واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: در حین ماموریت ناوگروه اعزامی به مدیترانه نیروهای رژیم صهیونیستی در دریا از نیروهای ما خواستند تا خود را معرفی كنند كه با واكنش مقتدرانه ناوگروه اعزامی ارتش روبرو شدند.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری فارس، امیر دریادار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش صبح امروز در نشست خبری كه به منظور بررسی دستاوردهای ماموریت اعزام ناوگروه ارتش به دریای مدیترانه برگزار شد، گفت: این ناوگروه دوازدهمین سری از ناوگروه های ارتش بود كه اوایل بهمن برای انجام ماموریت یعنی برقراری خطوط ارتباطی كشورمان در خلیج عدن به این منطقه سفر كرد و تفاوت آن با ناوگروه های گذشته در این بود كه تعدادی از دانشجویان دانشگاه دریایی امام خمینی(ره) نوشهر نیز در آن حضور داشتند كه قرار بود تا علاوه بر ماموریت رزمی و اطلاعاتی این دانشجویان مراحل كارورزی خود را در این ماموریت پشت سر بگذارند.
سیاری خاطرنشان كرد: پس از انجام ماموریت در خلیج عدن، این ناوگروه جای خود را به ناوگروه سیزدهم داده و از طریق تنگه باب المندب وارد دریای سرخ شد.
* درگیری ناوگروه ارتش با دزدان دریایی در ابتدای ورود به دریای سرخ
وی خاطرنشان كرد: در ابتدای ورود به دریای سرخ بود كه یك كشتی تجاری هنگ كنگی مورد سوء قصد دزدادن دریایی قرار گرفت كه پس از درخواست از ناوگروه ایرانی، ناوشكن الوند به كمك آن رفته و دزدان را فراری داد و نفتكش هنگ كنگی را نیز تا خلیج عدن اسكورت كرد.
* تشرف كاركنان ناوگروه اعزامی به مكه مكرمه و مدینه منوره
فرمانده نیروی دریایی ارتش تصریح كرد: در ادامه این ماموریت ناوگروه اعزامی وارد بندرگاه جده در عربستان شد و پس از انجام هماهنگی ها در یكی از اسكله های جده پهلو گرفت و چند روز در آنجا مستقر شد كه در این حین ناوگروه اعزامی برنامه های بازدیدی و ملاقاتی خود از مراكز مختلف عربستان و دیدار با مقامات عالیرتبه نظامی آنجا را انجام داد و نیروها توانستند به زیارت خانه خدا و مدینه منوره بروند.
* عبور ناوگروه از كانال سوئز بدون هیچ مشكلی انجام شد
سیاری ادامه داد: سپس ناوگروه به سمت كانال سوئز حركت كرد و پس از هماهنگی با كشور مصر توانست از این كانال عبور كرده و وارد مدیترانه شود.
وی یادآور شد: كانال سوئز در اختیار كشور مصر است و تنها كشورهایی می توانند از آنجا عبور كنند كه در دشمنی و خصومت با این كشور نباشند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: ما توانستیم هماهنگی های لازم را با مقامات این كشور انجام دهیم و در مورخ ۳/ ۱۲/ ۸۹ بود كه ناوگروه اعزامی از كانال سوئز رد شد.
سیاری با بیان اینكه این ماموریت پس از ۳۲ سال از انقلاب اسلامی برای اولین بار صورت می گیرد، گفت: این ماموریت نشان دهنده همان تدبیر رهبر معظم انقلاب است كه یكسال و نیم پیش نیروی دریایی را یك نیروی راهبردی معرفی كرد.
