تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 2 بهمن 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هرگاه انسان چهل ساله شود و خوبيش بيشتر از بديش نشود، شيطان بر پيشانى او بوسه م...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

تعمیرگاه هیوندای

اوزمپیک چیست

قیمت ورق سیاه

چاپ جزوه ارزان قیمت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1855681247




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رازهای زندگی: چرا فیلم.های سه.بعدی باعث تهوع می.شود؟


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: هیچ چیز مانند احساس ناگهانی اینکه دارید بالا می.آورید، نمی.تواند تجربه دیدن یک فیلم خوب را خراب کند.فیلم.های سه.بعدی آی مکس باعث تهوع برخی از تماشاچیان می.شوند

اما برای بسیاری از افراد تصاویر فیلم.های سه بعدی (3D) یا آی.مکس (IMAX) آنقدر واقعی است که توانایی مغز برای نظم.دادن به پیام.هایی که از دستگاه.های حسی به آن وارد می.شود، به هم می.ریزد و احساس دل..به.هم خوردگی و تهوع پیدا می.کنند.

پژوهشگران که این نوع تهوع را بررسی می.کنند آن را "تهوع سایبری" (cybernausea) می.نامند.

پروفسور آندرئا بوبکا که در کالج سنت پیتر در جرسی سیتی در نیوجرسی آمریکا در مورد سرگیجه ساییری تحقیق می.کند، می.گوید سرگیجه، سردرد و تهوع هنگام تماشای فیلم.های سه.بعدی یا آی.مکس به این علت رخ می.دهد که مغز اطلاعات متناقضی را از دستگاه.های حسی دریافت می.کند.

به گفته بوبکا هنگامی که تصاویر بسیار واضح روی پرده سینما به نمایش در می آید، چشم.ها پیام.هایی را می.فرستند که به مغز می.گوید بدن فرد در حال حرکت است. اما در مقابل گوش داخلی، که حرکت مایع آن حس حرکت و تعادل را ایجاد می.کند، هیچ حرکتی را حس نمی.کند. چشم.ها به مغز می.گویند بدن در حال حرکت است، اما گوش داخلی می.گوید بدن حرکت نمی.کند، و این پیام.های متناقض رسیده به مغز است که باعث ایجاد تهوع می.شود.

بوبکا می.گوید این وضعیت برعکس حالتی است که هنگام ماشین.زدگی یا بیماری حرکت رخ می.دهد. هنگامی که فرد درون ماشین در حال حرکت کتاب می.خواند، جشم.ها روی صفحه کتاب متمرکز شده.اند و حس نمی.کنند که بدن در حال حرکت است. اما مایع در درون گوش داخلی حرکت ماشین را حس می.کند، و این تناقض اطلاعات رسیده از دو دستگاه حسی به مغز است که باعث ایجاد تهوع و سرگیجه می.شود.



آزمایش.ها با استوانه استفراغ.زا

بوبکا و همکارش فردریک بوناتو برای فهم بهتر این که چگونه فیلم.های سه.بعدی به این راحتی باعث تهوع می.شوند، یک رشته آزمایش.ها را در آزمایشگاه.شان ترتیب دادند.

آنها برای این کار از "طبل اپتوکینتیک" (optokinetic drum) که آن را به طور خودمان "استفراغ.زا" (vomitator) نامیده.اند، استفاده کردند. افراد در مرکز یک استوانه بزرگ نشانده می.شوند که کف و سقف آن باز است. هنگامی که این استوانه به دور خود می.چرخد، تصاویر روی بخش داخلی آن از میدان بینایی فرد می.گذرد، در حالی که فرد بیحرکت باقی مانده است.

هر کسی در این طبل، زودتر یا دیرتر، دچار احساس تهوع می.شود. بوناتو توضیح می.دهد که د رطول 20 ثانیه افراد احساس می.کند در جهت مخالف حرکت استوانه به دور خود در حال حرکت هستند. و بعد از چند دقیقه افراد احساس تهوع می.کنند.

به گفته بوناتو یافته کلیدی در این پژوهش این بود که هر چه تصاویر روی بخش داخلی این استوانه پیچیده.تر باشند، افراد سریع.تر دچار احساس تهوع می.شوند. افراد هنگامی که تصاویر درون استوانه یه صورت شطرنجی سیاه و سفید بودند، نسبت به هنگامی که خطوط سیاه و سفید ساده را تماشا می..کردند، 75 درصد سریع.تر دچار احساس تهوع می.شدند.

بوناتو می.گوید: "این تفاوتی بسیار زیاد است. تصاویر پیچیده.تر سریع.تر افراد را دچار تهوع می.کردند و علائم آنها بدتر بود."

بوناتو می.گوید این وضعیت تقریبا برای هر فردی رخ می.دهد. سایر بررسی.ها نشان.داده.اند افرادی که دچار نقص مادرزادی گوش داخلی هستند، اصلا دچار ماشین.گرفتگی یا تهوع هنگام حرکت نمی.شوند، و احتمالا آنها تنها افرادی هستند که کاملا در برابر تهوع سایبری نیز مصون هستند. به گفته بوناتو آنها نمی.توانند حرکت را حس کنند، بنابراین تعارضی میان دستگاه.های حسی.شان به وجود نمی.آید.

شباهت با اثر سم.ها

دلیل همگانی بودن این تجربه شاید به پاسخ بدن به احساس مسموم شدن مربوط باشد. تناقض میان دو حس شبیه اثر برخی از سموم است، و مغز به طور تکاملی برنامه.ریزی شده است تا رفتارهایی را آغاز کند تا بدن را از سم خلاصی بخشد.

تصاویر پیچیده.تر- مانند دنیای مجازی سیاره پاندورا در فیلم "آواتار" یا تجربه سورئال فیلم "آلیس در سرزمین عجایب"- می..توانند باعث شوند بدن واکنشی مانند دریافت مقادیر زیادی از سم از خود نشان دهد.

به گفته بوناتو هم هورمون.ها و هم ژنتیک ممکن است نقشی در شدت این تهوع داشته باشند. او کشف کرد که ظاهرا زنان نسبت به مردان بیشتر به این وضعیت حساس هستند و واکنش گروه...های نژادی گوناگون هم نسبت به آن متفاوت است.

گرچه این پژوهش به درک بهتر علت احساس تهوع در هنگام تماشای این نوع فیلم.ها انجامید، اما هدف این پژوهشگران این است که شیوه.های را ابداع کنند تا به افرادی که در محیط.های که تعارض حسی مشکلی مداوم است،. کمک کنند.

حدود 70 درصد فضانوردان در فضا دچار تهوع می..شوند، و گرچه نمی.توان شرایط بی.وزنی را در آزمایشگاه به وجود آورد، بوبکا و بوناتو یک برنامه واقعیت مجازی ایجاد کردند که در آن کاربران می.توانند با زدن یک ویزور به چشم وارد یک اتاق مجازی جاذبه صفر شوند.

آنها در حال آزمایش راه.هایی هستند که به افراد کمک کند تا مغزشان را با اطلاعات ورودی متناقض سازگار کنند و به این ترتیب کمتر دچار احساس تهوع شوند.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 272]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن