تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 16 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس يك روز ماه رمضان را (بدون عذر)، بخورد - روح ايمان از او جدا مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826624605




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

اثر گناه در زندگى انسان سرنوشت شوم


واضح آرشیو وب فارسی:ایران اسپورت: اثر گناه در زندگى انسان سرنوشت شوم
[محمد رضا بهارى‎/ بخش دوم ]
خداوند بندگان را به شيوه هاى مختلف هشدار مى دهد و يا تنبيه مى نمايد: «هيچ رگى زده نشود و پايى به سنگ نخورد و دردسر پيش نيايد و بيمارى و مرض به انسان نرسد، مگر بر ارتكاب گناهى»
البته اين يك اخطار و بازتاب و پيامد دنيوى گناه است؛ كه هم موقتى بوده و هم فراموش شدنى ولى عواقب جهان آخرت نه موقتى است و نه فراموش شدنى و يا اينكه خداوند در آيه كريمه مى فرمايد: «وما اَصابَكُم مِن مُصيبَة فَبِما كَسَبَت اَيديكُم ويَعفوا عَن كَثير؛ هر مصيبتى به شما رسيد، به خاطر گناهى است كه مرتكب شده ايد و خدا از بسيارى از گناهان در مى گذرد.»
چه بسيار وقايع ناگوار از قبيل تصادفات، مريضى ها و بيمارى هاى مختلف كه در زندگى افراد اتفاق مى افتد و آنها علت آن را نمى يابند؛ و چه بسيار كه ديده مى شود در مواجهه با چنين پيشامدهايى مى گويند چرا اين مشكل بايد براى من پيش بيايد اين چه سرنوشتى است كه من دچار شده ام و بالاخره نمى خواهند چنين سرنوشت هايى را قبول كنند، چرا كه علت آن را هرگز در درون خود جست وجو نمى كنند. اين در حالى است كه آنها فراموش كرده اند كه ما در هر جايگاه و موقعيتى كه باشيم، آن جايگاه و موقعيتى است كه خودمان ايجاد نموده ايم. آن فضايى است كه ما خلق نموده ايم از اينرو منشأ اين بدبختى ها گناهان ماست كه بايد از آنها توبه كنيم.
«اِن تَجتَنِبوا كَبائِرَ ما تُنهَونَ عَنهُ نُكَفِّر عَنكُم سَيِّاتِكُم ونُدخِلكُم مُدخَلاً كَريما؛ اگر از گناهان بزرگى كه از آن نهى شده ايد، پرهيز كنيد، بدى ها و سيئات شما را مى زداييم و شما را به جايگاهى شايسته درمى آوريم.»
با توجه به اين آيه؛ گناه به دو قسم تقسيم مى شود: گناهان كبيره و گناهان صغيره، آنچه در اين آيه تأكيد بر ترك آنها شده گناهان كبيره مى باشد كه امام رضا(عليه السلام) در «عيون اخبار الرضا» به ۲۹ فقره از آنها اشاره مى نمايد. فقره ۲۹ پافشارى بر گناه صغيره است. يعنى چنانچه گناه صغيره نيز با اصرار بر آن انجام شود گناه كبيره محسوب مى شود و بايستى حتماً ترك گردد وگرنه سرانجام و سرنوشت بدى در انتظار خواهد بود.
درست است كه در آلوده شدن به گناه در مرحله نخست اين مجال و فرصت وجود دارد كه گنهكار از راه اشتباهى كه رفته پشيمان شود و برگردد و توبه كند و در مسير درست قرار گرفته آنگاه به سمت سرنوشت الهى و انسانى قدم بردارد. اما مطلب مهم اين است كه وجود چنين فرصتى گاه در انسان اطمينان نسبى ايجاد كرده و به اميد اينكه هنوز امكان بازگشت هست، به ارتكاب گناه ادامه مى دهد. در واقع اين اطمينان وسوسه شيطانى است، شيطان از چنين فضا و موقعيتى سوء استفاده مى كند و بسيارى به دام او گرفتار مى شوند و فرصت هاى طلايى و روزنه هاى اميد را از دست مى دهند. امام صادق(عليه السلام) فرمود: «كسى كه قصد گناهى كند مبادا آن را انجام دهد، زيرا چه بسا بنده گناهى مرتكب شود و خداى تعالى او را ببيند و فرمايد: به عزّت و جلالم سوگند! بعد از اين تو را نيامرزم.»
ممكن است گنهكار با ارتكاب اين گناه كاملاً عرصه را بر خود ببندد. چنانچه اين حالت بوجود بيايد سرنوشت او به مرحله دوم از تقسيم بندى آيه كريمه كه در ابتدا به آن اشاره شده مى رسد كه بررسى مى نماييم.
احاطه آثار گناه
«واَحطَت بِهِ خَطِيَتُهُ؛ و آثار گناه سراسر وجودشان را بپوشاند»
خطيئة يعنى آثار گناه؛ در مرحله قبل گفتيم گناه باعث تزلزل در اعتقاد، اخلاق و رفتار مى شود، تزلزل در اين امور به تعبير قرآن كريم خطيئة محسوب مى شود در اين مرحله خطيئة احاطه پيدا مى كند. يعنى ديگر بحث از تزلزل نيست اساس اعتقاد، اخلاق و رفتار انسانى و الهى چنين فردى از بين مى رود. امام باقر(عليه السلام) فرمود: «چيزى براى قلب فسادآورتر از گناهش نيست، قلب مرتكب گناه مى شود و بر آن اصرار مى ورزد گناه قلب را دگرگون مى سازد.»
