واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: كرك(crack)كه گاهي راك (rock) نيز ناميده مي شود ماده اي محرك است كه از تصفيه كوكائين به دست مي آيد و به اشكال مختلف تدخين (استنشاق دود)استفاده مي شود و در واقع كراك ماده اي بي بو است و مصرف آن راحت و با يك فندك در هر جا و هر مكاني صورت مي گيرد و اين عمل برخلاف مصرف ترياك و هروئين است.به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران، كراك را ابتدا كشيش ها مي سوزاندند چون اعتقاد داشتند اين كار باعث مي شود كه خدايان به وجد بيايند همچنين كريستف كلمپ در چهارمين سفر خود مصرف اين گياه را توسط سرخپوستان آمريكاي ذكر كرده است.
كشورهاي بوليوي، كلمبيا، آمريكا، هندوستان، جزيره سيلان و مالزي مراكز رشد و نمو كوكا است.
اين ماده بوسيله پيپ هاي شيشه اي تدخين و دود آن استنشاق مي شود و در كمتر از چند دقيقه به مغز حمله كرده و تاثيرات ناپايداري از خود بروز مي دهد.
بنابراين گزارش، اعتياد به كراك، شيشه و كريستال بسيار شديد و سريع از اعتياد به ترياك، هروئين، مواد مخدر ديگر و روانگردانها است و ترك آن بسيار مشكل تر است.
بنابراين در هر جامعه اي پس از شيوع مواد اعتياد آور و مشاهده عوارض سوء آن ميل به مصرف آن در افراد كم مي شود و در شرايط كنوني نيز هروئين به عنوان ماده مخدر خطرناك و خانمانسوز در جامعه جا افتاده است.
چرا كه قاچاقچيان با تغييررنگ ظاهر و نام اين ماده مخدر سمي درايجاد بازار فروش اقدام كرده اند.
تا جايي كه با آزمايش بر روي حدود 30 نمونه از كراكهاي مصرفي با قيمت هر گرم 20 تا 50 هزار تومان مشخص شد اين مواد كراك واقعي نبوده بلكه هروئين است در حالي كه كراك واقعي نوعي از كوكائين است و قيمتي چندين برابراين رقم را دارد و نام صحيح آن كرك است و قيمت هر گرم آن حدود 120 تا 150 هزار تومان است و قيمت هر كيلوي آن حدود 150 ميليون تومان است كه فعلا به صورت محدود در كشورهاي آمريكايي و توسط افراد مشهور و سرمايه داران بزرگ قابل مصرف است اما در آسيا و كشورهاي ديگر از حالت محدود بودن در آمده و روز به روز رو به افزايش است.
اين گزارش مي افزايد: در واقع كركي كه هم اكنون درايران مورد استفاده قرار مي گيرد و با نام كراك شناخته مي شود واقعي نيست و در حقيقت نوعي هروئين غليظ شده(هروئين فشرده) است كه قيمت آنهم يك دهم قيمت واقعي اش است و چهار تا شش ثانيه پس از مصرف آثارش شروع مي شود مصرف اين ماده از كمترين مقدار توسط فرد در طول يك ماه به ده برابر افزايش پيدا مي كند تا جايي كه فردي كه روزي يكبار مصرف مي كرده مجبور است هر چند ساعت يكبار اين كار را تكرار كند.
لازم به ذكر است 90 درصد از مصرف كنندگان كراك زير 24 سال هستند و اين ماده در بين دختران نيز رواج يافته است.
درايران فشرده كردن هروئين درآزمايشگاه.هاي خانگي. انجام مي.شود كه هيچ كدام استاندارد نيستند و هر آزمايشگاهي بسته به نوع امكانات و سليقه توليد كننده متفاوت است و توليد كنندگان براي سود بيشتر انواع مواد ديگر ".هر نوع داروي آرام بخش و كورتن".را به اين ماده اضافه مي.كنند و عوارض ناشي از مصرف كراك با انواع مختلفش در هر فرد مي.تواند بسيار متفاوت از ديگران باشد.
اما كراك.هاي موجود در كشور ايران 150 برابر هروئين. قدرت تخريبي برفكر، مغز و اعصاب دارد و حتي منجر به مرگ.هاي فجيعي مي.شود .
بنابراين گزارش، سردار حميدرضا حسين آبادي رئيس پليس مبارزه با مواد مخدر ناجا گفت: براساس اعلام سازمان ملل از 8 هزار و 200تن ترياك توليد شده در افغانستان، 61 درصد آن از ايران عبور مي.كند همچنين تبديل ترياك توليد شده در افغانستان به هروئين مخرب كراك و ورود آن به كشور نيازمند اشراف پليس است.
وي افزود: ورود كراك به كشور ما كه يكي از مخرب.ترين مواد مخدر است. شايان ذكر است، از آنجايي كه موضع مواد مخدر و اعتياد به آرامي و نرم در جامعه ما رو به پيشرفت است جزء تهديدات نرم محسوب مي.شود و در زمان كنوني همه جوانان كشور در لايه.هاي مختلف جامعه مورد تهديد مواد مخدر هستند.
مواد مخدر و اعتياد به آن خطرناك.ترين پديده جامعه امروزي به حساب مي.آيد كه جزء تباهي، نابودي، بيماري، پشيماني و مرگ چيزي به دنبال نخواهد داشت و نتيجه و عاقبت افرادي كه به مصرف مواد مخدر روي مي.آورند بايد درس عبرتي براي افراد ديگر به خصوص جوانان باشد تا به خاطر شادي.ها، خوشي.ها، آثار زودگذر و تحت تأثير دوستان ناباب هرگز حتي فكر مصرف آنها را نيز به خود راه ندهند.
معاشرت با دوستان ناباب، وجود معتاد در خانه، بيكاري، اختلافات خانوادگي و همچنين كنجكاوي از عوامل مصرف مواد مخدر در بين نوجوانان و جوانان ذكر مي.شود و به همين دليل خانواد.ها بايد در مقابل فرزندانشان به سئوالات كنجكاوانه آنان با حوصله جواب دهند و دوستانشان را كنترل كنند.
زماني كه نوجوانان به مصرف مواد مخدر روي مي.آورند پس از مدتي دچار افسردگي شده و همين رفتار باعث مي.شود كه محيط مدرسه كم.كم برايشان خسته كننده شده و در نهايت از درس و تحصيل طرد شوند و در بسياري موارد به دليل اينكه تصور مي.كنند راهي براي بازگشت ندارند دست به خود.كشي مي.زنند.
با وجود توليد مواد مخدر صنعتي از قبيل شيشه در كشور ديگر نبايد فقط در مرز.ها به دنبال مواد مخدر بگرديم چرا كه مافياي مواد مخدر، مواد را به منازل و شهر.هاي كشور آورده.اند . مسئله مهم اين است كه تا چند ماه و يا چند سال ديگر مواد مخدر خطرناك ديگري به كشور ما رخنه كرده و جوانان كشورمان را تهديد مي.كند به راستي چه كسي پاسخگوي اين مسئله مهم كه با جان و زندگي جوانان كشور در ارتباط است مي.باشد؟ آيا مسئولان نبايد تدابير و تمهيدات لازم براي اين موضوع داشته باشند؟
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 217]