واضح آرشیو وب فارسی:حيات: در مراسم تجليل از خادمان نشر عنوان شد:رسانه ملي بايد در خدمت كتاب باشد
تهران- حيات
معاون امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي گفت: رسانه ملي بايد به صورت رايگان براي تبليغ و ترويج كتاب اقدام كند و با معرفي آثار برگزيده در عرصه كتاب، موجب ارتقا فرهنگ كتابخواني در سطح جامعه شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگي حيات، مراسم تجليل از شايستگان تقدير بيست و پنجمين دوره كتاب سال جمهوري اسلامي ايران و خادمان نشر با حضور محمدحسين صفارهرندي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، محسن پرويز معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد، صدر الله شجاعي رييس خانه كتاب، مديران و مسوولان فرهنگي و جمع كثيري از اهالي قلم به همت خانه كتاب عصر ديروز در سراي اهل قلم برگزار شد.
معاون فرهنگي وزارت فرهنگي و ارشاد اسلامي در اين مراسم اقدامات عوامل نشر كتاب را قابل تقدير دانست و گفت: با وجود توجه بسيار در زمينه توليد كتاب، همچنان اين بخش مورد غفلت واقع شده، در اين ميان كتاب هايي كه توسط ناشران و مولفان پس از طي مراحل بسيار به چاپ مي رسد ارزش والايي دارد و اقدامات خادمان نشر قابل تقدير و ستايش است. كتاب زاييده ذهن مولف، مترجم يا مصحح است و بخش اعظم توليد كتاب بر دوش اين افراد است. محسن پرويز با ارايه توضيحاتي درارتباط با اختصاص جوايز به برگزيدگان اين بخش، گفت: سالانه در كشور بيش از 55000 عنوان كتاب به چاپ مي رسد كه تنها از يك هزارم پديدآورندگان اين آثار تقدير مي شود و جوايزي كه در عرصه هنر و به خصوص كتاب اهدا مي شود قابل مقايسه با ارزش معنوي اين آثار نيست.
وي همچنين به دستمزد كم و سختي معيشت مولفان كتاب اشاره كرد و افزود: مولفان در كشور ما، نمي توانند از راه تاليف و ترجمه درآمد زندگي خود را بدست آوردند بنابراين نويسندگي و تاليف را به عنوان شغل دوم انتخاب مي كنند چرا كه درآمدها در بخش تاليف و ترجمه كتاب بسيار پايين است و با چنين دستمزدهايي نمي توان زندگي كرد. حال در چنين شرايطي نبايد انتظار پيشرفت معجزه آسايي داشته باشيم و جاي شكر دارد كه در ميهن عزيزمان با وجود چنين شرايطي، هنوز آمار تاليف و نشر كتاب هر روز، رو به افزايش است.
معاون فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي درباره همكاري رسانه ملي براي تبليغ و ترويج فرهنگ كتاب و كتاب خواني گفت: رسانه ملي بايد در خدمت كتاب باشد وبه معرفي آثار برگزيده در سطح جامعه بپردازد. صدا و سيما با برگزاري جلسات نقد، بررسي و معرفي آثار برتر در حوزه كتاب تاثير شگرفي در روند روبه رشد نشر و ترويج فرهنگ كتاب خواني دارد.
وي همچنين با ارايه پيشنهاد حمايت صنايع كشوراز مولفان و برگزيدگان حوزه كتاب گفت: صنعت كشوربا حمايت از مولفان و برگزيدگان حوزه كتاب كمك شاياني به رونق اقتصادي نشر مي كند، و اقدامات حمايتي مراكز صنعتي كشور از اين گروه ها در از بين بردن نابرابري اقتصادي در ميان اهالي قلم بسيار قابل توجه خواهد بود.
در ادامه اين مراسم محمدعلي رمضاني دبيرعلمي كتاب سال جمهوري اسلامي با ارايه گزارشي از روند توليد كتاب دركشورگفت: چرخه توليد علم از اساسي ترين امور مرتبط با كتاب است و توليد دانش ازمهمترين عواملي است كه اگر كشوري در آن زمينه دچار نقصان شود به دليل تاثيرگذاري آن بر ساير بخش هاي كشور، آثار سو آن در دراز مدت قابل ملاحظه خواهد بود. از اين روي يكي از برنامه هاي دراز مدت و ميان مدت در وزارتخانه هاي فرهنگي ارزيابي آثار در جشنواره هاست.
وي افزود: پس از بحث توليد علم، ثبت علم مطرح مي شود كه اين وظيفه بر دوش ناشران است و مرحله بعدي آن يعني ترويج دانش بر عهده كاتبان، بعد نقد دانش نيزبرعهده داوران و كارشناسان قرار مي گيرد و اين چرخه همواره ادامه مي يابد و ما هرچه در عرصه دانش مولد باشيم نه مقلد، شاهد ارايه آثاري قابل توجه خواهيم بود.
دبير علمي كتاب سال گزارشي از روند بيست و پنجمين دوره كتاب سال جمهوري اسلامي ايران ارائه كرد و گفت: در سال 1385، 7990 عنوان كتاب به دبيرخانه كتاب سال رسيد كه در سه مرحله مورد داوري قرار گرفت، در مرحله اول 430 عنوان به مرحله داوري راه يافت كه هر اثر توسط 4 داور از اساتيد با سابقه در دانشگاه ها و حوزه هاي علميه مورد ارزيابي قرار گرفت و از اين ميان 29 اثر برگزيده از سوي رييس جمهور مورد قدرداني قرار گرفت، امسال نيز 35 عنوان كتاب شايسته تقدير شدند كه در اين مراسم از مقام علمي آنان قدرداني خواهد شد.
در پايان اين مراسم از برگزيدگان شانزدهمين دوره تجليل از خادمان نشر و برگزيدگان بيست و پنجمين دوره كتاب سال جمهوري اسلامي ايران با اهداي لوح و جوايز از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي قدرداني و تجليل شد.
پايان پيام
چهارشنبه 22 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: حيات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]