دگرگونى قلب در حديث شريف يعنى حق را به جاى باطل مى گيرد. بدين معنا كه نظام ارزشى در چشم او عوض مى شود، از اين به بعد چيزى را داراى ارزش مى بيند كه قبلاً براى او ارزشى نداشت.
اگر قبلاً بندگى خدا و تلاش براى رسيدن به بهشت ارزش داشت حالا چنين امرى را اصلاً ارزش نمى داند بلكه ظواهر مادى براى او ارزش پيدا مى كند. البته در مرحله نخست كه شخص تازه مرتكب گناه شده است نظام ارزشى او متزلزل مى شود، در ارزش گذارى دچار ترديد و گاهى ارزش قائل مى شود و زمانى قائل نمى شود. وقتى بدى ادامه يافت نظام ارزشى به كلى دگرگون مى شود بلكه بر قلب او نيز احاطه مى يابد يعنى نظام ارزشى جديد براى او ملكه مى شود.
ملكه شدن نظام ارزشى جديد تمام معتقدات، اخلاق و رفتارهاى او را تحت شعاع قرار مى دهد و در احاطه خود مى گيرد. اين حالت همان چيزى است كه قرآن كريم از آن اينگونه تعبير مى نمايد: «خَتَمَ اللّهُ عَلى قُلوبِهِم وعَلى سَمعِهِم وعَلى اَبصرِهِم غِشوَة؛ خدا بر دل ها و گوش هاى آنان مهر نهاده، و بر چشم هايشان پرده اى افكنده»
يعنى قلب آنها ديگر پذيراى نور و حقيقت نيست. گوش آنها كلام حق را نمى شنود، بر چشم آنها پرده اى افكنده شده كه نمى توانند حق را ببينند. نكته جالب در اين آيه كريمه انتساب اين امور به خدا مى باشد. يعنى خداوند اين حالات را بر آنها افكنده است. در بيان و توضيح اين مسئله به آيه «اَنَّ اللّهَ يَحولُ بَينَ المَرءِ وقَلبِهِ» اشاره مى كنيم و سرنوشتى را كه چنين گنهكارانى به آن دچار مى شوند با توجه به اين آيه تحليل مى كنيم.
گفته شد كه منظور از آيه كريمه اين است كه خداوند بين خود ظاهرى و خود انسانى و الهى حائل مى باشد. چنانچه امرى مورد رضايت خدا باشد انسان به خود الهى و انسانى نزديك تر مى شود و چنانچه موجبات سخط الهى فراهم شود خداوند تمام راه هاى رسيدن به آن خود الهى و انسانى را بر شخص مى بندد. در واقع، علت اصلى چنين امرى اصرار بر گناه كبيره و صغيره است. چنين شخصى با انتخاب خود از زير نور آفتاب هدايت الهى خارج شده است بديهى است كه از نورانيت پرفروغ آن محروم مى شود و البته خورشيد هدايت هم نور خود را به افرادى كه از زير نورش خود را به كنارى بكشند نمى تابد. اين سنت خداست و در سنت خداوند هم هيچ تغييرى نيست و اميدى به برگشت چنين افرادى نيست.
«اِنَّ الَّذينَ كَفَروا سَواء عَلَيهِم ءَاَنذَرتَهُم اَم لَم تُنذِرهُم لايُؤمِنون؛ كسانى كه كافر شدند، براى آنان تفاوت نمى كند كه آنان را (از عذاب الهى) بترسانى يا نترسانى؛ ايمان نخواهند آورد.
البته سرنوشت آنها به اينجا ختم نمى شود بلكه چون در قلبهايشان مرض است خدا نيز بر بيمارى قلبى آنها مى افزايد: «فى قُلوبِهِم مَرَض فَزادَهُمُ اللّهُ مَرَضًا» از اين پس، آنها كار را به جايى مى رسانند كه در بدى هم بد مى كنند. از اينرو به تكذيب و تمسخر آيات الهى مى پردازند.
«ثُمَّ كانَ عاقِبَةَ الَّذينَ اَسآءُوا السّواى اَن كَذَّبوا بِايتِ اللّهِ وكانوا بِها يَستَهزِءون؛ سپس عاقبت كسانى كه در بدى بد كردند اين شد كه آيات الهى را تكذيب كردند و آن را به مسخره گرفتند.»
وقتى اسراى كربلا را به دربار يزيد بردند و چشم او به حضرت زينب كبرى (سلام الله عليها) افتاد براى آنكه عقده هاى بدر و حُنين را بگشايد و بر پيروزى خود، افتخار كند اشعار كفرآميزى را زمزمه كرد. حضرت زينب(سلام الله عليها)، در جواب فرمودند: «صدق اللّه كذلك يقول ثم كان عاقبة الذين أَساؤُا.‎/.» يعنى جاى تعجب نيست اين همان چيزى است كه خداوند فرمود كه گنهكاران سرانجام آيات ما را تكذيب مى كنند و در نهايت آنها را مسخره مى نمايند.
ادامه دارد
 چهارشنبه 22 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایران اسپورت]
[مشاهده در: www.iransport.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 302]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن