واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: عملكرد تيم فوتبال بانوان در يك نگاه
مرحله مقدماتي رقابتهاي فوتبال قهرماني بانوان زير 19 سال آسيا در كوالالامپور در روزهاي گذشته درحالي به پايان رسيد كه تيم دختران كشورمان به دليل نداشتن تجربه كافي ، نتوانستند به نتايج خوبي دست يابند.
به گزارش ايرنا، در اين بازيها كه از 28 اكتبر (7 آبانماه جاري) در دو ورزشگاه چراس و شاه عالم واقع در حومه كوالالامپور برگزار شد، 13 تيم در قالب دو گروه با هم به رقابت پرداختند كه در نهايت تيمهاي كره جنوبي و ويتنام از گروه " آ " و تيمهاي تايلند، استراليا و چين تايپه از گروه "ب" به دور دوم اين رقابتها راه يافتند.
در اين مرحله تيمهاي چين، كره جنوبي و ژاپن كه از حضور در دور مقدماتي معاف بودند به جمع 5 تيم صعود كرده اضافه خواهند شد.
تيم بانوان ايران نيز كه براي نخستين بار در مسابقاتي در اين سطح حضور يافته بود، به همراه تيمهاي استراليا ، تايلند ، چين تايپه و هندوستان در گروه دوم مسابقات جاي گرفت.
تيم ايران در نخستين بازي خود برابر هندوستان قرار گرفت و با نتيجه 4 – 1 حريف خود را شكست داد.
در اين بازي زهرا قنبري كاپيتان تيم ايران دو بار و پروين فرهادي خواه و شيوا غلام فاضلي هر كدام يك بار براي تيم ايران گلزني كردند.
بانوان فوتباليست كشورمان در دومين بازي خود نيز توانستند يك بار دروازه چين تايپه را توسط يگانه خليلي بگشايند اما در نهايت با حساب 2 – 1 مغلوب تيم حريف شدند.
اين تيم در بازي بعدي برابر تايلند با حساب 7 – 0 و برابر استراليا با نتيجه 6-0 شكست را پذيرفت و از دور رقابتها كنار رفت.
تيم ايران در مجموع با يك پيروزي و سه شكست، 5 گل زده، 16 گل خورده و تفاضل گل منفي 11 بالاتر از هند در رده چهارم گروه "ب" قرار گرفت و از مسابقات كنار رفت.
اگرچه در نگاه نخست، نتايج اين تيم نااميد كننده به نظر مي رسد اما نگاهي به نتايج ديگر تيمها و بررسي برخي زواياي ناپيدا در تيم ايران مسلما نگرشي جديد از اين تيم بدست خواهد داد.
فوتبال بانوان ايران بدون شك در غرب آسيا مي تواند حرف اول را بزند و اين نكته پيش تر هم ثابت شده است اما فاصله ما با كشورهاي شرق و جنوب شرق آسيا كه از مدتها پيش كار خود را آغاز كرده اند و همچنين استراليا كم نيست؛ فاصله اي كه البته مي تواند در آينده كمتر شود.
تيم ايران را در رقابتهاي فوتبال قهرماني بانوان زير 19 سال آسيا بيش از آنكه تيمي بخواهيم تيمي ضعيف قلمداد كنيم، بايد تيمي بسيار كم تجربه در تمام زمينه ها بدانيم، كم تجربه در تداركات، آماده سازي، سازماندهي و نيز در بازي بين المللي؛ بايد پذيرفت كتاب تجربيات فوتبال بانوان ما تنها دو صفحه دارد كه صفحه نخست آن را رقابتهاي سال گذشته بزرگسالان در ويتنام و صفحه دوم آن را همين پيكارهاي قهرماني زير 19 سال آسيا در مالزي تشكيل داده است.
لذا براي پيشرفت هر چه بيشتر در اين عرصه، بانوان فوتباليست ايراني نيازمند ارتباطات بين المللي بيشتر و كسب تجربه از رويارويي به تيمهاي قدرتمندي همچون استراليا، تايلند و كره هستند.
از طرفي به گفته نايب رئيس امور بانوان فدراسيون فوتبال تيم دختران زير 19 سال ايران تنها يك ماه پيش از مسابقات دور هم جمع شده بود و بر اساس صحبتهاي مربيان، بسياري از اين بازيكنان پيش از اين حتي يك بار هم در زمين چمن بازي نكرده بودند! كه حل اين مشكل بسيار آسانتر از فراهم كردن زمينه هاي برگزاري بازيهاي بين المللي و خارجي خواهد بود.
بانوان فوتباليست ايران بجز يك زمين فوتبال در مجموعه ورزشي آزادي تهران هيچ زمين چمني در اختيار ندارند و طبيعي ست كه در چنين شرايطي توقع كسب پيروزي از تيمهاي ملي فوتبال بانوان ما چندان عادلانه نيست.
بجز كم تجربگي و نبود زمين اختصاصي كه مشكل اصلي فوتبال بانوان ماست، به طور ويژه تيم بانوان زير 19 سال ايران ضعفهاي ديگري هم داشت كه نبايد بي توجه از كنار آن گذشت.
فقدان تجربه لازم نزد مربيان اين تيم نيز بي ترديد در ناكامي تيم ايران موثر بود. ناآگاهي نسبت به برخي قوانين فوتبال از جمله پرتاب اوت با دست و همچنين آفسايد، بارها تيم ايران را در بازيهاي مالزي آزار داد؛ به نحوي كه گل صحيح ايران در ديدار با چين تايپه تنها به دليل اينكه مهاجم ما از منطقه آفسايد خود را به همبازي صاحب توپش رساند و توپ او را لمس كرد، از سوي داور مردود اعلام شد.
بدون ترديد اگر اين بازيكن به قانون آفسايد اشراف داشت، خود را براحتي از جربان بازي خارج مي كرد و با ثبت گل دوم شايد سرنوشت ديگري را براي تيم ايران رقم مي زد.
علاوه بر اين، تيم ايران تقريبا در تمام بازيها بيش از 5 خطاي پرتاب اوت مرتكب شد كه مسووليت مستقيم اين اشتباه مكرر به كادر فني تيم باز مي گردد.
از سوي ديگر تيم ايران به لحاظ آمادگي بدني تنها در دو بازي نخست خود در شرايط خوبي قرار داشت و به نظر مي رسد اين تيم براي 4 پيكار متوالي و يك تورنمنت سنگين از تمرينات بدنسازي كافي برخوردار نبود.
با اين حال بايد اذعان كرد تيم ايران در قياس با حريفان خود با وجود همه كاستي ها عملكردي قابل قبول داشت.
نگاهي به جدول رده بندي مرحله مقدماتي و تيمهاي حذف شده نشان مي دهد تيم ايران با اينكه از بسياري از رقيبان كم سابقه تر و كم تجربه تر بود، عملكرد بهتري داشت. تيم ايران با 16 گل خورده در برابر 5 گل زده از دور رقابتها كنار رفت اما تيمهاي هند با 38، فيليپين 42 و سنگاپور 62 گل خورده به مراتب ضعيف تر از ايران بودند. ضمن آنكه به لحاظ سطح كيفي نيز نمي توان تيمهاي اردن و يا حتي ميانمار را كه به دور دوم صعود كردند، برتر از ايران دانست.
در تيم بانوان زير 19 سال ايران بدون شك زهرا قنبري كاپيتان اين تيم چهره اي شاخص بود كه نويد يك هافبك خوش آتيه را در فوتبال بانوان ما مي دهد. غزل خلج دروازه بان جسور، همچنين غزاله قطبي و سمانه شهركي در خط دفاعي نيز جزو نفرات آينده دار تيم ايران هستند.
هرچند تيم ايران به اين چند نفر خلاصه نمي شد و در همه بازيها تمامي نفراتي كه با پيراهن تيم ملي ايران به ميدان آمدند با جان و دل بازي كردند و تمامي حاضران در ورزشگاه به تعصب بازيكنان ايراني نسبت به پيراهني كه به تن داشتند معترف بودند اما آنچه بيش از همه نزد تيم ايران ستودني است ، نمايشي بي نظير از اخلاق اسلامي بود كه با ارائه تصويري تحسين برانگيز از حجاب زن ورزشكار مسلمان و اصرار بازيكنان بر رعايت كامل اصول شرعي و توجه به اصول بازي جوانمردانه پديد آمد.
تصويري كه مورد توجه همه ناظران بازيهاي ايران به ويژه مردم مسلمان كشور مالزي بود .
اميد است كه در آينده با توجه بيشتر به اين بخش از جامعه بزرگ ورزش بانوان شاهد موفقيت هاي ورزشي فوتباليستهاي ايراني باشيم كه هر موفقيت آنان مي تواند زمينه ساز اشاعه فرهنگ غني اسلامي و ارائه الگويي موفق از زن ورزشكار مسلمان در عرصه جهاني باشد.
سه شنبه 21 آبان 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]