* ناوگروه اعزامی اكنون برای ادامه ماموریت در دریای سرخ حضور دارد
وی افزود: ناوگروه اعزامی سپس وارد بندر لاذقیه سوریه شد و طی چند روز در این كشور با مقامات عالیرتبه نظامی از جمله فرماندهان نیروی دریایی، فرمانده نیروهای مسلح و وزیر دفاع سوریه دیدار و تعاملات مختلف صورت گرفت و در تاریخ ۱۲/ ۱۲/ ۸۹ بود كه ناوگروه اعزامی مجددا از كانال سوئز رد شده و به سمت دریای سرخ رفت كه هم اینك در این دریا مشغول ادامه ماموریت است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینكه كانال سوئز با عرض ۶۰ متر و طول حدودا ۱۷۰ كیلومتر برای عبور شرایط خاص خود را دارد، گفت: این ماموریت مستلزم مهارت خاص برای دریانوردی بود تا بتواند این مسیر ۱۲ ساعته را با موفقیت طی كند.
* ابلاغ پیام دوستی به كشورهای منطقه، مهمترین ماموریت ناوگروه اعزامی
سیاری خاطرنشان كرد: ابلاغ پیام دوستی به كشورهای منطقه، تحكیم روابط با دیگر كشورها و پیام صلح و دوستی دانشجویان دانشگاه امام خمینی(ره) به دانشجویان دریایی كشورهای مختلف از جمله اهداف این ماموریت بود كه همزمان با هفته وحدت و میلاد رسول اكرم(ص) با رمز "یا پیامبر اعظم(ص) " شروع شد.
وی خاطرنشان كرد: ما نیز با یك هیئت عالیرتبه از نیروی دریایی ارتش به سوریه رفتیم و در بندر لاذقیه ضمن استقبال از ناوگروه، دیدارهایی نیز با فرماندهان نیروهای مسلح این كشور داشتیم.
* ناوگروه كشور سوریه از بنادر جنوبی ایران بازدید می كند
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: در سوریه توافق كردیم تا این بازدیدهای متقابل ادامه داشته باشد و فرماندهان سوری از ما خواستند تا كارشناسان و مسئولان عالیرتبه خود را برای آشنایی با مراكز دریایی جمهوری اسلامی ایران به كشورمان اعزام كنند و همچنین قرار شد تا ناوگروه كشورر سوریه نیز از بنادر جنوبی ایران بازدید داشته باشد.
سیاری خاطرنشان كرد: در این ملاقات ها قرار شد تا نیروی دریایی ارتش سوریه به عنوان ناظر در رزمایش های ما و نیز در ماموریت های شمال هند شركت كند و همچنین توافق شد تا تعاملات آموزشی در مقاطع مختلف چه در دانشگاه ها و آموزشگاه های ما در شمال و چه در مراكز آموزشی تكاوران و تفنگداران در منجیل صورت بگیرد.
وی با بیان اینكه قرار شد تا در امور فنی تعمیر، نگهداری، بهینه سازی و حتی نوسازی تجهیزات همكاری هایی بین دو كشور صورت بگیرد، گفت: ما اعلام كردیم كه آماده ایم تا تجهیزات ساحلی مانند موج شكن و اسكله در سوریه بسازیم.
* فشار رژیم صهیونیستی به مصر و سوریه برای جلوگیری از ماموریت ناوگروه ایرانی
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینكه این ماموریت بنا بر برنامه ریزی قبلی صورت گرفت، تاكید كرد: این كار تاثیر بسیار بزرگی بر منطقه داشت كه نشاندهنده پیشرفت جمهوری اسلامی است و هر چند دشمنان ما از این موضوع ناراحتند اما ما از ناراحتی آنها خوشحال می شویم.
سیاری در ادامه به برخی كارشكنی های رژیم صهیونیستی برای جلوگیری از انجام این ماموریت اشاره كرد و گفت: آنها به مصر و حتی سوریه فشار آوردند تا هماهنگی های لازم با ما صورت نگیرد و حتی در مسیر تهدید كردند و قصد داشتند منطقه را خطرناك نشان دهند كه ما به آن توجه نكردیم.
