واضح آرشیو وب فارسی:مردم سالاری: در نشست خبري مديران 5 استان مرزي كشور تشريح شد سازمان ملي جوانان و رشد كمي تشكل هاي غيردولتي
گروه اجتماعي: موضوع گسترش كمي و كيفي تشكل هاي غيردولتي و ميزان اهتمام دستگاه اصلي متولي اين امر يعني سازمان ملي جوانان، از چندي قبل به عنوان يكي از مهم ترين مباحث روز و مورد توجه اصحاب رسانه در آمده بود به نحوي كه هر كدام از اينان از زاويه اي متفاوت، عملكرد سازمان ملي جوانان در اين حوزه را به چالش كشيده بودند. همين عامل مديران سازمان رابر آن داشت تا در يك نشست مطبوعاتي، اين موضوع از نزديك با خبرنگاران رسانه هاي مختلف خبري در ميان گذارده شود تا پس از آن اصحاب رسانه بتوانند با نگاهي جامع تر و اطلاعاتي به مراتب كامل تر، به نقد عملكرد ها در اين حوزه حساس و چالش برانگيز بپردازند.
در همين زمينه و در ابتداي اين ديدار احمدي - مدير سازمان ملي جوانان كردستان - با اشاره به رشد كمي 70 درصدي سازمان هاي مردم نهاد حوزه جوانان و افزايش پوشش جغرافيايي آن ها در استان كردستان، گفت: از سال 84 تاكنون تعداد سمن هاي حوزه جوانان از 24 به 65 سمن افزايش يافته كه همگي آن ها براي فعاليت در عرصه ملي مجوز دريافت كرده اند و دو تشكل نيز در عرصه بين المللي فعاليت هايي در حال انجام دارند.
وي افزود: كانون نخبگان جوان استان كردستان با ايجاد سامانه اي براي شناسايي جوانان نخبه «كرد»، 625 عضو نخبه ساكن يا متولد شده در استان كردستان را در سراسر دنيا شناسايي كرده و توانمندي آن ها را در طرح هاي مختلف استاني و كشوري به كار مي گيرد.
احمدي اظهار كرد: شيب وضعيت اشتغال جوانان در استان از سال 84 بهبود پيدا كرده است و ميزان نرخ بيكاري از 11/8 درصد به 9/2 درصد كاهش يافته است.
مدير سازمان ملي جوانان كردستان در ادامه با بيان آنچه مطالبات جوانان كردستاني است، اعلام كرد و گفت: 11 شبكه تلويزيوني و تعداد زيادي شبكه راديويي ضدانقلاب، تهاجم فرهنگي گسترده اي را به استان آغاز كرده اند.
وي افزود: بايد براي ايجاد همگرايي ملي در اين استان، توجه ويژه اي صورت گيرد، چرا كه نگاه جمهوري اسلامي ايران حذف يك جريان، تفكر و قوميت در اين استان نيست و بايد سعي شود جوانان كردستان هم خودشان را در عرصه ايراني خود بيشتر ببيند.
در ادامه اين نشست، ارجمندي - مدير سازمان ملي جوانان در استان سيستان و بلوچستان - اظهار كرد: از بين جمعيت دو ميليون و 200 هزار نفري استان، 900 هزار نفر آن جوانان هستند كه 35 درصد كل جمعيت استان را تشكيل مي دهند.
وي با اشاره به اقدامات سازمان ملي جوانان در حوزه اوقات فراغت جوانان در اين استان، افزود: استقرار ستاد ساماندهي و پيگيري اوقات فراغت در سياستگذاري ها، تدوين سند توسعه امور جوانان استان و تاكيد بر غني سازي اوقات فراغت جوانان در آن، برپايي نمايشگاه اوقات فراغت، توزيع دفترچه اطلاع رساني، برپايي اردوهاي جهادي، آزادسازي امكانات دستگاه ها و نهادها براي استفاده همگاني، احياي ورزش هاي بومي و محلي مانند كبدي، ايجاد 778 پايگاه اوقات فراغت در استان و غني سازي اوقات فراغت پايگاه فرابخشي و تشكيل 24 جلسه ستاد ساماندهي با موضوع اوقات فراغت با حضور استاندار و فرمانداران استان از جمله برنامه هاي سازمان ملي جوانان در حوزه اوقات فراغت جوانان استان بوده است.
