واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: با حضور رييس قوه قضاييه و شيخالقراء مصر؛ آيين گشايش دومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان برگزار شد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: صنفي - فرهنگي
مراسم افتتاحيه دومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان شب گذشته با حضور رييس قوه قضاييه، شهردار تهران، رييس جهاد دانشگاهي، دبير كل منطقهاي سازمان آيسسكو، معاون فرهنگي وزارت علوم و جمعي از دانشجويان و استادان قاري و كارشناسان قرآني در سالن همايشهاي بينالمللي برج ميلاد تهران برگزار شد.
به گزارش خبرنگار صنفي فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، آيتالله سيد محمود هاشمي شاهرودي رييس قوه قضاييه در اين مراسم، گفت: هرچه انسان بيشتر با كلام قرآن آشنا شود، آن را بخواند و در آن تدبير و تامل كند، حجابهاي بيشتري از مقابلش برطرف ميشود، فرازهاي بيشتري را درك ميكند، قلب، روح و باطنش سعه بيشتري پيدا خواهد كرد.
وي با تبريك ولادت امام رضا(ع) و بيان اينكه " پيامبر عظيمالشان اسلام در حديث مسلم و متواتر معروف به ثقلين، قرآن و عترت را دو ثقل و تكيهگاه اصلي اسلام در تاريخ بشريت بيان كرده است" تصريح كرد: معاني و معارف بلندي در حديث ثقلين وجود دارد و هنوز ابعاد و اعماق آن درست كشف، توضيح و تبيين نشده است و شايد هم نشود؛ مگر به مرور زمان.
وي با اشاره به اينكه " منشاء و سرچشمه هر دو ثقل در عالم، وجود مقدس پيامبر اكرم(ص) بوده است" ادامه داد: اگر وجود كامل و بينظير آن رحمت الهي و آن عقل اول و قلب بينظير نبود هيچ موجود و مخلوق ديگري اين توانمندي و ظرفيت را نداشت كه منشاء و مركز شكلگيري اين دو ثقل باشد.
وي خاطرنشان كرد: مسلمانان، انسانهاي مومن و صالح در تاريخ هرچه از رشد، تمدن، پيشرفت، كمال و ترقي داشتند مرقون اين دو ثقل بوده است. همان طور كه امام راحل نيز فرمودند كه مسلمانان هرچه دارند، از قرآن دارند. ما هر چه داريم از قرآن و عترت داريم.
رييس قوه قضاييه با تاكيد بر اينكه " هرچه مسلمانان دارند از قرآن و عترت بوده و اين عين حقيقت است" ادامه داد: هدايت، رشد معنوي و فكري با عنايت خاص الهي از وجود پيامبر اكرم(ص) سرچشمه گرفته و تاثير آن در ساخت انسانها و رشد زندگي آنان هم در بعد خرد و هم در بعد كلان وجود است.
وي گفت: اينكه انسان بتواند ارتباط مستقيم با كلام خدا برقرار كند، مقام بسيار شرافتمندانهاي است. اگر اين ثقل اكبر نازل نشده بود ما ارتباط مستقيم با كلام خدا نداشتيم.
هاشمي شاهرودي با تاكيد بر اينكه " هرچه مورد نياز مردم است در قرآن وجود دارد" يادآور شد: در هر زمينهاي كه مورد نياز جوامع انساني است در قرآن نسخهاي براي آن است؛ زيرا قرآن كتاب ساخت انسان و حركت دادن او به سوي كمالات بلند است.
وي خاطرنشان كرد: هرچه انسان بيشتر با كلام قرآن آشنا شود، آن را بخواند و در آن تدبير و تامل كند حجابهاي بيشتري از مقابلش برطرف ميشود و فرازهاي بيشتري را درك ميكند و قلب، روح و باطنش سعه بيشتري پيدا خواهد كرد. به همين جهت هم تاكيد شده كه آيات قرآن با زيبايي، ترتيب، تامل و تفكر و تعقل خوانده شود تا محتويات آن بيشتر مورد توجه قرار گيرد؛ زيرا سبب كاهش غفلت و افزايش بينش در انسان ميشود.
وي قرآن را ثقلي احياگر دانست و افزود: امروز نيز شاهد هستيم كه قرآن چگونه جوانان جهان اسلام را به حركت درآورده است و به اندازهاي قرآن پرعظمت است كه هرچه درباره آن صحبت كنيم حتي نميتوانيم يك بعد از ابعاد آن را بيان كنيم.
رييس قوه قضاييه با تاكيد بر اينكه " دانشآموزان و دانشجويان به همان اندازه كه به حفظ قرآن ميپردازند، بايد به معاني آن نيز توجه داشته باشند" افزود: اين مسووليت بخشهاي آموزشي و تربيتي است و قطعا يكي از مسائلي كه آموزش و پرورش بايد مورد توجه قرار دهد اين است كه در آموزش نوجوانان به يادگيري حداقل معاني تحتالفظي آن توجه شود.
هاشمي شاهرودي ادامه داد: همچنين عموم مردم نيز كه سواد خواندن و نوشتن دارند و به نوعي فرهنگي محسوب ميشوند بايد هنگامي كه قرآن را ميخوانند معاني آن را نيز درك كنند.
رييس قوه قضاييه خاطرنشان كرد: هرچه در يادگيري اين موضوع كوتاهي كنيم ديرتر به قلههاي بلند اهداف اسلامي و مقاصد بلند جامعه مدني خواهيم رسيد.
وي با يادآوري اينكه " قدرت بسيار زيادي در دو ثقل قرآن و عترت نهفته است" خاطرنشان كرد: مسوولان مسووليت دارند كه به مسائل قرآني توجه كنند و قطعا در اين راه فقط حفظ و تلاوت قرآن كفايت نميكند و در اين راستا درك و فهم معاني آن نيز حائز اهميت است.
وي با بيان اينكه " تكيهگاه رسانههاي ما بايد قرآن باشد" افزود: در تمام بخشها بايد اينگونه باشد و بايد بر روي اين مساله كار شود هرچه بتوانيم در اين زمينه رشد كنيم به جامعه ايدهآل اسلامي نزديكتر ميشويم.
رييس قوه قضاييه در پايان با اشاره به شخصيت امام راحل يادآور شد: امام راحل با تلاوت و تدبير در قرآن به اين جايگاه عظيم رسيد.
رييس جهاد دانشگاهي: تنظيم منشور وحدت اسلامي، توطئه تفرقهافكنان را خنثي ميكند
همچنين دكتر حميدرضا طيبي رييس جهاد دانشگاهي در آيين گشايش دومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان كه شب گذشته با حضور رييس قوه قضاييه در سالن همايشهاي برج ميلاد برگزار شد، گفت: تنظيم منشور وحدت اسلامي كه از تاكيدات مقام معظم رهبري است مي تواند توطئه تفرقه افكنان را خنثي نمايد، منشوري كه جلوي كج فهميها سوء تفاهمها و سوء تحليلها را بگيرد تا هر متعصب بي اطلاع و كج فهمي نتواند به راحتي گروهي از مسلمانان را متهم به كفر و خروج از اسلام كند.
وي برگزاري مسابقات بينالمللي قران دانشجويان را به عنوان بزرگترين رويداد دانشجويان مسلمان عنوان كرد و گفت: اين مسابقات از يك سو زمينه مناسبي براي تجلي و ظهور استعدادهاي درخشان قراني، همگرايي جوانان مومن جوامع اسلامي، تقويت گرايش جوانان به سوي آموزههاي قرآن و اتحاد دانشگاهيان دانشگاههاي جهان اسلام است و از سوي ديگر فرصت مناسبي براي همانديشي و تبادل افكار نخبگان جهان اسلام فراهم ميآورد.
وي با بيان اينكه مسايل بسياري در قرآن است كه ميتواند موضوع تحقيق و مطالعه و مايه خرد آموزي و سعادتمندي بشر شود، گفت: بنابراين از آنجايي كه قرآن براي همه انسانها در هر زمان مكان و موقعيتي است، بايد ارتباط و تناسب موضوعات تحقيقاتي با روزگار كنوني، مورد غفلت واقع نشود و به خواستهها و نيازهاي انسان امروز پاسخگو باشد.
وي در ادامه با بيان اينكه قرآن منشور نجات بشر در همه ادوار تاريخ است، تصريح كرد: بشر امروز كه دچار خلا معنوي و بحران معنايي شده است بيش از هر زماني به محتواي حياتبخش قران نيازمند است. انسان امروز دغدغهها، مسايل و مشكلات فراواني دارد كه ضروريست ديدگاه قران در باب آنها هرچه بيشتر و عميقتر جستجو و تحقيق شود.
رييس جهاد دانشگاهي بزرگترين نعمتي را كه خداوند به بندگانش ارزاني فرموده است را نعمت هدايت و دعوت به سوي حق عنوان كرد و گفت: اين امر از طريق پيامبر در قالب دين و كتاب آسماني و تعاليم آن بر بشر عرضه شده است و امت اسلامي افتخار دارد كه دعوت كاملترين دين الهي را لبيك گفته و خانه قلب خويش را به چراغ ايمان به اسلام و رسول گرامي آن روشن نموده است.
دكتر طيبي تاكيد كرد: آنچه امروز در درجه اول براي امت اسلام مطرح مي باشد تمسك به اسلام و عمل به كتاب اسلامي آن است. امروز امت اسلامي پس از فراز و نشيبهاي بسيار در قرون متمادي، با نگاهي به شريعت و آيين اسلام مينگرند و دريافته است كه احكام و معارف اسلام، پيشتاز بشريت به سوي تعالي و كمال است.
وي افزود: امروز شعار احياي قرآن، ايجاد امت واحد اسلامي و اقتدار دنياي اسلام از شعارهاي زنده در بين تودههاي مسلمان ميباشد و نشان دهنده اين حقيقت است كه هويت اسلامي در دلها زنده شده است.
به گفته وي، بشرامروز اهداف و آرمانهايي دارد كه مخصوص يك ملت و يا يك كشور نيست، آرمانهاي مشترك دنياي اسلام است و رمز زنده ماندن و تحرك اين آرمانها نزديكي ملل مسلمان به يكديگر ميباشد كه اين مهم بر عهده دولتهاي اسلامي است كه مقدمات اين امر را فراهم كنند.
رييس جهاد دانشگاهي تصريح كرد: اتحاد اسلامي به معناي همدلي ملتها و همكاري دولتهاست و اين همان مسالهايست كه دشمنان اسلام از آن وحشت دارند و تمام كوشش خود را براي تحقق نيافتن آن انجام مي دهند.
وي افزود: قدرتهاي استكباري همواره تلاش ميكنند تا اختلاف و دو دستگي را در پيكر امت اسلامي تزريق كنند و دنياي اسلام براي حفظ هويت ديني خود نيازمند وحدت است.
رييس جهاد دانشگاهي تصريح كرد: امت اسلامي از دولتها، علما و روشنفكران خود انتظار دارد كه طرحي براي حفظ و صيانت از وحدت مسلمانان بيانديشند و موانع اين حركت مورد سفارش قرآن را شناسايي و نابود كنند.
دكتر طيبي خاطر نشان كرد: امروز دنياي اسلام نيازمند تلاشي فراگير در جهت عزت، استقلال و اقتدار خويش است، اقتداري كه در سايه ايمان و عمل به دين خدا حاصل شده است.
به گفته وي، علم و حكمت، تزكيه و اخلاق و عدالت و انصاف امروز مسائلي هستند كه دنياي اسلام بايد آنرا رهنمود راه خود قرار دهد.
وي در ادامه تصريح كرد: با اينكه امروز علم بشر پيشرفتهاي فراواني داشته است، اما در علوم معنوي محتاج آموختن و فرا گرفتن است زيرا عموم گرفتاريهاي بشر امروز ناشي از دور افتادن از تزكيه اخلاق و روحي است. حب دنيا و شهوات، پايبندي به اميال نفساني، جنگ افروزيهايي كه منشا آنها قدرت طلبي و ميل به توسعه قدرت ماديست و ناامنيهايي كه ناشي از بداخلاقيهاي سياسي ميباشد، عمده گرفتاري بشر امروزي است.
رييس جهاد دانشگاهي در ادامه استقرار و توسعه عدالت كه دستور تمام انبياء الهي بوده است را حلقه گمشده انسان در دنياي امروزي بيان كرد و گفت: آرزوي همه مبارزان مسلمان و حق طلب تشكيل جامعهاي بوده است كه داراي سه امتياز علم، اخلاق و عدالت باشد تا انسان را به سعادت دنيا و آخرت هدايت نمايند.
وي خاطر نشان كرد: همانطور كه شاهد هستيم دشمنان جهان اسلام سه هدف عمده عقب نگه داشتن كشورهاي اسلامي از لحاظ اقتصادي، عقب نگهداشتن آنها از لحاظ علمي و بر هم زدن اتحاد و انسجام آنها دنبال ميكند.
رييس جهاد دانشگاهي خطاب به دانشجويان گفت: شما آينده سازان كشور خود هستيد و توسعه و پيشرفت كشور شما در گروب بلندهمتي و عزم راسخ شما در حركت عظيم علمي و فرهنگي است. حركتي بر مبناي قرآن در جهت اقامه دين الهي و شما بايد هدف را اين قرار دهيد كه ملت و كشور شما در يك دورهاي در آينده بتوانند مرجع علمي، فناوري وفكري در همه دنيا باشد.
وي با بيان اينكه اين گردهماييها و محفلهاي قرآني فرصت ارزشمنديست كه بايد از آن در جهت تحكيم وحدت و تعالي جوامع اسلامي بهره جست، اظهار كرد: اولين و مهمترين ثمره اين گونه نشستها آشنايي و تبادل نظر با يكديگر است و از آنجايي كه عامل و محور اين نزديكي قرآن كريم است، آثار و ثمرات ارزشمند خود را به فضل خداوند نشان خواهد داد.
رييس جهاد دانشگاهي تصريح كرد: جهاد دانشگاهي به عنوان متولي برگزاري اين مسابقات در دورههاي بعدي در نظر دارد تا تلاش مضاعفي را براي حضور بيشتر شركت كنندگان ساير كشورهاي مسلمان در اين مسابقات فراهم و با برنامه ريزي امكان استفاده بيشتر از برنامههاي جنبي به خصوص در ارتباط با مسائل جهان اسلامي را ايجاد كند.
وي افزود: حضور خواهران در مسابقات سالهاي بعد و همچنين فعال شدن دبيرخانه مسابقات و فراهم آوردن مقدمات برگزاري مسابقات بعدي به تدريج در ديگر كشورهاي مسلمان از اهم برنامههاي جهاد دانشگاهي براي برگزاري دورههاي بعدي اين مسابقات است.
رييس جهاد دانشگاهي در خاتمه با بيان اينكه ما در جهاد دانشگاهي به عنوان يك نهاد علمي فرهنگي برخواسته از انقلاب اسلامي افتخار داريم تا در سالي كه در كشور ما به نام سال نوآوري و شكوفايي نام گذاري شده است دومين دوره مسابقات بين المللي قرآن دانشجويان مسلمان را با همكاري ديگر نهادهاي فرهنگي برگزار كنيم، خاطر نشان كرد: در اين زمينه از همكاري شهرداري تهران به عنوان حمايت كننده اصلي برگزاري اين مسابقات ، شبكه قرآن صدا و سيماي جمهوري اسلامي، نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاهها، وزارتين علوم و بهداشت، دانشگاه آزاد اسلامي، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي وزارت امور خارجه و سازمان آيسسكو كه همگي سازمان فعاليتهاي قراني دانشجويان جهاد دانشگاهي را در برگزاري اين مسابقات ياري نمودهاند، تشكر ميشود.
گفتني است، اين مسابقات كه از سوي جهاد دانشگاهي برگزار شد، با حضور 62 شركت كننده از 38 كشور جهان در دو بخش قرائت و حفظ برگزار ميشود.
همچنين داوراني از پنج كشور لبنان، سوريه ، مصر ، ايران و فيليپين مسابقات را قضاوت ميكنند.
به گزارش ايسنا، در مراسم گشايش دومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان، بيادي نايب رئيس شوراي اسلامي شهر تهران، «ابوالعينين شعيشع» شيخ القراء مصر و معاون فرهنگي جهاد دانشگاهي نيز حضور داشتند.
تقدير «ابوالعينين شعيشع» پيشكسوت قرآني و شيخ القراء مصر از «محمد فلاحپور» قاري ممتاز كشورما و اجراي برنامه توسط گروه تواشيح و مديحهسرايي «ثقلين» بخشي از مراسم افتتاحيه دومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان بود.
گفتني است، برپايي نمايشگاه آثار منتخب هفتمين جشنواره ادبي، هنري و قرآني دانشجويان كشور نيز همزمان با برگزاري دومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان با ارائه 200 اثر منتخب در سالن همايشهاي برج ميلاد از جمله برنامههاي جانبي اين مسابقات محسوب ميشود.
جهاد دانشگاهي، شهرداري تهران، سازمان علمي آموزشي آيسسكو، وزارت علوم، تحقيقات و فنآوري، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و شبكه قرآن و معارف سيما از جمله مشاركتكنندگان برگزاري دومين دوره مسابقات بينالمللي قرآن دانشجويان مسلمان ميباشند.
انتهاي پيام
سه شنبه 21 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]