وی گفت: حتی در دریا نیروهای رژیم صهیونیستی از ناوگروه ما خواستند تا خودشان را معرفی كنند كه ناوگروه ما به آنها اعلام كرد "به شما ربطی ندارد و خفه شوید " و پس از این بدون اعتنا به درخواست رژیم صهیونیستی به مسیر خود ادامه داد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: آنها خیلی تلاش كردند برای ما ایجاد مشكل كنند اما قرار نبود ما از این مسائل بترسیم و این اقدام ما موجب ناراحتی و ترس رژیم صهیونیستی شد كه حتی وزیر جنگ آنها نیز به این امر اذعان كرد و ما معتقدیم این موضوع به بركت همان رمز پیامبر اعظم(ص) بود.
* این ماموریت نشان داد تحریم ها بر ایران بی تاثیر است
سیاری نمایش توانمندی های نظام جمهوری اسلامی را از دیگر اهداف این ماموریت دانست و گفت: ۳۲ سال است كه كشور ما تحریم است و دشمن فكر می كرد این تحریم در زمینه های مختلف خصوصا آماده سازی یگان های شناوری ما تاثیر گذاشته اما این ماموریت ها نشان می دهد كه این تحریم ها با شكست روبرو شده است.
وی گفت: سفر نزدیك به ۲۵ هزاركیلومتری این ناوگروه ثابت كرد كه تحریم ها علیه جمهوری اسلامی بی تاثیر است و اقتدار نظام را به كشورهای منطقه و جهان نشان داد.
* اعزام ناوگروه به كشورهای دیگر ادامه خواهد داشت
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینكه در طول ماموریت كشورهای مختلف ما را رصد می كردند و از آمادگی یگان های ما متعجب بودند، گفت: ما توانستیم نقش ایران در منطقه را به همه نشان دهیم و ثابت كنیم كه هر كجا كه ما منافعی داشته باشیم برای دفاع از آن آماده ایم و این تدبیر رهبر معظم انقلاب است كه هر چه می توانیم خود را در امور دفاعی توانمند سازیم.
سیاری در ادامه گفت: این اعزام ناوگروه به كشورها ادامه خواهد داشت و ما سعی داریم با موضوع ایران هراسی مقابله كنیم.
* جایگاه اول ایران در منطقه در خصوص توانمندی زیرسطحی ها
وی در ادامه در خصوص توانمندی نیروی دریایی در امر زیرسطحی ها نیز گفت: قبل از انقلاب و حتی ایام دفاع مقدس ما از این توانمندی ها محروم بودیم و در دهه هفتاد بود كه اولین تجربیات خود را آزمایش كردیم و در طول این دو دهه به جایگاهی رسیده ایم كه برای كشورهای منطقه قابل فهم نیست.
فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: كشورهایی كه چند دهه در امر زیردریایی ها سرمایه گذاری كردند امروز توانمندی ما در خصوص نگهداری، تعمیر، بهینه سازی و حتی نوسازی را ندارند و این نشاندهنده توان بالای ما است و اینكه ما خودمان تجهیزات مان را در داخل كشور تولید می كنیم.
* افزایش برد، سرعت و دقت موشك ها در دستور كار قرار دارد
سیاری در خصوص توان موشكی نیروی دریای نیز گفت: ما در این عرصه نیز در گذشته مانند دیگر موضوعات وابسته بودیم ولی امروز در تولید موشك های سطح به سطح، سطح به هوا و ساحل به دریا در وضعیت بسیار خوبی قرار داریم و خودكفا شده ایم و در ماه های اخیر نیز سامانه های جدید ساحل به دریا را تحویل گرفتیم و قدرت دفاعی خود را بیش از گذشته ارتقا دادیم.
وی در پایان تصریح كرد: امروز علاوه بر كمیت به كیفیت موشك ها نیز توجه خاصی شده و این موشك ها از لحاظ برد، دقت و سرعت ومقابله با جنگ الكترونیك پیشرفت های زیادی داشته اند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 150]