مدير سازمان ملي جوانان استان سيستان و بلوچستان درباره نرخ بيكاري جوانان در اين استان، خاطر نشان كرد: بحث بنگاه هاي زودبازده كوچك و ايجاد بازارچه هاي مرزي توسط دولت نهم در استان، توانسته است در كاهش نرخ بيكاري بسيار موثر باشد، به طوري كه نرخ بيكاري در استان از 22 درصد در سال 84 به 19 درصد كاهش يافته است.
وي در پايان تاكيد كرد: به هيچ وجه خط كشي فكري، مذهبي و سياسي در اقدامات حوزه جوانان در استان سيستان و بلوچستان نداريم، چون اگر خط كشي وجود داشته باشد، اقدامات موثر نخواهند بود، لذا بهترين راه موفقيت اين اقدامات استفاده از حضور و نفوذ معتهدان و روحانيون اهل سنت و شيعي استان است.
مدير سازمان ملي جوانان استان كرمانشاه نيز در ادامه اين نشست با اعلام اين كه بر اساس استاد فرابخشي، مسايل حوزه ازدواج جوانان در اين استان به چهار دوره كودكي تا بلوغ، بلوغ تا عقد، عقد تا ازدواج و ازدواج تا زندگي مشترك تقسيم شده است، از شناسايي آسيب ها و فرصت هاي هر دوره و تعيين راهكارها و وظايف دستگاه هاي اجرايي مسوول استان براي رسيدگي به آن ها خبر داد.
زارعي در ادامه با اشاره به برخي اقدامات صورت گرفته در حوزه ازدواج جوانان، گفت: ايجاد سامانه پيامك زوج هاي جوان، آشنايي زوج ها با سلامت جسم و روان، راه اندازي تلفن گويا و سايت مشاوره، اشاعه فرهنگ تجمل زدايي در مراسم ازدواج، طراحي نرم افزار همسر ايده آل و آموزش مربيان تربيتي مدارس از جمله اقدامات حوزه ازدواج جوانان استان كرمانشاه است كه اغلب توسط خود جوانان طراحي شده و اجرا مي شود.
در ادامه نشست، مدير سازمان ملي جوانان در استان بوشهر با اشاره به اين كه اين استان با داشتن 339 هزار و 38 درصد تركيب جمعيتي جوان، دومين استان جوان كشور است، درباره وضعيت مشاركت اجتماعي جوانان استان، گفت: در سال 1383، 47 سمن در استان بوشهر فعاليت داشته اند كه اين ميزان در حال حاضر به 119 سمن افزايش يافته است، همچنين حضور 600 سمن در جشنواره اتفاق از استان بوشهر، مقام نخست حضور جدي سمن ها را در اين جشنواره نصيب اين استان كرد.
حجت الاسلام والمسلمين عباس ابراهيمي با بيان اين كه مهندسي كردن بحث امكانات فراغت و اطلاع رساني كافي در اين زمينه، نياز و خواسته فعلي جوانان است، از تشكيل كارگروه هاي تخصصي اوقات فراغت در استان بوشهر زير نظر استاندار خبر داد كه وظيفه مهندسي اوقات فراغت، برنامه ريزي متناسب با نيازها و آسيب هاي فراروي جوانان و تقسيم وظايف فرابخشي دستگاه ها را بر عهده دارد.
در پايان اين نشست مدير سازمان ملي جوانان در استان خوزستان، اظهار كرد: استان خوزستان با 4/5 ميليون نفر جمعيت، يك ميليون و 600 هزار نفر جوان دارد كه اين ميزان به تنهايي با جمعيت جوان 10 استان كشور برابري مي كند.
حجت الاسلام والمسلمين رضا كلاه كج از رشد كمي سمن هاي استان استان خوزستان خبر داد و گفت: تعداد سمن هاي سازمان ملي جوانان استان از 79 سمن در سال 84 به 220 سمن افزايش يافته است.
وي در پايان كسب رتبه دوم كيفي نمايشگاه اوقات فراغت، تصويب بيش از 120 مصوبه در ستاد ساماندهي امور جوانان استان و توليد اولين فيلم فرهنگسازي ازدواج جوانان در كشور با موضوع كفش عروسي كه تا دي ماه قابل اكران خواهد بود، را از جمله اقدامات سازمان ملي جوانان استان خوزستان در حوزه جوانان اعلام كرد.
سه شنبه 21 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مردم سالاری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 211]