واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق: كرد، نخستين ماهواره ونزوئلا كه به نام «سيمون بوليوار» انقلابي بزرگ اين كشور نامگذاري شده، با كاربري ارتباطاتي قرار است در نوامبر آينده و توسط چين به فضا پرتاب شود. اما اين صادركننده بزرگ نفت به دنبال دستيابي به دومين ماهواره خود براي كمك به نقشه.يابي در قاره گسترده آمريكاي جنوبي است.
انتشار خبر پرتاب موشك ماهواره.بر ايران به فضا، باعث بروز واكنش.هاي جديدي در آمريكا شده است، به گونه.اي كه از آن به عنوان تهديدي براي احتمال گسترش اين تكنولوژي به موشك.هاي دوربرد ياد شده و باعث افزايش نگراني درباره ايران شده است.
به گزارش صدای آسمان، خبرگزاري فرانسه مدعي شد: پرتاب اين ماهواره، مي.تواند باعث تشديد تنش.ها بين ايران و غرب درباره برنامه اتمي ايران شود.
اين خبرگزاري افزوده است: دولت.هاي غربي كه در حال حاضر هم نگران تمايلات اتمي ايران هستند، هشدار داده.اند كه تكنولوژي مورد استفاده در برنامه فضايي ايران مي.تواند مورد استفاده نظامي نيز قرار بگيرد؛ ادعايي كه تهران همچنان آن را تكذيب مي.كند.
«گوردون ياندرو»، سخنگوي كاخ سفيد نيز گفت: پيشرفت ايران و آزمايش موشك مشكل.ساز است و پرسش.هاي ديگري را در مورد مقاصد آنها ايجاد مي.كند. اين اقدام و احتمال استفاده دو منظوره از برنامه موشك.هاي دوربرد در راستاي تعهدات ايران در برابر شوراي امنيت سازمان ملل متحد نيست.
يكي از مقامات ارشد ايراني در گفت.وگو با خبرگزاري فرانسه اعلام كرد، گزارش.هاي رسانه.هاي ايران مبني بر پرتاب اولين ماهواره ساخت داخل ايران به نام «اميد» صحت ندارد.
پيش از اين خبرگزاري دولتي ايرنا خبر از پرتاب ماهواره اميد به همراه اين موشك داده بود اما اين مقام ايراني كه نخواست نامش فاش شود، اعلام كرد كه خبر منتشر شده صحت ندارد.
اين خبرگزاري همچنين نوشت: در همين حال روز يكشنبه فرمانده نيروي هوايي ارتش ايران هم اعلام كرد كه جنگنده.هاي اين كشور با افزايش برد آنها، قادرند تا 3 هزار كيلومتر بدون سوخت گيري، پرواز کنند كه در صورت صحت اين خبر، اين جنگنده.ها به راحتي توانايي دستيابي به اسرائيل را خواهند داشت.
خبرگزاري فرانسه مدعي شد: ايران در ماه فوريه گذشته، با اعلام ارسال ماهواره.اي همراه با يك موشك به فضا و همچنين خبر بازگشايي اولين مركز فضايي اين كشور، باعث بروز نگراني.هاي زيادي در غرب شده بود و نوشت: ايران چهارمين توليدكننده بزرگ نفت جهان كه با خطر دور چهارم تحريمات شوراي امنيت سازمان ملل متحد روبه.روست، اصرار دارد كه برنامه.هاي اتمي اين كشور كاملا متمركز بر فعاليت.هاي صلح.آميز است.
ايران سال.هاست كه در حال پيشبرد برنامه فضايي خود است و در اكتبر 2005 يك ماهواره ايراني ساخت روسيه با نام «سيناي 1» را با استفاده از يك موشك روسي به فضا فرستاد.
از سوي ديگر، يك مقام رژيم اسرائيل اعلام کرد: نگران آزمايش موشكي و ماهواره.اي ايران نيستيم!
به گزارش «خليج.تايمز»، يكي از مقامات ارشد آژانس فضايي اسرائيل گفت: جاي هيچ نگراني درباره آزمايش.هاي موشكي و ماهواره.اي ايران نيست.
وي با بيان اين مطلب تأكيد كرد: آنچه به عنوان عامل تهديدكننده درباره ايران به شمار مي.رود، برنامه هسته.اي تهران است.
«ييتزهاك بن» اسرائيلي در ادامه ادعا كرد: ايران هنوز راه زيادي تا دسترسي به ماهواره.هاي فضايي دارد و اين بزرگنمايي تعمدي تهران در موفقيت.هاي فضايي خود، تنها به دليل منصرف كردن اسرائيل و يا آمريكا از حمله به مناطق هسته.اي ايران است.
«بن» كه هم.اكنون عضو مجلس شورا و فرمانده حزب «كاديما»ست، در ادامه گفت: اين مطلب كاملا روشن است كه ايران پس از سال.ها، تنها به موشك.هاي شهاب 3، دسترسي پيدا كرده و اين تنها بخشي از يافته.هاي ارتش اسرائيل است. تهديد واقعي از طرف ايران، تنها از برنامه..هاي هسته.اي تهران ناشي مي.شود، نه از ماهواره.ها و موشك.هاي بالستيك ارسالي آن به فضا!
مقامات ايراني بر اين باورند كه موشك ارسالي توانايي حمل ماهواره مصنوعي به مدار زمين را دارد.
كاخ سفيد با ابراز نگراني از آزمايش.هاي موشكي ايران معتقد است، ايران مي.تواند از چنين تكنولوژي و فناوري در ساخت موشك.هاي بالستيك نيز استفاده كند.
در همين حال، «هوگو چاوز»، رئيس جمهور ونزوئلا هم اعلام كرده كه اين كشور در پنج سال آينده يك ماهواره نجومي را براي تعيين دقيق قلمرو اين كشور به فضا خواهد فرستاد.
به گزارش خبرگزاري «رويترز»، چاوز همچنين اعلام كرد: نخستين ماهواره ونزوئلا كه به نام «سيمون بوليوار» انقلابي بزرگ اين كشور نامگذاري شده، با كاربري ارتباطاتي قرار است در نوامبر آينده و توسط چين به فضا پرتاب شود.
اما اين صادركننده بزرگ نفت به دنبال دستيابي به دومين ماهواره خود براي كمك به نقشه.يابي در قاره گسترده آمريكاي جنوبي است.
وي اعلام كرد، اين ماهواره اطلاعات متفاوتي از كشاورزي تا نظامي را در اختيار آنها قرار خواهد داد.
مقامات اعلام كرده.اند: اين ماهواره جديد در ونزوئلا ساخته خواهد شد؛ اما احتمال دارد كه در سال 2013 توسط چين به فضا پرتاب شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فان پاتوق]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 152]