تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):روزه و حج آرام‏بخش دل‏هاست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826138891




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

جهان - كشف مقاديري اورانيوم در سوريه


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: جهان - كشف مقاديري اورانيوم در سوريه


جهان - كشف مقاديري اورانيوم در سوريه

ايليا جزايري:تعدادي از ديپلمات‌هاي غربي مرتبط با آژانس بين‌المللي انرژي اتمي اعلام كردند كه بازرسان اين آژانس در محلي كه ايالات متحده آمريكا مدعي است يك زرادخانه نيمه‌ساز سري اتمي در سوريه بود، به آثاري از اورانيوم دست يافته‌اند. ساختماني كه در اين محل برپا بود، پيش از تكميل و به صورت نيمه‌كاره سال گذشته توسط جنگنده بمب‌افكن‌هاي اسرائيل بمباران شد. به گزارش خبرگزاري رويترز آثاري از اورانيوم در نمونه‌برداري‌هاي بازرسان آژانس كه ژوئيه گذشته از محل مورد ادعاي ايالات متحده بازرسي كرده‌اند، به دست آمد. به گفته ديپلمات‌هاي غربي، اين مقدار از آثار به دست آمده از اورانيوم براي نتيجه‌گيري كافي نيست اما به وجودآورنده نگراني‌هايي است كه نيازمند توضيح و تفسيرهاي بيشتري است. آژانس بين‌المللي انرژي اتمي و سوريه در برابر اين گزارش‌ها، موضعي فوري اتخاذ نكرده‌اند اما برخي از اخبار حاكي از آن است كه محمد البرادعي دبيركل آژانس براي اولين‌بار در حال آماده كردن گزارشي رسمي براي ارائه به شوراي حكام آژانس است. به علاوه اين، سوريه و مسئله هسته‌اي آن يكي از بندهاي دستور جلسه 35 كشور عضو شوراي حكام آژانس است كه 27 و 28 نوامبر برگزار خواهد شد. سوريه ادعاهاي سازمان‌هاي اطلاعاتي ايالات متحده مبني بر اينكه با كمك كارشناسان كره‌شمالي در حال ساخت زرادخانه‌اي براي توليد پلوتونيوم، ماده اصلي ساخت بمب اتمي است را رد مي‌كند. پلوتونيوم از اورانيوم به دست مي‌آيد. چنانچه اين ادعاي ايالات متحده اثبات شود، زيرپا گذاشتن معاهده منع انتشار اسلحه اتمي از سوي سوريه به اثبات خواهد رسيد. سوريه مي‌گويد اطلاعات سازمان‌هاي اطلاعاتي ايالات متحده غيرصحيح و ساختگي است و واشنگتن پس از آن كه براي توجيه حمله سال 2003 خود به عراق و سرنگوني رژيم سابق اين كشور از ادله و اطلاعات جعلي بهره برده، در اين زمينه مصداقيت ندارد.

البرادعي در نشست شوراي حكام آژانس بين‌المللي انرژي اتمي كه سپتامبر گذشته برگزار شده بود، گفته بود كه نمونه‌برداري‌هاي بازرسان آژانس كه از محل بمباران شده توسط اسرائيل بازديد كرده بودند، نشان از فعاليت‌هاي اتمي توسط سوريه نمي‌دهد. ديپلمات‌هاي وابسته به آژانس كه مقر آن وين است، مي‌گويند كارشناسان آژانس پس از آن مجموعه بيشتري از نمونه‌هاي برگرفته از محل سوري بمباران شده را بررسي كردند و در آن آثاري از اورانيوم يافتند. يك ديپلمات معتمد از سوي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي به رويترز گفت: «مقدار يافت شده براي اثبات آنچه سوري‌ها در آن محل انجام مي‌دادند، كافي نيست اما در عين حال آژانس به اين نتيجه رسيده است كه نيازمند تحقيق و بازرسي بيشتري در سوريه است.» يك ديپلمات ديگر گفت: «آثار به دست آمده، اورانيومي ساخته شده است نه خام اما در عين حال نمي‌توان گفت كه سوخت هسته‌اي يا فعاليت‌هايي اتمي در محل وجود دارد.»

سوريه مي‌گويد كه محل بمباران شده يك پايگاه نظامي معمولي بود. ديپلمات دوم به اين مسئله اشاره كرد امكان دارد اين آثار به‌طور غيرعمد از طريق لباس دانشمندان يا كارگران يا حتي ابزارهايي از محلي ديگر به اين موضع انتقال يافته است. ديپلمات‌هاي وابسته به آژانس انرژي اتمي مي‌گويند كه سوريه با درخواست‌هاي آژانس براي بازرسي از سه پايگاه نظامي كه احتمال مي‌رود با زرادخانه مورد ادعاي ايالات متحده مرتبط باشند، مخالفت كرده است. يك ديپلمات بلندپايه نيز مي‌گويد: «پرواضح است كه آژانس بين‌المللي انرژي اتمي معتقد است مستنداتي كافي براي قرار دادن سوريه در دستور كار شوراي حكام آژانس پس از كره‌شمالي و ايران در اختيار دارد.»

يك ديپلمات چهارم كه همچون ديگران شرط سخن گفتن خود را فاش نشدن هويتش اعلام كرده است، گفت كه نمونه‌هاي به دست آمده، باعث مطرح شدن ابهام‌ها و سوال‌هاي بيشتر مي‌شود. تنها نيروگاه اتمي علني و رسمي در سوريه، مجلس پژوهشي است. انتظار مي‌رود كه البرادعي هفته آينده گزارش‌هايي درباره فعاليت‌هاي اتمي سوريه و ايران پيش از نشست شوراي حكام آژانس، منتشر كند. برخي ديپلمات‌ها مي‌گويند كه ايالات متحده، بريتانيا و فرانسه هفته گذشته سوال‌هايي از مسوولان آژانس درباره تلاش سوريه براي برپايي نيروگاهي اتمي مطرح كرده‌اند. آژانس بين‌المللي انرژي اتمي از ماه مي‌ گذشته اندكي پس از ارائه اطلاعاتي از سوي سازمان اطلاعات ايالات متحده، بازرسي‌ها و تحقيقات خود را درباره برنامه اتمي احتمالي سوريه آغاز كرده‌اند. ارائه اطلاعات از سوي ايالات متحده درباره فعاليت‌هاي آتي سوريه چند ماه پس از بمباران محل مورد ادعا توسط اسرائيل و پاكسازي آن صورت گرفت. برادعي تاخير ايالات متحده در ارائه اطلاعات و در جريان قرار ندادن آژانس پيش از بمباران را اقدامي ناپسند دانست و گفت اين‌گونه رفتارها، فعاليت‌هاي آژانس براي اجراي معاهده منع انتشار اتمي را دشوار مي‌سازد چرا كه «جنازه ناپديد شده است.»

توافق امنيتي سوريه و لبنان
بسام عبدالمجيد، وزير كشور سوريه و زياد بارود وزير كشور لبنان بر هماهنگي براي كنترل مرزهاي ميان دو كشور و مبارزه با تروريسم به توافق رسيدند.
وزير كشور لبنان شامگاه دوشنبه به دمشق پايتخت سوريه سفر كرد. در بيانيه مشترك صادره از سوي دو طرف اعلام شده است كه دو وزير بر تشكيل كميسيون با هدف «هماهنگي فعاليت‌هاي مبارزه با تروريسم و جنايت‌ها در تمام انواع آن و وضع راهكاري مشترك براي كنترل مرزها، به توافق رسيده‌اند.» سفر بارود به دمشق در چارچوب برقراري و بهبود روابط ديپلماتيك دو كشور صورت مي‌گيرد. اين سفر اولين سفر از نوع خود از زمان ترور رفيق حريري نخست‌وزير اسبق لبنان در سال 2005 در بيروت پايتخت اين كشور است. كمتر از يك ماه پيش سوريه و لبنان بر برقراري روابط ديپلماتيك پس از مرور 60 سال از استقلال، توافق كردند. دو وزير در ديدار خود به پخش اعترافات متهمان اجراي انفجار انتحاري در 27 سپتامبر گذشته در دمشق در تلويزيون رسمي سوريه پرداختند.

اين افراد در اعترافات خود گفتند كه از فعالان گروه بنيادگراي تروريستي فتح‌الاسلام هستند كه اين گروه از سوي تعدادي از بازرگانان عربستاني و جريان المستقبل، گروه اكثريت پارلمان لبنان، از نظر مالي تامين مي‌شود. جريان المستقبل كه رياست آن بر عهده سعد حريري فرزند ارشد رفيق حريري است، نسبت به اين اقدام سوريه به شدت واكنش نشان داد. در بيانيه مشترك وزراي كشور سوريه و لبنان آمده است كه بنا به درخواست طرف لبناني بر پيگيري موضوع و تبادل اطلاعات از طريق مجاري قانوني توافق شد. «فتح‌الاسلام» نيز كه سال گذشته به مدت 15 ماه با ارتش لبنان در اردوگاه آوارگان فلسطيني «نهرالبارد» جنگيد، ادعاي دست داشتن در انفجار دمشق را تكذيب كرد.
 سه شنبه 21 آبان 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن