك خاله‌ي عزيز بود و همه‌ي خانواده‌ي ما شيفته‌ي اخلاق وي هستيم. ايشان تنها ملايم صحبت نمي‌كند؛ ملايمت در ذاتش است. جزو معدود افرادي است كه انسان در كنارش احساس امنيت و آرامش مي‌كند و هركس ساعتي كنارش قرار گيرد، از آن آرامش بهره‌مند مي‌شود.

او همچنين يادآور شد: امروز كه شرح ‌حال خانم دكتر باقري را مي‌خواندم، به چند نكته‌ي قابل توجه براي خودم پي بردم. بنده و ايشان در يك سال به‌دنيا آمده‌ايم. ايشان متولد دي‌ماه 1324 است و بنده متولد ارديبهشت 1324 هستم. نكته‌ي ديگر اين‌كه هر دو متولد تهران هستيم و در يك محله و خيابان زندگي مي‌كرديم. مدرسه‌ي ايشان تا مدرسه‌ي ما 300 متر فاصله نداشت. با اين وصف، ايشان را هيچ‌وقت نمي‌شناختم، تا زماني كه افتخار آشنايي با بهمن سركاراتي - همسرش - را در فرهنگستان پيدا كردم. به واسطه‌ي آشنايي با جناب سركاراتي، با خانم دكتر باقري نيز آشنا شدم.

همچنين مهدي محقق - رييس انجمن آثار و مفاخر فرهنگي - با توجه به آشنايي‌اش با مهري باقري از سال 1343، به بيان خاطراتي با بهمن سركاراتي - همسر او - در لندن پرداخت.

وي در ادامه از ضرورت الگو ‌داشتن نسل جوان سخن گفت و با ابراز خوشبختي از اين‌كه نود‌وپنجمين مجلس بزرگداشت انجمن براي دكتر مهري باقري است، درباره‌ي او گفت: من بارها از آثار تأليفي او در حوزه‌ي زبان‌شناسي و ايران‌شناسي استفاده كرده‌ام. ايشان نه تنها در ايران؛ بلكه در محافل جهاني شناخته شده و مورد احترام استادان بزرگ در سطح بين‌المللي است.

قاسم انصاري - استاد دانشگاه آزاد اسلامي - هم كه هم‌شاگردي دكتر مهري باقري در سال‌هاي پيش از انقلاب بوده است، با شرح روايتي از خاطرات مشترك‌شان، از همكلاسي‌اش به عنوان دختري موقر و بانجابت ياد كرد و خاطرات ديگري را از سخت‌كوشي و تلاش علمي وي در دوران دانشجويي بيان كرد.

همچنين منصور ثروت - استاد دانشگاه شهيد بهشتي - با اشاره به سه ‌دهه آشنايي و دوستي‌اش با مهري باقري، از مهرباني و صبر و حوصله به‌عنوان دو ويژگي‌ مهم اين استاد دانشگاه ياد كرد و با بيان خاطراتي، به شرح بخشي از محبت و فداكاري‌هاي باقري پرداخت و يادآور شد: به قدري آشپزي‌اش ممتاز است كه گفتن ندارد. در بسياري از امور خانه‌داري نيز موفق است و منظورم اين است كه رتق‌وفتق امور خانواده در كنار اين فعاليت علمي كه دارد، كار بزرگي است.

رامون گاژا - دانشجوي اسپانيايي مهري باقري - نيز در اين مراسم گفت: دكتر باقري مادرانه زبان فارسي را به من آموخته است.

اين دانشجوي زبان و ادبيات فارسي دانشگاه تربيت مدرس كه از حضورش در ايران پس از آشنايي با مهري باقري، چهار سالي مي‌گذرد، آمدنش به ايران را تولدي دوباره دانست و اين تولد را مديون مهري باقري عنوان كرد.

الله‌شكر اسد‌اللهي - معاونت دانشگاه تبريز - هم با ابراز خوشحالي از برگزاري مراسم بزرگداشت يكي از بزرگان علم و ادب ايران، با شرح مختصري از تاريخ تبريز و نيز دانشگاه اين شهر، از برگزاري مراسم بزرگداشتي براي مهري باقري - استاد دانشگاه تبريز - در اين شهر خبر داد.

سپس چهندر شكهر - مدير گروه زبان و ادبيات فارسي دانشگاه دهلي - گفت: ده سال پيش قرار بود خانم مهري باقري به‌عنوان استاد اعزامي به ‌دانشگاه دهلي بيايد، كه متأسفانه ميسر نشد و به اروپاي شرقي رفت و ما از وجود علمي وي محروم شديم و فرصت استفاده از وجودش را پيدا نكرديم. البته از آثار و مقالاتش در زمينه‌ي هند و ايران قديم و اسطوره استفاده‌هاي فراواني برده‌ام و تجليل از وي تنها نشان‌دهنده‌ي دانشمندي ايشان است.

در ادامه‌ي اين مراسم، با حضور مهدي محقق، نوش‌آفرين انصاري، علي رواقي و دختر مهري باقري و همچنين محمدرضا نصيري، لوح تقدير انجمن آثار و مفاخر فرهنگي، لوح تقدير خانواده‌ي غلامعلي حداد ‌عادل و لوح‌ ياد‌بود ارسلان قرباني - قائم‌مقام وزارت علوم، تحقيقات و فناوري - به پاس سال‌ها تلاش علمي مهري باقري، به او اهدا شد و سرانجام باقري با تشكر از سخنرانان در مراسم بزرگداشتش و همچنين قدرداني از همراهان زندگي‌اش، فرزندان و همسرش، گفت: سرآغاز قديمي‌ترين نوشته‌ي نياكان ما تأكيد بر اين دارد كه خداي بزرگ آدمي را آفريد و شادي را براي آدمي آفريد. همگي تجربه كرده‌ايم همچنان كه اندوه كاهنده‌ي توان است، شادي فزاينده‌ي توان زندگي است.

اين استاد دانشگاه تبريز با تأكيد بر اهميت شادي براي راز‌گشايي از هستي، حضور نسل نوين زنان در جامعه‌ي ايران را مايه‌ي اميد و شادي دوچندان دانست و با نگاهي به مواجهه‌ي جامعه و تاريخ با زنان ايران و همچنين ارائه‌ي آماري از افزايش حضور نسل جديد زنان در دانشگاه‌هاي كشور، خطاب به كساني كه از افزايش حضور بانوان ‌در دانشگاه‌ها و عرصه‌ي عمومي اجتماع ابراز نگراني مي‌كنند، گفت: اين نگراني ناشي از تعصب است و چنان‌چه به زبان دل بپذيريم كه بهشت زير پاي مادران است، داشتن زنان دانشمند، فرهيخته و توانمند نه ‌تنها نبايد موجب نگراني شود، كه از لوازم توسعه در كشور است و خواهشم اين است كه راه را بگشاييم.

انتهاي پيام
 چهارشنبه 22 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 157]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن